Şimdi Ara

Optik Ses Çıkışının Etkisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim uzun zamandır aklıma takılan ve hala tam olarak cevap bulamadığım bi sorundan bahsedicem, optik çıkışlı bir ses kartı aldığımızda ve ses sistemine optik çıkışından bağlantı yaptığımızda, ses kartının misal örnek veriyorum 300 milyonluk bi ses kartıyla yine örnek veriyorum western digital HD Tv oynatıcılarının optik çıkışı arasında bi fark görebilirmiyiz? yani optik çıkıştan sadece lazerle sinyal dijital olarak aktarılıyor, kartın 100 lerce özelliği bunun üzerinde nasıl bir etkisi olur bilen biri varsa çok sevinirim....
    bu işlerden biraz anlayan birileri cevaplarsa sevinirim...

• Etkisi olabilir de olmayabilir de. Bu kartın dizaynına bağlı. Eğer sinyali passthrout yapmayı seçmediyseniz ses sinyali dijital olsa bile kartınızın dsp işlemlerine maruz kalıyor demektir. Yani oyunlardaki eax benzeri efektleri yine de duyabilirsiniz. Sesi analog sinyale çevirme işiyse harici dekodere kalmıştır. Eğer sesi passthrout yaparsanız ses kartı aldığı gibi aktarır. Üzerinde hiçbir işlem yapmaz. Ancak dediğim gibi işlenmiş dijital sinyal gönderme becerisi her kartta yoktur.
  • ok,
    alıcağım kart creative x-fi titanium , bu kartın üstünde zaten x-fi ses işlemcisi var. sesi işliyormuş gerçektende. bi kaç yerde daha araştırdımda. analog kanalları işlediği gibi önce dijital veriyi işleyip sonra optiğe yollayarak detayları ön plana çıkarıyormuş.
    yani sonuç itibariyle 60 Tl lik dvd playerdeki optik çıkışla 200 liralık ses kartındaki optik arasında fark varmış!
  • quote:

bi kaç yerde daha araştırdımda. analog kanalları işlediği gibi önce dijital veriyi işleyip sonra optiğe yollayarak detayları ön plana çıkarıyormuş.
    yani sonuç itibariyle 60 Tl lik dvd playerdeki optik çıkışla 200 liralık ses kartındaki optik arasında fark varmış!!

Çok yanlış çıkarımlarda bulunmuşsun öncelikle DD-DTS içerik yürütülürken s-pdif ile decodere aktarılan bir yapıda zerre fark yoktur daha açık bir ifadeyle creative'in ultramega kartlarıyla kıytırık onboard s-pdif arabirimi aynı neticeyi verir sonuçta sesi decoder işler ses kartı aradan çıkar.Bir mesaj yukarıdaki cevabıda yanlış anlamışsın orada bahsedilen oyun yürütülmesi esnasında kartta DDL özelliği yoksa sesin decodere stereo aktarılacağı ancak burda bir handicap var ddl özelliği etkinleştirildiğinde ses kartı standart analog bağlantıda olduğu gibi sesi işler(her ses kartının yapacağı gibi) ancak son adımda ddl özelliği ile hoparlörlere süreceği sesi DD ile tekrar sıkıştırarak s-pdif üzerinden decodere gönderir bu noktada extra bir kazanç söz konusu değil.Asıl sorulması gereken soru ulen madem sesi işledin sonra tekrar sıkıştırdın sonrasında decoderin o işlenmiş-sıkıştırılmış veriyi tekrar işlemesini sağladın e o halde ben bu decoderi niye kullanıyorum olmalı ne gerek var decodere sesi direk işle sür analog ses sistemine sonuç itibariyle alınacak netice analog bağlantıyla aynı yada sesin defalarca sıkıştırılıp açılmasından kaynaklı daha kötü olacaktır.

Son cümlende yanlış neden yanlış olduğunun cevabı yukarda yazıyor sözün özü yüksek meblağlar ödenerek alınan ses kartlarının s-pdif ile decodere bağlanması saçmalıktan başka bir şey değildir bir ses kartını ses kartı yapan dac op-amp analog katlarıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi activ -- 30 Temmuz 2010; 12:14:41 >

• Bence de dac'ı kullanılmayacaksa ses kartına fazla para vermenin anlamı yok. Ki en pahalı ses kartlarının dacları bile aslında orta kalite sayılır. Şu an onboard ses kartımdan dijital coaxla sinyali orta üst seviye bir dac'a aktarıyorum ben ve aldığım kaliteyi şu ana kadar hiçbir ses kartından duymadım. Tabi sadece stereo çıkış için durum böyle. 5.1 sesle oyun falan isteniyorsa yine creative bir kart alıp analog bağlamak daha mantıklı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ULYSES -- 30 Temmuz 2010; 14:02:46 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Optik Ses Sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.