Şimdi Ara

Opel insignia hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İkinci el için uzun zamandır bakıyorum arıyorum tabi araya aile girince bu süre dahada uzuyor modellerde azalıyor

fluence / ford focus / opel astra sedan modelleri arasında kaldım ancak fiyat / performans açısından düzgün bir modele denk gelemedim ( güzellerine param yetmemiş olabilir )

Acaba bu arabalara 30-35 arası vermek yerine kasasına hayran olduğum Opel İnsignia 'ya 35-40 arası versem olmaz mı ? yani koşulları biraz zorlamış olacağım ama biraz araştırma yaptım forumda da konular var çok araştırdım ama kafam karışık halen . Ayda 300-400 Km max giderim, aylık giderleri çok fark eder mi ?

son olarak sıfır astra sedan ( en düşük donanım ve 1.6 ) 44 lira çok çok zorla artık onu al diyebilir miyiz ?

Opel insignia kullananlardan yada burada bilgili arkadaşlardan yardım/fikir alsam çok memnun olacağım .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wampir_s -- 16 Kasım 2013; 14:05:07 >

• insignia süper araç al afl li bi insignia keyfine bak
    ama yakar biraz 1.6 sı var bende
  • Bi kere segment farkı var baktığın araçlarda. Insignia d segmenti. Digerleri c.

Az km yapıyorsanız dolu bir Insignia arastirirdim. En azindan sirket araci profilinden de uzaklaşmış olurdum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Afl ne ki ?

Ne kadar yakıyor yani ben şehir içi kullanacağım ve hız yapabileceğim yollar yok .forumda ki konularda kullanan arkadaşlar 100 geçmeyecek şekilde düzgün kullanılırsa sorun yok demişler .
  • 45 bine, 0 km astra sedan alın

• al gitsin yaa, 3 günlük dünyada 3 kuruş fazla yaksın ne olmuş, yılda 5000 km bile yapmıyorsun
  • Bildigim kadariyla astra sedanin baz modelinin motoru 1.6 motor ve artik kalkiyor uretimden. Iki arkadasimda yeni kasa Astra sedan var ve yakit ortalamalari 8 lt civari. 1.4 motor 140 hp olan. Ilk bakimdan sonra da 7 lt civarina duser. Onlar da sehir ici kullaniyor zaten.

Yerinizde olsam yeni kasa astra sedan bakardim temiz 2. el. Gucunuz yeterse sifir tabi. Insignia 35-40 civari biraz riskli. Hem yakit ve servis, hem de bir sonraki satisiniz zorlu olacaktir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HONDA CRV HAKKINDA BİLGİ
    12 yıl önce açıldı
    Opel Mokka Parça Yardım
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İnsignia D segmenti biliyosun diğer baktıkların ise C.

diğer bahsettiğin araçlardan birini alırsan insigniada aklın kalır hocam ama insignia o araçları unutturur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykpnrgz -- 16 Kasım 2013; 15:26:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wampir_s

Afl ne ki ?

Ne kadar yakıyor yani ben şehir içi kullanacağım ve hız yapabileceğim yollar yok .forumda ki konularda kullanan arkadaşlar 100 geçmeyecek şekilde düzgün kullanılırsa sorun yok demişler .

http://www.youtube.com/watch?v=HrNnR4iz2jQ

http://www.youtube.com/watch?v=nCHG9148XcY

şöyle

• quote:

Afl ne ki ?

arabam yazın 10.3 kışın 11 civarı yakıyor. Araba süper kesinlikle al
  • Yaklaşık 6 ay önce aldım 2009 1.6 Turbo cosmo 40.900 km de şu an 49.000 km de bende senin ikilemindeydim ama benim ikinci aracım olucağı için insignia yı tercih ettim ve çok memnunum ben sadece hafta sonu yada h.içi akşamları kullanıyorum çok fazla trafiğe girmiyorum şimdiye kadar 3.715 tl lik benzin almışım buda km de ortalama 46-47 kuruş yapıyor ve son derece memnunum
    alırsan kesinlikle cosmo dan aşağıya alma derim afl harika bir şey
    benim aracımda ilave ısıtmalı ve soğutmalı deri koltuklar, navi ve tesisat var.
    ama şunuda unutma benim lastiklerin değişmesi gerekiyor düzgün kaliteli bir lastik takımı 1.800-2.000 tl
    periyodik bakımını yaptırdım parçalar yaklaşık 200 tl tuttu buji+ filtreler ve yağ,birde bobini değiştirdim onada gm orjinali 200 civarı bir şey vermiştim
    60.000 km de trigeri değiştiricem oda muadillerine göre ucuz sayılabilicek bir fiyatta düzgün bir ustan varsa bu araç için hiçbirşey periyodik bakımı
    birtek bobin ile debriyajı biraz nazlı onun harici bi sıkıntı yaşamadım
    sürekli yoğun trafikte kullanmayacaksan tavsiye ederim ki yoğun trafikte 1600 kg ağırlığında 180 bg bir araç 12-13 lt den aşağısı hayal hele gazlıyorsan daha fazla ama trafiğe girmiyorsan kasarsan 7.5-9 lt yakarsın ben bursa bodrum yaptım 6.8 lt yaktım ( bir sefelik bir dahada o değerlere yaklaşamadım bile ) ama dönüşte yaklaşık iki katını tüketti uzun yolda otobanda sakin gidilmiyor

ben çok memnunum söylediğin gibi ayda 400-500 km için dizel almam ki almadım tavsiye ederim

• cidden aklımda kalacak bir araç o yüzden bi kere diyorum zorlayıp koşulları alayım .

Peki 180 bg yerine 115 beygir tercih etsem yakıt konusunda daha tasarruflu olur mu ?

Afl videoları için teşekkürler mükemmel birşey gerçekten Alabilirsem zaten cosmo yada elegance düşünüyorum tabi beni zorlamazsa .

Lpg konusunda gerek var mı yada sıkıntı oluyormuş bu konuda bilginiz var mı ? yani LPG takmak saçma mı olur böyle bir araca ? sonuçta gideceğim kilometre gerçekten düşük .
  • wampir_s kullanıcısına yanıt
    ben LPG ye karşıyım hocam zaten az kullanacağınız için gerek yoktur.

180 PS tercih etmenizi öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykpnrgz -- 16 Kasım 2013; 18:13:36 >
  • wampir_s kullanıcısına yanıt
    Yapacağınız km bu kadar az iken lpg ye gerek yok. Lpg ve subap a yapacağıniz maliyet uzun yillarda zor çıkar. Kaldi ki kullanicilari sıkışık olmayan trafikte oldukça düşük veriler elde etmekteler...

Afl olayina gelince , tamam güzel bir olay ancak maddi olarak cok sıkacaksa olmasa da olur.

• afl çok hoş ama galiba cosmo modellerde var .

o zaman lpg ye de gerek yok .

biraz zaman gerek temiz ve düzgün bi tane f/p insignia bulmak için

yorumlar / yardımlar için çok teşekkürler .
  • quote:

cidden aklımda kalacak bir araç o yüzden bi kere diyorum zorlayıp koşulları alayım .

Peki 180 bg yerine 115 beygir tercih etsem yakıt konusunda daha tasarruflu olur mu ?

Afl videoları için teşekkürler mükemmel birşey gerçekten Alabilirsem zaten cosmo yada elegance düşünüyorum tabi beni zorlamazsa .

Lpg konusunda gerek var mı yada sıkıntı oluyormuş bu konuda bilginiz var mı ? yani LPG takmak saçma mı olur böyle bir araca ? sonuçta gideceğim kilometre gerçekten düşük .

Hani sürekli o motor o aracı kaldırmaz diyorlar ya. 1.6 115bg için bu gerçekten söylenebilir. Ayrıca 1.6, 1.4T, 1.6T bütün motorlar çeşitlerinde motor aksamı LPG'ye uyumlu değil. Ayrıca düz 1.6 'lar genelde edition (en boş) donanım da diye biliyorum. 35-40 arası düz 1.6 bulabilirsiniz sanırım ama performans ve araç çekmediği için yakıt tüketimi de canınızı sıkar. Temiz bir 1.6T Cosmo için 40-45bin civarı bir miktarı gözden çıkartmanız lazım, 40 altı olanlar ya perttir ya da ağır hasarlıdır. Ben 1.4T kullanıyorum, performans/ekonomi benim için tam kıvamında, araç alırken 1.6T 'deki beygirlere ihtiyacım olmadığını düşünmüştüm, yanılmamışım da. Bence temiz Insignia istiyorsanız, bir 5-10 bin daha biriktirip bir daha bakın.

• quote:

Orijinalden alıntı: sigmaPI

quote:

cidden aklımda kalacak bir araç o yüzden bi kere diyorum zorlayıp koşulları alayım .

Hani sürekli o motor o aracı kaldırmaz diyorlar ya. 1.6 115bg için bu gerçekten söylenebilir. Ayrıca 1.6, 1.4T, 1.6T bütün motorlar çeşitlerinde motor aksamı LPG'ye uyumlu değil. Ayrıca düz 1.6 'lar genelde edition (en boş) donanım da diye biliyorum. 35-40 arası düz 1.6 bulabilirsiniz sanırım ama performans ve araç çekmediği için yakıt tüketimi de canınızı sıkar. Temiz bir 1.6T Cosmo için 40-45bin civarı bir miktarı gözden çıkartmanız lazım, 40 altı olanlar ya perttir ya da ağır hasarlıdır. Ben 1.4T kullanıyorum, performans/ekonomi benim için tam kıvamında, araç alırken 1.6T 'deki beygirlere ihtiyacım olmadığını düşünmüştüm, yanılmamışım da. Bence temiz Insignia istiyorsanız, bir 5-10 bin daha biriktirip bir daha bakın.

LPG konusunda burada ki arkadaşların dediği gibi taktırmayacağım .

1,6 115 hp aracı kaldırmıyor diye çok okudum zaten alabilirsem 1,6T almak istiyorum ama dediğiniz doğru 35- 40 civarı bunlar. 42 liraya 1,6T cosmo var aslında hatta renault 2.elde satılıyor ancak istanbulda olması sorun gidip bakmak gerek . fiyatlar şu an az biraz yüksek benim için ama yavaş yavaş düşüyor 2014 modeller için satanlar olacaktır o arada bende beğendiğim bi tane almayı düşünüyorum.

1,4 ler 2012 çıkışlı olduğu için beni aşar yani imkanım yok . amacım uygun zamanı bekleyip 35-40 arası bir cosmo almaya çalışmak en kötü ihtimal 1,6 T edition alacağım.

belki haklısınız 5-10 daha ekleyip daha düzgün birşey almak gerek ama 20 liradan biraz daha iyisi biraz daha güzeli derken buraya kadar geldim ki ilerisi beni zorlar

• quote:

Hocam ne LPG ne 115lik motor hiç düşünme. He ben 11 litre yakıtla başa çıkamam diyorsan 140 bg olanını al.Ama 180 almanı tavsiye ederim cosmo model.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ciddi kedi -- 21 Kasım 2013; 10:25:03 >

• Hocam maks. fiyat verirsen ona göre sana link atablirim.
  • yani şu an kafam tam karıştı . yakın zamanda yeni modeller geliyor yakıt değerleri çok düşüyor şu an ikinci el idare edecek bir araç ve 2-3 ay sonra sıfır almak daha mantıklı duruyor .

http://www.opelmedyaturkiye.com/page.aspx?id=bulletin_detail&bulletin_id=1059

"1.6 lt SIDI Turbo 100 km’de 6.3 litre, 1.4 Turbo Ecotec 100 km’de 3.7 litre , Sport Tourer ise 100 km’de 3.9 litre yakıt tüketimine sahip. Opel’in 2,0 lt Turbo dizel motoru ise A+ verimlilik sınıfında yer alıyor. "

bu değerler mümkünse galiba satışlarda patlama yaşar opel

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.