Şimdi Ara

Optical in, optical out?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • creative in yeni fatality ses kartında olan bu giriş çıkış ne oluyor? böyle bi girişe sahip alet görmedim.

2zs ses kartımı değiştiricem. creative in sitesinden sürücülerini vs bulamıyorum. sanki kart kaldırılmış gibi.. neyse. 450ytl fatallitiye değermi acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahrimar -- 28 Mayıs 2009; 15:26:53 >

• adı üstünde, biri dış bir kaynaktan dijital ses alımı, diğeri ise dijital ses çıkışı. koaksiyel giriş çıkışlara da ihtiyaç duymamışlar, ancak zaten fatal1tyde internal pinler, championda ise ön panel var.

bu arada görmedim demeniz garip, çünkü hem giriş hem çıkışa sahip, hem optik hem koaksiyel pek çok kart, yıllardır piyasadalar. en ünlüsü (ilk çıkan ucuzu diyelim) zoltrix nightingale pro6 idi.

sorunuzu biraz daha özelleştirirseniz, daha tatmin edici cevaplar alabilirsiniz. mevcut durumda, "optik giriş ve optik çıkışlarla yapılabilecek uygulamaları" soruyorsunuz ki, böyle bir sorunun cevabı, binlerce örneğe çıkabilir.
  • Şimdi benim de konuyla ilgili bir sorunum var ben de xterm music ses kartı var creative digital I/Q modul ile wd hdtv bir türlü optic çıkışdan ses alamadım,modül üstünde potic out kısmında kırmızı ışık yanıyor,amma velakin wd optic bağlantı yaptığımda hiç ses alamadım ,gerçi xbox 360 optik bağlantıyla ses alamadım,nerade yanlış ypıyorum acaba

Modül bu.

Optical in, optical out?
  • fatality nin şematik resimlerinde gördugum optik in-outlar sanki telefon jackları biçiminde. yani bildigimiz erkek-dişi jacklar gibi değil. bana bi iki örnk gösterirseniz sevinirim. dijital ses olayını pek anlamadım. şu an kullandıgımız hoporlör-ses kartı bağlantısı zaten dijital değil mi?

bir sorumda bir gitarı mikrofon girişi dişında bilgisayara nasıl bağlayabilliriz. mikrofon girişinin ses kalitesi nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahrimar -- 28 Mayıs 2009; 19:17:37 >
  • fireballdan fatality siparişi verdim.. gelsin görelim bakalım...
  • quote:

Orjinalden alıntı: vorb
    Şimdi benim de konuyla ilgili bir sorunum var ben de xterm music ses kartı var creative digital I/Q modul ile wd hdtv bir türlü optic çıkışdan ses alamadım,modül üstünde potic out kısmında kırmızı ışık yanıyor,amma velakin wd optic bağlantı yaptığımda hiç ses alamadım ,gerçi xbox 360 optik bağlantıyla ses alamadım,nerade yanlış ypıyorum acaba
    Modül bu.
     Optical in, optical out?

modulün ucunu, en üstteki flexijacke takıyorsunuz, ardından kontrol panelden çıkış aygıtı olarak spdif, seçiyorsunuz, değil mi?

• Evet flexijacke taktım,konturol panelinden ayarladım,modülün üstünde spdif/out ,spdif/in diye iki adet optik giriş var out olan'da kırmızı ışık yanıyor,ama hiçbir şekilde ses alamadım,ne xbox360,WD-HDTV,digitürk plus hiçbirinden ses alamadım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

amma velakin wd optic bağlantı yaptığımda hiç ses alamadım ,gerçi xbox 360 optik bağlantıyla ses alamadım,nerade yanlış ypıyorum acaba

quote:

Evet flexijacke taktım,konturol panelinden ayarladım,modülün üstünde spdif/out ,spdif/in diye iki adet optik giriş var out olan'da kırmızı ışık yanıyor,ama hiçbir şekilde ses alamadım,ne xbox360,WD-HDTV,digitürk plus hiçbirinden ses alamadım.

biraz detay verin, burda kimse müneccim değil. neyi yapıp neyi yapmadığınızı bilemez kimse.

wd optic ne? xbox360/wd hdtv/digiturk plusı neye nasıl bağladınız da ses alamadınız? spdif out olan ve içinde kırmızı ışık yanan jacka mı taktınız kabloyu?

bazen, br sorunla ilgili, tüm millet bir hafta kafa patlattıktan sonra, sorun sahibinin aslında açma kapama düğmesine basmamış olduğu ortaya çıkıyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: qzwxec

quote:

amma velakin wd optic bağlantı yaptığımda hiç ses alamadım ,gerçi xbox 360 optik bağlantıyla ses alamadım,nerade yanlış ypıyorum acaba

quote:

Evet flexijacke taktım,konturol panelinden ayarladım,modülün üstünde spdif/out ,spdif/in diye iki adet optik giriş var out olan'da kırmızı ışık yanıyor,ama hiçbir şekilde ses alamadım,ne xbox360,WD-HDTV,digitürk plus hiçbirinden ses alamadım.

biraz detay verin, burda kimse müneccim değil. neyi yapıp neyi yapmadığınızı bilemez kimse.

wd optic ne? xbox360/wd hdtv/digiturk plusı neye nasıl bağladınız da ses alamadınız? spdif out olan ve içinde kırmızı ışık yanan jacka mı taktınız kabloyu?

bazen, br sorunla ilgili, tüm millet bir hafta kafa patlattıktan sonra, sorun sahibinin aslında açma kapama düğmesine basmamış olduğu ortaya çıkıyor.

Ses kartına flexi jackle creative digital I/Q modül bağladım ,optik kabloyu modüldeki spidif out bağladım,optik kablonun diğer ucunuda Western Digital Hd playerin optic girişine bağladım,ses alamadım,aynı şekilde xbox360 optic kabloyla bağladım,Digiturk plus cihazına da bağladım yine de ses alamadım(Sisteme G500 kolonlar bağlıydı).

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ses kartına flexi jackle creative digital I/Q modül bağladım ,optik kabloyu modüldeki spidif out bağladım,optik kablonun diğer ucunuda Western Digital Hd playerin optic girişine bağladım,ses alamadım,aynı şekilde xbox360 optic kabloyla bağladım,Digiturk plus cihazına da bağladım yine de ses alamadım(Sisteme G500 kolonlar bağlıydı).

ayarları olması lazım ordan açman gerek

• Hocam ayarlar açık zaten spidf out olan girişte kırmızı yanıyor optik kabloyu buraya bağlıyorum,kablonun diğer ucu da kırmızı oluyor bu ucuda western digitalin hd optik girişine takıyorum tık yok.

Bu arada Western digital ayarlarında ses digitalde,ses kartınınki de digitalde zaten digitalı kapattığımda kırmızı ışık gelmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vorb -- 29 Mayıs 2009; 12:49:13 >
  • quote:

adı üstünde, biri dış bir kaynaktan dijital ses alımı, diğeri ise dijital ses çıkışı.

quote:

WD HDD Player'ın "in" girişine mi bağladığınız? "out" girişine mi? bu girişler mevcut mu?
    Konsol'un "in" girişine mi bağladığınız? "out" girişine mi? bu girişler mevcut mu?
    Uydu alıcının "in" girişine mi bağladığınız? "out" girişine mi? bu girişler mevcut mu?
    G500 sistemi, nereye bağlı?

bakın, bağlantılardaki sıra zinciri önemli. spdif outtan (koaksiyel veya optik) spdif outa bağlantı yapamazsınız, spdif inden, spdif ine bağlantı yapamazsınız. (bu mesaj yukarıda da yazılıyor.)

Mevcut durumda, sizin sorununuzun ne olduğu hakkında kimsenin zerre kadar fikri yok. Şu anki halde, uzaktan yardım almanız mümkün değil.
    durumunuzu tam olarak yazamıyorsanız, bulunduğunuz çevrede bir teknik servisten profesyonel yardım alın.

• quote:

Hocam ayarlar açık zaten spidf out olan girişte kırmızı yanıyor optik kabloyu buraya bağlıyorum,kablonun diğer ucu da kırmızı oluyor bu ucuda western digitalin hd optik girişine takıyorum tık yok.

Bu arada Western digital ayarlarında ses digitalde,ses kartınınki de digitalde zaten digitalı kapattığımda kırmızı ışık gelmiyor.

Hocam,

Yanlış anlamadıysam sen WDTV optik çıkışına optik kabloyu bağlayacaksın ve creativ modülünün optical in soketine takacaksın.Out çıkışına takarsan olmaz.Ayrıca bu işi yaptıktan sonra da WDTV'den audio çıkışını digital yapacaksın ki ses verisi optikten creative ulaşsın.

Kolay gelsin

NOT bende de WDTV var fakat optik kullanmıyorum.BU yüzden senden gelişmeleri merak ediyorum.
  • quote:

quote:

adı üstünde, biri dış bir kaynaktan dijital ses alımı, diğeri ise dijital ses çıkışı.

quote:

WD HDD Player'ın "in" girişine mi bağladığınız? "out" girişine mi? bu girişler mevcut mu?
    Konsol'un "in" girişine mi bağladığınız? "out" girişine mi? bu girişler mevcut mu?
    Uydu alıcının "in" girişine mi bağladığınız? "out" girişine mi? bu girişler mevcut mu?
    G500 sistemi, nereye bağlı?

bakın, bağlantılardaki sıra zinciri önemli. spdif outtan (koaksiyel veya optik) spdif outa bağlantı yapamazsınız, spdif inden, spdif ine bağlantı yapamazsınız. (bu mesaj yukarıda da yazılıyor.)

Mevcut durumda, sizin sorununuzun ne olduğu hakkında kimsenin zerre kadar fikri yok. Şu anki halde, uzaktan yardım almanız mümkün değil.
    durumunuzu tam olarak yazamıyorsanız, bulunduğunuz çevrede bir teknik servisten profesyonel yardım alın.

WDTV'nin sadece OPTİCAL OUT çıkışı var ve pass throgh yapıyor.Amac DTS sesleri decoderde çözdürüp kullanabilmek.Arkadaş da creative IQ modülü ile optic sinyali devreye sokup ses kartından DTS sesleri analog olarak G500 ses sisteminde 5+1 dinlemek ama ses alamamış.

Umarım anlatabilmişimdir....

• quote:

Orjinalden alıntı: gladiator34

quote:

Hocam ayarlar açık zaten spidf out olan girişte kırmızı yanıyor optik kabloyu buraya bağlıyorum,kablonun diğer ucu da kırmızı oluyor bu ucuda western digitalin hd optik girişine takıyorum tık yok.

Hocam,

Yanlış anlamadıysam sen WDTV optik çıkışına optik kabloyu bağlayacaksın ve creativ modülünün optical in soketine takacaksın.Out çıkışına takarsan olmaz.Ayrıca bu işi yaptıktan sonra da WDTV'den audio çıkışını digital yapacaksın ki ses verisi optikten creative ulaşsın.

Kolay gelsin

NOT bende de WDTV var fakat optik kullanmıyorum.BU yüzden senden gelişmeleri merak ediyorum.

Hocam aynen dediğiniz gibi ama sorun modüldeki in soketi kırmızı yanmıyor out kırmızı yanıyor ben yine de ikisini de denedim fakat tık yok.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: gladiator34

quote:

Hocam,

Kolay gelsin

Hocam aynen dediğiniz gibi ama sorun modüldeki in soketi kırmızı yanmıyor out kırmızı yanıyor ben yine de ikisini de denedim fakat tık yok.

Yanlış bilmiyorsam zaten input kısmında ışık yanmaz.Sadece OUT kısmında yanar.Diğer taraf da gelen ışığı sisteme iletir.

KOlay gelsin

• arkadaşlar selam benim sorum..
    müzik setim kenwood un vcd li modeli
    optical out var dolayısı ile lcd tv me bağlantı yapamıyorum.
    çünkü (lg 3000 modeli) ondada optical out var.
    nasıl bağlantı yapabilirim.out olan çıkışı bir aparatla in haline dönüştürebilirmiyim?
    teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.