Şimdi Ara

==Opel MERİVA'cılar buraya== (24. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.977
Cevap
37
Favori
346.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mga93

1.3 CDTI motorlar içerisinde en yüksek TORK a sahip bizim model mi ????? :)

hayır bizimkiler çoktan eskidi bile. Yeni çıkan ve astra ile corsa kullanılan 1.3 cdti 90hp'lik motorların torku daha fazla. yanlış hatırlamıyorsam 240 Nm tork var. opel'in internet sitesinden bakılabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratp87

quote:

hayır bizimkiler çoktan eskidi bile. Yeni çıkan ve astra ile corsa kullanılan 1.3 cdti 90hp'lik motorların torku daha fazla. yanlış hatırlamıyorsam 240 Nm tork var. opel'in internet sitesinden bakılabilir.

evet yeni çıkanlar hep 1.5 dizel ve 205 tork :(((
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafailhankaraca

2008 meriva essentia aldım bir tıl sonra atiker lpg taktırdım on bin klm' geçti hiç bir sıkıntı yok.
    -merivacıların dikkatine tiwinport motorlarda klep olduğu ve rolantide kapattığı için lpg sistemi kesinlikle
    monifolt sökülüp kleplerin önüne enjektörler monte edilmeli(patlama yapmaması için).
    -elektrik sistemi kolay oluyor diye bobinden veya beyinden alıyor buişlem arabanızı hem kasar hemde biraz kullandıktan sonra arıza ışığını yakar .
    -bunlara dikkat edip iyi bir usta bulursanız ister 990 ister 2200 sistem fark etmez güvenle taktırabilirsiniz saygılar ve sevgiler...

==Opel MERİVA'cılar buraya==

Aynı araba, plakası farklı sadece :))

Meriva Essentia 1.3 CDTi Dizel.. yok böyle bi araba arkadaş :) çok memnunum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: muratp87

quote:

evet yeni çıkanlar hep 1.5 dizel ve 205 tork :(((

1.5 dizel opelde yok şu anda üretimde. 1.3 ler 200nm tork üretiyor. yeni astra için motor revize edildi. 205nm olmuş olabilir tork çıkışıda

• bugün 2 yıl bakımını yaptırdım :)))
    sonrada kasko yaptırdım :)))
    birde trafik sigortamı ödedim :)))

seneye bu zamanlarda birde vize zamanı olacak 4 ü bir arada olacaklar :))))

birde ocak temmuz ayında vergi :)))

bu neeeyyaaaa herşey paraaa herşeyyyden vergiiiii püüüüüfffff:((((

benzindeki vergi öldürüyor bizlerriiii :(((( daha az vergili günler arkadaşlarrrr...

• arabaya bakım yaptırdıktan sonra kendine geldi kalkışlar da ve ataklarda hissedilir bir artış oldu :))))

kasko olayı bitti
    yıllık zorunlu trafik sigortası bitti.
    şimdi rahatladık :))
    önümüzde M.T. vergisi var :) 196*2 idi baklım bu sene kaç para olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mga93 -- 2 Kasım 2009; 12:23:55 >
  • Selam arkadaşlar, 2 sene önce almış olduğum Meriva'm son günlerde beni üzmeye başladı. Bundan 1 ay önce aracımı park edip bankaya girmiştim, çıktığımda vites elimde kaldı. Aracın altında bulunan vites mekanizmasından çıkmış, plastik olduğu için özelliğini kaybetmiş. 150 TL verip serviste değiştirttim. Bundan 2 hafta sonra mıcıra girdim ve sağ arka amortisörüme taş saplandı ve patlattı. Allah'dan kaskom var onu değiştirdiler ama dengeyi bozmayalım diye sol tarafı da ben değiştirdim, gitti 120 TL daha. Şimdi de 1 haftadır bu kronik direksiyon sesi başladı. Düz yolda yani bozuk olmayan zeminde hiçbir ses yok ama yolda en ufak bir bozukluk olsun hemen direksiyondan sanki oraya birşey düşmüş de o çarpıyormuş gibi bir şıngırtı sesi geliyor. Servise sordum, özel bir yağı var onunla yağlıyoruz, işçilik dahil 100 TL dedi. Başka meriva kullanıcılarında olan bu problemde bu konuda hiçbirşey söylenmemiş. Hep direksiyon kutusu ve burçlardan bahsediliyor. İşin kötüsü de bu problem giderilse bile daha sonra tekrar oluşuyormuş. Ne ypıcam bilemiyorum, aracımı Cosmo-full ve aracımı çok seviyorum ama soğumaya başladım: :(.

• quote:

Orijinalden alıntı: naz_eg

Selam arkadaşlar, 2 sene önce almış olduğum Meriva'm son günlerde beni üzmeye başladı. Bundan 1 ay önce aracımı park edip bankaya girmiştim, çıktığımda vites elimde kaldı. Aracın altında bulunan vites mekanizmasından çıkmış, plastik olduğu için özelliğini kaybetmiş. 150 TL verip serviste değiştirttim. Bundan 2 hafta sonra mıcıra girdim ve sağ arka amortisörüme taş saplandı ve patlattı. Allah'dan kaskom var onu değiştirdiler ama dengeyi bozmayalım diye sol tarafı da ben değiştirdim, gitti 120 TL daha. Şimdi de 1 haftadır bu kronik direksiyon sesi başladı. Düz yolda yani bozuk olmayan zeminde hiçbir ses yok ama yolda en ufak bir bozukluk olsun hemen direksiyondan sanki oraya birşey düşmüş de o çarpıyormuş gibi bir şıngırtı sesi geliyor. Servise sordum, özel bir yağı var onunla yağlıyoruz, işçilik dahil 100 TL dedi. Başka meriva kullanıcılarında olan bu problemde bu konuda hiçbirşey söylenmemiş. Hep direksiyon kutusu ve burçlardan bahsediliyor. İşin kötüsü de bu problem giderilse bile daha sonra tekrar oluşuyormuş. Ne ypıcam bilemiyorum, aracımı Cosmo-full ve aracımı çok seviyorum ama soğumaya başladım: :(.

direksiyondan iki ses gelebilir tüm araçlarda olabilir bu. Bir flash çarkından ise siprey yağ ile kolayca halledilir ben yaptırdım 1 yıl oldu ses gelmiyor.
    ikincisi direksiyon masfal dişlisinden geliyorsa yani daha derinden bir ses ise dişli yuvasını törpülerler ve bir daha asla ses gelmez. OPEL de çalışıyorum.

Garantide değil ise götür saniye anlat durumu siprey yağlama ile bir günde hallederler.
    Saygılar

• Ses derinden gelmiyor, direksiyon simidine çok yakın bir yerden geliyor. İnşallah bu dediğiniz yağlama olayıyla çözeriz problemi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: naz_eg

Ses derinden gelmiyor, direksiyon simidine çok yakın bir yerden geliyor. İnşallah bu dediğiniz yağlama olayıyla çözeriz problemi.

yetkili bayimize götürürsen teknik servis elemanına durumunu anlatırsan direksiyon simitinin flash dişlisinde cıt cıt diye ses geliyor dersin bir test sürüşüne çıkartsınlar beraber dinlesinler. sonra servis yoğun değilse ertesi gün teslim ederler. Arabanın gögüslüğünü açmaları gerekiyor o nedenle bir gün sürer ....
  • Arkadaşlar merhaba.Forumunuzu takip ettikten sonra meriva almaya karar verdim.2004 model Njoy sp 95000 de bakımlı ,triptonik,LPG li araçta iki parçada boya var.18.500 e anlaştık.Sizce bu fiyat nasıl.Kilometresi sizce yüksekmi.Şimdiden teşekkürler.
  • Arkadaşlar ben ve birkaç arkadaşım ile kızlı erkekli karışık olarak bu haftasonu gokart yapmaya gidiyoruz. Biraz kalabalıkça olmak böyle yarışları daha etkili bir hale getiriyor. Opelciler olarak gelmek isteyen olursa bana PM atabilirler. Organizasyonun yeri ona göre konuşulup karar verilecek. Nezih ve samimi bir ortamda eğlenmek isteyen herkesi bekleriz
  • + 1 up
  • arkadaşlar araç ve fiyat hakkında bilginiz lazım bi zahmet...fiyat uygun mu acaba

bi yardımcı olursanızz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hyavuz

arkadaşlar araç ve fiyat hakkında bilginiz lazım bi zahmet...fiyat uygun mu acaba

bi yardımcı olursanızz..

arkadaşım ben izmir opel yedek parça fabrikasındayım. Aynı zamanda türkiye ye gelen araçların hepsi buradan dağıtılıyor. eskiden üretimide yapılırdı ama 2001 krizinde kapandı üretim. bu OPC lerden türkiye ye 5 adet geldi :) sınırlı sayıda. LPG li ise süper. diğer LPG lere gööre çok yakar ama 180 beygir turbo motor. tekerlekleri ince yanak taktıracaksan yoldaki kusurları çok hissedersin. o yüzden alıp ince teker taktırmamalısın. fiyatı uygundur. bende almak istedim ama sonunda meriva enjoy sport paket aldım. yol tutuşu iyidir. ama aşırı hızda diğer arablardan yüksek olduğundan biraz fark hissedebilirsiniz.
    ama yüksek olması geniş iç hacmi süperrr yawww . diğer arabaları beyenmiyorum artık :) gözüm zafirada :)

bu hava yastıkları başka bir arabada bulamazsınız :) ancak CRUZ da var :) ama airback kalitesi opelde gerçekten iyidir. saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mga93 -- 25 Kasım 2009; 22:00:35 >

• Opeller için Orjinal CD/MP3/RADİO ÇALAR SIFIR SAYILIR...

Netbook veya Notbook ile takas olur. Faturalı garantili cep telefonu ile takas olur..

İletişim; customstage0634@hotmail.com

CD-MP3-RADİO

Uyumlu oldugu modeller :

Vectra - Mariva - Combo - Corsa - Astra

2009 MODEL OPEL CORSA ARABAMA DUBLEDİN NAVİGASYON TAKILMASI NEDENİYLE CIKMADIR...

OPELİN ENSON CIKARDIGI MP3 ÇALAR MODELİDİR . FANLIDIR ISINMAZ

CUKURA TÜMSEĞE GİRİLDİGİNDE CD ATLAMASI KESİNLİKLE YAPMAZ (YAPARSA 2 KATI PARAYI İADE EDERİM)

RADYOSU BİR ÖNCEKİ CD30 SERİLERİNE GÖRE GÜÇLENDİRİLMİŞTİR

7 HOPARLÖR GİRİSİ VARDIR

OPELİNİZİN STANDART OLAN ISO TEYP SOKETİNİ ARKASINA TAKIP YERİNE OTURTMANIZ YETERLİDİR DİREK ÇALISIR

KOPYA ORJİNAL CİZİK ESKİ YENİ CD AYRIMI YAPMAZ HEPSİNİ OKUR

TÜKCE KARAKTERLİ ŞARKI İSİMLERİNİ VE MP3 MAV TRACK MP2 AUDİO 3GP GİBİ FORMATLARI OKUR.

PIONEER ALPİNE GİBİ MARKALAR BİLE ÇİNDE ÜRETİLİRKEN...!

BU FABRİKASYON ÜRÜN ALMAN MALIDIR !!!

GÜZEL BİR CİHAZDIR VE SERVİS FİYATI SU AN 1.900 TL ARAYIN SORUN CORSA COSMO CD30 MP3 FİYATI NEDİR ??

KULANMA KİTAPCIKLARI VE TEYİBİN KODU VARDIR BERABERİNDE VERİLECEKTİR.

İSTEDİGİM RAKAM 450 TL PAZARLIĞA ACIĞIM...

• Bütün mervası olanlara çok geçmiş olsun benim bu arabadan kurtulmama az kaldı
  • quote:

Orijinalden alıntı: borNEO

Bütün mervası olanlara çok geçmiş olsun benim bu arabadan kurtulmama az kaldı

umarım özlemezsin :)
  • arkadaşlar 2004 model meriva enjoy 62.000 binde 19 istiyor.çok mu veya ne kadara alınırsa iyi alınmış olur.birde araç smg vitesli.bu sorun çıkarırmı.kullanımı nasıl
  • UP+1
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.