Şimdi Ara

ORİS TELEKOM VDSL ANA KONU (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.620
Cevap
15
Favori
91.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu orisin verdigi modemde 5 Ghz destegi var mi ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • alpersen06 kullanıcısına yanıt
    Yok malesef.
  • waggish34 kullanıcısına yanıt
    Buyur hocam:

ORİS TELEKOM VDSL ANA KONU

• Oris telekom kullanıyorum hattım 100mbps hızında snr 9 olduğu için fec ve crc hataları sürekli yükseliyordu bende mail atarak hızımın 75 mbps olarak düşürülmesini istedim fakat bu hız profili yokmuş. Şu şekilde cevap geldi bana:

"Hız aralıkları 32, 35, 50 ve 100 Mbps’dir. Bu sebeple talep edilen hızın tanımlanmasının teknik olarak mümkün olmadığı bilgisi iletilmiştir."

Anlamadığım nokta telekomda 75 mbps hız profili var oriste neden yok? Bilen birisi yardımcı olabilirmi. Sonuçta aynı altyapıyı kullanıyorlar olmaması için sebep nedir?
  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/snr-yukseltme--134993747 böyle bir yol işini görebilir belki
  • Evet arkadaşlar.Şimdi bir sıkıntım var.Bir türlü köprü modunda xiaomi routerla ip alamıyorum.İnternette birkaç video gördüm ordaki gibi 4. Portu köprü moduna getirip denedim olmadı.Komple cihazı köprü moduna aldım yani bütün portlar köprü modundaydı ordada olmadı.Kablonette böyle sıkıntılı değildi bridge mode seçip dhcp ve kablosuzu kapatıyordum sorunu hallediyordum.Ama bu zxyel modemde beceremedim.Zyxel destek hizmetlerini aradım 30dk yakın bekledim telefonda açan olmadı.Yardımlarınızı bekliyorum.Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokmernes84 -- 19 Eylül 2018; 15:31:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aboneliği aktif olanlar size abonelik sözleşmesi ve tarife sözleşmesinin imzalanması gerektiği bilgisi geldi mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokmernes84

Evet arkadaşlar.Şimdi bir sıkıntım var.Bir türlü köprü modunda xiaomi routerla ip alamıyorum.İnternette birkaç video gördüm ordaki gibi 4. Portu köprü moduna getirip denedim olmadı.Komple cihazı köprü moduna aldım yani bütün portlar köprü modundaydı ordada olmadı.Kablonette böyle sıkıntılı değildi bridge mode seçip dhcp ve kablosuzu kapatıyordum sorunu hallediyordum.Ama bu zxyel modemde beceremedim.Zyxel destek hizmetlerini aradım 30dk yakın bekledim telefonda açan olmadı.Yardımlarınızı bekliyorum.Teşekkürler

https://www.youtube.com/watch?v=Lizrv-ihKrs

https://www.youtube.com/watch?v=Qk9IF880K9A

https://bireysel.turktelekom.com.tr/evde-internet/web/kampanyalar/Documents/ZyXEL-VMG8324-B10A-fiber-home-gateway-bridge-mod.docx

Yukarıdakileri denediyseniz olması lazım hocam. Yukarıdakiler ile olmuyorsa cihazı bridge moda almadan zyxel'in herhangi bir ethernet portundan xiaomi'nin wan portuna ethernet kablosu ile bağlantı kurun. Zyxel'in kablosuzunu kapatın. Xiaomi'nin dhcp'sini kapatın. Bu şekilde olması lazım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• enesilhan-27 kullanıcısına yanıt
    Hocam kullandığınız modemin marka ve modeli nedir acaba? 5ghz uzerinden mi bu hızı alıyorsunuz?

• EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    Bunları denedim ama herhalde eksik birşey yapıyorum.Şu an zyxel modemin kablosuzu kapalı xiaomi ile bağlıyım.5ghz ile bağlandığımda 60-70 mb leri görüyorum.Ama bu modemin yakınındayken olan değerler 2.4 ghz geçtiğimde 20-30 arası gidip geliyor.Uzaklaştıkça 3-5 mbit anca alıyorum halbuki kablonetteyken böyle değildi şu an 3-5 aldığım yerde kablo modem bridge moddayken xiaomi 2.4 ghz üzerinde 25mbit hızın 24 nü alıyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokmernes84 -- 19 Eylül 2018; 16:27:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokmernes84

Bunları denedim ama herhalde eksik birşey yapıyorum.Şu an zyxel modemin kablosuzu kapalı xiaomi ile bağlıyım.5ghz ile bağlandığımda 60-70 mb leri görüyorum.Ama bu modemin yakınındayken olan değerler 2.4 ghz geçtiğimde 20-30 arası gidip geliyor.Uzaklaştıkça 3-5 mbit anca alıyorum halbuki kablonetteyken böyle değildi şu an 3-5 aldığım yerde kablo modem bridge moddayken xiaomi 2.4 ghz üzerinde 25mbit hızın 24 nü alıyordum.

Anladım hocam. 2.4 ghz bende de öyle. Uzaklaştıkça 3-5 mbit'e düşüyor. 383z4 kullanıyorum. Xiaomi router'a internet geliyorsa sorun internette değildir. Dibindeyken olması gereken hızları aldığınızdan da cihazda sorun yok gibi gözüküyor. Xiaomi router'ın kablosuz ayarlarını değiştirip (20/40 mhz, kanal ayarı) , daha uzun bir ethernet kablosu ile farklı konumlarda test edip, en iyi çektiği yere almaktan başka yapılabilecek bir şey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 19 Eylül 2018; 16:38:15 >

• EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    Böyle olamaması gerekiyor.Bir yerde yalnışlık yapıyoruz.Biraz daha kurcalayayım bakayım.Acaba iss nin verdiği kullanıcı adı şifresini router a ayrıyeten girmemiz gerekiyormu.Neyse bakim becerebilirsem yazarım buraya.Yardımın için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokmernes84 -- 19 Eylül 2018; 16:43:43 >
  • ogulcanbb kullanıcısına yanıt
    Evet hocam 5 ghz üzerinden alıyorum bu hızı. Modemin markası şu şekilde: TP-LİNK TD-W9980

• enesilhan-27 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam. Modem alıcağımda önerir misiniz kullandığınız modemi? Şikayetiniz var mı?

• xSwindLer X kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim deneyeceğim, her modeme uyumlumudur bu kod acaba? Ve modemi her yeniden başlattığımızda tekrarmı kod girmemiz gerekecek?

• ogulcanbb kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Hocam öneririm çok memnunum fakat arayüzü İngilizce olduğu için aslında satmayı bile düşünmüyor değilim. Sırf buna takıldım Türkçe dili benim için önemli 🙂

• Türkçe desteğinin olmaması kötü olmuş. Son olarak modeme gelen hat değerlerini gösteren sayfa mevcut mu acaba? Bugün bana abonelik sözleşmesini ve tarife sözleşmesini imzalayip gondermemi istediler size de böyle bir sms ve mail geldi mi acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogulcanbb -- 19 Eylül 2018; 20:54:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogulcanbb

Aboneliği aktif olanlar size abonelik sözleşmesi ve tarife sözleşmesinin imzalanması gerektiği bilgisi geldi mi ?
    Bana bugun geldi sms. Sozde sozlesme inzalayip gonderme yok diye biliyoduk ben simdilik gondermeyi dusunmuyorum zorlarlarsa yollariz

• -gg- kullanıcısına yanıt
    Aradim musteri hizmetlerini bu sozlesme ne alaka diye BTK tarafindan abonelere online sunulmasi icin istendi dedi. Bende sesli onay verdik yetmiyor mu dememin üzerine o başvuru süreci için dedi. 15 gün içerisinde gondermeyen musterilerin aboneligi iptal olucak dedi. Yurtici kargoyla anlasmalari varmis. (Karsi odemeli)

• 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.