Şimdi Ara

Operatörlerin Dual Carrier (Çift Taşıyıcı) durumları? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
179
Cevap
2
Favori
21.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Buyrun o zaman sizlere Vodafone'un 5 üzerinden 4 çektiği yerden, Silivri yakınlarındaki bir yerden iPad ile hız testi sonucum:

Bakalım Vodafone yıl sonuna kadar neler yapacak:)

Operatörlerin Dual Carrier (Çift Taşıyıcı) durumları?
  • Wuuu

Ucmus Vodafone

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı yerde 20-21 mb 'in altına hiç düşmedi
  • 3gyi Ilk çıktığından beri kullanıyorum gözlemlerime göre hız ne kadar yüksek Olursa olsun bi yandan Dosya indirirken aynı anda yükleme işlemi çok düşük hızlarda olmaktadır bilginize isterseniz deneyiniz

• @babaannen

demek ki vodafone da dual carrier sistemini kullanamaya başlamış.
  • Yok mu başka test yapan?
  • quote:

Orijinalden alıntı: scoopi

@babaannen

demek ki vodafone da dual carrier sistemini kullanamaya başlamış.

Geçen yıl mobil modemle deneme yapan birinin hız testleri vardı Vodafone ile, 28 Mbit vs. sonuçları vardı testlerde.
  • @sis651
    Testi merak ettim dogrusu
    Anlasilan vodafon laboratuvar ortamindan cikabilmis sonunda

• quote:

@sis651

Kotam dolu olmasa bulurdum hocam, bu sayfalarda bir yerdeydi birkaç yıl öncesinde. :D
    Diyordum ki, birkaç kilobayt gitsin dedim, buldum sayfayı. :)
    http://forum.donanimhaber.com/m_37690661/mpage_3/key_/tm.htm

• Vodafone da nihayet geçtiğine göre darısı Avea'nın basına. Diğer taraftan Turkcell yıl sonuna kadar multiple carrier'a geçecek. Bu sayede mevcut hız 84 mbit'e daha sonra da 168 mbit'e çıkacak aşama aşama. Bir de dikkatimi çeken su oldu. Turkcell'in normal cihazlarda hızının diğer operatörlere göre düşük çıkması ile ilgili şöyle bir tespit yapabiliriz belki. Bayram boyunca Vodafone şebekesinde 90 milyon megabyte data kullanılmış, Turkcell'de ise bu rakam 613 milyon. Dolayısıyla 7 kat daha fazla data kullanılmış. Bu da kullanıma bağlı olarak hızın düşüş göstermesi normal olabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • alican09Turk hocam, yukarıda verdiğim link 2010 senesine ait, yani daha iki sene önce bir miktar hazırdı bu altyapılar. Biz şu teknolojiye geçtik, buna geçtik vs. bir miktar reklam amaçlı şeyler bunlar.
    İki sene önce o kadar hız verebiliyormuş, ama bu sene düzgün bir kotasız paket veremiyor daha hiçbirisi.
    Düşük hız destekli cihazlarda diğer operatörlerden daha düşük olan hızın yoğunlukla ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Yoğunken nasıl olurda bir modeme desteklediği hızın yarısını veremezken yüksek hızlı bir modeme yavaşın 8 - 10 katı hız verebiliyor. Yoğunluk olan bölgelerde senin cihazındaki hız da zaten 8 - 10 Mbit'e düşüyor 20'den. O yoğunluktur. Ama biri 20 alırken diğeri 3 alıyorsa burada şebekenin tek taşıyıcılı modemlere verdiği frekans vs. bir şeyleri daha az verip hızı sınırladığını düşünürüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sis651

quote:

@sis651

Kotam dolu olmasa bulurdum hocam, bu sayfalarda bir yerdeydi birkaç yıl öncesinde. :D
    Diyordum ki, birkaç kilobayt gitsin dedim, buldum sayfayı. :)
    http://forum.donanimhaber.com/m_37690661/mpage_3/key_/tm.htm

sanırım testte sorun var. çünkü şöyle yazmış: "Modemim şu reklamlardaki siyah standart vodafone modemlerinden" reklamalarda gösterilen bu modemler 3,6 veya 7,2 destekliyor. test sırasında hata olma olasılığı çok yüksek (bende de bazen yanlış çıktığı oluyor), çünkü vodafonun d.c vodemleri yok sanırım(sitesinde bulamadım, sattığını da duymadım hiç). 21 mbit var o da beyaz renkte. burdaki bilgide de "*21 Mbps hız desteği Vodafone tarafından 23 Ekim 2009 tarihi itibariyle İstanbul'un belirli noktalarında verilmektedir." yazıyor. testi yapan kişi de zaten vodafon plazanın yanında kaldığı için, modeminin 21 mbit üstünü desteklediğini var sayarsak, oraya özel bu hızı almış olabilir.
    yani vodafonun d.c sistemine geçip-geçmediği belirsiz kalıyor.
    bu arada uğraşmışsınız, sağolun.

• quote:

alican09Turk hocam, yukarıda verdiğim link 2010 senesine ait, yani daha iki sene önce bir miktar hazırdı bu altyapılar. Biz şu teknolojiye geçtik, buna geçtik vs. bir miktar reklam amaçlı şeyler bunlar.
    İki sene önce o kadar hız verebiliyormuş, ama bu sene düzgün bir kotasız paket veremiyor daha hiçbirisi.
    Düşük hız destekli cihazlarda diğer operatörlerden daha düşük olan hızın yoğunlukla ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Yoğunken nasıl olurda bir modeme desteklediği hızın yarısını veremezken yüksek hızlı bir modeme yavaşın 8 - 10 katı hız verebiliyor. Yoğunluk olan bölgelerde senin cihazındaki hız da zaten 8 - 10 Mbit'e düşüyor 20'den. O yoğunluktur. Ama biri 20 alırken diğeri 3 alıyorsa burada şebekenin tek taşıyıcılı modemlere verdiği frekans vs. bir şeyleri daha az verip hızı sınırladığını düşünürüm.

Tek taşıyıcı destekleyen cihazlara zaten üvey evlat muamelesi yapıyor Turkcell resmen. Yoğunluk benim şu an yeni iPad ile Kadıköy'de 7-8 mbit görmem mesela :) Normalde 10 mbit'in altını cok nadir görürdüm. Bayramda harcanan datanın Turkcell'de bu kadar fazla olması herhalde 15 milyon mobil internet kullanıcısının olmasıyla alakalı.

• quote:

sanırım testte sorun var. çünkü şöyle yazmış: "Modemim şu reklamlardaki siyah standart vodafone modemlerinden" reklamalarda gösterilen bu modemler 3,6 veya 7,2 destekliyor. test sırasında hata olma olasılığı çok yüksek (bende de bazen yanlış çıktığı oluyor), çünkü vodafonun d.c vodemleri yok sanırım(sitesinde bulamadım, sattığını da duymadım hiç). 21 mbit var o da beyaz renkte. burdaki bilgide de "*21 Mbps hız desteği Vodafone tarafından 23 Ekim 2009 tarihi itibariyle İstanbul'un belirli noktalarında verilmektedir." yazıyor. testi yapan kişi de zaten vodafon plazanın yanında kaldığı için, modeminin 21 mbit üstünü desteklediğini var sayarsak, oraya özel bu hızı almış olabilir.
    yani vodafonun d.c sistemine geçip-geçmediği belirsiz kalıyor.
    bu arada uğraşmışsınız, sağolun.

Bunu forumda gördüm diye vermiştim ya, diğer mobil forumlarda falan da 20 civarı hızlar koyanlar vardı baya zamandır. Ama bunu çoklu taşıyıcı kullanarak mı kullanmadan mı alabiliyorlar bilemem. Tabi İstanbul'daki şebeke de Vodafone'un en iyi şebekesi olması lazım, başka yerlerden gördüğümü hatırlamıyorum pek. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: alican09turk
    Tek taşıyıcı destekleyen cihazlara zaten üvey evlat muamelesi yapıyor Turkcell resmen. Yoğunluk benim şu an yeni iPad ile Kadıköy'de 7-8 mbit görmem mesela :) Normalde 10 mbit'in altını cok nadir görürdüm. Bayramda harcanan datanın Turkcell'de bu kadar fazla olması herhalde 15 milyon mobil internet kullanıcısının olmasıyla alakalı.

Ramazandaki ücretsiz gece kampanyasını bayramda da devam ettirseydi 3 GB daha ekleyecektim o istatistiğe. :D
  • quote:

quote:

Ramazandaki ücretsiz gece kampanyasını bayramda da devam ettirseydi 3 GB daha ekleyecektim o istatistiğe. :D

Bu sıralar ciddi bir yoğunluk var zaten. Upload hızları yerlerde mesela. Vodafone'u bilmiyorum ama Turkcell 3G şebekesinin tamamına dual carrier'i entegre etti sanırım. Her ne kadar pek cok insana gerçekçi gelmese de pcnet'in yaptıgı hız testinde Turkcell'in galip gelmesinin sebebi bu bence. 9 ilde de digerlerinden 2-3 kat hızlıydı çünkü tüm illerde dual carrier kullanılabiliyor bir de kendi söylediklerine göre baz istasyonlarını birbirine fiberle bağlıyorlarmış ki hız düşmesi minimum düzeyde olsun.

• quote:

Bu sıralar ciddi bir yoğunluk var zaten. Upload hızları yerlerde mesela. Vodafone'u bilmiyorum ama Turkcell 3G şebekesinin tamamına dual carrier'i entegre etti sanırım. Her ne kadar pek cok insana gerçekçi gelmese de pcnet'in yaptıgı hız testinde Turkcell'in galip gelmesinin sebebi bu bence. 9 ilde de digerlerinden 2-3 kat hızlıydı çünkü tüm illerde dual carrier kullanılabiliyor bir de kendi söylediklerine göre baz istasyonlarını birbirine fiberle bağlıyorlarmış ki hız düşmesi minimum düzeyde olsun.

Upload hızını bilmiyorum da 2G'nin hızını 96kbit civarı bir hıza sabitlemişler, Vodafone ile 170 kbit görürken bununla 90 - 100 kbit civarı oluyor. Ama 3G olarak bölgemde Turkcell çektiği yerlerde daha iyi gibi.
    Fiberoptik kablo muhabbeti her yerde var ama şebekenin tamamında değil bu. Bölge bölge yapıyorlar yatırımları. Vodafone mesela Malkara'ya birkaç yıl önce fiberoptik bağlantı kurmuştu baz istasyonları ve ana link arasında. Burada ise iki baz istasyonu da 8 KM mesafedeki köye ayrı radyolinklerle iş yapıyor Turkcell'de. Fiberoptiğe geçeceklerine de inanmıyorum yakın zamanda burada.
    3G devrini radyolinkle atlatıyorlar da, LTE için şart fiberoptik yatırımı. Sağlam bir yağmur yağdımı LTE falan dinlemez düşer hızı radyolinklerin önü yağmurdan kapanınca. :D

• Arkadaşlar cahilliğimi mazur görün ama dual carrier teknolojisi 3G+ diye biliyorum yanlış mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Softwaré

Arkadaşlar cahilliğimi mazur görün ama dual carrier teknolojisi 3G+ diye biliyorum yanlış mı?

3G+ genel olarak WCDMA üzeri HSDPA HSPA vs. bağlantıların tümünü kapsıyor. Türkiye'ye 3G geldiğinden beri verilen hizmet 3G+ zaten. Sadece WCDMA 3G oluyor, daha üstlerinin hepsi 3G+.
  • @sis651
    Hocam bazlara fiber ile baglanti yapildiginda, kapasite sorunu cözuluyor mu acaba? Ya da ne kadardan ne kadara cikiyor. Bu konuda bilginiz var mi acaba?

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.