Şimdi Ara

ORG HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLANLAR İÇERİ [ORG-PİANO SEVERLER GELSİN ] (28. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
675
Cevap
17
Favori
104.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Arranger.

http://www.hepsiburada.com/vardem-mk-939-61-tuslu-lcd-ekran-org-p-MUSICVARDEM2

Kullanıyormusunuz? Sağlam bir ürün mü?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,

Arkadaşlar 22 yaşımdayım, bu zamana kadar hiçbir müzik aleti çalmadım. Hep piyano çalmak istemiştim ama imkanlar el vermiyordu. Şimdi istersem iyi bir piyano alabilirim kendimi zorlayarak ama malum yaş çok ilerledi piyanoya göre. Hatta kimileri imkansız bile diyor öğrenmeye bu yaştan sonra ama 500-600 liralık bir başlangıç ürünü ile sevdiğim bir kaç klasik parçayı kendi ellerimle çalmak istiyorum.
    Bunun için casio lk-240 ve casio ctk-3200 düşünüyorum. lk-240 ışıklı imiş, sanıyorum bazı parçaları çalarken bize hangi tuşa basmamız gerektiği bilgisini ışıklandırma ile veriyor. Eğitim açısından çok iyi bir özellik gibi geldi. Ama sesi ile ilgili çok video göremedim, ctk-3200'ün çok videosu var o manada ve klasik parçalarda istediğim ses kalitesini elbette kayıplı da olsa duyuyorum. Yani benim işimi görür. LK-240 ile ctk-3200'ü karşılaştırabilir misiniz ses, hassasiyet veya artık önemli olan neyse.
    Başka önerilere de açığım.

Örnek:https://www.youtube.com/watch?v=PwN9boWGsho

• Arkadaşlar bir süredir kişisel nedenlerden dolayı foruma giremedim ve biraz boşladım kusura bakmayın. Artık elimden geldiğince sorularınızı cevaplamaya çalışacağım. Sorularınızı bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bir Rind

Merhabalar,

Arkadaşlar 22 yaşımdayım, bu zamana kadar hiçbir müzik aleti çalmadım. Hep piyano çalmak istemiştim ama imkanlar el vermiyordu. Şimdi istersem iyi bir piyano alabilirim kendimi zorlayarak ama malum yaş çok ilerledi piyanoya göre. Hatta kimileri imkansız bile diyor öğrenmeye bu yaştan sonra ama 500-600 liralık bir başlangıç ürünü ile sevdiğim bir kaç klasik parçayı kendi ellerimle çalmak istiyorum.
    Bunun için casio lk-240 ve casio ctk-3200 düşünüyorum. lk-240 ışıklı imiş, sanıyorum bazı parçaları çalarken bize hangi tuşa basmamız gerektiği bilgisini ışıklandırma ile veriyor. Eğitim açısından çok iyi bir özellik gibi geldi. Ama sesi ile ilgili çok video göremedim, ctk-3200'ün çok videosu var o manada ve klasik parçalarda istediğim ses kalitesini elbette kayıplı da olsa duyuyorum. Yani benim işimi görür. LK-240 ile ctk-3200'ü karşılaştırabilir misiniz ses, hassasiyet veya artık önemli olan neyse.
    Başka önerilere de açığım.

Örnek:https://www.youtube.com/watch?v=PwN9boWGsho

Hocam merhaba öncelikle sorunuza geç cevap aldığınız için kusura bakmayın.

Öncelikle şu konuya açıklık getireyim. Klişe bir laf vardır öğrenmenin yaşı olmaz diye. bu çok doğru bir sözdür. 22 yaş öyle çokta geç bir yaş değil ve neyi öğrenip öğrenemeyeceği kişinin kendisiyle alakalı bir durumdur. Siz buna inanıyorsanız öğrenirim diyorsanız. iş bitmiştir. Az bir kurs vb destekle ve düzenli bir çalışmayla istediğiniz düzeye çıkarsınız. Size umut kırıcı konuşan kişilere aldırış etmeyin.

önerilere gelecek olursak
    casio lk-240 ben sizin yaşınızdaki birine tavsiye etmem yaşınız küçük olsa tavsiye edebilirdim ancak 22 yaşındaki birine bunu tavsiye etmek biraz hakarete kaçar. Işıklı olmasını siz avantaj gibi görmüşsünüz ama bence dezavantaj. Sizi ezbere alıştırır doğru düzgünde bişey öğrenemezsiniz. Bu tarz şeylere gerek yok

ben size Yamaha PSR-E343 Org öneririm . bütçeniz doğrultusunda bunu öneriyorum. eğer bütçeniz biraz daha ileriye gidebilse daha farklı şeyler kesinlikle öneriridim ancak o bütçeye ideal diyebileceğimiz cihaz budur. bunu alın ve biraz da kurs vb destekler alın. sonra işi götürürsünüz.

• quote:

Orijinalden alıntı: erroys

Arkadaşlar benimde elimde yamaha psr 37 org var 20 küsür yıllık. Sizce ebaye koysam koleksiyoncusu olupta alanı olurmu güzel bir fiyata. Bildiğin antika durumunda çünkü. Bilgisi olanlar varsa yeşillendirsin lütfen.

Hocam bence satabilirsiniz ancak ne kadar ücret istediğine bağlı. Makul ücretler istiyorsanız , yeni başlayan ve çok fazla bütçesi olmayan arkadaşlar veya küçük kardeşlerimiz için bir başlangıç ürünü olarak belki satın alanlar olabilir. Siz ürünün fotoğrafını ve çalışır durumlarını belirterek sayfamızda da paylaşarak burada da ilan verebilirsiniz. Bakarsınız almak isteyen çıkar
  • quote:

Orijinalden alıntı: folkeyno

Merhaba
    Bende 5 yaşındaki oğluma bir org almak istiyorum. Küçük kardeşiyle paylaşırken çabuk zarar görmeyecek ve bozulmayacak birşey bakıyorum. İlerleyen senelerde de çıkardıklarında iş görebilsin. Çok büyük boyutlarda olmayan org tavsiyesi almak istiyorum siz değerli arkadaşlardan. Bütçe 250TL.

@gulfstream

Hocam bütçenizi 500-600 e çıkarma şansınız var mı ? biraz zorlama şansınız mesela ?

Casio CTK 4200 (500-600 TL )

Vardem MK 939 (250 TL ama en son tavsiyem)

Techno ARK 2190 (400-500 TL ama çocuklarınızı cezbedecek bir cihaz)

bunları bi inceleyin ve bütçenizi gözden geçirin eğer bir karara varamazsanız tekrar yazın yardımcı olmaya devam edeyim

• quote:

Orijinalden alıntı: maktül

Piyanoya başlamak için bütçem yetmedimden dolayı org almayı düşünüyorum dolayısıyla çok mod olmasına gerek yok piyanoya geçiş için kullanıcam
    Aklımda cassio ctk 4400 var
    Bütçem 500-600tl civarı

Hocam 500-600 tl ye sıfır çok iyi cihazlar bulamazsınız. 2. ele güvenmiyorum demişsiniz ancak gidip görerek alırsanız 2. el cihaz kesinlikle öneririm o fiyatlar için. o fiyatlara güzel 2. el cihazlar bulabilirsiniz. Nerede yaşıyorsunuz il olarak ?
  • quote:

Korg Pa4x hakkında ne düşünüyorsunuz? Kronos serisi nasıldır? Yamaha Tyros 5 mi Pa4x mi tercih edilmeli?

Hocam öyle 2 cihazı seçenek vermişsiniz ki ben öyle bir seçenekte kalsam yazı tura atardım ve gelen hiçbir sonuç beni üzmezdi :)
    Çünkü korg'un 95 yılında çıkardığı orglar dahi hala iş yapıyor. Çok sağlam bir marka.
    Yamaha tyros 5 ise profesyonellerin fazlaca tercih ettiği bir cihaz.

Ben korg'u seven biriyim bana soracak olsanız pa4x alırdım
    ama bu tyros , pa4x ten kötüdür anlamına gelmez. bir çok kişi tyros tercih eder. bu konuda karar sizin hangisini alırsanız alın of dahi demezsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: qedo

arkadaslar tavsiyenıze ihtiyacım var ...ney... klarnet..ve yan flüt sesi alabilecegim bir klavye arıyorum...

daha dogrusu butun enstrumanların sesini alabilecegim bir klavye arıyorum

klavyeler hakkında bilgim sıfır (elde var sıfır)......cocukken arkadasım ın klavyesı 1 ay bende kalmıstı bilgim okadar....

nota bilgim cok az ilkokul 1 de 3 ay flüt dersi almıstım....hosuma giden parcayı kulagımla calıyorum...nasıl oluyor bilmıyorum

bütce cok önemli degil...2000-2500 arası olur daha fazlaya cıkmak ıstemem
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    bu klavye hosuma gitti biraz youtube da izledim pc ile birlestirince fena oluyor....
    http://www.electromiles.com/m-audio-axiom-air-61-61-tus-midi-klavye
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    bu klavyeye enstrüman sesi ileve edile biliyormu....?
    (müzik i klavyeye atacagız bize notasını cıkartacak böyle bir klavye varmı? yada program??
    bir parcanın belirli enstrümanlarını klavyeye yukleyip ...geride kalan son enstuman ı biz calarak tamamlaya biliyormuyuz.....
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    tuslara yarım basınca yada tam basınca ses farklılıgı varmıdır.....??
    kulaklık ile kullanmak için kulaklık cıkısı varmı??? malum apartman dairesinde oturuyorum insanları rahatsız etmiyeyim
    biraz fazla soru oldu kusuruma bakmayın ...simdiden cevaplar için tesekkurler.....

Hocam ben midi klavye tavsiye etmem kimseye. o kadar paralar verip hiçbir şey alamıyorsunuz. O kadar paralara çıkıyorsanız. KORG PA800 alın istediğiniz sesi alırsınız yüklersiniz. Tek kelimeyle geçerim bu cihazı. Eğer önerdiğim cihaz içinize sinmezse ve başka önerilere ihtiyaç duyarsanız tekrar yazmanız durumunda cevap verebilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: RealLord

Küçüklüğümden beri piano çalmaya meraklıyımdır zaten ailem gitar çalmamı istemişti o yüzden gitara başlamıştım.Fakat piyano merakım şimdi dahada ateşlendi.Ve piyano çalmaya karar verdim.İnternette nasıl başlayacağıma dair bişey bulamadım :D Sizce ne yapmalıyım kursa gidicem fakat piyanom yok org alsam olurmu ? aklımda bi tane org var zaten :D casio ctk-3200 almalımıyım bütçeme en uygun org bu zaten ileride 1 sene sonra kendimi geliştirince piyano alırım.Bu arada yaşım 15 klasik müzikle aram iyidir :D şimdiden çok teşekkür ederim :D

PİYANO/ORG BİR KURS YADA EОİTİM ALMADAN ÖОRENİLEMEZ DAHA DOОRUSU İMKANSIZ DENECEK KADAR ZOR ÖОRENİLİR O YÜZDEN İLK İŞ OLARAK BİR KURSA YAZILMANIZI ŞİDDETLE TAVSİYE EDİYORUM. ORG KURSU BULAMAZSANIZ PİYANO KURSU VEREN YERLERE BAŞVURUN SİZE YARDIMCI OLURLAR. BAHSETTİОİNİZ CİHAZ SİZİ ÇOK TATMİN ETMEYEBİLİR. ÇABUK SIKILMANIZA NEDEN OLUR BÜTÇENİZİN ESNEKLİK DURUMU NEDİR ?

• quote:

Orijinalden alıntı: c0mic

Merhaba hocam.. Oglum piyano derslerine başladı. Dolayısıyla eve önce bir org almam gerekiyor.. Uzun vadeli duvar tipi piyanoya dek 5 yasında bir cocugu idare edebilecek modeller hakkında öneri verebilir misiniz.. Hocamız casio ctk serisini önerdi ama serinin scalası cok geniş.. 300 liradan 1500 liraya kadar ürün mevcut sizce hangisi uygundur

Hocam cevap vermek için geç kalmışım kusura bakmayın ama herhangi bir cihaz edindiniz mi yardım edebileceğimiz başka bir konu varsa sorabilirsiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cassino_9

selam kardeş bana yardımcı olabilirmisin ben casio 3200 aldım da ona +ritim ve oyun havası falan müzikler attırabilirmiyim?

hocam merhaba biraz geç yazdım ama kusura bakamyın sorununuz çözüldü mü ? internette arattığınzı takdirde hazır paketler bulabilirsiniz ritm olarak ve nasıl yükleyeceğinize dair yazı ve videoalr bulabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kassatura

Bu siralar orga merak saldim. Bir suredir internette videolar izleyip arastirmalar yapiyorum. Amacim dinledigim ve hosuma giden klasik parcalari az da olsa calabilmek ya da calmaya calisirken hevesimi alabilmek. Bu yuzden de cok fazla butce ayirmak istemiyorum. Eger hevesimi alirsam koseye koydugum zaman bosa gidecek mikatrin cok olmamasi lazim. Yok eger zaten seversem orta halli baska modellerle devam ederim diye dusunuyorum. Butcem 250 tl. Biliyorum bu fiyata anca oyuncak kalitesinde seyler oluyor ama yukarida acikladim durumu.

hocam 250 tl ye size önerebileceğim bir cihaz yok gibi bir şey o fiyatlara aldığınız org ile belirli dönemlerde a101-bim gibi marketlere 40-50 tl ye gelen orglar arasında hiçbir fark yok bütçeyi zorlayın derim ve 2. el düşünmeye bakın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpingo95

quote:

Korg Pa4x hakkında ne düşünüyorsunuz? Kronos serisi nasıldır? Yamaha Tyros 5 mi Pa4x mi tercih edilmeli?

Hocam öyle 2 cihazı seçenek vermişsiniz ki ben öyle bir seçenekte kalsam yazı tura atardım ve gelen hiçbir sonuç beni üzmezdi :)
    Çünkü korg'un 95 yılında çıkardığı orglar dahi hala iş yapıyor. Çok sağlam bir marka.
    Yamaha tyros 5 ise profesyonellerin fazlaca tercih ettiği bir cihaz.

Ben korg'u seven biriyim bana soracak olsanız pa4x alırdım
    ama bu tyros , pa4x ten kötüdür anlamına gelmez. bir çok kişi tyros tercih eder. bu konuda karar sizin hangisini alırsanız alın of dahi demezsiniz

Cevap için sağol hocamİkisini de dinleme imkanım oldu pa4x'i daha çok beğendim. Usb set öneriniz nedir?

• alpingo95 kullanıcısına yanıt
    Hocam yukarda soyle bir sey onermissiniz.

Vardem MK 939

Oyunca gozuyle mi bakiliyor bu cihazlara? Amacim zaten eger hevesimi alirsam cok zarar etmemem. Yok eger devam edeceksem paraya kiyabilirim ilerleyen zamanlarda,
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpingo95

quote:

Orijinalden alıntı: qedo

arkadaslar tavsiyenıze ihtiyacım var ...ney... klarnet..ve yan flüt sesi alabilecegim bir klavye arıyorum...

daha dogrusu butun enstrumanların sesini alabilecegim bir klavye arıyorum

klavyeler hakkında bilgim sıfır (elde var sıfır)......cocukken arkadasım ın klavyesı 1 ay bende kalmıstı bilgim okadar....

nota bilgim cok az ilkokul 1 de 3 ay flüt dersi almıstım....hosuma giden parcayı kulagımla calıyorum...nasıl oluyor bilmıyorum

bütce cok önemli degil...2000-2500 arası olur daha fazlaya cıkmak ıstemem
    bu klavye hosuma gitti biraz youtube da izledim pc ile birlestirince fena oluyor....
    http://www.electromiles.com/m-audio-axiom-air-61-61-tus-midi-klavye
    bu klavyeye enstrüman sesi ileve edile biliyormu....?
    (müzik i klavyeye atacagız bize notasını cıkartacak böyle bir klavye varmı? yada program??
    bir parcanın belirli enstrümanlarını klavyeye yukleyip ...geride kalan son enstuman ı biz calarak tamamlaya biliyormuyuz.....
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    tuslara yarım basınca yada tam basınca ses farklılıgı varmıdır.....??
    kulaklık ile kullanmak için kulaklık cıkısı varmı??? malum apartman dairesinde oturuyorum insanları rahatsız etmiyeyim
    biraz fazla soru oldu kusuruma bakmayın ...simdiden cevaplar için tesekkurler.....

Hocam ben midi klavye tavsiye etmem kimseye. o kadar paralar verip hiçbir şey alamıyorsunuz. O kadar paralara çıkıyorsanız. KORG PA800 alın istediğiniz sesi alırsınız yüklersiniz. Tek kelimeyle geçerim bu cihazı. Eğer önerdiğim cihaz içinize sinmezse ve başka önerilere ihtiyaç duyarsanız tekrar yazmanız durumunda cevap verebilirim

cok tesekkur ederim.....

• alpingo95 kullanıcısına yanıt
    İstanbul/Kadiköy tarafındayım 2.ele sıcak bakmamamın sebebi daha önce hiç denememiş olmam. korkuyorum ondan dolayı, ancak güvenilir birisi olursa neden olmasın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selam arkadaşlar bende tavsiye isticem. Evde kendimce bir şeyler çalmayı öğrenmek, söylemek ve kayıt yapmak istiyorum. Mikrofon falanda aldım ufak çaplı bi stüdyo yaratmak gibi bir planım var. Bana maksimum 1500 TL'ye kadar bir synthesizer önerir misiniz ? Bu cihazlar hakkında hiç bir bilgim yok, ilk etapta çalmayı öğrenmek için 1500 liraya kadar orta sınıf dandik olmayan alınabilcek en iyi cihaz neyse onu alayım diye düşünüyorum. İşi kavradıktan sonra daha pro cihazlara adım atacağım. Çalmayı amaçladığım tarz 80'ler synthypop/pop/rock Naked Eyes - Thompson Twins - Icehouse - Orchestral manoeuvres in the dark - Foreigner - Hall&Oates - Huey Lewis and the news - vs... gibi grupların parçaları
  • Arkadaşlar yoğun tempom ve de bazı internet aksaklıkları gibi olumsuz koşullardan dolayı çok fazla foruma giremiyorum lütfen kusura bakmayın sizlere tek tek cevap vereceğim. ancak benim olmadığım zamanlarda mutlaka işin ehli kişiler vardır onlarda gelip yardımcı olursa sevinirim
  • Herkese merhaba;

Bir arkadaşa doğum gününde hediye olarak org almayı düşünüyorum. Ama orgtan falan hiç anlamam, laf arasında 6 oktavlı org aradığını söylemişti.
    6 oktavlı org diye aratınca anlamadığım şeyler çıkıyor :)
    Arkadaşın profili:
    Daha sıfır, eline müzik aleti aldığını görmedim, illa da bir muzik alet çalacağım diye hırslanmış, heves etmiş ve bu hevesi de orgtan yana kullanmak isteyen muhteşem bir zat :)
    Org fiyatlarından da anlamadığım için bütçesi nedir hiç bilmiyorum. 400-500-600 tl kaç paradır?
    Hem öğrenme konusunda hem de çalma/kullanım konusunda kolay/iyi olan ve "6 oktav" org tavsiyesi için yardım edebilirseniz çok sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.