Şimdi Ara

OPEL PARÇALARI ÇOK MU PAHALI???? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
1
Favori
28.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Sayın Fircam. İlk iki fiyata herşey dahil. Dediğiniz gibi yetkili servis en ucuza alıyor olabilir ama en fazla karı koyup satan yerler de orası. Periyodik bakım fiyatlarını da karşılaştırırsak özel servisler 1/4 oranında daha ucuzlar (aynı parçayı taktıklarını düşünerek söylüyorum) Ama konu olarak aynı segmente ki ithal araçların parçaları şu anda yerli üretime göre pahalı.
    Bu arada okuyanlardan Corsa kullananlar varsa, geçen sonbaharda yetkili servise veya özel servise periyodik bakım yaptıranlar fiyat yazabilirlermi?
    quote:

Orjinalden alıntı: fircam

quote:

Orjinalden alıntı: umuttacir

Yabancı menşeli helede ithal arabalarda parça fiyatları yerlilere göre pahalı ki zaten durağan olan pazarda araba firmaları şu anda servislerden para kazanıyorlar. Örneğin opel corsanın (cdti) ön balataları yetkili serviste 165Ytl, özel serviste 120Ytl pazarlık yapılır sanayide ise 90Ytl. Kasım ayında klasik 45bin bakımına 285Ytl. ödedim.

arkadaşım bi hata olmuş anlatımında,

yetkili serviste opel corsa cdti'ın ön balata takımı 120 ytl, ama parça fiyatı bu, işçilikle beraber dediğini fiyatı buluyo olabilir, ama özel serviste de işçilik alıcaklar sonuçta...

herhangi bi özel servisteki parça fiyatı, yetkili servisten daha düşük olamaz...
    yetkili servisler en ucuza alan yerler...
    bazı özel servisler yetkili servislerden parça alıyo, ve kar koyup da satıyo...

• öyleyse yabancı markalrın parça fiyatları pahalı değil ama servisler çok fazla kar oranı koyuyorlar diyebilirmiyiz
  • evet, öyle denilebilir, servisler aşırı derecede kar koyuyolar..
    her saat için yaklaşık 40ytl işçilik alıyolar, ve fatura kestiklerinden kdv olayı da var...

ama parça fiyatı konusunda eminim pahalı satmadıklarına...

şöyle bişey var, yetkili serviste kdv'yi de ödemek zorundasın, ama özel serviste fiş-fatura istemezsen direk kdv'siz de verirler..

ankara opan'da corsa c ön balata takımı 120ytl +KDV..

bu arada, bugün 2005 corsa 1.4twinport enjoy model bi aracın ilk yıllık bakımını yaptırdım, KDV+ işçilik dahil 237ytl tuttu...
    bunun 40ytl'si KDV, 40ytl'si de işçilik...

özel serviste olsa min 200ytl'ye çıkardık...

açıkçası ödeme gücüm olduğu sürece yetkili servise devam edicem..
  • dedıgım gıbı neye gore pahalı..1 mılyon doların varsa hangı parca olursa ucuz gelır sana.
  • BENDE ASTRA 1.6 HB 105 BG TWİNPORT COSMO WAR.
    ÖZEL SERVİSLERDEN ALDIĞIM PARÇA FİYATLARINI YAZAYIM
    4 BUJİ+HAVA FİLTRESİ= 85 YTL
    ÖN DİSK FREN BALATALARI=80 YTL
    POMPA SENSÖRÜ=130 YTL
    ENJEKTÖR SENSÖRÜ=192 YTL
    KISACASI UCUZ DEGİL PAHALIDA SAYILMAZ
  • 5 ay once 30 bin bakimi icin ankara opis e biraktim 205 opel astra class 2 comfort aracimi.
    ertesi gun tel ettiler arka amortisorler degismeli diye.fiatini da allahtran sormuum.248 ytl dediler.iscilik dahilmis.
    degistirmemelerini istedim ve ankaraya arabayi almaya gittigimde dogruca ostime gittim.ozel opel servisinin birinde delphi marka arka amortisorlerin cifti icin 90 ytl(iscilik dahil anlastim.
    arabayi lift ile kaldirdilar ve cay icerken cagirdilar hocam bunun amortisorlerinde bisey yok.isterseniz degistirelim ama...dediklerinde hayrete dusmustum....iteseler degistirirlerdi..para kzanmak ugruna..
    ama onlari bu tutumu beni aracimin servis bakimlarini bundan sonra yetkili servis yerine onlara yoneltti.
    opisin onunden bile gecmiyorum artik.

durust ve esnaf olmanin geregini yerine getiren yerlerden alisveris yaptiginizda hesapli---tersi yerlerde ise yolunacak kaz gozu goren yerlerde ise pahali parcalar ...

on balatalari da sanayi de((yozgat yerkoyde) yedek parcacuidan-ki kendisinin de opel astrasi vardi ve gozu gibi bakaiyordu aracina--45 ytl ye almisti.hem de orjinal..
    opel guzel araba...yillarca opelden kazanilan ekmek parasi ile yetistik..sayesinde uni okuduk..param olunca da opel aldim..
    saygilar.

• tek kelime ile pahalı
  • Son karar: pahalı mı ucuz mu? Yeni araba alacak ve Ford Focus ile Opel Astra arasında karar vermeye çalışan biri olarak soruyorum?
  • quote:

Orjinalden alıntı: reiss!!!

quote:

Orjinalden alıntı: LONELY UNDERGRAD

KISACA, PARASI OLANA UCUZ, OLMAYANA PAHALI DA DİYEBİLİRİZ.

KATILIYORUM + 18 + 19 +66 (NE ALAKA BEN DE BİLMİYORUM 18 BİLEREK YAPTIM ÇANKIRILIYIM O YUZDEN DİĞERLERİDE İÇİMDEN GELDİ SEVERİM 19 U - 66 YI )

bu çankırı çorum yozgat üçgeni olmasın bizde çankırılıyız obakımdan

• quote:

Orjinalden alıntı: engineer97s

Son karar: pahalı mı ucuz mu? Yeni araba alacak ve Ford Focus ile Opel Astra arasında karar vermeye çalışan biri olarak soruyorum?

focusa o kadar parayı verecek durumun varsa focus al, yok daha sportif olsun o kadarda para vermiyim diosan o zaman astra al... pişman olmazsın astrayı alınca;)
  • yeni astraların on sis farı ne kadar? tek ?
    bi de vites körüğü ne kadar?
    satan birileri varmı forumda bunları ?
  • Opel astra classic arka stop lambası(sinyal lambası)
    opel'de :153 Ytl(Araç 3 yaşını geçmişse indirimli)
    Özel serviste:120 Ytl(100 'e bırakıyorlar)

Merak ettiğim ikisi de aynı ürün değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Engin Hoca -- 5 Nisan 2007; 12:57:50 >
  • toyotada ilk sevis max 150 ytl hatta yarisin ki 110 ytl ye kadar düşüyor.

ama sen şimdi toyota ile opel aynı kalitede değil felan da dersin.

quote:

Orjinalden alıntı: fircam

quote:

Orjinalden alıntı: happycar

neye göre pahalı .
    bende fiat vardı ilk servis 130 mılyon..opelde 300 uzerınde
    mesela fiat ta fren balataları 32 mılyon orjınalı..astra nın 130 mılyon..pahalı pahalı

fiat ve opel aynı sınıfta aynı kalitede araçlar mı???

al o zaman, bmw fren balataları da 400ytl, opel aşırı ucuz...
    nası kıyaslama ama??

• Opel parçaları serviste çok pahalı. Astra'nın fren balataları işçilikle beraber 330 ytl yi buluyor. Corolla'nın kiler toplam 210 ytl. Burda hangısı ucuz ve ya pahalı karsılastırması yapmadım. Opelin parcaları parcacılarda ucuz. Ben vectranın balatalarını ıscılıkle 100 ytl ye taktırıyodum. Servis kazıklıyor ama yapacak birşey yok.....
  • ustam bende kullanıyorum parçalar o kadar pahalı değil istersenwww.parcapaketi.com var bi bak sana yardımcı olur dıye tahmın edıyorum.
  • nkon8 N kullanıcısına yanıt
    Aracım opel omega a. Depriyaj tellini 40 liraya aldım.
    Silecek kolu kırıldı 30 liraya çıkmasını aldım. Ertesi gün muayenem vardı. Acele ettim.
    Arka amortisör 75 lira.
    Rotil, 15 lilra. Avrupası 30 lira..... gibi.
  • ama sen aceleye getirmişsin işi ben arıyorum soruyorum kapıda ödüyorum
  • Yetkili servise bakmayın her aracın yetkili servisi pahalı olur yedek parçacılardan temindeki fiyat önemli oda pahalı mı evet ama sınıfından çok yüksek değil hatta düşük bile ürünlerde çok kaliteli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar arkadaşım Eğerki samsundaysan , 5s otomotiv var.
    Samsun opel özel servishttp://5sotomotiv.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkon8 -- 1 Mayıs 2014; 16:28:51 >
  • Konu hortlamış ama şunu belirteceğim 2004 model corsa 1.3 aracima yağ soğutucusu sordum 2 farkli opel servisine birisi 700 dedi diğeri 800 dedi bu sorduğum parçalar orijinal gm ürünü opel parçası satan meşhur bir site var oradan aynı ürünü orijinal gm 235 liraya sipariş verdim. Kimse kusura bakmasın ama servisler düdüklüyor milleti bana 1000 lira fiyat cekeceklerine emindim ama simdi en fazla 500 liraya halletmis olacagim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.