Şimdi Ara

==Opel MERİVA'cılar buraya== (26. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.977
Cevap
37
Favori
346.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bilginize teşekkürler ..spreyleme işlemi basit bir işlemmi direksiyonu komple sökmek gerekiyormu..ne kadar zaman alıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yclcrm

bilginize teşekkürler ..spreyleme işlemi basit bir işlemmi direksiyonu komple sökmek gerekiyormu..ne kadar zaman alıyor.

gögüslük sökülüyor :( sabahtan verin öğlenden sonra alırsınız arabanızı :)

bayiler yapıyor ben EGEM bayisine vermiştim
  • Merhaba, ben de aranıza yeni katıldım. 2004 - 1.6 Ess. - Gümüş Gri - 52binde. Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.

Radyo kodu sıkıntısını bugün aştım henüz , bilgilendirmek için buraya da yazmak istedim.
    Kodu aracın çıktığı servisten öğrendim ve girdim:
    - Kontağı ışıklar yanacak kadar çeviriyoruz
    - Radyo tamamen kapalı iken AS tuşu ile açma-kapama tuşuna birlikte basıyoruz.
    - Belli bir süre sonra DIT sesi duyuluyor ve kodları girmemiz için 4 basamak çizgi çıkıyor. - - - - gibi. verilen kod diyelim ki: 6818 . Radyodaki 1 rakamı birinci basamak için 6ya gelinceye kadar tıklıyoruz 1e. sonra 8i girmek için yine radyodaki 2ye tıklıyoruz böylece dört rakamı giriyoruz.
    - ASye tekrar basılı tutuyoruz ve DIT sesini duyuyoruz işlem tamamdır. Sevgiyle kalın.

• 2004 1.6 Ess. benzinli var bende bunun klasik yağ, benzin hava, polen filtresi bakımları bunlar kaç kmde bir yapılması gerekiyor? Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: notdream

2004 1.6 Ess. benzinli var bende bunun klasik yağ, benzin hava, polen filtresi bakımları bunlar kaç kmde bir yapılması gerekiyor? Teşekkürler.

15 binde bir değiişir ! 10 km den sonra yağını kontrol etmelisin.

polen filitren koku yapmasını istemiyorsan 1- arabada ilk çalıştığında havalandırmayı çalıştırma ve istop edeceğinden 3-5 dakka önce kapat.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mga93

polen filitren koku yapmasını istemiyorsan 1- arabada ilk çalıştığında havalandırmayı çalıştırma ve istop edeceğinden 3-5 dakka önce kapat.

Teşekkür ederim. Bende daha önce 96 Euro Civic vardı. Eski olduğu için mi ben bu bakımların hepsini 10binde bir yaptırıyordum ? yağı hariç geri kalanı 15binde bir değiştireceğim yani, bu araba çok daha genç olduğu için herhalde?
  • quote:

Orijinalden alıntı: notdream

quote:

Teşekkür ederim. Bende daha önce 96 Euro Civic vardı. Eski olduğu için mi ben bu bakımların hepsini 10binde bir yaptırıyordum ? yağı hariç geri kalanı 15binde bir değiştireceğim yani, bu araba çok daha genç olduğu için herhalde?

yok opel genel bakım km si 15.000 km dir. :)
  • quote:

yok opel genel bakım km si 15.000 km dir. :)

Teşekkür ederim. Yeni model yeni marka olunca böyle sudan çıkmış balık oldum :) Peki benzin kaç oktan olmalı?
  • benzin konusunda opeller çok titizdir :) 98 tavsiye edilir ama 95 te makbuldür :)
  • arkadaşlar,
    micra mı küçük geldiği için satmayı düşünüyorum, daha büyük bir araca ihtiyacım var,
    ama bana eşimden dolayı otomatik vites lazım, birde lpg tabiki...meriva yı beğendim ama diğer taraftan peugeot 307sw, corrolla hb, civic hb lerde de gözüm var..corolla ve özellikle civicin 2005 sonrası modelleri baya pahalı..şöyle 2005 üstü bir model düşünüyorum ama araç konusunda tam karar veremedim, merivayı diğerlerine tercih eder misiniz, ederseniz neden? (ikna edilmeye ihtiyacım vargaliba:))
    birde enjoy, essentia ve cosmo arasında ne fark var?
    saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafay -- 28 Mart 2010; 19:16:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafay

arkadaşlar,
    micra mı küçük geldiği için satmayı düşünüyorum, daha büyük bir araca ihtiyacım var,
    ama bana eşimden dolayı otomatik vites lazım, birde lpg tabiki...meriva yı beğendim ama diğer taraftan peugeot 307sw, corrolla hb, civic hb lerde de gözüm var..corolla ve özellikle civicin 2005 sonrası modelleri baya pahalı..şöyle 2005 üstü bir model düşünüyorum ama araç konusunda tam karar veremedim, merivayı diğerlerine tercih eder misiniz, ederseniz neden? (ikna edilmeye ihtiyacım vargaliba:))
    birde enjoy, essentia ve cosmo arasında ne fark var?
    saygılarımla

ben merivamdan çok memnunum. 1.6 lpg sıralı çok başarılı oluyor. bagaj problem olmadığından tüp stepne kısmına çok güzel saklanıyor.

essentia araba sadedir.
    enjoy, direksiyon teyip kontrol sis farları siyah camlar aleminyum cantlar vardır.

opel.com.tr de detaylı bilgilere ulaşabilirsin.

• Meriva tam bir aile arabası ben ENJOY sport modelini tercih ettim yakıt konusunda çok az sıkıntı var birde direksiyondan gelen tıkırtı ama çok konforlu ve keyifli bir sürüşü var.çevremde herkez çok beğeniyor fakat az mı üretildi nedir çok fazla göremiyorum piyasada...tavsiye ederim....
  • quote:

Orijinalden alıntı: yclcrm

Meriva tam bir aile arabası ben ENJOY sport modelini tercih ettim yakıt konusunda çok az sıkıntı var birde direksiyondan gelen tıkırtı ama çok konforlu ve keyifli bir sürüşü var.çevremde herkez çok beğeniyor fakat az mı üretildi nedir çok fazla göremiyorum piyasada...tavsiye ederim....

dizel mi benzin mi ?

bende dizel var.

tıkırtıyı bayiye götür 1 günde hallediyorlar. telefonla ara randevu al . arabadaki problemini anlat ona göre randevu iste. 1 gün sonra hiç ses yok. ben bir kere yaptırdım. 2 yıldır ses yok allaha şükür. bende çok memnunum arabamdan :)
    kazasız belasız. hayırlı olsun
  • MGA93 teşekkürler burada yetkili bir bayi yok (erzincan) ama ilk fırsatta bir baktıracağım...birdefa da araba çalışırken akü (alternatör)lambası yandı stop edip tekrar çalıştırdım birdahada hiç yapmadı sebebini çözemedim.sizede kazasız belasız günler.
  • 2004 1.6 Essantia'da ECU denen sistem var mı acaba? Teşekkürler.
  • Meraba
    Benimde 2004 1,6 ENJOY merivam var.Henüz 23000 km de bu ay 6 yıllık bakın yapılacak triger seti değişecek.Periyodik bakım + Triger seti bana kaça malolur. bilgi verirmisiniz.Şimdiden tşekürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: ARUDA05

Meraba
    Benimde 2004 1,6 ENJOY merivam var.Henüz 23000 km de bu ay 6 yıllık bakın yapılacak triger seti değişecek.Periyodik bakım + Triger seti bana kaça malolur. bilgi verirmisiniz.Şimdiden tşekürler

100+250 lira tutar.
  • İSTANBUL ERPAŞ'a SORDUM 915 TL DİYOR
    GEDİZLERE SORDUM 680 TL DİYOR.
    İKİSİDE YETKİLİ SERVİS AMA ARASINDAKİ BU FARKI ANLAMADIM.ÖZEL SERVİSLERDE 650-700 FİYAT VERİYOLAR.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ARUDA05

İSTANBUL ERPAŞ'a SORDUM 915 TL DİYOR
    GEDİZLERE SORDUM 680 TL DİYOR.
    İKİSİDE YETKİLİ SERVİS AMA ARASINDAKİ BU FARKI ANLAMADIM.ÖZEL SERVİSLERDE 650-700 FİYAT VERİYOLAR.

tavsiyem gedizlerdir :) 500 olmalı
  • arkadaşlar motor yağ seviyesi cubukta hangi değerde olmalı...
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.