Şimdi Ara

OPTİMİZE EDİLMİŞ BİR VİSTA NASIL KURULUR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
4.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Vista için en uygun RAM miktarı bence şu an için 2 GB. Dizüstünde terfi daha pahalı, ama bunu daha çok kullanıyorsan RAM'leri dizüstüne alacaksın, dediklerinden bu çıkıyor... Yine de iyi bir masaüstü sistem, iyi bir masaüstü sistemdir.
  • çok güzel bir anlatım olmuş.vista kullanan, kullanmış arkadaşlar sizden bir tavsiye bekliyorum. benim sistemim imza da yazıyor. şu an sistemimden memnun sayılırım ve maddi durumlardan dolayı upgrade yapma şansımda yok kısa vade de. vista yı çektim dvd de duruyor fakat kurmaya korkuyorum (harcıycaım zamana, emeğe vs.) benim sistemimde aero açılırmı ? açılırsa çokmu kasar ? bunların cevabını verirseniz tecrübelerinize göre çok makbule geçer.

Yukarıdaki linke tıklayarak bilgisayarınızın Vista için yeterli olup olmadığını anlayabilirsiniz.

VISTA UPGRADE İLE TEMİZ KURULUM.

1. Vista DVD'nizle key girmeden kurulum yapın.
    2. Vista DVD'nizi kullanarak yükseltme yapın ve yükseltme key'ini girin. Evet Vista'dan Vista'ya yükseltme yapılabiliyor.
    3. Yükseltme anahtarınızı aktive edin. İşte temiz bir yükseltme kurulumu. (Mümkünse 3. parti bir yazılımla yedeğinizi alarak -ghost benzeri- bir daha aktivasyon derdiyle uğraşmayın.)

VISTA İÇİN VIRTUAL HARD DİSK

Microsoft sanal Vista yüklü hard disk imajı çıkardı. Bununla sanal makinada çalışıyorsanız çok kısa sürede Vista'ya kavuşacaksınız.

İNDİRMEK İÇİN

AĞ BAĞLANTILARI İÇİN DİREK KISA YOL

Vista yeni olması nedeni ile hala kullanıcılar için bilmece gibi. Ağ bağlantıları için eğer kısa bir yol oluşturmak istiyorsanız;

1. Masaüstünde sağ tık yapın ve yeni kısa yol deyin.
    2. Çıkan kutunun içine şunu aynen yapıştırın, explorer.exe ::{7007ACC7-3202-11D1-AAD2-00805FC1270E}
    3. Ağ bağlantınıza isim verin.

TMP OLMADAN BIT LOCKER'I KULLANARAK SÜRÜCÜLERİNİZİ ŞİFRELEYİN

Güvenlikle ilgileniyorsanız TMP şifreleme modüllerini mutlaka duymuşsunuzdur
    . Bu çipler sayesinde sürücüleriniz üzerindeki bölümleri şifrelemeniz mümkün. Şimdi bu şifreleme işlemini TMP'siz de nasıl yapılabildiğini size aktaracağım.

1. Başlat menüsünde aramaya başla kısmına gpedit.msc yazın ve enter tuşuna basın.
    2. Bilgisayar yapılandırması>Yönetim Şablonları>Windows Bileşenleri>BitLocker Drive Encryption takip edin. Sağda çıkan pencerde, Denetim Masası Kurulumu, gelişmiş başlangıç seçeneklerini etkinleştir seçeneğine sağ tık yapın ve özelliklerden etkinleştirin

• quote:

Orjinalden alıntı: tiske

Bahsettiğin int explorer ayaralrı

İnt EXP 7 artık tamamen win explorerdan bağımsız çalışıyor

Bendeki sorun Vistanın klasör ayarları veya sık kullanılan bağlantılarla ilgili

Vistadaki Sık kullanılan bağlantılar ( Disk sürcü - bir klasör adı - vb durumlardır ) İnt adresleri değildir.
    Resime bakarsnız anlarsınız

OPTİMİZE EDİLMİŞ BİR VİSTA NASIL KURULUR

AYNI PROBLEM BENDEDE VAR.YENİ KULLANICI AÇTIM YİNE DÜZELMEDİ.KONUDA ANLATILNLARIN TAMAMINI DENEDİM OLMADI..YOKMU ÇARESİNİ BİLEN ARKADAŞLAR...

• vay anasını helal olsun donanım haber forumlarında eşsiz bir makale olmuş yukarda 100 sayfa var vista ile ilgili hepsini toplasan bu makale kadar bilgi değeri taşımaz arkadaşım seni tebrik ediyorum gerçekten emek vermişsin...

GregoR_MendeL=Ekaraot=Kromozom=Haşarı=Biyolog
    EMRAH

OKAN*
  • VISTA İÇİN VIRTUAL HARD DİSK

bu konuyu biraz açabilirmisin bu tam olarak ne işe yarıyor?

birde bitlockerı dediğin gibi kurdum şimdi ne yapmam gerekiyor?
    mesela bunun sayesinde istediğim klasöre şifre verebilirmiyim?

Eğer sisteminiz SATA harddisk'lerden oluşuyorsa, performansınızı az da olsa arttırabilirsiniz. Bunun için önce aygıt yöneticisini açın. Ardından disk sürücülerine tıklayarak genişletin. HDD'nizin üstüne sağ tık yapıp özellikler>ilkeler'den gelişmiş performansı etkinleştir seçeneğini aktif hale getirin.

Ancak güç kaynağınız yoksa elektrik kesilmelerinde veri kaybına uğrayacağınız unutmayınız.

EKRAN GÖRÜNTÜSÜ YAKALAMA

XP kullanırken ekrandan görüntü yakalamak için üçüncü parti yazılımlara ihtiyaç duyardık. Artık Vista ile birlikte buna gerek kalmadı. Bu aracı kullanmak için;

Başlat>Tüm Programlar>Donatılar>Ekran Alıntısı Aracı'nı çalıştırın ve artık hangi görüntüyü yakalamak istiyorsanız seçin ve istediğiniz formatta kaydedin.

EXPLORER'DA DOWNLOAD SAYISINI ARTTIRMA

Explorer'la dosya indirirken indirilen dosya sayısındaki kısıtlamayı farketmişsinizdir. Bunu arttırmanın yolu şu;

Başlat'a basıp regedit yazın ve kayıt defteri düzenleyicini çalıştırın.

HKEY_CURRENT_USER, Software, Microsoft, Windows, CurrentVersion and Internet Settings.

Bu anahtarı takip edin,

MaxConnectionsPerServer and select Modify'ye sağ tık yaparak decimal değeri 2'den büyük değer yapın, bilgisayarı yeniden başlatın.

Şimdilik bu kadar, yeni bilgilere ulaştıkça bu başlığa ekleyeceğim.

• yukarda yazmıstım tekrar yazayım bunun ne gibi bir etkisi var açıklayabilirmisin?
    VIRTUAL HARD DİSK
  • Bu aynı sanal makinalar kurup bunlar üstünde farklı işletim sistemleri kurmak için kullanılan bir yöntem hepsi bu. Yani aynı makinada iki farklı işletim sistemini aynı anda masaüstünde kullanmak için yaratılmış bir yöntem. Daha önce 3. parti yazılımlarla yapılan bu işe şimdi de MS el atmış
  • quote:

Orjinalden alıntı: KENZ
    en güzel optimize edilmiş vista kurulmayan vistadır 8-10 kez denedim yok abicim sevemedim ben. xpden şaşmamak lazım en azından şimdilik

XP'nin ilk zamanlarını hatırlıyorumda, 98'in üstüne o arayüzü dehşet görünmüştü bana, ancak çok sıkıntılıydı; adam gibi donanım sürücülerini bulmak mümkün değildi. Hatta 2003'de bende 9600 pro ekran kartı vardı, makina devamlı kendine reset atıp duruyordu. Ne zaman 3.10 catalyst çıktı, durum o zaman düzeldi.

Aynı durum Vista'da XP'deki kadar sık yaşanmıyor. Şu anda çıkan update'lerle zaten sistem bayağı kararlı duruma geldi, ileride çok daha mükemmel olacaktır. Bir de kullanıcıların acemeliği Vista'yı zor bir işletim sistemi haline getiriyor. Mesela arkadaşta 1020 HP lazer yazıcı vardı, bir türlü sürücüsünü bulamadı. Ben XP sürücülerinin bulunduğu driver klasörünü Vista'da sürücü araması için gösterdim kendi artık ne ettiyse bu sürücülerle gayet güzel çalıştı. Vista'da bu tip dehşet özelliklerde var.

Sanırım sürücü sıkıntısı çeken arkadaşlar, bu seçeneği değerlendirmiyor. Gerçi donanım üreticileri konu üzerine pek düşmüyor ama bu sorunda zamanla düzelir. Zaten sıkıntılı olan donanım sayısı o kadar fazla değil.

Firmalarda yeni ürünler satmak için eski ürünlerine sürücü güncellemesi yapmıyor ki: bu durum Vista'nın suçu değil.

Bir yıla kalmaz bir çoğumuzun bu işletim sistemine geçeceğine inanıyorum. Zorunluluklar şimdi sizin gibi düşünen bir çok kişiyi XP'den vazgeçirecektir. En iyisimi en kısa zamanda Vİsta'ya geçmek ve konuya vakıf olmak. Artık ufak tefek sorunlarını da görmeyeceğiz ve düzelmesini bekleyeceğiz. Bence XP'de de ne kadar da olsa sıkıntı mevcuttur, olacaktır. Öyle ya yüzlerce güncelleme bunun ispatı değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SolidRock -- 27 Temmuz 2007; 10:28:51 >

• kesinlikle bir yıl ve sonrasında çoğunluk vistaya geçmiş olacak bence de. ama ben en azından bir sp çıkmadan geçmenin erken olduğunu düşünüyorum. çok garip huyları var. geçen gün kurduğumda nlite ile kendime bir cd hazırlayayım dedim. yarın saat kadar uğraştım ince ayarlar falan yaptım. işlemi başlattım hadi o da ne. vista beyimizin canı sıkıldı işlemi kapattı. benim bütün emekler boşa gitti. şimdi ben böyle bir sisteme nasıl güveneyim. görsellikten başka xp kullanıcısı olarak (en azından bana) hiçbir getirisi yok. 4 çekirdekli işlemci alınca özellikle yeniden kurdum belki bunda daha hızlıdır diye. pek bir fark göremedim. son bir şans verip pes6 kurdum son driverı yükledikten sonra. vertical sync yi açtım. gene aynı dalgalanma sorunu devam ediyor. o zaman dedim ki yar saçların lüle lüle vista sana güle güle.
  • Vista'ya eninde sonunda yaygın biçimde geçileceği muhakkak, ancak bildiğiniz gibi yeni donanımlar istiyor. Zamanla bilgisayarlarımızın donanım olarak performansı arttıkça ve bunlar alınabilir hale geldikçe Vista gerçek yüzünü ortaya çıkaracak. Daha Vista'nın desteklediği bir bir çok donanım piyasada yok. Mesela Hybrid Harddiskler piyasaya çıkınca Vista'da şimdiye dek görmediğimiz olaylar hayatımızın içine girecek. Daha bunun gibi çok teknoloji var.
    Sorunu gidermek için
    Yeni kullanıcı hesabı açtım aynısı onda da oldu
    Bu topicteki önceki mesajlarımda resimli anlattığım Klasörlerdeki Solda kalan GEZİNTİ BÖLMESİ ( Asıl ismi buymuş ) kısayollar bir türlü görünmüyor

Bir şey daha deneycem
    Ama vista kullanan birinin yardımına ihtiyacım var
    Bana benim resimdeki gibi REGEDİT AYARLARI nı resmini buraya koyar mısınız?
    Resim çekilcek adres burasıdır
    BAkalım Gezinti bölmesi Sağlam çalışan vista ile arasında fark var mı?

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\User Shell Folders

•  OPTİMİZE EDİLMİŞ BİR VİSTA NASIL KURULUR

sorunu tam anlayamadım aslında, bendeki durum bu.

edit: sorunu öğrendim, bende o bölmeyi oldukça fazla kullanıyorum istediğim kısayolu sürükleyip bırakıyorum, orda hiçbirşeyin görünmemesi hakkaten tuhaf bi olay.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pamandar -- 30 Eylül 2007; 2:50:22 >

eğer vistanın çok ram ve işlemciden yediğini düşünüyorsanız, bunun bir çaresi var. vista içinde bir dosyayı arama yaparken sürücüleri dizinler. bu aslında gereksiz çünkü aramanın hızı artıyormuş. tabiki ram ve işlemciye de işkence çektiriyor. pc nin içinde arıycanız dosyayı 1 dk sonra bulsanız ne farkeder?

başlat/çalıştır a services.msc yazın sonra çıkacak olan servis listesinden windows arama yı bulun ve durdurup sonra da kapatın. bu kadar. bence gereksiz bir servis.
  • quote:

Orjinalden alıntı: emrcan

Bende vistayı kurmayı düşünüyorum bilgisayarımın özellikleri

Core duo t2400 çift işlemci
    512 ram
    256 ekran kartı
    80 gb hdd

Bunlar sorun yaratırmı vistada photoshop kullanıyorum birde?

1 gb ramli yeni bi laptop da bile vista sünüüyodu valla...

Orjinalden alıntı: No fear

quote:

Orjinalden alıntı: emrcan

Bende vistayı kurmayı düşünüyorum bilgisayarımın özellikleri

Core duo t2400 çift işlemci
    512 ram
    256 ekran kartı
    80 gb hdd

Bunlar sorun yaratırmı vistada photoshop kullanıyorum birde?

1 gb ramli yeni bi laptop da bile vista sünüüyodu valla...

1 gb neki ram 8gb bile olsa kullanıyor..Rami ona göre ayarlayıp yiyor..Ama Performansı arttırıyor..
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.