Şimdi Ara

Optoma 4K Projeksiyonlar UHD550X - UHD60 - UHD65

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
3
Favori
4.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Forumdaki konulara baktım ama 4K projeksiyonlar hakkında konu göremedim. Halen Panasonic AT6000 kullanıyorum. Uzun zamandır aklımda 4K projeksiyon cihazı almak var.

    Başlıkta yazdığım Optoma cihazlar (UHD550X ile UHD60 birebir aynı cihaz) yurtdışında 2.000 USD seviyesinde ve yabancı forumlardaki konuları okuduğum zaman çok olumsuz yorum görmedim.

    Pek oyun oynayan biri değilim ama güçlü bir HTPC kullandığım için 4K çözünürlük ile özellikle araba yarışı oyunları, 4K filmler/diziler, ayrıca 4K Tv yayınları (belki de maçlar) güzel olur diye düşünüyorum.

    4K cihazları takip eden, araştırma yapmış olan, kullanan var mı acaba ?



  • Benim avsde okuduğum hi-end kullanıcı yorumları şu an için pek olumlu değil. Ha şöyle tabi biraz da beklentiyle ilgili. Optoma hd28/ benq 1070 vs tayfasının seveceği bir cihaz ama bizim diğer tayfanın seveceği gibi durmuyor. Bakalım birkaç firmware update yeme ihtimalleri var sanırım. Proav ye felan gelirse orada test edip konuşmak en sağlıklısı olacak tabiki.
  • Bende merak ediyorum bu cihazları Fiyatları öteki 4k'lara göre gayet makul. Geçen youtubede bir video izledim. Uhd 65 ile Sony'nin baya pahalı olan bir markası ile karşılaştırma yapıyor ve sony az da olsa üstün ama aradaki fark pahalı marka almaya değmez gibi birşey diyor. Okuduklarım Uhd 60 ile 65 arasında da belirli bir kalite farkı olduğunu söylüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cemo62 kullanıcısına yanıt
    Sizce 4K projeksiyon için henüz erken mi? Ben aslında kısa mesafe 4K istiyorum ancak henüz yok piyasada. Biraz daha beklemek mi yoksa 1080p ultra short throw almak mı? Viewsonic'in güzel ürünleri var:

    https://www.amazon.com/dp/B06XD818BB/_encoding=UTF8?coliid=I3J3CI1ELZOFGR&colid=2WR04EV7W19UI

    https://www.amazon.com/ViewSonic-LS820-3500-Lumen-Ultra-Short-Projector/dp/B01MFH4HK1/ref=sr_1_1?s=electronics&ie=UTF8&qid=1509274893&sr=1-1&keywords=ls820

    Ama 2000 dolara 4K projektör satılırken bunlara bu kadar para vermek düşündürüyor. (Sinema için UHD60 ve 65'ten daha kaliteliler gerçi.)
    Dahası UHD60 de keystone ayarı bile yokmuş, vertical shift var o da sadece %15. Üstelik odamın durumuna göre 100 inch boyut alabilirim maksimum ki benim 135 inch ekrana ihtiyacım var. Kullanım açısından hiç işlevli bulmadım.

    Ultra short throw olmasa bile short throw orta sınıf 4k'lar 2018'de çıkar mı acaba?




  • kultablasi kullanıcısına yanıt
    4k projeksiyon artık alınabilir, erken değil. Benim için kıstas içerik idi, artık birçok 4k bluray ve tv show var filmler de teker teker de olsa kırılmaya başlandı. Ülkenin gidişatı da iyi değil, euro ve doların daha da artacağı öngörülüyor. O yüzden 4k ya geçecekseniz daha fazla beklemenin bir anlamı yok diye düşünüyorum, 4bin euroya çok kaliteli bir projeksiyon almak mümkün. 4bin euro özünde güzel fiyat ama bizim paramız değersiz oldugu için bizim için ciddi sayılabilecek bir mebla.

    Short throw ve ultra short throw pj ler hiç ilgimi çekmediği için bilgi sahibi olmadım şimdiye kadar. Bunun haricinde ise bu konuda geçen optoma uhd 60, 65 ve benq w11000 tercih edeceğim ürünler değil.

    Sevgiler
  • cemo62 kullanıcısına yanıt
    Kurlar konusunda çok haklısınız ancak şu anda 3 metreden 120 ya da 135 inch görüntü veren 4k projeksiyon bulamadım maalesef. Sizin de bildiğiniz yoktur sanırım ilgilenmediğiniz için? (Bir tek Sony'nin laser projeksiyonu var, 25.000 dolarlık.)

    100 inch görüntü verenler var ancak o boyut için 4K almaya değmez. Hali hazırdaki 1080p projeksiyon 100 inch'de gayet güzel görüntü veriyor. Ama 100 inch "sinema hissi" yaşatmaktan çok uzak. (Immersion dedikleri şeyden bahsediyorum.)

    Bir diğer konu, hiç siz 4K projeksiyon tecrübe ettiniz mi? Açıkçası çözünürlük olarak 4K hayranı değilim. Biraz abartıldığını düşünüyorum fakat 4K televizyonları cazip kılan çok daha derin kontrasta, keskinliğe ve renklere sahip olmasıydı. Televizyonların başardığı evrimi yeni nesil projeksiyonlar da başarabiliyor mu merak ediyorum.

    Bir de HDR konusunda projeksiyonun başarılı olabilmesi için belli bir parlaklığa sahip olması lazım. Bu alanda 4K projeksiyonlar pek yol katetmiş gibi görünmüyor. Gerçi televizyonlar bile sıkıntı yaşarken projeksiyonun nasıl HDR performansına sahip olacağını merak etmiyor değilim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kultablasi -- 31 Ekim 2017; 17:15:58 >




  • 4.000 Euro fiyat bandındaki 4K projeksiyondan kastınız hangi marka ve modeldir acaba?
  • 4K projeksiyonlar sanırım 2018 bde daha alınabilir seviyelere gelecektir diye düşünüyorum. Ama bir yandan da kur aldı başını gidiyor
    Geçenlerde Benq X12000 di sanırım modelin lansmanına katılan bir arkadaş beğendiğini söylüyordu. Fiyatı tabii şu anda 20 binin üzerinde sanırım.
    10 bin seviyelerine 2018 de 4K projeksiyonlar gelecektir umarım. Ben de kendimi 2018 yılına kitledim bu konuda
    Şu anda 4K projeksiyon kullanan çok az kişi olduğu için fazlaca konusu geçmiyor forumda.
    Zaten içerikte yeterli değil 4K için. Türkiye de basılı bluray 3-4 tane ya bulursunuz ya bulamazsınız.
  • @kultablasi Evet ben 4k projeksiyon tecrübe ettim, 4k anlamlı ve güzel kesinlikle siz değmez diyenlere aldırmayın onlar 46-55 inç tvde denedikleri için farkı anlamıyorlar. 4k yi 4k yapan ise bence çözünürlük değil, wide colour gammut dediğimiz yeni geniş renk aralığı ve düzgün implant edilirse HDR. Daha sonra çözünürlük geliyor. HDR ciddi bir parlaklık istediği için lamba modüllü pj ler de istenilen verimde çalışmıyor. Lazer modüllü (Sony 5000es JVX Z1) pjlerde güzel sonuçlar alındıgı söyleniyor ama ben bunları test etmedim. Benim test ettiklerim Sony VW550 ve JVC RS500 idi. HDR yi SDR ye data strip edip bt2020 wide colour gammutu koruyunca çok çok iyi görüntülere tanık oldum. Muhammed emin bey kardeşimiz beni doğrulayacaktır. ( @kardanad)

    @e_mumcik JVC rs400, rs500 (native değiller ama çözünürlük harici 4k bluray standartlarını karşılıyorlar)

    Sony VW260 (Avusturya da bir arkadaşım 4100 euroya aldı)




  • 4k tvler artık bütçesi kısıtlı olanların da evine girmeye başladı.1080p tv almak istesen bile piyasada pek model olmadığı için alamıyorsun.İyice 4k'ya dönüldü.Projeksiyonlar ise hala bütçeyi zorlayan yapıda.Çoğu kullanıcı anca uzaktan bakıyor.Bütçe varsa bile çok çeşitli model olduğunu düşünmüyorum.Benim açımdan henüz erken.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aterikasedi

    4k tvler artık bütçesi kısıtlı olanların da evine girmeye başladı.1080p tv almak istesen bile piyasada pek model olmadığı için alamıyorsun.İyice 4k'ya dönüldü.Projeksiyonlar ise hala bütçeyi zorlayan yapıda.Çoğu kullanıcı anca uzaktan bakıyor.Bütçe varsa bile çok çeşitli model olduğunu düşünmüyorum.Benim açımdan henüz erken.

    Katılıyorum böyle olması da doğal, projeksiyon piyasası televizyon piyasasının yanında devede kulak kalıyor o yüzden fiyatlar tvlerdeki gibi agresif bir düşüş göstermiyor. Şu an full hd projeksiyon cihazları 2500-3000 liraya almak mümkün (kalitesi sorgulanır orasına girmiyorum) ama 1-2 yıl içinde 4k pjlerin bu ekonomik gidişatta bu fiyatlara düşmesini bekleyen hobidaşlar boşuna bekleyecekler diye düşünüyorum, selamlar




  • yaschine Y kullanıcısına yanıt
    Test yapılan cihaz Sony 320 es şuan saatçi oğlundan 20000 tl alma imkanın var şu an oled panel alınsa ki 65 inç üstüne çıkılamıyor 20000 le 30000 arası referans oledlerden bahsediyorum bahsettiniz videoyu bende izledim bence aradaki farka değecek fark var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aticus3 kullanıcısına yanıt
    Şu an d&r de 15 yakın 4 k disk satıldı ve şu an 40 a yakın türkçedublaj ve Türkçe alt yazısı bulunan 4 k film kırıldı mesela baby drever bulurayi çıktı ulan biraz sabret dedim kendi kendime bir hafta bekledim sadece bluray sitesinde bir hafta sonra 4 k sı verildi bir hafta sabrettim filmin 4 k sını izledim sadece bluray sitesini incelemenizi tavsiye ederim ve hızla kırılmaya devam ediyor bence 4 k projeksiyon almanın tam sırası

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • e_mumcik E kullanıcısına yanıt
    Sony tarafında 320 es ve 260 es jvc tarafında rs 400 ve 420

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kultablasi kullanıcısına yanıt
    Hdr projeksiyon ve panellerde nasıl performansından ziyade bence hdr teklonojisinin kendisinin tartışılması gerekir. Bana kalsa strep edip bt 2020 le daha iyi performans veriyor Sony 550 es ve jvc rs 500 de gördüğüm bu sadece benim değil cemo62 hocamında ilk foto strep matada

    Optoma 4K Projeksiyonlar UHD550X - UHD60 - UHD65. İkinci foto hdr

    Optoma 4K Projeksiyonlar UHD550X - UHD60 - UHD65. Son foto hdr siz

    Optoma 4K Projeksiyonlar UHD550X - UHD60 - UHD65

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Son fotoda mobilden bakarsanız lucy nin burnundaki siyah noktalar bile belli oluyor 4k sadece çözünürlük değil renk ve kontrast da katıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konunun açıldığı iyi olmuş, ben de 5-6 gündür iyi bir araştırma içerisindeyim , 1080p projeksiyonumdan artık 4k projeksiyona geçmek istiyorum , sıkı bir araştırmaya girmem sonucunda şuan otoriteler tarafından piyasanın fiyat performans alanında en başarılısı olarak görülen UHD60 veya UHD65 ikisinden birinde karar kıldım gibi..

    hatta 2018 için en iyi 7 projeksiyon listesine bile şimdiden girmiş (UHD60) ve 20.000 dolarlık sony ,jvsleri listede geride bırakmış. https://www.tvspecialists.com/optoma-uhd65-vs-uhd60/

    3LCD Projeksiyondan DLP sistemli projeksiyona geçeceğim , ne gibi avantaj ve dezavantajları var ? lamba ömürleri, teknolojisi vs... bilgisi olanlar yazabilirler mi?
    Dezavantajı fazla ise yine yoluma 3LCD teknolojisi olan EPSON tw9300 ile devam edebilirim ikisi de hemen hemen aynı fiyat.




  • Arkadaşlar merhaba,

    Mayıs ayına doğru 4k projektör almak istiyorum. 8.000TL bütçem var. salonda raflı orta sehpanın altında konumlandıracağım. Yaklaşık 1 buçuk metre uzağında perde yer alacaktır. Optoma UHD60 bu mesafeden kaç inch görüntü verebilir. Alternatif hangi modellere bakmalıyım. Not: Oyun için tv ve monitör kullanıyorum. Bu cihazı film ve dizi izlemek için kullanacağım.
  • BenQ W1700 i bekleyin mutlaka derim, yurt dışında en çok konuşulan cihazlardan biri.
    Bugün itibarı ile, bir çok yerde 7499 TL fiyat çıkılmaya başlandı. Cihaz natural 4K HDR Kompakt DLP.

    http://www.boyutdijital.com/urun/benq-w1700-4k-projeksiyon-cihazi
  • The W1700 uses Digital Light Processing (DLP) technology, which delivers 8.3 megapixels of UHD 4K resolution using pixel-shifting technology alongside its native 1080p chipset from Texas Instruments, one step below in performance from native UHD projectors

    Bunlar native cihazlar değil diye biliyorum, ha fiyatına göre 'iyidir'
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.