Şimdi Ara

Orbital dizilimi yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
3.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar bu s,p,d,f olayı var ya bunların kolay yolu nasıl say say para say yöntemini biliyorum ama baş kuantum sayılarını yerleştiremiyorum ezberlemem mi gerekiyor yoksa onunda bir mantığı var mı ?

• s=1 p=2 d=3 f=4 baş kuantım sayıları böyledir yöntemi ezberledikten sonra hangi orbitalse yerleştiriceksin baş kuantumu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kloroflorokarbon -- 4 Eylül 2013; 1:00:31 >
  • http://http-server.carleton.ca/~rburk/chem1000/on_line_tuts/orbitals/atomic7.jpg

buna baktıkça aklında yer eder ok sırasına göre dizeceksn 1s 2s 2p 3s ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: topal kaplumbağa

arkadaslar bu s,p,d,f olayı var ya bunların kolay yolu nasıl say say para say yöntemini biliyorum ama baş kuantum sayılarını yerleştiremiyorum ezberlemem mi gerekiyor yoksa onunda bir mantığı var mı ?

hocam biz ''es es pas pas depas depas full depas full depas'' diye saçma sapan bir şifre koymuştuk ama çok işe yaradı hiç karıştırmıyorum Başkuantum sayısına gelince s 1den p 2 den d 3 ten f de 4 ten başlıyor. Elektron sayısına gelince s 2 tane p 6 tane d 10 tane f 14 tane alıyor. s orbitalinde 1 orbital vardır her orbital 2 elektron alır. p de 3 ortibal vardır 6 e. alır. D de 5 f de de 7 orbital vardır bu yüzden d 10 f 14 e alır en fazla. Ayrıca bu dizilimi ezberlemek zorundasın çünkü periyodik yer bulmada acayip işe yarıyor ayrıca atom arasında çok fazla bilgi veriyor (metal, ametal, b gurubu falan) Ha bunları 2-8-8 dizilimi de veriyor ama tam detaylı vermiyor mesela oradan geçiş metalleri elementlerini bulmayı ben bilmiyorum Kendi kendine bir kaç soru uydur çöz sonra çok rahat oturur merak etme ben de çok zorlanırdım

• böyle sorunu olan arkadaşları görünce 9. sınıf kimya hocamı bir kez daha seviyorum. kadın o zamanlar normal dizilimi değilde kuantum modeliyle ezberletmişti. zamanında kızmıştık müfredatta yok diye ama şimdi çok yararı var. hiç kodlamadan 5s ye kadar direk yazıyorum :D bir es kare iki es kare iki pe altı üç es kare üç pe altı dört es kare üç de on dört p altı beş es kare diye diye :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: eminç

böyle sorunu olan arkadaşları görünce 9. sınıf kimya hocamı bir kez daha seviyorum. kadın o zamanlar normal dizilimi değilde kuantum modeliyle ezberletmişti. zamanında kızmıştık müfredatta yok diye ama şimdi çok yararı var. hiç kodlamadan 5s ye kadar direk yazıyorum :D bir es kare iki es kare iki pe altı üç es kare üç pe altı dört es kare üç de on dört p altı beş es kare diye diye :D

Aynen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.