Şimdi Ara

Orijinal ön sis farı göz alır diyenler? Benim almıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Geçen gün arkadaş a verdim aracı, onun araciyla kafa kafa geldik ve sis farini actirdim, hatta denemek icin arada 200 mt mesafe varken kafa kafaya getirttim araçları, yok almıyor gözümü felan?

Şu gözümü alıyor diyen arkadaslar bir göz doktoruna gorunmeli bence, göz felan aldığı yok yahu?

Şu zamana kadar trafikte sis farı ile gezen çok kisi gördüm, cirtlak ve parlak renk takilmadigi sürece gözümü hayatta almadi, alanlar var mi? Tabii ki var yahut dediğim gibi orijinal far gözümü almıyor...

Bu yüzden cemkirmeye gerek yok, sis fari açık gezenlerden birisi de benim, devam da edeceğim gezmeye. Göz aldığı felan da yok.

Sis farim orijinal ve aydinlatmasi beni tatmin ediyor, farlarin ayari yapıldığı halde sis farı farlardan fazla açı taradığı için kullanıyorum, sürüş güvenliği..

Edit: O kadar kişi yorum yapmış fakat 1 kişi içinden teknik verilerle konuşup beni doğrulamış. İste çoğu sürücü bilincsizce, sis farı mi açık " gözünü almadığı halde aliyor bak ya" diyebiliyor. Tamamen hırs ve nefret bürümüş, bazilari ise sis fari etrafi aydinlatmaz diyor, sis fari ile ilgili makale yazip burada konu açmayı düşünüyorum.. Sis farı dediğiniz şey etrafi ve yeri aydinlatan bir ampül, yani 120 derecelik ve 100m alani farlariniz aydinlatiyor ise sis fari 30-40m lik alani ve 160 derecelik alani aydinlatiyor. Daha kısa ve geniş alani yani, goz almasi da orijinal ise olanaksiz.

Yazık vallahi yazık, trafikte küfür ediyorum diyenler orijinal sis farlarına küfür etmiyorlar, orijinal olmayana ediyorlar.. Onlarin bile farkında değil.

Herkese bilinçli günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9FiestaM6 -- 26 Şubat 2019; 7:31:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arabanın stock donanımıyla hava atmakta moda mı oldu . Te allam 20 Liralık sis farı 2 liralık ampüluyle neyin havası bu bu kadar. Tamam en asi sensin tamam. Aç sislerini şehrin çılgını seni.

Adı üstünde işte sis farı. Sis varsa aç bu kadar yani ne elzem birşey oldu. Sorsan yoldaki çukurları görmüyorum ondan açıyorum der.
    İyi hoş demişsin de biz bu arabaları hep düz yolda mı kullanıyoruz? En ufak bir tümsekte veya yokuşta direk göze geliyor. Normal kısa hüzmeli far gibi direk aşağıya doğru ışık vermez sis farı. Adı üstünde sis farı. Keyfine göre açmayacaksın. Millet zannediyor ki bunu açınca arabası bir anda ferrari ye dönüşüyor. Küfür yediğinizle kalıyorsunuz söyleyeyim istedim.
    Bir şeyin kanunen yadaklanmış olması o eylemin yasak olduğu anlamına gelir. Bunun bana göre sana göresi olöaz. Varsa bilgin kudretin ilmin verirsin mahkemeye haklı çıkarsan ne ala. O zaman mersedesi olan adam benim aracım 200de çok rahat gidiyor hep sol şeritte gidecem işine gelmeyen sağdan gitsin diyemez. Veya bende süper müzik sistemi var bütün mahalle beni dinlesin diyemez.
    Orjinal sis farı ve fabrikanın taktigi orjinal ampulun goz olmasi icin diz cokup sis farı hizasina gelmesi lazim kafanizin.

Zira orjinal sis farı asagiyi aydinlatmak uzere dizayn edilmistir ustundeki ampulde genelde kisa far ampulunuzden kuvvetsizdir.

Sis farı nin goz almasi a) ayarinin bozuk olmasi sebebi ile, b) apaci isi standartlara uymayan ampul takilmasi ile olur.

Aksi durumda dedigim gibi fabrikanın koyduğu far ve ampul goz alamaz teknik olarak na mumkun.

Hayirli gunler
    Yukarıda bir arkadaş sis farının ampülü düşük olur aydınlatması az olur diyerek işkembeden sallamış bir de millete işkembeden sallamayın felan demiş. Çoğu aracın sis far ampülü h11 dir. Yani kısa farlarla kullanılanlarla aynı. Tepesinde kesici olmadığından ve sisi delmek için küçük yapıldığından daha ileriye gider fakat allta konumlandığından bunu yol aydınlatma olarak göremeyiz. Birine sallamafan önce bildiğimiz doğrumu diye bir sorgulayalım
  • madalya falan mı bekliyorsun?
  • Ya bilader bir gunde akla mantiga uygun bir konu acsan?
    Yerden 1 karis yukardaki lamba neyi aydinlatacakda tatmin olacaksin?
    Senin gozunu almiyor yada senin araban almiyor diye baskasinada ayni sey mi olacak?
    Normal zamanda acip gezenin anasina bacisina sovuyorum ben.

• Orjinal sis farı ve fabrikanın taktigi orjinal ampulun goz olmasi icin diz cokup sis farı hizasina gelmesi lazim kafanizin.

Zira orjinal sis farı asagiyi aydinlatmak uzere dizayn edilmistir ustundeki ampulde genelde kisa far ampulunuzden kuvvetsizdir.

Sis farı nin goz almasi a) ayarinin bozuk olmasi sebebi ile, b) apaci isi standartlara uymayan ampul takilmasi ile olur.

Aksi durumda dedigim gibi fabrikanın koyduğu far ve ampul goz alamaz teknik olarak na mumkun.

Hayirli gunler

• Arabanın stock donanımıyla hava atmakta moda mı oldu . Te allam 20 Liralık sis farı 2 liralık ampüluyle neyin havası bu bu kadar. Tamam en asi sensin tamam. Aç sislerini şehrin çılgını seni.

Adı üstünde işte sis farı. Sis varsa aç bu kadar yani ne elzem birşey oldu. Sorsan yoldaki çukurları görmüyorum ondan açıyorum der.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uza -00- -- 25 Şubat 2019; 18:55:5 >
  • O kadar deneysel çalışma yapmışsın,sis farı ne için kullanılır bunada bi tez yazmalısın anlamak için.

• quote:

Orijinalden alıntı: tasshelhoff

Orjinal sis farı ve fabrikanın taktigi orjinal ampulun goz olmasi icin diz cokup sis farı hizasina gelmesi lazim kafanizin.

Hayirli gunler
    İyi hoş demişsin de biz bu arabaları hep düz yolda mı kullanıyoruz? En ufak bir tümsekte veya yokuşta direk göze geliyor. Normal kısa hüzmeli far gibi direk aşağıya doğru ışık vermez sis farı. Adı üstünde sis farı. Keyfine göre açmayacaksın. Millet zannediyor ki bunu açınca arabası bir anda ferrari ye dönüşüyor. Küfür yediğinizle kalıyorsunuz söyleyeyim istedim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yazık kimin çocuğuysa.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yav geçen seneye kadar dizel arabaya ayçiçek yağı koyun diyen adam mı açıyor bu konuyu? he kardeş evet bizim gözlerimiz bozuk senin gözler sağlamdır evet..

gezmeye devam et, ben de sen ve senin gibiler gezdikçe kusura bakma ama söveceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÖlüyenYörüler

Alıntıları Göster
    Sis farı direkt asagi isik verir, o dediginiz yokuslu ortamda kisa fariniz daha cok goz alir yokus yukari asagi durumlarda.

Fabrika tarafindan monte edilmis, Standart sis fari goz almaz aksini iddia eden işkembeden salliyordur. Bende bilin diye yazdim.

Ben sisler acik gezelim demedim zaten. Ama sis farina gelinceye dek once su led kisa far ampulleri yasaklanmali.

Sis 1 ise i sacmasapan kisa farlara takilan ledler 100 goz aliyor

Hayirli gunler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 25 Şubat 2019; 20:15:14 >

• quote:

Sis farı direkt asagi isik verir, o dediginiz yokuslu ortamda kisa fariniz daha cok goz alir yokus yukari asagi durumlarda.

Fabrika tarafindan monte edilmis, Standart sis fari goz almaz aksini iddia eden işkembeden salliyordur. Bende bilin diye yazdim.

Ben sisler acik gezelim demedim zaten. Ama sis farina gelinceye dek once su led kisa far ampulleri yasaklanmali.

Hayirli gunler

Alıntıları Göster
    Sis farında özellikle flamanı gizleyen şapka kullanılmıyorsa göz alabiliyor, benim aracımda orjinal sis farını yaktığımda önümdeki aracın sürücü gözü hizasına ciddi ışık gittiğini görüyorum mesela, zaten yeri aydınlattığı kadar tavanı sağı solu her yeri aydınlatıyor. Sis farı evet yere yakın ama her araçta aynı değil dağılımı, bazı araçlarda ışığı dağıtıyor, karşıdaki sürücünün doğrudan gözüne ışık gidebiliyor.

• quote:

Hayirli gunler

Alıntıları Göster
    Amacına uygun kullanmadığını bildiğin halde, başka insanları rahatsız ettiğini bildiğin halde ve en önemlisi rahatsız olan insanların sana ve ailene küfrettiğini bile bile açmayı kendine yakıştırıyorsan aynen devam et. Cevap vermene gerek yok.

• Konuya girerek yine günaha girdim. Allah affetsin.

• Mercedes falan çoğu arabasına koymuyor sanırım şu sis farlarını ve çok da güzel yapıyor. Umarım Opsiyon olur hatta opsiyon olmaktan çıkıp kaldırılır. Bomboş bir özellik olduğunu düşünüyorum.

Gereksiz sis farı kullanımında ceza yiyebilirsiniz.
    Trafik polisi durdurduğunda sorarsınız artık "ne oldu gözünüzü mü aldı ?" diye.
  • Yukarıda bir arkadaş sis farının ampülü düşük olur aydınlatması az olur diyerek işkembeden sallamış bir de millete işkembeden sallamayın felan demiş. Çoğu aracın sis far ampülü h11 dir. Yani kısa farlarla kullanılanlarla aynı. Tepesinde kesici olmadığından ve sisi delmek için küçük yapıldığından daha ileriye gider fakat allta konumlandığından bunu yol aydınlatma olarak göremeyiz. Birine sallamafan önce bildiğimiz doğrumu diye bir sorgulayalım

• Bir şeyin kanunen yadaklanmış olması o eylemin yasak olduğu anlamına gelir. Bunun bana göre sana göresi olöaz. Varsa bilgin kudretin ilmin verirsin mahkemeye haklı çıkarsan ne ala. O zaman mersedesi olan adam benim aracım 200de çok rahat gidiyor hep sol şeritte gidecem işine gelmeyen sağdan gitsin diyemez. Veya bende süper müzik sistemi var bütün mahalle beni dinlesin diyemez.

• Madalyalıyı atın benim stokta yok şu anda.

• quote:

Orijinalden alıntı: dadas_ismail

Yukarıda bir arkadaş sis farının ampülü düşük olur aydınlatması az olur diyerek işkembeden sallamış bir de millete işkembeden sallamayın felan demiş. Çoğu aracın sis far ampülü h11 dir. Yani kısa farlarla kullanılanlarla aynı. Tepesinde kesici olmadığından ve sisi delmek için küçük yapıldığından daha ileriye gider fakat allta konumlandığından bunu yol aydınlatma olarak göremeyiz. Birine sallamafan önce bildiğimiz doğrumu diye bir sorgulayalım
    Asil sallayan sizsiniz, h4-h7-h11 vb ampulun kuvvetini gostermez. H degeri ampulun ne tip oldugunu ifade eder gucunu degil.

Ampulun kuvvetini w degeri belirler.

Kisa farlar 55/60w dir genelde sisler ise 35w dir.

Fabrikasyon Sis lambalari kisa farlardan kuvvetli degildir olamaz da.

Hayirli gunler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 25 Şubat 2019; 23:11:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

Sis farında özellikle flamanı gizleyen şapka kullanılmıyorsa göz alabiliyor, benim aracımda orjinal sis farını yaktığımda önümdeki aracın sürücü gözü hizasına ciddi ışık gittiğini görüyorum mesela, zaten yeri aydınlattığı kadar tavanı sağı solu her yeri aydınlatıyor. Sis farı evet yere yakın ama her araçta aynı değil dağılımı, bazı araçlarda ışığı dağıtıyor, karşıdaki sürücünün doğrudan gözüne ışık gidebiliyor.

Alıntıları Göster
    Hocam surucu goz hizasina sis farindan isik gidemez duz yolda, gidiyorsa sis lambalarininda kisalar gibi ayari var o bozulmustur.

Hayirli gunler

• Aracım focus internete girip bir focus sis ampülü aratırmısın kaç w mış bi görelim. Birde kısa far için h11 ampül arat w bak ondan sonra yazarsın

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.