Şimdi Ara

ORİS TELEKOM VDSL ANA KONU (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.620
Cevap
15
Favori
91.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Salı günü başvuru yaptım persembe gunu sesli onay verdim cuma gunu sms geldi c.tesi hattı bağlamak icin gelicekler diye. Evde ttnet bağlı yalın olarak onu iptal etmeden ikinci internet olarak oris bağlanmasını istedim. Evden bina girisine cat6 kablo cekmistim daha önce. O kabloya kağit yapistirdim bunu kullanın diye not yazdim. Kagit aksam ters donmus cocuk falan ulasamaz ama bana bilgi gelmedi henuz. Kutuda ekstra bir kabloda gormedim. Ttnet de açik hala kullaniyorum. Geldiler mi naptilar hic bir fikrim yok şuan. Yarın arayip sorucam hafta sonu çalısmiyor oris bildigim kadarı ile.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    Çok sağolun hocam teşekkür ederim 😊

• sagmem S kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam teşekkürler sanırım işimiz buradaki ekiplere bağlı 🙂

• Arkadaşlar form doldurup gönderme durumu yok mu sadece online kayıt mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: denizzz01

Arkadaşlar form doldurup gönderme durumu yok mu sadece online kayıt mi ?
    Online kayit yeterli. Daha sonra aradiklarinda kimlik fotokopinizi istiyorlar mail atiyorsunuz bu kadar.

• 5 gündür Oris telekom kullanıyorum çok memnunum telekomdayken ne ise aynısını kullanıyorum. Hat değerlerim ve wifi ile aldığım hız bunlar:

ORİS TELEKOM VDSL ANA KONU

• Arkadaşlar ben şu an da Netspeed kullanıyorum yalın internet olarak. Dün de oris Telekom’a başvurdum ve bugün sesli onayımı aldılar fakat ben belirtmedim taşıma olacak felan diye onlar da sormadı telefonunuz felan var mi yalın internet mi kullanıyorsunuz diye? Aşağıdaki bizim internet dolabına baktım boş port vardı sanırım ucu henüz bağlanmamış 3-4 kablo vardı üzerinde kagit olmayan. Şimdi sizce durum nasıl ilerler Telekom ekipleri gelip boş porta bağlayıp giderler mi yoksa ben önce kendi Netspeed aboneliğini iptal mi edeyim? Bilgisi olan var midir acaba ?

• enesilhan-27 kullanıcısına yanıt
    Hocam Oris Telekomda yalın internet hizmeti olmadığı için mevcut Netspeed internetinize herhangi bir işlem yapmayacaklar zaten. Onu siz kapatacaksınız.

Ama sizede tavsiyem Oristen internet hizmetiniz açıldı mesajı gelene kadar Netspeed kullanmaya devam edip o andan itibaren Netspeed kapatma işlemine bağlayın.(Ben önce interneti kapattım kurban bayramı araya girdi 24 gğn internetsiz kaldım.)

Belki bir süre bina santralinde çift internetiniz olur (iki neti birlikte tek daire hattından kullanamazsınız yanlış anlaşılma olmasın) Oris bağlandığında hız, bağlantı testi yaparsınız hoşunuza giderse devam edersiniz yoksa iptal edersiniz. 😉👍

• Hocam cevabınız için çok teşekkür ederim. Fakat anlamadığım bir mevzu var. Şimdi bizim bina 5 katlı ve her katta 3 daireden toplam 15 daire var (zemin kattaki 2 tane kapıcı dairesini eklersek 17 oluyor) Ben şu an da interneti Netspeed'den kullanıyorum ve kapatma isteğinde bulunmadım. Ben önce netspeed aboneliğini iptal edip (portun boşa çıkması adına) daha sonra onların açmasını beklemeyecek miyim ? Yani işleyişi tam bilmiyorum. Benim daireme gelen portu aşağıdan telekom ekipleri ne yapacak bu konuda bilgim yok. Benim tek bir port hakkım varsa önce mevcuttaki kapanıp daha sonra yenisi bağlanmıyor mu ? Ya da ben çok yanlış düşünüyor da olabilirim
    Hocam port boş olup olmaması saha dolabıyla ilgili durum. Aynı anda bir ev iki internet kullanamaz diye bir kural yok. Ayrıca sizin binanızda Krone vardır. Yani bağlantının eleştirildiği bağlantı araçlarıdır. Kronelar 10 luk şemalar olduğu için en az 20 dairelik krone vardır yani bağlantıya engel bir durum olmaz yeterli port varsa.

Siz port durumunu Türk Telekomdan öğrenmeniz lazım. Eğer port yoksa hizmet bağlanmadı uyarısı alırsınız.

• Hmm hocam şimdi anladım ben bunu bizim giriş kattaki küçük dolapla alâkalı sanıyordum yani port olayını Şimdi taşlar yerine oturdu. Çok soru soruyorum hocam ama son olarak şu hat değerlerini bir göstermek istiyorum:

Burdaki SNR margin download kısmını ben çok iyi bulmuyorum. Bunun iç tesisatla mı yoksa başka bir nedenden dolayı mı olduğunu nasıl anlayabilirim. Telekom ekipleri bu sorunla ilgilenir mi yoksa hattı bağlayıp çekip giderler mi ? Bir de acaba telekom ekipleri gelmeden önce arıyor mu aboneyi evde olup olmadığını ?

Valla bu konuda bir bilgim yok. Bilgisi olan varsa yardımcı olur inşallah

• Çok sağolun hocam yardımlarınız için gerçekten teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: enesilhan-27

Hmm hocam şimdi anladım ben bunu bizim giriş kattaki küçük dolapla alâkalı sanıyordum yani port olayını Şimdi taşlar yerine oturdu. Çok soru soruyorum hocam ama son olarak şu hat değerlerini bir göstermek istiyorum:

Burdaki SNR margin download kısmını ben çok iyi bulmuyorum. Bunun iç tesisatla mı yoksa başka bir nedenden dolayı mı olduğunu nasıl anlayabilirim. Telekom ekipleri bu sorunla ilgilenir mi yoksa hattı bağlayıp çekip giderler mi ? Bir de acaba telekom ekipleri gelmeden önce arıyor mu aboneyi evde olup olmadığını ?
    Gayet yeterli gozukuyor. Yogun saatlerde snr de 10un altina dusmuyorsa. Ellemeyin. Ellenilen sey bozuluyor

• Bugün itibariyle Oris internetimi aktifleştirdi. Hız mükemmel. Superonline Fiber'den geçtim bu arada.

// Youtube Tracert Sonuçları // (Superonline Fiber de youtube tracert attığımda ping 60 civarı çıkıyordu.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogulcanbb -- 11 Eylül 2018; 16:53:40 >

• ogulcanbb kullanıcısına yanıt
    Merhaba benim bir sorun olacaktı evimde ev telefonu bulunmuyor başvuru yaparsam bana ev telefonu vericeklermi yoksa başvurumu kabul etmeyeceklermi
  • AirJET A kullanıcısına yanıt
    Merhaba, size ev telefon hattı da verilecek. Başvuru sırasında telefon hattım yok seçeneğini işaretleyin. Hem telefon hemde internet hattınızı bağlarlar.
  • ogulcanbb kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim
  • Başvuralı 7 gün oldu henüz ekip gelmedi hattı açmak için. Beklemeye devam. istanbul Kartal Telekom mudurluk binası ile aram yuruyerek 2buçuk dk mesafe :)

• Salı başvurdum, cuma günü telefon hattı bağlandı, hafta sonunu saymazsak 2 gün oldu bir gelişme yok bekliyoruz.

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.