Şimdi Ara

Operating System Not Found Hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Laptopum acilirken boyle bir hata veriyor

Hata ve bios ekrani bu sekilde ne yapmaliyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

"Operating System Not Found" Hatası

Bir bilgisayar açılırken "Operating System Not Found" hatasıyla karşılaşırsanız, bu, cihazınızın yüklü bir işletim sistemine erişemediği anlamına gelir. Bu hata birçok nedenden kaynaklanabilir:

• Sabit disk arızası: Sabit sürücü hasar görmüş veya bozulmuş olabilir. Bu, işletim sisteminin yüklenmesini engeller.
    • Boot sektörü hatası: Boot sektörü, işletim sistemini yüklemek için gereken bilgileri içerir. Bu sektör hasar görürse, bilgisayar işletim sistemine erişemez.
    • Donanım uyumsuzluğu: Yeni bir donanım bileşeni eklediyseniz, bu, işletim sistemiyle uyumlu olmayabilir. Bu, "Operating System Not Found" hatasına yol açabilir.
    • BIOS ayarları: BIOS ayarları yanlış şekilde yapılandırılmışsa, bilgisayar işletim sistemini yüklemek için gereken ayarları bulamayabilir.

Sorunu Çözme

"Operating System Not Found" hatasını gidermek için şu adımları deneyebilirsin:

• Sabit sürücünü kontrol et: Sabit sürücünün doğru şekilde bağlı olduğundan ve hasar görmediğinden emin ol.
    • Boot sırasını değiştir: BIOS ayarlarında, bilgisayarın öncelikle sabit sürücüden önyükleme yapacak şekilde yapılandırıldığından emin ol.
    • Kurulum medyasını kullan: İşletim sisteminin kurulum medyasına (DVD veya USB) sahip değilsen, bir tane oluşturman gerekir. Bilgisayarı kurulum medyasından başlat ve işletim sistemini yeniden yüklemeyi dene.
    • Donanım uyumluluğunu kontrol et: Bilgisayara yakın zamanda eklediğin yeni donanımları kaldırmayı dene. Bu, hatanın çözülmesine yardımcı olabilir.
    • BIOS ayarlarını sıfırla: BIOS ayarlarını fabrika varsayılanlarına sıfırlamak, hatanın giderilmesine yardımcı olabilir.

Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra "Operating System Not Found" hatası devam ediyorsa, daha fazla yardım için bir teknik destek uzmanına başvurmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Windowsunuz silindi ya da diskinize bir şey oldu.

İçinde önemli veri yok ise format atmayı deneyebilirsiniz.

Windows kurulumuna başlamadan ya da başladıktan bir süre sonra hata veriyorsa diskinizde sorun olma ihtimali var. Windows kurulduktan sonra bile diskinizde sıkıntı var ise bu sorunu alabilirsiniz. O yüzden windows kurulduktan sonra hard disk sentinel programı ile diskinizi kontrol etmenizde fayda var.

Kolay gelsin.
  • 2. sıradaki HDD'yi, 1. sıradaki CD'nin yerine alabilirsiniz. Exit sekmesinden kaydetmeyi unutmayın.
  • Denedim aynı sorunu alıyorum maalesef

• Maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    En başta hdd gitti diye düşündüm ancak sistem hdd yi görüyor hdd nin bozulma gibi ihtimali olsa bu sekilde gorunurmuydu
    Yillardir bir format dosyasi indirmistim D ye atip o sekilde atıyordum format pc bu sekildeyken cd yi takip bu şekilde format atabilirmiyim?
    Bu arada ilginiz icin tesekkur ederim

• USB belleğe windows isosunu yazdırıp bu usbden bilgisayarı boot edin. Onarım moduna alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WaxKitten -- 5 Haziran 2019; 23:1:11 >
  • 55ekrem kullanıcısına yanıt
    Hdd'nin tamamen bozulana kadar sistemde gözüktüğü durumları da gördüm. Yani diske giremiyorsunuz takur tukur sesler geliyor ama yine de sistemde gözüküyor. Bozuk olması bir ihtimal yani kesin garanti veremem size. Her hangi bir disk yazılımı ile kontrol edilmediği sürece.

Diskiniz bozuk olmadığı sürece hazırlamış olduğunuz format usb'si yada dvd'si ile format atabilirsiniz ya da üstteki arkadaşın dediği gibi ilk önce format ekranında windosunuzu onarmayı deneyebilirsiniz. Onarma işlemi gerçekleşirse sizi bir çok sıkıntıdan kurtarabilir. Onarma işlemi olmazsa sıfırdan kurulum yapmayı denersiniz. Kurulum sırasında veya sonrasında bir sıkıntı çıkarsa diskinizde bir sorun olma ihtimali vardır.

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxpayne53 -- 6 Haziran 2019; 12:59:26 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: WaxKitten

USB belleğe windows isosunu yazdırıp bu usbden bilgisayarı boot edin. Onarım moduna alın.

Sistem ayrıldı bölümüne karıştıysanız bu sorun çıkar. Sistem ayrıldı bölümü bios'a yazılımın nerede olduğunu gösterir. Sistem ayrıldı bölümünü silerseniz bios yazılımı bulamaz ve bu bölümü yeniden oluşturmak neredeyse imkansız. Ben çok denedim ama en son format attım maalesef. Ama WaxKitten arkadaşımızın dediğini bir deneyin. İnşAllah sorununuz çözülür ve formattan kurtulursunuz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.