Şimdi Ara

Optik mekanik anahtarlı Rampage Hydra R7'yi inceledik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    Şık, temel özelliklerinin vurgulandığı bir kutusu var, içerisinden klavyenin kendisi, tuşları ve anahtarları çıkarmak için aparat, iki yedek anahtar ve dökümantasyonlar çıkıyor, iki yıl garantili.
     
    Optik mekanik anahtarlı Rampage Hydra R7'yi inceledik

    Türkçe Q dizilimli mekanik klavyede 105 tuş var. Üst gövde kumlu alüminyum malzemeden, soğuk metal hissi iyi. Sol yukarıda Rampage logosu ve parlak plastik bir şerit, üzerinde de sırasıyla bir tane aydınlatmayı kapatıp açan, sonrasında 5 tane multimedya butonu, bir de metal kademeli ses ayarı var. Aynı zamanda bir buton bu, basınca sistemi sessize alıyor. Bildirim LED’lerinin yuvalarıa parlak elmas kesim uygunlanmış, sağda solda tork vidalar derken ufak tasarım detayları işlenmiş.
     
    Optik mekanik anahtarlı Rampage Hydra R7'yi inceledik 

    Plastik gövdeli bileklik sabit, sol kısmı tutucu kauçuktan, sağ tarafı hafif dokulu. Altında kauçuk ayakları, bol bol, tutucu kauçuk topukları var, masada gezmiyor klavye. USB arabirimiyle bağlanıyor, 1.8 metrelik kablosu ne kalın ne ince. Sıkı kumaş kaplamalı, siz zorlamazsanız kendi başına tüylenecek bir izlenim vermedi açıkçası.
     
    Optik mekanik anahtarlı Rampage Hydra R7'yi inceledik

    Tuşlar ABS plastik malzemeden, font agresif bir font değil, taraftarı olduğum bir şey font’ta sadelik. Multimedya tuşları silikondan, basmaları anahtarlı tuşlar kadar rahat değil lakin metal ses ayarını kullanması keyifli ve rahat.
     
    Optik mekanik anahtarlı Rampage Hydra R7'yi inceledik

    F1 tuşlarında kısayollar, Del ve End in olduğu grupta L tuşları var. 16.8 milyon renk destekli RGB LED’lerin efektlerini FN + L kombinasyonuyla değiştirebiliyorsunuz, 11 taneler, 5’i klavyede, 6’sı yazılımda.
     
    Optik mekanik anahtarlı Rampage Hydra R7'yi inceledik

    Tuşların altında geleneksel mekanik klavyelerin aksine optik anahtarlar var, Oxford Micro adıyla geçiyorlar ama araştırınca bir detay yok internette, klavyenin kendi sitesinde 50 milyon basım ömrü olduğu söyleniyor. Klikli, daktilo misali diyebileceğimiz bir ses profili var, canlı olarak dinleyelim.
     
    Optik mekanik anahtarlı Rampage Hydra R7'yi inceledik

    Geleneksel anahtarlara kıyasla farkı şu, tuşa basınca plastik bir parça yatay düzlemdeki lazeri kesmiş oluyor, bu sayede sinyal giriliyor. 3mm basınca anahtar devreye giriyor, belirtilenlere göre de 0.2ms’lik bir gecikme süresi var.
     
    Optik mekanik anahtarlı Rampage Hydra R7'yi inceledik

    Bölgesel değil, her anahtar teker teker RGB aydınlatmalı, renkler tabandan tuşlara yansıyor, ışık şiddetleri yeterli düzeyinde. Kenarlara sabit renkli paneller koyulmuş, motifli bir yapıştırma var üzerlerinde, klavyenin klasik duruşuyla pek uyumlu bulmadım açıkçası.
     
    Optik mekanik anahtarlı Rampage Hydra R7'yi inceledik

    Yazılım arayüzü sade, kullanması kolay, istediğiniz tuşa Macro editörüyle makro, fonksiyon, program atayabiliyorsunuz, bunları farklı profillerde toplayabiliyorsunuz. Makro editörü var, kombinasyon aralıkları, öncesine sonrasına gecikme ekleme, kısacası kontrol sizde. Aydınlatma tarafında teker teker tuşların aydınlatma rengini seçebiliyorsunuz, hazır efektler var, parlaklık ve hız ayarı yapabiliyorsunuz, hayal gücünüze kalmış burası.
     
    Optik mekanik anahtarlı Rampage Hydra R7'yi inceledik

    İlk olarak League of Legends ile test ettim, hızlı kombinasyonlar gerektiren bir oyun. Geleneksel mekanik anahtarlı klavyelere göre tuşları daha hafif ama basma noktası biraz daha derinde. Kha'Zix, Leblanc bunlar gibi kombo gerektiren şampiyonlarda klavye hızınıza yetişiyor.
    Optik mekanik anahtarlı Rampage Hydra R7'yi inceledik 

    CS:GO da işiniz daha çok fareyle, burada konforundan bahsedelim, şöyle ki bileklik rahat, kauçuk malzeme ne çok tutucu ne de kaygan, uzun maratonlarda bir sorun yaşamadım. CS:GO ya özel bir aydınlatma da var, oyuna has tuşlar aydınlatılıyor, birkaç oyun ve genel profilleri de eklemişler.
    Optik mekanik anahtarlı Rampage Hydra R7'yi inceledik 

    Favori oyunum Overwatch, hem fare hem de klavye koordinasyonu gerektiriyor. Tuşların derinliği de bir alışkanlık, tercih meselesi. Alışırsanız, basma noktası biraz derinde anahtar tercih ediyorsanız verim alırsınız. Basması kolay tuşlar, çok baskı gerektirmiyorlar, geri dönütleri biraz daha yumuşak.
     
    Optik mekanik anahtarlı Rampage Hydra R7'yi inceledik

    Rampage Hydra R7. Farklı markaların toplandığı, oyuncular yönelik bir çatı marka Rampage, bu klavyenin arkasında Everest var, vurgulayalım. Bu videonun çekildiği tarih itibarıyla fiyatı 500 liranın biraz daha üstünde. Optik anahtarlardan, seslerinden, derinliklerinden, aydınlatmasından, yapısından, gördüklerimizle her şeyinden bahsettik, klavye alırken karşılaştırma yapabileceğiniz her detay artık elinizde diye düşünüyorum, bundan sonra seçim sizin.
     







  • İlk defa bir Burak Şolt inceleme videosun gereksiz vurgulama olmadan bitmiş, öncelikle teşekkürler sonrasında ise tebrikler Burak :) Kısa ama öz güzel bir inceleme olmuş. Üründe genel hatlarıyla güzel optik switch ne kazandırır bilemem ama teknolojisinin daha üst seviye olması fiyatını etkilediği belli. Kişisel tavsiyem Bloody'nin optik switchli RGB aydınlatmalı klavyesi daha mantıklı hem fiyat hemde görsel görünüş anlamında alacaklara duyurulur.
    Bloody B870R
    https://www.hepsiburada.com/bloody-b870r-q-turkce-usb-rgb-lk2-mekanik-oyuncu-klavyesi-p-HBV000008WTQZ?magaza=Hepsiburada&wt_gl=cpc.elk.bilgisayar-notebook.pla&gclid=CjwKCAjwma3ZBRBwEiwA-CsblIQeW0iIXsE1uGEcBKMUgW-chaJzgGDvx70rSSA5pnls8FhoLITZGhoCk28QAvD_BwE





  • Rampage ismini görünce ASUS zannedip videoyu izlerken anladım ASUS olmadığını ve kapattım. (Asus Rampage) Bu kadar da algı odaklı marka ismi olmaması lazım.

  • 500 liranın üstünde kısmını başta görsem izlemezdim :) Rampage nedir, Everest sanki pahalı satınca Logitech olacak.

  • Fiyat konusunda yanlış var sanırım.
    Burada 375 TL, ek indirimler 364 TLhttps://urun.n11.com/klavye/everest-rampage-hydra-r7-ful-rgb-optik-switch-multimedya-mekanik-P239825912?cid=604001&gclid=CjwKCAjwma3ZBRBwEiwA-CsblGvv7WKUmekjZzIM5nmI_SngJce5IGc__42Tjg-P6D9EqLi2Zg38pRoCqPUQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds
    Başka bir sitede ise 380 lira fiyat vardı.

    Mekanik olsa fiyat güzel ancak ilk defa duyduğum optik mekanik hakkında bir fikrim yok. Bu biraz düşündürür.





  • 500 TL switch i ne olduğu belirsiz saçma sapan bir klavyeye 500 TL mi vericem en fazla 300 TL olması gereken bir klavye. Her kim incelemeye gönderdiyse onlara söyleyin saçmalamayı kessinler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guhong01 -- 22 Haziran 2018; 11:53:26 >
  • slmlar
    switchler gordugum kadarıyla bloody klavyelerde kullanılan light strike switchler

  • İnceleme için teşekkürler. Bence yandaki desen göze batıyor, sevmedim.

  • Klavyenin görünüşü gayet güzel. Bu Corsair K70 benzeri multimedia tuşları keşke bütün klavyelerde standart olsa. Sürekli müzik dinleyen biri için büyük konfor. Tuşların üzerindeki fontların büyüklüğü ve abartısız olmaları da önemli. O açıdan da başarılı görünüyor. Bence en önemli eksisi bilekliğin sabit olması. Ayrıca yandaki desenin her zevke uygun olduğuna nasıl hükmetmişler o da ilginç. 500 TL çok ama 300 küsür bence makul bir fiyat. Zirvedeki klavyeler bugün artık 1000 TL civarında.

  • Her şey bir yana klavye harika görünmüyor mu sizce de? Bu kadar klasını görmemiştim daha önce. Kullanışlılığı ve özellikleri de süper. Ben çok beğendim, teşekkürler video için.

  • mttzn kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz linkte green switch olarak gönderilmektedir diyor, farkı nedir?
  • marseltalon M kullanıcısına yanıt
    Bence bunu satıcıya sormak lazım. Bloody'nin optik switchleri yeşil renkte olmuyordu ama şayet özellik olarak Cherry MX'de ki gibi green diyorsa basım daha sert ama blue switch gibi his ve daha az sesli temel farkı bu.
  • mttzn kullanıcısına yanıt
    Hepsiburada dan dün sipariş verdim ve bugün ürün geldi, blue switch olarak geldi. Amma sanırsam iade ürünü yollamış lar bana içindeki turuncu tuşları yani yedek tuşlar eksik çıktı. Bende yarın iade edeceğim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • rampage diyip küçümsemeyin . 6 aydır kullanıyorum ve aşırı memnunum gayet başarılı bir klavye. Artık bazı şeylere marka gözüyle bakmayın. Ooo razer 1000 tl kesin kalitelidir dediğiniz razer çin malı switch kullanırken u adamlar alman yapımı en uzun ömürlü switchi kullanıyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.