Şimdi Ara

Operatörlerin Dual Carrier (Çift Taşıyıcı) durumları? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
179
Cevap
2
Favori
21.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aynı yerde Dual Carrier desteksiz bir cihaz ne alıyor, onla karşılaştırmak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tanriseven

Aynı yerde Dual Carrier desteksiz bir cihaz ne alıyor, onla karşılaştırmak lazım.

iPhone 4 ile 1-3 mbit arasında görüyordum ama genelde 1-2 arasında. Hatta Edge'e düşme çok sık oluyordu.
  • O zaman harika..
  • quote:

Orijinalden alıntı: alican09turk

Biraz önce Turkcell Suadiye'den yeni iPad'i aldım. Alır almaz hız testi gerçekleştirdim. Bağdat Cadde'si gibi yoğun bir alanda elde ettiğim hız gayet tatmin edici.

Operatörlerin Dual Carrier (Çift Taşıyıcı) durumları?

acaba diğer operatörleri de test etme ihtimaliniz var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: boyzof

quote:

Orijinalden alıntı: alican09turk

Biraz önce Turkcell Suadiye'den yeni iPad'i aldım. Alır almaz hız testi gerçekleştirdim. Bağdat Cadde'si gibi yoğun bir alanda elde ettiğim hız gayet tatmin edici.

acaba diğer operatörleri de test etme ihtimaliniz var mı?

Maalesef Turkcell dışında başka bir operatörün sim kartı yok. Ama şu var, iPhone 4 ile aynı yerde hız testi yaptığımda 1-3 mbit arasından genelde 1-2 mbit görüyordum. iPad ile 6 mbit'ten aşağı görmedim.

• Hah iste aradigimiz buydu..

Bu nasil oluyor birisi detayli.anlatabilir mi

İpad 2 de alinan hizlar diger cihazlarda alinamiyormu..

Alican09 kardes birde evde yaparsan su testi memnun oluruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: s.volkan

Hah iste aradigimiz buydu..

Bu nasil oluyor birisi detayli.anlatabilir mi

İpad 2 de alinan hizlar diger cihazlarda alinamiyormu..

Alican09 kardes birde evde yaparsan su testi memnun oluruz

Aynı mekanda aynı operatör (Avea) ile ve aynı hızı destekleyen (14 mbps) 2 farklı telefon ile (benimki iPhone 4S , arkadasinki HTC bilmem ne) ben 6-8 mbps hıza ulaşırken, arkadas nedense 3-4 mbps aralığında hıza ulaşıyor.
  • Setha 3.6 mbps detsekleyen modeldir belki o :D

• quote:

Setha 3.6 mbps detsekleyen modeldir belki o :D

Hayır. Bu model:

• İstanbul Maltepe'de sokak arasında aynı noktada ve aynı zamanda yapılan hız testinde iPhone 4 ile 2.23 mbit görürken yeni iPad ile 14.59 mbit gördüm. Yani 7 kat daha hızlı. Adamlar coşmuş. iPhone ile 6 mbit alınan bir yerde iPad ile 25 mbit rahat görülür herhalde.

• Oha ya download hizina bak :D
  • sınırsız akksiz zartsız zurtsuz uygun sunan hoperlör varmı? varsa bide çift taşıam teknolojisine sahip modem önerisini verirmisiniz? 3gye geçiyorum
  • Çift taşıyıcı teknolojisinde cihazlar iki baz istasyonuna bağlanmıyor, aynı alanda iki 3G baz istasyonundan iyi derecede sinyal alınırsa orada parazit oluşur, değil on bilmem kaç mbit, 1 mbit bile zor alınabilir belki. :D
    Çift taşıyıcı teknolojisinde cihaz baz istasyonuyla iki cep telefonu aynı anda bağlanıyor gibi bir şekilde bağlanıyor, kullanılan frekans bant genişliği ikiye çıktığından da hız yükseliyor.
    Ama çift taşıyıcı için ayarlanmış baz istasyonu, tek taşıyıcıya öncelik vermediğinden normalden daha düşük hız da verebiliyor tek taşıyıcıda. Yani 7.2 mbps modeme bağlantı kurduğunda ona olması gerekenden daha dar bir frekans veriliyor ya da bir ayar yapılıyor, böylelikle hız 7.2'den çok daha düşük olabiliyor.
    Yalnız bu çift taşıyıcı ile yapılan hız testleri kotayı çok çabuk götürürler yahu, 10 saniyede 2MB/s ile transfer yapsa bir testtin en yüksek hıza ulaştığı anda 20 MB kota götürmesi işten değil. Ki yukarıda biri demiş, 100 MB gitti bir testte diye.
    Benim telefonum Windows Mobile olduğundan Speedtest uygulaması yok buna uygun, bir tane hız uygulaması var, ona da sunucu adresi girmeniz gerekiyor. Ücretsiz NTV mobil haber videolarının linklerini giriyorum. Böylelikle hız testi yaptığımdaki veri kullanımı kotamdan düşmüyor. ;)

• Farklı şehir/bölge ve farklı operatörler ile test eden arkadaşlarda olursa aydınlatıcı olacak iyice...

İlk çıktığından beri yeni iPad sahibiyim ama malesef Wi-Fi :-)
  • Amerika'da Verizon, evlerde kullanmalik 4G sistemi cikarmis, maks. Hız 12 Mbit. :) Evin dışına anten takılıyor falan...
  • Yok mu Avea veya Vodafone ile deneyen? :-)
  • quote:

Orijinalden alıntı: tanriseven

Yok mu Avea veya Vodafone ile deneyen? :-)

Vodafone Red Back Up a soralım
  • Yeni İPad alanların cogu Turkcellli mı şimdi ? :)) ben bir önyargıda bulunup diğer operatörlerin bu hızlara ulaşamayacağını düşünüyorum. Belki telefonlarda 6-7 mbit sunuyorlardir ama dual carrier girdiğinde isin icine o kadar yatırım yapmadılar buna. Elbette Turkcell'in avantajı burda ve ileride ortaya çıkacaktır diye düşünüyorum ve yine A tipi 3G lisansı tabi. Biraz önce 19.30 mbit hıza ulaştım tabi sabah saatleri olduğu için. Adamlar hızlı çok net. Evimdeki ADSL 14 mbit bu arada :D kötü olan bir şey fark ettim. Cihazda bir adet ölü piksel var :((

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alican09turk -- 6 Mayıs 2012; 9:51:17 >
  •  Operatörlerin Dual Carrier (Çift Taşıyıcı) durumları?

• quote:

Turkcell Lisans farkını ve kapsama kalitesini konuşturuyor anlaşılan.
    Birde BTK izin verip fiyat düşürebilse...
    Ama şu gerçekki fiyatlar birbirbirine yakın olsa kim diğer 2 şebekeyi seçerdi değil mi.?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.