Dün TV'de bir kanalda (sanırım bir sabah programının,gece tekrarıydı) bir doktor,sahte gözlüklerde kullanılan materyallerin göze sanıldığı kadar zarar vermediğini,tüm gün taksak bile,bir LCD TV'ye 15 dakika bakmanın verdiği yorgunluğu ve yıpranmayı veremeyeceğini söyledi.
Bende böyle birşeyi daha önce okumuştum,Amerika ve İtalya'da ki gözlük şirketleri,sahte ürünlere yönelmemeleri için insanları yıllarca bu yolla ikna etmişler.
Çakma gözlüklerin bir kısmı orjinali ile birebir aynı (Plastik olanları demiyorum),bu açıklamadan sonra pek orjinal alasım gelmiyor,zaten Üniversite öğrencisiyiz ve kıt kanaat geçiniyoruz,Rayban'ın beğendiğim bir modelinde orjinali ve replikası ile arasında 300 liraya yakın fark var.
Birde buraya soruyum dedim,replika güneş gözlükleri kullananların herhangi bir şikayeti varmıdır ?
benim başımı agrıtıyor sahte gözlük
quote:
Orijinalden alıntı: Container
benim başımı agrıtıyor sahte gözlük
Acaba herkeste görülen bir durum mu ? Psikolojik mi ?
gözüm zaten hassastır, ufak bir toz kaçsa bile kaşınır durur, güneş ışığı gözümü alır, o yüzden gittim bastım parayı aldım orjinal rayban, sonuçta 1 kere para veriyorsun 4-5 yıl kullanıyorsun
üniversite öğrencisisin ve kıt kanaat geçiniyorsun. Ama rayban gözlük takmaktan bahsediyorsun.
Aklıma şu söz geliyor; bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.
Bu forumda da çakma gözlükler satıldı zamanında hiçte ucuz değiller 100-150 gibi fiyatları var.markaya göre artiyorda.değer mi hiçbir ürünün replikasına benim gözümde değmez. Hemde göz gibi hassas bi uzvundan bahsediyoruz.kalıcı bir hasar olunca o gözü 100 lirayla kurtaramazsin.
Tvde bu konuların çok kritiği yapıldı. Bi doktorun şu sözlerini hatırlıyorum. Çıplak gözle güneşe baksam, bu replika gözlüklerle baktığımdan daha az zarar görürüm.
Ama anladığım kadarıyla sen replika alıp kullanmaktan yanasın zaten, burdanda lehine yorum alıp psikolojik tatmin olmak istiyorsun ki alırken için daha olsun.
Para senin göz senin sağlık senin.. Kararı sen ver.
Çakma rayban wayfarer gözlük ne kadar? Orjinali ne kadar?