Şimdi Ara

Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK (98. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.144
Cevap
42
Favori
127.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 96979899100
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam yalnız her teknolojik alet 4k ya geçiş yaparken biz şimdi full HD cihaz alıp acaba yanlış mı yapıyoruz diyorum ama 4k projection da çok.asiri pahalı. Birde Sony nin 1080 p projectoru var az biraz pahalı ismini unuttum tombul topalak bişey 1800 eurolarda. Onun hakkında ne düşünüyorsun hemsom.



    Ha bu arada cihazı hayırlısı.ile.ne zaman alıyoruz :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kasatka kullanıcısına yanıt
    Selam dostum, uzun zamandır hem mesleki olarak hem de kendi hobim için teknolojik her türlü cihaz ile haşır neşirim.
    Öğrendiğim bir şey varsa o da bir teknolojiyi satın almanın, hem F/P hem de tüm sorunlarının çözülmüş olması açısından en doğru zamanı bir üst teknolojisinin çıktığı zamandır.

    SONY ye gelince tabii ki he zaman üst seviye ürünler ama verdiğiniz fiyat skalamızın bayağı üzerinde. Kullanmadığım için doğru yorum yapamam. Benim Optoma HD28DSE gelince buraya detaylı inceleme yazacağım ve sanırım bir 10 gün daha var.
  • Thai-Fun kullanıcısına yanıt
    Hemsom Allah cc omur verirse oyuna devam ve elde su an pro var. Pro 2k native 4k da upscale falan verirken aldigim goruntu oynaticinin bu ozelliklere dar bogaz yapmasi yine atiyorum 2 sene sonra cikacak bir ps4 un native 4k 60 frame olma durumunda yine goruntu alma cihazindan dolayi bu ozellikleri kullanamama gibi durumlar aklina geldiginde seninde canin sıkılmıyor mu hemsom. Yoksa dev ekranda pekde o kadar dikkat edilmiyor mu bu tur seylere yada tam tersi dev ekranda her cozunurluk sicramasi tv ye gore daha kolay mi farkediliyor. ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ha bu arada cihazini dort gozle bekliyorum . senden daha cok bekler oldum yani :).

    Bu arada yavastan tam karar vermesemde projection olayina odayi kafamda projectiona hazorlamaya basladim. Duvarda solda isik dugmesi solda priz var. İkisinide iyice asagiya alicam duvari kesip kablolari asagi indirip sonra siviycam ustunu. Once duvar boyasi dusunuyordum sonra bir yerdr denk geldim duvar kagidi varmis projeksiyonlar icin. Fiyatino bamadim ama duvar kagidi yapmayi dusunuyorum perdeden cok daha iyi olucak kanimca cunki perdr hem pahali hem boyutu sinirli hemde zamanla esneme ve sarkma oluyormus matureler gibi :)



    Simdilik planlar bunlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kasatka kullanıcısına yanıt
    Ben de senin adına sevindim güzel planlar yapmışsın.
    4K konusuna gelince kendi adıma 720p den 4k ya atlamak bana uymaz, 1080p nin tadını çıkarayım önce.
    2 sene sonraya yatırım yapmak bu teknoloji işinde pek yemez bir bakarsın aralarında anlaşmışlar bu kadar zaman sonra 5k çıkaralım falan diyorlar. Ben bu dev teknolojilere güvenmem pek. Belki hatırlarsın bir zamanlar BLURAY-HD DVD kapışmalarını, Kullanıcıları nasıl ters köşeye yatırdılardı SONY PANASONIZ TOSHIBA PIONEER falan.
    Neme lazım bir kere al 3 sene sonra da kullan yemez bu kadar hızlı ilerleyen teknolojilerde.
  • Merhaba arkadaşlar evde film seyretmek için bir cihaz almak istiyorum optoma ml 300 LED cihaz alınır mı krom k bir sıkıntısı varmidir

    Bir heves alacağım çok para vermek istemiyorum max 600 TL 2. El bir cihaz bakiyorum teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar konu pek aktif değil ama şansımı denemek istiyorum.



    İlk projeksiyon cihazımı almak istiyorum. Optoma HD27 ve HD142X modelleri arasında git gel yaşıyorum. Fiyatlar hemen hemen aynı sayılır. Yorumlara baktığımda da hemen hemen aynılar ama kararsız kaldım. Bir de HD28 modeli var bir miktar yüksek rakamlı ama alan pek yok gibi. Cihaz yeni mi çıktı yoksa iyi bir cihaz değil mi? Salonumda kullanacağım, 5,25 metreye 5,25 metre kare bir oda. Duvarda 3 metre genişliğinde bir düzlük var oraya yansıtmayı düşünüyorum. Tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GOXIN G kullanıcısına yanıt
    Az sabret dostum,.
    bir 10-15 gün kadar. HD28DSE aldım kullanır hemen yorumlarımı yazarım.
    Ben yazdığın 2 modeli inceledim ve HD28DSE biraz daha fiyat performans ürünü gibi geldi.

    Bu arada beklerken şu linkteki incelemeyi okumanı tavsiye ederim,
    http://www.trustedreviews.com/reviews/optoma-hd28dse



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thai-Fun -- 25 Temmuz 2017; 23:35:1 >
  • Thai-Fun kullanıcısına yanıt
    Günaydın, dolar fln daha fazla fırlamadan almak istiyorum. Gönderdiğiniz linki google çeviri ile okudum, eğer yanlış çevirmediyse sıkıntıları çok gibi. Darbe özelliği bazı yerlerde iyi diyor ama ani parlaklık sorunları çıkartıyor diyor.

    Kurulum sorunlu olabilir demiş ve 2D görüntü kalitesi daha düşük gibi. Benim için en önemli özellik siyah seviyesi, karanlık sahnelerde beyaz yada parlak bir siyah bölge gözüme çok batıyor. Ayrıca bu gökkuşağı efekti sorunu her pj. cihazda var mıdır?

    Canlı olarak izlemeden alacağım gibi. Cihazı aldıktan sonra da perde araştırması sorunum olacak, gri kontrast denmiş genel olarak ama maliyetli sanırım. Bakalım ne olacak?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GOXIN G kullanıcısına yanıt
    Aslında bu cihazın yurtiçi ve yurtdışı forumlarda en çok söz edilen olumsuz yönü fan sesi.
    Bir arkadaş alıp kullanmış sonra iade etmişti ama fan sesi onu da en çok rahatsız eden noktaydı.

    Benim okuduklarıma göre göreceli olarak sorun olabilecek veya bazı kullanıcıların dikkatini bile çekmeyebilecek durumlar var.
    Tabii her kişi de aynı şeyleri beklemiyor projektöründen. Benim beklentilerime göre sorun olmayacak gibi. Tabii bu foruma yazdığımız için beni ilgilendirmese de soruları cevaplayıp düşünen arkadaşlara doğru bilgi verebilmek için gerekli testleri yapacağız
  • Thai-Fun kullanıcısına yanıt
    Anlıyorum. Peki HD27 ve HD142x için ne söyleyebilirsiniz? Gökkuşağı efekti ve siyah seviyeleri ne durumdadır? Özellikle HD142x için bir video var ki mükemmel bir görüntü söz konusu. 4K test videolarının olduğu görmüşsünüzdür. Oradaki gibiyse fazlasını aramaya gerek yok gibi.

    Amazondan almayı planlıyorum tahmini 2100-2200 gibi bir rakama gelecek. Burada o rakamlara bulamadım, en azından internet üzerinde. Aslında bunların öncesinde aklımda Benq W1070 modeli vardı ama hem üretimin bitmesi hem de fiyatının yüksek olması vazgeçirdi. Ama bu iki modele göre ciddi fark varsa zorlamak lazım diye düşünüyorum.



    Bulabildiğim inceleme sitelerinde hep metin olarak incelemeler var. Fotograf makinası incelemeleri gibi görüntü parlaklık gibi görsel testlerin/karşılaştırmaların yapıldığı bir site var mıdır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar uzun süredir HD26 almayı düşünüyordum ama genellikle stoklarda yok o yüzden HD27 cihazı almayı düşündüm bu cihaz hakkında neler söyleyebilirsiniz?Kullanan var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GOXIN G kullanıcısına yanıt
    Bu cihazlar hakkında, kullanmadığım için gerçekten hiç bilgim yok.
    Prensip gereği, elimden geldiğince altına imzamı atacak kadar iyi tanımadığım cihazlar hakkında bilgi ve yorum yazmaktan kaçınırım.

    Yabancı inceleme sitelerine gelince hepsi birbirinden ayrı telden çalıyor, kimisi reklam geliri sebebiyle olmayacak cihazları göklere çıkartırken, kimisi gayet güzel cihazları yerin dibine sokuyor.

    Bence şu site iyi bu site kötü demeden vaktin olduğunca çok sitede cihazın incelemelerini okuyup toplamda ne görünüyorsa ona göre karar vermendir.
  • Thai-Fun kullanıcısına yanıt
    Ben de dediğiniz gibi farklı yerlere bakıyorum ama bu seferde kafa karıstırıyor. Tam diyorum HD27 güzel, sonra bir yerde bir okuyorum görüntünün genelini kırmızı yapıyor dıyor. Gokkusagı etkısı cok fazla deniyor. Benq w1110 modeline kaydım ama onunda fiyatı yuksek , arada kaldım. Şu Gokkusagı efektı sorunu optomanın ıkı modelınde nasıldır onunla alakalı net bir bilgi bulamadım. Konu ıcınde de genelde HD26 modeli konusulmuş. Konu zaten aktif değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pazartesi-Salı OPTOMA HD28 ime kavuşuyorum, bekleyin incelemeyi.
  • Bugün amazon.de 'den hd142x sipariş ettim. Haftaya aranıza katılırım bende.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostlar, OPTOMA HD28 im geldi ve izlenimlerimi paylaşayım.
    Bir kere beklediğimden daha hafif, küçük ve az yer kaplayan bir cihaz. Bu cüsse ile yaptığı iş gayet iyi (tabii projektörlerde cüsse ile verim arasında bir oran bağlantısı varsa)
    Benim eski PANASONIC PT-AX200 den kalan yer olduğu için ve sehpayı da zaten yaklaşık ayarlamış olduğum için yerleştirme sorunu yaşamadım. Zoom hiç kullanmayacak şekilde eni 3m olan perdemin ortasına göre test pattern i ile de görüntü ayarımı yaptım. Projeksiyon ile beraber 2 adet de 3D gözlüğüm oldu. 3D genel olarak ilk arayışım olmamakla beraber OPTOMA ların övülen 3D başarısını da merak etmiyor değildim.
    Zaten biliyor olmakla beraber, bu cihazların kullanıcı memnuniyetinin büyük oranda varsa geçmiş cihaz deneyimlerine ve beklentilere bağlı olduğuna iyice emin oldum.
    OPTOMA HD28 DSE nin neredeyse herkes tarafından kabul edilmiş olan ses ve rainbow effect olumsuzluklarını da bayağı merak ediyordum. Tabii bunları önceden bekliyor olunca insan daha kolay fark ediyor.
    Neyse bu konulardan önce bir kere cihaz, hakkını verecek HD kaynakları bulunca gerçekten başarılı. Evdeki home sinema sistemimde 720p kaynak kalmamış olmasına rağmen 720p projektör kullanıyordum ve beklediğim iyi görüntüyü aldım. Her ne kadar eski PANASONIC PT-AX200 üm hala bu işleri iyi bilen arkadaşlarım tarafından başarılı bulunsa da OPTOMA HD28 ile aralarında 10 yıla yakın bir teknoloji farkı var. LCD-DLP farkı ise tabii ki PANASONIC ten yana bir artı ama her durumda da DLP den başarılı demek yanlış olur.
    Cihazın kumandasının arka ışık aydınlatması da, cihaz üzerindeki stand by ışığı gibi güzel bir mavi. Tabii ben universal kumanda kullandığım için, ayarları yaptıktan sonra pillerini çıkartıp çekmeceye kaldırdım.
    Renk doğruluğu ve keskinlik gayet başarılı. Ama bu arada 1 gün öncesine kadar lamba saati 1800 lerde olan LCD projektör kullandığımı da belirtmeliyim. Doğal olarak insanın gözü alıştığı ve giderek bozulan görüntüye göre değerlendiriyor.
    3D test için avatar filmi ile yaşadığım deneyim çok güzeldi. Yeni fikrim şöyle;
    Eğer 3D sizin önceliklerinizden birisi ise, kaç inç olursa olsun TV dan alınan sonuç başarılı bir 3d Projektöre yaklaşmıyor bence. Dünya çapında bu cihazın 3D sine pek laf söyleyen olmasa da kendi gözümle görünce emin oldum.
    Cihazın fan sesi ilk başlarda ben ayarlar ile falan uğraşırken, bu mu o kadar şikayet edilen ses diyecek kadar azdı. Ama sonra biraz zorlayıp, 3D ve uzun kullanıma gelince ciddi seviyelere çıktı. Bu noktada ben de bu sesin kendim için ne kadar rahatsız edici olabileceğine hep dikkat ettim. Sonuç şu ki (tabii kendi adıma) izlediğiniz film yada görüntü her ne ise çok dikkatinizi vererek izliyorsanız fanı bir süre sonra duymuyorsunuz. Ama belki sizinle izleyen başka kişiler dayanılmaz bulabilir veya sizin duyduğunuz kadar bile duymayabilir. Yani demem o ki evet ses yüksek ve kimse bu cihaza sessiz diyemez. Ama idare edilebilir seviyede mi kişiye bağlı olarak ona da evet. Sanırım forumdan almadan önce bu cihaz hakkında fikrini aldığım arkadaşlardan biri, alıp kullanamadan iade etmişti bu ses yüzünden.
    Rainbow effect ise 3D nin doğasından mı bilmiyorum 3D filmlerde belli belirsiz veya benim çok az dikkatimi çekti. Bu başlıkta bazı arkadaşlar göz algısına bağlı olarak bazı kişilerde son erece rahatsızlık verici olabileceğini yazmıştı. Bana göre bilerek kabullendiğim için de olabilir ama izleme zevkimi bozacak seviyede değil. Bir tesbitim daha; Rainbow effect, çok hareketli ve detaylı olup gözlerimizin perdede sağa sola hep hareket etmesine sebep olan tür çekimlerde çok bariz görünüyor.
    Eski PANASONIC AX-200 üme göre fanın verdiği ısı daha az. Bu da DLP teknolojisinin sonucu olabilir. Kışın pek kalorifer yakmıyorduk salonda eğer PANASONIC çalışıyor ise
    Dünden beri yaşadığım deneyim bu kadar. Asıl önemlisi denememi istediğiniz bazı durumlar varsa almadan önce sizin için deneyip sonucu yazabilirim ki bir yararımız olsun.
    Bu arada resim koymuyorum zira bugüne kadar bir projeksiyon forumunda resim konulup ta kimsenin; aa çok kötü, hiç beğenmedim dediğini görmedim.
    Resimlerin projeksiyon görüntüsü değerlendirmekte her şekilde yanılttığını düşünüyorum. Herkesin oda ışıklandırması, duvar rengi, perde teknolojisi ve tabii çektiği makine farklı. Cep telefonu ile bile çeken var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thai-Fun -- 22 Ağustos 2017; 16:26:2 >




  • Hd142x 'i geçen cuma vergiler dahil 480 eur' dan sipariş geçtim. Bugün vergiler dahil 430 eur'a satılıyor. Benim cihaz da şu anda İstanbul'da. Gümrük işlerinde hızlı bitti. Perşembe günü bende olur umarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Thai-Fun kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun hocam garanti Türkiye' de geçerli değil değil mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 96979899100
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.