Şimdi Ara

OPTİMİZE EDİLMİŞ BİR VİSTA NASIL KURULUR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
4.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet şimdi 2 aylık deneyimlerime dayanarak sizlere nasıl şu an eldeki programlar ve sürücülerle Vista kurulur onu anlatacağım, umarım faydasını görürsünüz.

1. KURULUM
    - Öncelikle temiz bir HDD bölümü üzerine kurmanızı tavsiye ederim. Zaten Vista kurulumunda seçenekler içinde böyle bir seçenek var. Kuracağınız bölümü önce bir silin, ardından formatlayın. HDD'nizde ne kadar bölüm ayıracağınız artık size kalmış, tavsiyem 50 GB'dır. Daha küçük bölümlerde ilerde büyük sıkıntılar yaşamanız muhtemeldir. Özellikle oyun oynayan arkadaşlar bu uyarımı dikkate alın.

- HDD ile ilgili diğer bir uyarım eğer birden fazla HDD'niz varsa, kapasitesi fazla olan ve daha üstün özellikli olan HDD seçmeniz daha akıllıca olacaktır. (NQC, önbellek, boyut, SATA-PATA vb.)

- Kurulum boyunca yönergeleri takip edin ve masaüstünüzü bekleyin. Kurulum bitince sürücülerinizi kurun, çünki Vista sürücüleriniz için sizden güncelleme yapmanızı isteyecektir. Burada sürücünüzü seçme özgürlüğünü Vista'ya terk etmeyin.

- Zaten kurulum işine girmeden önce internetten bilgisayarınızda size gerekecek tüm sürücüleri önceden indirmiş olmanız gerekiyor.

- Sürücüleride kurduysanız artık iş güncellemelere geldi. Güncellemelerde size tavsiyem bu seçeneği otomatik yerine "Güncelleştirmeleri karşıdan yükle, ancak kurma konusundaki kararı bana bırak" seçeneğini işaretleyin. Böylece gece saat 03.00 veya herhangi bir saati bekleme gibi bir sıkıntı kalmayacaktır.
    (Denetim Masası>Windows Update>Ayarları Değiştir)

Ekran kartınızın modeline göre en son sürücüleri;
    Geforce için buradan,
    Radeon'lar için buradan indirebilirsiniz.

2. YARDIMCI PROGRAMLAR
    - XP'de olduğu gibi Vista'da sistemi temiz tutmak ve hantal hale gelmesini engellemek için bazı programlar kullanırım. Bunlar birazda tercihlerinizle ilgilidir, yani size kalmıştır. Ama yıllardır bu piyasada yer edinmeye çalışan onca program içinde kalitesini kanıtlamış bazı programlar vardır ki; bunlardan vazgeçmek zordur.

- Güvenlik
    Ben Kaspersky'den şaşmıyorum, Norton 360 çok güzel ve sistemi KAV kadar kasmıyor ama kafasına göre takılıyor. Bazen indirdiğiniz dosyaları hiç bir uyarı yapmadan siliyor ki: bu çok kötü bir durum. Kaspersky en iyisi. %99'un üzerinde bir oranda virüs ve trojan yakalaması da ayrı bir artı.

Ama KAV'ın en son versiyonunu kullanmanız gerekiyor, 7.sinin betası piyasada. Bu programı aşağıdaki adresden edinebilirsiniz. İndir

- Sistem Araçları
    Ben bu araçlarda firmaların deneyimine çok dikkat ediyorum. Güvenilmeyen bir firmanın programıyla registry'nizde sildiğiniz bir anahtar ilerde başınızı çok ağrıtabilir. Burada kendi kullandığım programları öneriyorum artık gerisi size kalmış. Deneme sürümünü kullanmak istediğiniz programın üstüne basarak indirebilirsiniz.

Tune-Up 2007, bu program kurulduktan sonra update edilince Vista'da kullanılabilir hale geliyor. İstediğiniz her türlü ayarı sistemizde yapabilirsiniz. Temizlik araçlarından tutun, optimizasyon araçlarına kadar, hepsi bunda mevcut. Aslında tek başına da yeterlidir.

Ashampoo® WinOptimizer Platinum 3, bu da diğer sistem aracımız. İster Tune-Up ile beraber, isterseniz ayrı ayrı, bu da yeterlidir. Kullandıkça deneyimleriniz ve kullanım alışkanlıklarınız tercihleriniz belirleyecektir.

- Olmazsa Olmaz Araçlar
    Sıkıştırma için her zaman olduğu gibi Winrar. Çünki .zip dosyaları da açabiliyor, ama Winzip .rar dosyalarını açamıyor. Buradan istediğiniz sürümünü indirebilirsiniz.

PDF dosyalar için, tabi ki Adobe Acrobat Reader. Buradan Acrobat Reader'ın en son sürümünü indirebilirsiniz.

İnternet sitelerinde bulunan flash menü ve banner'leri görmek için Adobe Flash Player'a ihtiyacınız var. Onu da buradan yönergeleri takip ederek indirin.

Benim favori internet tarayıcım Firefox, artık kullanıp kullanmamak size kalmış, eğer indirmek isterseniz, buradan indirebilirsiniz.

Ben Media Player 11'i beğendiğim için Winamp kullanmıyorum, ama isterseniz onu da buradan indirin.

Vista'nın CD/DVD yakma aracı ne kadar iyi olsa da bir Nero değil, o yüzden Nero'yu kullanmanızda fayda var.
    Nero'yu bu adresten indirebilirsiniz.

En ünlü dosya indirme aracı Flashget'in en son sürümünü buradan indirebilirsiniz.

Her türden medyayı bilgisayarınızda iszleyebilmeniz için birde kod çözücü bir pakete ihtiyacınız olacak. Size ücretsiz olan K-Lite'ı tavsiye ederim. Her türden filmi izleyebilirsiniz, müziği dinleyebilirsiniz. Onu da buradan indirin.

- Vista Gadget
    Vista'nın araç çubukları gerçekten çok işe yarıyor. Ben en çok kullandıklarımın isimlerini buradan veriyorum, incelersiniz.
    WeatherBug, Drive info, NTV Radyo, Date V 6 bunları arayarak bulabilir ve inceleyebilirsiniz. Aramanızı burada yapabilirsiniz. İsimleri girin ve araçları arayın.

Artık bundan sonrası sizin zevkinize kalmış. Kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlar sisteme kurulacak programları ve çeşitlerini belirliyor.

3. VISTA'YA İNCE AYAR
    - Uyku modu: Ben bu konuda bayağı sıkıntı çektim ve sorunum Donanım Haber forumlarında çözüldü. Bilgisayarınız uyku moduna geçmiyorsa, BIOS'dan güç seçeneklerine geçin ve S1'i seçin düzelecektir. Tabi en son BIOS sürümünü yüklemeyi unutmayın.
    - Açılış optimizasyonu: Bu yine XP ile aynı mantıkla yapılıyor. windows tuşu+r'ye basın, çalıştıra msconfig yazın, sistem yapılandırmasını açın, burada üst sekmelerden başlatmayı seçin ve başlangıçtaki tüm gereksiz programların önündeki işareti kaldırın.
    - Kullanıcı hesabı denetimi: Eğer her uygulamadan önce kullanıcı hesabı denetimi uyarısı ile karşılaştığınızda canınız sıkılıyorsa;
    Yönetici Onay Modu'nda yöneticiler için Kullanıcı Hesabı Denetimi iletisinin davranışını değiştirmek için
    Başlat'ı tıklatın, Tüm Programlar'ı tıklatın, Donatılar'ı tıklatın,Çalıştır'ı tıklatın, Aç kutusuna secpol.msc yazın ve ardından Tamam'ı tıklatın.
    1.UAC, Yönetici Onay Modu'nda yapılandırılmış durumdaysa Kullanıcı Hesabı Denetimi iletisi görünür. Devam'ı tıklatın.
    2.Yerel Güvenlik İlkesi ağacından Yerel İlkeler'i tıklatın ve ardından Güvenlik Seçenekleri'ni çift tıklatın.
    3.Kullanıcı Hesabı Denetimi: Yönetici Onay Modu'ndaki yöneticiler için yükselme isteminin davranışı.
    Size tavsiyem bunu kullanmaya devam etmeniz. Aslına bakarsanız çok faydalı bir uygulama.

Tüm işleriniz bittiğinde önce history'nizi ve registry'nizi temizleyin (Tune-Up ve Ashampoo) defrag aracını açarak disk birleştirin. Ardından sistemin ghost'unu alın (veya benzer bir araçla yedeğini)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SolidRock -- 20 Mayıs 2007; 21:45:33 >

• Çok süper bir anlatım olmuş emeğin için teşekkürler bugün yeniden vista kuracağım uygularım çoğunu
  • Ben ghost 7 veya 8'di ikisinden birini kullandım. Hani şu disketlik versiyonu var ya o işte. Kullanımı gayet basit önce MS-DOS başlangıç disketiyle makinayı açıyor daha sonra ghost'u yüklüyorsun disketten. Ardından imajını alıyorsun. eğer takılıyorsan ben sana bir döküman hazırlayıp PM'den yollayabilirim.

Codec paketini eklemeyi unutmuşum gerekli düzeltmeyi birazdan yapacağım yukardan alırsın gerekli linkleri.
    İmza stiliyle oynayıp berbat eden yöneticiye teşekkürlerimi sunuyorum :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: SorrowOcean

pdf için foxit i öneririm. Çok hızlı açıyor ve vistada çalışıyor

Foxit'i XP'de kullanıyordum, doğrudur fazla sistem kaynağı tüketmez, üstelik .pdf kayıt imkanı da verir. Neden olmasın...
    Bir hata yüzünden image alıp diske attım
    SOnra XP ye döndüm
    Bakalım bunu bilebilirsen tekrar Vistaya kaldığı yerdeb devam edeceğim

Sorun şu
    Vistada herhangi bir klasörde dolaşırken
    Sol tarafta klasör barında istediğin kısayolları sık kullanılan bağlantılar olarak atayabiliyorsun

İşte bende bu bağlantılar kayboldu

Kaybolma sebebi de Varsayılan sistem klasörlerini D olarak göstermek istedim
    Ondan sonra olduu

Çok aramama rapmen bulamadım
    Bulursam vistaya döncem
    Evet sen ne dersi bu işee

Orjinalden alıntı: tiske

Hocam bilmiyorum 2 ayda ne kadar usta oldun ama
    Ben de 1 ay kullandım genelde iyi gitti
    Bir hata yüzünden image alıp diske attım
    SOnra XP ye döndüm
    Bakalım bunu bilebilirsen tekrar Vistaya kaldığı yerdeb devam edeceğim

Sorun şu
    Vistada herhangi bir klasörde dolaşırken
    Sol tarafta klasör barında istediğin kısayolları sık kullanılan bağlantılar olarak atayabiliyorsun

İşte bende bu bağlantılar kayboldu

Kaybolma sebebi de Varsayılan sistem klasörlerini D olarak göstermek istedim
    Ondan sonra olduu

Çok aramama rapmen bulamadım
    Bulursam vistaya döncem
    Evet sen ne dersi bu işee

Hocam ustalık gibi bir iddia ile ortaya çıkmadım ve böyle bir söylemde bulunmadım, burada anlattıklarım tamamiyle kendi deneyimleri paylaşmak, dilerim sizlere faydası olur. Başka bir açıdan ise sizlerin deneyimlerinden de faydalanarak benim bir şeyler öğrenmem bence bu işin özü. Zaten "forum" dediğin bu değil mi?

Neyse gelelim senin sorununa, belki de explorer ayarlarını sıfırlayarak bu sorunu düzeltebilirsin. Herhangi bir explorer sayfası aç, araçlar>interternet seçenekleri>gelişmiş>sıfırla, ardından Internet Explorer Ayarlarını Sıfırla iletişim kutusunda Sıfırla'yı tıklatın.

Ayarlar geri yüklenince, kapat ardından tama deyin ve explorer penceresini kapatın. Hata düzelmediyse aynı işlemi güvenli kipte dene. Büyük ihtimalle düzelecektir.

İnşallah yaptığınız değişikliği geri alabilirsiniz, sonucu ben de merak ediyorum.

• Bahsettiğin int explorer ayaralrı

İnt EXP 7 artık tamamen win explorerdan bağımsız çalışıyor

Bendeki sorun Vistanın klasör ayarları veya sık kullanılan bağlantılarla ilgili

Vistadaki Sık kullanılan bağlantılar ( Disk sürcü - bir klasör adı - vb durumlardır ) İnt adresleri değildir.
    Resime bakarsnız anlarsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 21 Mayıs 2007; 0:51:26 >

• Ben sorununuzu şimdi tam olarak anladım. Resimler gayet faydalı oldu. Şöyle bir çözüm önerim olur. 3. parti yazılımlar sayesinde bu tip özel klasörlerin yolları değiştirilebiliyor. Mesela Tune-Up ile bunu tekrardan ayarlayabilirsiniz. Sanırım yaptıuğınız değişiklik registry deki kayıtlara ya yanlış işlenmiş, ya da işlenmemiş.

Gezinti bölmesinde sağ tık yapıp "Varsayılan Sık Kullanılan Bağlantıları Geri Yükle" dediniz mi? Belki bu da bir çözüm olabilir.
    Final Fantasy 7 Rebirth | Persona 3 Reloaded | Shin Megami Tensei V: Vengeance | Metaphore Refantazio
  • HKEY_CURRENT_USER>Software>Microsoft>Windows>CurrentVersion>Explorer>Shell Folders

Regedit'te bu anahtarı takip et bakalım senin değerlerde C dışında görünen bir yer var mı bak bakalım. Buradan gerekli düzeltmeleri yapabilirsin.

Hiç olmazsa, kapat kullanıcı hesabını yeni bir kullanıcı hesabı aç, yani o kadar zor değil. Sadece biraz uğraşırsın

Orjinalden alıntı: tiske

Bahsettiğin int explorer ayaralrı

İnt EXP 7 artık tamamen win explorerdan bağımsız çalışıyor

Bendeki sorun Vistanın klasör ayarları veya sık kullanılan bağlantılarla ilgili

Vistadaki Sık kullanılan bağlantılar ( Disk sürcü - bir klasör adı - vb durumlardır ) İnt adresleri değildir.
    Resime bakarsnız anlarsınız

Hocam ne oldu bir gelişme var mı?

• Bende vistayı kurmayı düşünüyorum bilgisayarımın özellikleri

Core duo t2400 çift işlemci
    512 ram
    256 ekran kartı
    80 gb hdd

Bunlar sorun yaratırmı vistada photoshop kullanıyorum birde?

Orjinalden alıntı: emrcan

Bende vistayı kurmayı düşünüyorum bilgisayarımın özellikleri

Core duo t2400 çift işlemci
    512 ram
    256 ekran kartı
    80 gb hdd

Bunlar sorun yaratırmı vistada photoshop kullanıyorum birde?

Dizüstü zaten performans konusunda masaüstüne göre daha kötü, birde 512 MB RAM'le hiç çekilmez Vista, nereden biliyorsun deme, çünki aynı problemi HPnx6310 dizüstünde yaşadık. Olmaz yani, verim alamazsın
  • Hangi sistemi daha çok kullanıyorsan ona almanı tavsiye ederim, rahatlığın açısından. Ama şu da bence önemli masaüstü PC'in RAM takınca günü orta seviye PC'leri seviyesine gelecekse masaüstüne tak derim. Ofis gibi programların kullanımını ise dizüstünde yaprsın, taşınabilir bir sisteme eğlence odaklı olmaktan daha çok iş odaklı bakmak bence daha mantıklı.

Eğer masaüstü sistemininin özelliklerini açıklarsan daha fazla yardımcı olabiliriz.
    512 ram
    80 gb hdd
    128 ekran kartı

ama hep laptopu kullanıyorum ayda yılda bir masa üstünü açıyorum müzik dinlemek için filan
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.