Şimdi Ara

Oran orantı problemi acil!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 soru üçdörtbeşten, sorular çok güzel cidden ama beynim yetmiyor galiba. Cözümlerini yazarsaniz acayip sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Oran orantı problemi acil!

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam uykunuz gelmiş sizin , bu sorulari yarına bırak tek atarsin kolay bunlar

• kanta_kuzen K kullanıcısına yanıt
    yok ya ben öyle başarılı biri değilim, uykudan olmadiği kesin

• Nette çözümleri de mevcut , ama sana tavsiyem soruyu yapamayınca direkt çözücek birini arama kenarına soru işareti vs at konu bittikten sonra dön teker teker o soruları tekrar çözmeye çalış

Mesela ters orantı diyor degilmi , verdiği sayılar in okek ini bul , ters orantı da çarpım şeklinde yazılıyordu o sayiya esitlemeye çalış soru zaten sana gelir

Sana basit denklemler kurmak için birbirinin kati iki farklı eşitlikmi vermiş ,0.5 ve 1tl olarak , 1tl ye esitlemeye çalış sonra birbirine esitle ilk bilinmeyeni bul

Nejdetten bitirdiğimde hiç sıkıntı yaşamadim takır tukur çözüyordum ama soru bankasina geçince böyle kalıyorum hep

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Problem konusunda sana yol gostericek bir kitaba ihtiyacın var o zaman , ya da problem çözerken işine yarayacak oran-oranti permutasyon-kombinasyon-olasilik denklem kurma gibi konularda eksiğin var temelin nasıl bu tur konular da ?

• Ters orantılı çokluklar çarpılır. Önce 100-150-120 yi 10 la sadeleştirip yürüdükleri yollara x y z dedim. 10-12-15 i ekokları olan 60k ya esitleyip k cinsinden yazdim. Sonra çıktı işte mine 4k çıktı oda yürüdügü yola esitti yani 4 burdan k=1 sonra diger ikisini buldum. 2.sorudan 50 kuruş eden meyvenin gramını 2 ile carparsam 1tl eder. Onu a+100 e eşitledim a 300 geldi üstte yerine yazdım 400 gram 1 tl imiş. Ozaman 5 le carptim 2000gram yani 2kg = 5tl... karısık anlattıysam sor

Oran orantı problemi acil!

Keşke eksiğim var diyebilsem, hiç bir bilgim yok. Meslek çıkişlıyım kahretsin ki 4 yıldır hiç mat geo dersi görmedim. Sinavin ne olduğunu bile bilmiyordum. Yeni 2 aydır dadanıyorum. Çok zorlandiğim şüphe getirmeyecek bir gerçek dediğim gibi nejdetten ilerliyorum, bireyayı bitirdim de acayip basitti. Karekök mps1 kitabinda zorlanıyorum bayağı. Bunun haricinde hocalara geldik mat sbde de o kadar zorlandığım söylenemez çünkü çok basit. Ama bu tarz sorularda yalnızca bakakalıyorum. Behzaata başlamaya karar verdim belki geliştirir diye, ama bilmiyorum kendime güvenmiyorum. Geometride ceyhunun kilittaşi bitirdim, neredeyse bütün sorulari ondan önce çözüyordum, geçtim nejdet geoya çıta öyle bir yükseldi ki illallah deyip bıraktim şimdi metin hocadan ilerliyorum. Hoş videoda ki soruları gne önceden yapiyorum ama mat kulubü kolay geo soru bankasini açtiğimda yalnizca bakıyorum, kalem dahi oynatamiyorum nedense. Ne yapsam olmuyor. Bu vasat halimle dershane sınıfının en iyi öğrencisiyim. Düşün dershanenin durumunu. Bir yıl daha hazırlanmayı göze alacak gibi değilim, her geçen gün hedefim biraz daha alçalıyor. Çabalıyorum, çözmeye çalışıyorum, bazen sabahlıyorum ama gene olmuyor. Gerizekali olabilme ihtimalimi de hesaba kattim ama herhangi bir gerizekali bile bu kadar çalisirsa bir yol katedebilir. Ne yapacağım ben

• helixSNAA kullanıcısına yanıt
    Gayet açıklayıcı oldu çok çok teşekkür ederim

• Dostum yanlış dusunuyorsun , her zaman gayret etmek başarıyı getirir ama doğru bir gayret yoluyla gerçekleşirse bu olur. Seviye neyse ona uygun hareket edilmeli ki git gide ustune koyarak ilerleme şansın olabilsin. Problem çözmeden YGS 3-4-5 kitabında problemlerden önce yer alan konuları bir oturt kendinde problemleri çözmek için gereken mantığı oluşturursun kafanda , geometri dediğin olay pratiğe bağlı , güzelce not tut kuralları bir kenar a yaz , konuyla alakalı olanlara göz atıp soru çöz .

YouTube/enginhoja yı tavsiye ederim YGS - lys mat ve geo da sana iyi gelecektir . Hala test çözerken sorunun oluyorsa o konuyla alakalı soru cozum videoları sana yardımcı olacaktır

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.