"Operating System Not Found" Hatası
Bir bilgisayar açılırken "Operating System Not Found" hatasıyla karşılaşırsanız, bu, cihazınızın yüklü bir işletim sistemine erişemediği anlamına gelir. Bu hata birçok nedenden kaynaklanabilir:
- Sabit disk arızası: Sabit sürücü hasar görmüş veya bozulmuş olabilir. Bu, işletim sisteminin yüklenmesini engeller.
- Boot sektörü hatası: Boot sektörü, işletim sistemini yüklemek için gereken bilgileri içerir. Bu sektör hasar görürse, bilgisayar işletim sistemine erişemez.
- Donanım uyumsuzluğu: Yeni bir donanım bileşeni eklediyseniz, bu, işletim sistemiyle uyumlu olmayabilir. Bu, "Operating System Not Found" hatasına yol açabilir.
- BIOS ayarları: BIOS ayarları yanlış şekilde yapılandırılmışsa, bilgisayar işletim sistemini yüklemek için gereken ayarları bulamayabilir.
Sorunu Çözme
"Operating System Not Found" hatasını gidermek için şu adımları deneyebilirsin:
- Sabit sürücünü kontrol et: Sabit sürücünün doğru şekilde bağlı olduğundan ve hasar görmediğinden emin ol.
- Boot sırasını değiştir: BIOS ayarlarında, bilgisayarın öncelikle sabit sürücüden önyükleme yapacak şekilde yapılandırıldığından emin ol.
- Kurulum medyasını kullan: İşletim sisteminin kurulum medyasına (DVD veya USB) sahip değilsen, bir tane oluşturman gerekir. Bilgisayarı kurulum medyasından başlat ve işletim sistemini yeniden yüklemeyi dene.
- Donanım uyumluluğunu kontrol et: Bilgisayara yakın zamanda eklediğin yeni donanımları kaldırmayı dene. Bu, hatanın çözülmesine yardımcı olabilir.
- BIOS ayarlarını sıfırla: BIOS ayarlarını fabrika varsayılanlarına sıfırlamak, hatanın giderilmesine yardımcı olabilir.
Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra "Operating System Not Found" hatası devam ediyorsa, daha fazla yardım için bir teknik destek uzmanına başvurmalısın.

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt