Şimdi Ara

Orada neler oluyor?...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Birkaç hafta önce Mesut Özil"in Almanya Milli takımında oynamayı seçmesi ile Almanya"daki Türk gençleri ile ilgili bir çok şey yazıldı,çizildi. Konu ilgimi çekti ve Almanya"da hayatını futbola vermiş bir kişi olan Turgay Haydar ile birkaç görüşme yaptım.

Turgay Hardal"ın anlattıkları, iddia ettikleri yenilir, yutulur şeyler değil. O iddialarını anlattı ben de yazıya döktüm. Her zaman ki yorum sizin.,

TURGAY HARDAL KİMDİR?...

38 yaşında ve Almanya doğumlu ve orada yaşıyor. Şu an Dusseldorf"taki Diplom-Fussball-Menajerlik bölümünde okumaya devam ediyor. Daha önce Türk Futbol Federasyonu Avrupa ofisi gözlemci antrenörlüğü yapmış. Şimdilerde Wolfsburg teknik direktörlüğü yapan Felix Magath tarafından yetiştirilmiş. Eski Trabzonspor"lu Lemi Çelik ve yine eski Beşiktaş"lı Zafer Öğer tarafından desteklenen bir kişi.

2002-03 sezonunda Alman kaleci Dirk Heinen"in Denizlispor"a transferinde aktif rol almış. Daha sonra Stuttgart kulübünde gözlemci antrenörlük yapmış ve 1 yıl kadar TFF Avrupa ofisinde çalışmış. Bu görevinden sonrasında ise U17 ve U18 Milli takım kamplarında yardımcı antrenörlük yapmış.

TURGAY HARDAL NE DİYOR?...

Türk Futbol Federasyonu Avrupa Ofisinde şu an 2 kişi çalışıyormuş. Biri eski bir tercüman olan Metin Tekin (eski BJK"li futbolcu değil, sadece isim benzerliği) diğeri ise daha önce işi olmayan ve Erdal Keser zamanında işe alınan Hakan Eseroğlu.

Bu ikiliye Avrupa"daki Türk oyuncuların takibi için bizim Federasyonun ayırdığı bütçe yıllık 500.000 Euro. Yapmaları gereken takip haricinde bu oyuncuları bizim Milli takımlarımızda oynamaya razı etmek. Aldıkları bütçe dışında aylık 5.000 Euro civarında bir maaş alıyorlarmış. Bu maaşa ek olarak ise sekreter,telefon,araba,benzin ve diğer seyahat masrafları da bizim Federasyon tarafından karşılanıyormuş.

Turgay Hardal şimdi Ankaraspor"da oynayan Özer Hurmacı için Metin Tekin"e haber verip takip edilmesini istemiş ancak Metin Tekin gidip izlememiş bile. Özer"de Almanya"yı tercih etmiş. Özer dışında Mesut Özil, Eren Derdiyok, Ümit Korkmaz ve Serdar Taşçı gibi isimlerin de bizim Milli takımımızda oynamaları için uğraşmış ancak bu ikili kendisini dinlememiş bile. Şu an Leverkusen"de oynayan Burak Kaplan adında genç bir oyuncuyu takip ediyormuş ve bunu Ankaraspor teknik direktörü Aykut Kocaman"a haber vermiş ve Ankaraspor bu futbolcuyu izlemeye başlamış.

Gurbetçi ailelerin kendisine gelip “başta Löw olmak üzere Mattheas Sammer devamlı evimize gelip bizim çocukların Almanya"da oynaması için ellerinden geleni yapıyorlar” dediklerini anlatıyor. Ayrıca bazı gurbetçi ailelerin kendisine çocuklarının Türk Milli takımında oynamalarını sağlamayabilmesi durumunda para bile ödemeye hazır olduklarını, hatta birkaç kez bazı ailelerden 10.000 Euro para teklif edildiğini söyledi.

Turgay bey özellikle Fatih Terim"in bu işlerde hiçbir kabahatı olmadığını üzerine basa basa tekrar ediyor. Fatih Terim bakmış ki Avrupa ofisi bu işleri kotaramıyor “iş başa düştü” diyerek Mesut ve diğer bazı futbolcularla kendisi görüşmüş ancak çok geç kalındığını eklemeyi de ihmal etmiyor.

Bunun dışında öyle bir iddiası var ki akıllara durgunluk. U19 Milli takımımız Stuttgart yakınında bir köyde kampa alınmış. Oğlunu kampa getiren bayanlardan biri için Metin Tekin Turgay Hardal"a “bu bayan kampta benim odamın yanındaki odada kalacak” dediğini, kendisinin ise “kampta kadın kalamaz” diye şiddetle karşı çıktığını ancak o bayanın 2 gece kampta kaldığını iddia ediyor. Ve ekliyor eğer Türkiye benden faydalanmayı düşünmüyor ise artık bir seçim yapma zamanım geldi, bu yüzden Almanya Futbol Federasyonunun Scout (futbolcu izleme) ekibine katılacağını da söylüyor.

Evet sayın okurlar, Turgay Hardal"ın iddiaları bunlar. İnanırsınız ya da inanamazsınız bu size kalmış. Benim için önemli olan şudur : Diyelim ki bu iddiaların hepsi yalan, o halde birkaç dakikanızı yalan iddialar yazan bir yazıya harcamış olacaksınız. Amaaaa diyelim ki bu iddialar doğru, işte o zaman sıkıntılar başlıyor. Zira Avrupa ofisinin neyi ne kadar yaptığı (bir anlamda yapmadığı), bu yapılan/yapılmayanlardan ötürü ülke Milli takımımızın ne büyük değerler kaybettiği ortaya çıkar. Yukarıda isimleri saydığım futbolcuların şu an ki Avrupa piyasa değeri 40 milyon Euro"dan fazla. Biz acaba bu paraları başka ülkelere kaptıracak kadar zengin miyiz?...

• Doğru mu bilmiyorum ama, biraz düşününce bizim insanımız orada bu paraları alıp bir güzel yer mi? Federasyon bu işe göz yumar mı, parasını sokağa atar mı? Bu kadar zengin bir ülke miyiz? Düşünüyorum düşünüyorum cevap, evet galiba
  • gökhan töre diye bi oyuncu vardı galiba acaba o ne oldu?onada iyi diyorlardı
  • evet malesef fırsatını bulunca parayı yemeye çok müsait bir toplumuz malesef sordugun zaman o kişilere başkasıda yiyor diye cevap verecek ve biz gene unutacaz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ne kadar garip insanlar var
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.