|
OpenAI odağını yapay genel zekaya çeviriyor

-
-
O3 şuanda reasoning yapabiliyor zaten + Agent ile birleştirdiğin zaman bir nevi AGI'a ulaşılmış olunuyor zaten asıl GPT5 ile geliştirilen bir sonraki O sürümü çok hayvani olacak ama.
-
Hocam mesajınızı örneklerle biraz açarmısınız? Ben plus kullanıcısı olarak tam hayal edemedim?
_____________________________ -
Hocam bu reasoning ölçen bir test var Normalde insani şekilde belli örgü kurabilmeni gerektiren 5 tane soru soruluyor 4O bunlardan hiçbirini çözemiyor O1 ise 1 tanesini anca çözüyor O3 ise bu soruların 4 tanesini çözebiliyor bu kısım reasoning ile alakalı idi. 2. si ise Agent dediğimiz olay bu ise otonom iş yapabilmeyi sağlıyor sallıyorum bir görev veriyorsunuz bilgisayarınızda gidip o programı açıp onun üzerinde siz hiç dokunmadan işlem yapabiliyor tamamen otonom şekilde bu ikisi bir araya gelincede bir nevi ilk agi'a ulaşılmış olunuyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrikliarabasever -- 7 Ocak 2025; 23:21:5 >_____________________________ -
Agent işi şu anda O1'de kullanılabiliyor mu? Varsa bana örnek verebilir misiniz? Yanlış anlamayın, benim kafamda günlük hayatımı nasıl kolaylaştıracağı noktasına tam oturtamıyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Agent işini şu anda OpenAI sunmuyor hocam, ama bu sene ‘Operator’ adlı Agent’ını sunacak. Şu anda bu tarz hizmeti Claude sağlıyor.
Mesela günlük kullanımda şu şekilde bir iş yaptırabilirsiniz: Belli verilerin olduğu bir PDF’i verirsiniz ve o verileri belirtilen Excel formuna yerleştirmesini istersiniz. Ancak burada siz aradan çıkıyorsunuz, sadece talebi iletiyorsunuz. Agent gidip bilgisayarınızı yöneterek dosyayı buluyor ve Excel dosyasını kendi dolduruyor.
Ya da diyelim bir liste verdiniz. Bu liste, belli bir spesifik konuda seçtiğiniz şirketlerin bilgilerini içeriyor. Ona, ‘Bu şirketlerin iletişim e-mail adreslerini bul ve şu konuda bir e-mail hazırla, ardından hepsine gönder’ diyebileceksiniz. Agent, sizin tarayıcınızı kullanarak web sitelerine tek tek girip ‘Contact Us’ sayfalarını ziyaret edecek, e-mail adreslerini kaydedecek. Sonra Gmail/Outlook gibi hangi platformu kullanıyorsanız oraya otomatik giriş yapıp, hazırladığı e-mailleri hepsine gönderecek.
-
OpenAI'ın tanımına göre AGI zaten - en azından kısmen - mevcut. Bana daha çok AGI konseptini eğip bükerek aslında AGI olmayan yeni yapay zeka modellerini pazarlama taktiği olarak kullanmaya çalışıyorlar gibi geldi. Bu arada orijinal anlamıyla AGI'ın hala oldukça uzağında olduğumuzu düşünüyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ We're beyond sympathy at this point, we're beyond humanity. -
Şu ana kadar en net ve anlaşılır tanımı siz yaptınız teşekkür ederim peki bu operator isimli agent için bir tarih var mı yada sizin öngörünüz?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Önemli değil hocam. Çıkış tarihi ile alakalı net bir bilgi yok bu yıl içinde çıkacağı kesin ama OpenAI çalışanı olmadıkça tam kesin bir tarih verebilmem mümkün değil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X