< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Opel Insignia Şehir içi Tüketim Verilerim

-
-
-
Maşallahı var valla hocam kesenize bereket
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arabanın hakkını vererek kullandıysanız az bile yakmış.
Ben 1.0 90 beygirlik clio 5 ile agresif kullanımda 10 litre yaktırmıştım zaten.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Fazla değil tüketiminiz, gayet normal.. A16Let motor, bunlar atmosferikler baz alıp fabrika tarafından euro 6'ya göz kırpmak için turbolanmış araçlardı.
Çapxstrok blok herşey 1.6 atmosferik olanla aynı.. normalde bu verim açısından çok sağlıklı değil, turboşarj motorun tamamen kendine özgü mimarisi olmalı.. ilk turbo çağına geçiş dönemlerinde böyleydi..
Ama çok keyifli motordur.. orta devirlere doğru şöyle bir esner, sonra aça aça gider. üst devirlerde de güçlüdür, Saab-Volvo turbo motorlarını anımsatır. zaten Saab da bu motoru kullanmıştı..
-
Maalesef çok fazla... Ekranda 1.5tsi passat ile aralarida en az 3.5lt yakıt farkı var. Ayni koşullarda passatın yakacağı max 7.5lt.
Sebepler;
245 lastikler. +0,5lt
Aracın E segment ağırlığında olması.+1lt
Motorun eskiliği ve verimsizliği. +2lt (Ufak detaylar dışında 1994 yılında çıkan ecotec motorun turbolu hali.)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben aynı yol ve araç koşullarında dilediğim takdirde sadece sürüş tarzımı değiştirip tüketimi 9'a çekebilirim ama passat 5.5'e çekemez
Şaka bir yana dediginiz gibi çok yakması için tüm sebepler bir arada resmen.
Fakat bunun yanında aracın + yönleri tüm yakıt tüketimini unutturuyor
İzmir yolları ne kadar müsade ediyor onu da hesaba katmak lazım.
Yollardaki çukurlarda vs yavaşlayıp tekrar hızlanmam gazlamaktan fazla yaktırıyor bu arada
Aynen dediginiz gibi. Az sayıda Insignia ve çok sayıda Astra J'deki 1.6 115lik atmosferik motorla aynı.
Motor devir çevirmeyi seviyor, uzaması da tam olarak anlattığınız gibi.
Bunlardaki turbo da bir ilginç. Teknik detayını bilmem fakat büyük bir turbosu varmış sanırım. Devir çevirirken çıkardığı sesin üstüne vites değişiminde stock olarak verdiği çok keyifli bir blow off sesi var. Sırf bu ses için bile insanın gazlayası geliyor
7,5 ay kullanmıştım, tadı damağımda kaldı.
Bana göre sıkıntıları;
Çok sert süspansiyon,
Orta konsol trim çıtırdamaları,
Küçük dikiz aynaları,
Arka baş mesafesi,
İstanbul datça arasını sakin sürüş ile ( çine yokuşunda biraz basmıştım ) 6,4 lt gibi ortalama ile tamamlamıştım.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
insignadaki 1.6 180hp motoru bilmem ama 2.0T 4x4 260hp gsi kullanmıştım alt devirleri mükemmel ötesi idi 1200 devirde araç akıp gidiyordu hızlanmak için 2000 devir çevirmek yeterli idi yakıt tüketimi konusunu çok yorumlayamayacağım teknik verilerde ort. tüketim 8.6lt diyor bence bu motorla da bu tüketimleri veya daha da altını yakalamak mümkün çünkü gerçekten hızlanmak için gaz basmaya ihtiyacımız olmuyor araç 400nm torku sadece 3000 devirde veriyor çok güzel rakam
Süspansiyon sertliği şehir içinde bazen benim de canımı sıkıyor ama karşılığını şehirler arası yolda veriyor
Ben de ara sıra İzmir-Dalyan arası gidip geliyorum. Çine ve Sakar geçidindeki virajlarda canını yakmadığım model kalmadı
Kapısının kalınlığı, şasisinin rijitliği yeter.
-
Arkadaş detaylari vermiş.
Çevreyollu, sıkışık trafiği olmayan, 37kmh gibi zaten yuksek bir ortalama hizda 1.5tsi yakacagi max 7.5 lt dir.
Test tmeye hazırım. 5 yıl 1.4 tsi vriant kullandım. Bu konuda sizn tecrubenız nedir. Neye göre bu veriyi verebiliyorsunuz. 2 aracida kullandım biliyorum güzel kardeşim. Araç dsg ise belki olabilir oda zaten mekatronik ve kavrama problemleri ile o az yaktığı 1.5 2 lt yakıtı sizden misliyle çıkarır. Bana Doğuş propagandası yapmayın siz giderken ben geliyordum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyer -- 8 Mart 2023; 22:51:18 >
Aynen öyle o kapının kalınlığı şaka gibi
Evde bir de 2012 model 508 var, aynı yıl aynı segment araçlar ama resmen teneke. Hız 95'e gelince yanlardan rüzgar sesi başlıyor.
Ben insignia'ya binince rüzgar sesi nedir bilmiyorum.
Neye göre olacak deneyimlerime göre.
Dikkatinizi cekerim arkadas safkan, durkalklı sıkışık trafikli sehir icinden bahsetmiyor. Gayet akıcı, cevreyolu kullanimli orta halli karma bir sehirici kullanimi. Zaten 37kmh lik ortalama hizindan belli. Safkan sehirici 20kmh altinda baslar.
Doğuş propagandası ne alaka yav
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Division Bell -- 8 Mart 2023; 23:6:30 >
B7 kasadır sizin Passat hocam.. eski 1.4 tsi Ea111 makina. Bunlar da 1.4 atmosferiğin turbolusu. İnsignia gibi aynı =)
Arkadaşın bahsettiği 1.5 tsi çok farklı. B8'deki 1.4 tsi da çok farklı. bunlar (ea211) yakıt ve ısıl verimi yüksek, modern makinalar..
O şu kadar yakar, bu bu kadar yakar diyemem, herkesin kullanım koşulu stili hızı farklı..
-
1.4 tsi apayrı bir teknoloji cax motor. Yanlış biliyorsunuz. 1.6 let motora göre çok daha hassas yakıt secen ve kronik arızaları daha fazla olan bir ünite. Araştırmanızi tavsiye ederim. Sıkıştırma oranlari daha yüksek max tork aralıkları daha düşükten daha yükseğe doğru gidiyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Fazla değil tüketiminiz, gayet normal.. A16Let motor, bunlar atmosferikler baz alıp fabrika tarafından euro 6'ya göz kırpmak için turbolanmış araçlardı. Çapxstrok blok herşey 1.6 atmosferik olanla aynı.. normalde bu verim açısından çok sağlıklı değil, turboşarj motorun tamamen kendine özgü mimarisi olmalı.. ilk turbo çağına geçiş dönemlerinde böyleydi.. Ama çok keyifli motordur.. orta devirlere doğru şöyle bir esner, sonra aça aça gider. üst devirlerde de güçlüdür, Saab-Volvo turbo motorlarını anımsatır. zaten Saab da bu motoru kullanmıştı.. |
Benzer içerikler
- hangi suv aracı almalıyım
- egea"nın en dolu paketi hangisi
- 4x4 mtv hesaplama
- karlıkçı halil
- honda city lastik ebatları
- bmw ix menzil
- adac testi geçen oto koltukları
- renault kardian
- nissan murano
- en iyi yaz lastiği
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X