Forza 6 CPU Performans Sorunu
Merhaba,
sistemim Ryzen 3700x Nvidia RTX 3070 16 gb ram 1 TB SSD
şimdi sorun şöyle oyunu açtığımda kendi sistem önerilerinde ultra ayarlarda açıyor.
ancak oyuna başladığımda AfterBurner testlerini açtığımda ,
CPU kullanımı %90 lara gelirken GPU kullanımı %50 lerde olarak oyun da FPS 35 lere düşüyor , seste yırtılmalar oluyor.
ayarları düşürüyorum ekranım 2K çözünürlüğü full HD yapıyorum ayarları düşürüyorum DLSS i açıyorum kapıyorum hiç bir şekilde değişmiyor. FPS max 45-50 arasında kalıyor CPU yine %90 larda oluyor.
sorunu Reditte filan baktım , bluetooth kullanıyorsanız iptal edin demişler onu da yaptım. Bluetooth adaptörün bilgisayardan söktüm.
"Hizmetler" den Gameinput u devre dışı bırakın demişler onuda yaptım. yine olmadı.
bios u güncelledim. ayarlar Default yaptım. yine olmadı
ne yaptıysam olmadı. bilgsayarda normalda darboğaz yok sistem parçaları uyumlu. sadece bu oyunda böyle bir sorun yaşadım.
normalde bu sistemle sabip 60- 70 FPS görmem gerek.
aynı sorunu yaşayan başkaları varsa onlarada rehber olur umarım.
Selam,
uzun süre uğraştığım ve çözdüğüm sorunu belki aynı sorunu yaşayanlara çözüm olur diye yazim istedim
amd işlemcili b550 ana kartlı bilgisayarımda 1 adet 16gb ram kullanıyordum,( 3 senedir bu şekilde kullanıyordum )
ram yükseltmek için 1 adet daha 16 gb ram aldım.
Ram ana kart üzerinde 2. slotta takılydı. normalde bir boş bir dolu şekilinde ramler takılır.
bende aynı şekilde bir boş bırakarak 4. slota yeni aldığım rami taktım.
makinada fanlar çalışıp ekrana görüntü gelmedi.
slotların yerini değiştirdim busefer 1. solota ve 3. slota taktım, yine açılmadı.
sonra tek bir rami 3. ve 4. slotlara sırayla takarak denedim yine açılmadı.
yani ram slotlarımın 2. kanalı olan B slotu yani dual chanel çalışmadığını farkettim.
iki rami de A kanalı olan 1 ve 2. slotlara taktığımda sorunsuz çalışyordu.
sorunu çözmek için çok uğraştım ve bu sorunun işlemci ayakalarının tam temas etmemisinden kaynaklandığını, yada ayaklardan bazılarının bükülmüş olabileceğinden okudum
işlemciyi söktüm tüm ayakaları kontrol ettim , daha sonra işlemci ayaklarını ve ana kart yuvasını elektronik kart konnektör temizleme spreyi ile iyice temizldim.
yeniden geri taktım , bios pilini söküp geri taktım ve bilgsayarın tüm slotları çalışmaya başladı.
eğer böyle bir sorun yaşayan varsa bu şekilde deneyebilir.
Arkadaşlar selam,
Youtube music te beğenmediğim şarkıların terar kaşıma çıkmasını yada çalmasını önleyen bir yöntem varmı ?
SHARE IT Programı internet kotasını yermi ???
|
USB 3.0 PORTU 2.0 AYGITLARI GÖRMEZ OLDU.???
|
Acer Laptop Bazen Ekran Açılmıyor.!!
|
Alınık HK980
|
Alınık Pioneer A 717
|
Metal Halide Balast
|
Kron Dynamic ve Kron Active Arasındaki Fark Nedir?
|
Son Giriş: 4 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 4 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 211
İkinci El Bölümü Mesajları: 39
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 376)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
6 Yanıt
0