Şimdi Ara

ORİS TELEKOM VDSL ANA KONU (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.620
Cevap
15
Favori
91.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: AirJET

İnternetinizi kullanmaya başladıgınızda ping testi yapıp buraya sonuçlarını atarmısınız netspeed ile oris telekom arasında kaldımda ping önemli benim için
    https://forum.donanimhaber.com/ttnet-vs-netspeed-hat-degerleri-ve-ping-edit-baglandi--134297652#134297652

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün Türk telekom ekipleri geldi.Modemi kurup gittilier.24 saate internet gelir dedi kuran kişi.Telefon hizmetim hemen açıldı internet için bekliyorum bakalım ne olacak.Yalnız kafama takılan birşey var.Benim altyapı fiber yani evin içine kadar fiber kablo geliyor.Ama bana verdikleri modem Zyxel WMG8324-B10A ben tılgın modem verirler diye düşünüyordum ama bunu verdiler.İnşallah benim hattıda VDSL2 ayağına adsl tanımlamazlar.Sonuçta tılgın modem verselerdi fiber hız tanımlarlar diye düşünüyordum.Modemi kuran arkadaşta bu daha iyi abi deyip durdu.Hayırlısı bakalım neler olacak göreceğiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokmernes84

Bugün Türk telekom ekipleri geldi.Modemi kurup gittilier.24 saate internet gelir dedi kuran kişi.Telefon hizmetim hemen açıldı internet için bekliyorum bakalım ne olacak.Yalnız kafama takılan birşey var.Benim altyapı fiber yani evin içine kadar fiber kablo geliyor.Ama bana verdikleri modem Zyxel WMG8324-B10A ben tılgın modem verirler diye düşünüyordum ama bunu verdiler.İnşallah benim hattıda VDSL2 ayağına adsl tanımlamazlar.Sonuçta tılgın modem verselerdi fiber hız tanımlarlar diye düşünüyordum.Modemi kuran arkadaşta bu daha iyi abi deyip durdu.Hayırlısı bakalım neler olacak göreceğiz.

Tılgın modem fiberde verdikleri en eski modemlerden. Tılgından sonra elinizdeki zyxel çıktı ve en son tp-link dağıtıyorlardı. Son verdikleri Tp-link kadar olmasa da tılgın'dan iyidir dedikleri gibi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    Ben zaten tılgını çok istediğimden değilde birkaç arkadaş şikayet yazmış ya vdsl2 destekliyor hattımız ama adsl tanımlamışlar diye.Tılgın modemle böyle bir sorun olmazdı diye düşünüyorum en azından benim altyapıda
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokmernes84

Ben zaten tılgını çok istediğimden değilde birkaç arkadaş şikayet yazmış ya vdsl2 destekliyor hattımız ama adsl tanımlamışlar diye.Tılgın modemle böyle bir sorun olmazdı diye düşünüyorum en azından benim altyapıda

Adsl/vdsl'de modem vermiyorlar hocam, kendi modeminizi kullanıyorsunuz. Sadece fiberde ücretsiz modem veriyorlar. Fiberde adsl tanımlama gibi bir durum olmaz. Eve kadar fiber kablosundan geliyor internet, telefon kablosundan değil

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ben basvuru yaptim 1 gün sonra telefonuma mesaj geldi alt yapınız yoktur diye. Ben 2 ay öncesine kadar türk telekomu aradıgimda 100mbps fiber alt yapiniz var demislerdi hadi diyelim biri yanlis bilgi verdi ama her aradigimda ayni bilgi sabit kaldi evime internet alabiliyodum . Ama suan turk telekomu aradigimda alt yapi yok deniliyo ve farkli farkli servis saglayicilarla gorustugumde de alt yapiniz yok deniliyo. Ankara toki konutlarinda oturuyorum ben . Kentnet internet servis saglayicisi kullaniyorum ama memnun degilim. Once alt yapi var denilip simdi alt yapi yok deniliyo . Ne yapmam lazim . En yakin santralden falan kablo cekmezler galiba . Farkli bilgiye sahip olanlariniz var midir acaba ne yapmamiz gerekir simdiden tesekkurler verdiginiz bilgiler icin .

Arkadaşlar sorunu düzettim fiber alt yapinin oldugu dogrulandi . Cok ugrastim ama degdi . Tekrar basvuru yapin size fiber vericez denildi bana. İnsallah hayirlisi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpersen06 -- 14 Eylül 2018; 18:29:1 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu fiyat ne zamana kadar gecerli? 2019 dan itibaren zam yapabilirler mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    Ya öyleydi değilmi Uzun süredir adsl kullanmadığım için nasıl işlediğinide unuttuk.Ttnet adsl den sonra fiberini kullanıyordum.Sonra zaten kablonete geçtim 4 yıldır da onu kullandım.Şimdi tekrar fibere döneceğiz hayırlısıyla bakalım inşallah bir sorun olmazda ağız tadıyla kullanırız.
  • İcinizde vdsl olarak degilde fiber olarak kullanan var mi acaba ?

• alpersen06 kullanıcısına yanıt
    Benimki fiber bağlandı yalnız sadece telefon açıldı internet hizmetim daha çalışmıyor.Modemi kuran ekipler 24 saat içinde aktif olur demişlerdi ama oris hafta sonları çalışmadığı için herhalde pazartesiye kalacak.Çünkü kullanıcı adı ve şifresi vermeleri gerekiyor diye biliyorum.Bekleyip göreceğiz.
  • gokmernes84 kullanıcısına yanıt
    Fiber kullananlara ücretsiz modem veriliyo diye biliyorum iptal edincede geri teslip ediyormusuz . Size modem verdiler mi acaba ?

Evet fiber alt yapıda olanlara Türk telekom ücretsiz modem veriyor.İptal ettiğinizde eksiksiz teslim etmeniz gerekiyor.Yani modem sizin olmuyor.
    Modem marka model nedir peki eger suan musait durumdaydaniz modemin fotosunu atar misiniz.

https://www.zorluteknoloji.com/zyxel-vmg8324-b10a-access-point-ayarlari/

Bana verdikleri modem bu ama sana bunu verirlermi bilemiyorum.
    Bağlantıyı dsl portundan mi yaptilar yoksa wan portundan mi ?

Wan portundan bağladılar.Zaten evinin içine direk fiber kablo geliyorsa wan portuna takıyorlar.Telefon kablosu gelirse dsl protuna takarlar ama o adsl veya vdsl2 olur.
    Biliyorum emin olmak icin yinede sormak istedim. Hayirlisi olsun internetin acilinca hizlarini paylas kardesim bakalim ne kadar hiz tanimlicaklar sana . Hayirlisiyla benimkide baglansaydi :)

Hele bir bağlansın deneyimleri paylaşırız tabiki
    Bir de sey dicektim eger telefon numaram aktif olduysa ve telefon numaran belli olduysa orisin numarayi ara biraz ilerleyince kullanici adi ve sifrenizi almak icin 2 ye basin diyo ordan telefon numarani girerek kullanici adini ve sifreni alabilirsin . Eger alabiirsen banada bilgi vermeni rica ediyorum

Malesef öyle olmuyor.Bilgilerinizin güncellenmesi için sizi müşteri temsilcisine aktarıyorum diyor.Oda doğal olarak mesai saatleri dışında olduğu için ancak sesli msj bırakabiliyorsun.Yani pazartesiyi bekliyeceğiz mecburen
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.