Şimdi Ara

Opel Frontera'nın 'uzun menzil' seçeneği Türkiye'de satışa sunuldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Opel Frontera'nın 'uzun menzil' seçeneği Türkiye'de satışa sunuldu
    Opel, kısa bir süre önce yollara çıkan Frontera’da sunduğu seçenekleri artırmaya devam ediyor. Bu kapsamda Opel Frontera Elektrik’e daha fazla menzil sunan yeni bir versiyon eklendi. Yeni Opel Frontera Elektrik “Uzun Menzil” modeli, GS donanım seviyesi ile 1 milyon 751 bin liradan ülkemizde satışa sunuldu.

Opel Frontera Elektrik'in uzun menzilli versiyonu, 54 kWs batarya ile şarj molaları arasında WLTP'ye göre 408 kilometreye kadar yol kat edebiliyor. Uzun menzilli versiyonun yeniden şarj edilmesi gerektiğinde bataryası 100 kW hızlı şarj istasyonunda yarım saat içerisinde %20'den %80'e kadar doldurulabiliyor. 

Opel Frontera'nın 'uzun menzil' seçeneği Türkiye'de satışa sunuldu
    Frontera'nın GS donanım seviyesinde 17 inç elmas kesim alaşım jantlar, gümüş boyalı koruma plakaları, karartılmış camlar, Intelli Seat koltuklar, otomatik klima, 10 inç multimedya, 10 inç dijital gösterge ekranı, kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto, kablosuz şarj ünitesi ve otomatik kararan iç dikiz aynası gibi donanımlar dikkat çekiyor.

Ayrıca Bkz.Avrupa'da Tesla düşerken Çinli markalar yükselişte

Güvenlik tarafında ise aktif güvenlik freni, çarpışma riski uyarısı, sürücü dikkat uyarısı, kör nokta uyarı sistemi, şerit takip yardımı, yokuş kalkış desteği, ön-arka park sensörleri  ve 130 derece geri görüş kamerası gibi özellikler yer alıyor. Isıtmalı koltuk, ısıtmalı direksiyon ve ısıtmalı ön cam ise Konfor Paketi dahilinde opsiyon olarak sunuluyor.

• 408e kadar demek uzun yolda 300 bile yapamazsın şehir içinde en fazla 350-360 civarı takılırsın demek oluyor. Bu uzun menzil olansa kısa menzilli olan ne oluyor çok ilginç cidden bunlara para verip alan var mıdır ya? 1975e yani sadece 200 bin fazlaya şuan ev3 standart range satılıyor ona bile 570 km diye kısa menzil diyordum bu 408 uzun menzil diyor alana hayırlı olsun ne diyim :)
  • Bu uzun versiyonuysa kısa versiyonu düşünemiyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• şu salak arabayı alanın aklına tüküreyim, servis var ama bilen yok ne olduğunu.

• 408e kadar demek uzun yolda 300 bile yapamazsın şehir içinde en fazla 350-360 civarı takılırsın demek oluyor. Bu uzun menzil olansa kısa menzilli olan ne oluyor çok ilginç cidden bunlara para verip alan var mıdır ya? 1975e yani sadece 200 bin fazlaya şuan ev3 standart range satılıyor ona bile 570 km diye kısa menzil diyordum bu 408 uzun menzil diyor alana hayırlı olsun ne diyim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Edeceği para 1500,200 TL köpük var

• MrKonyar kullanıcısına yanıt

bu arabanın kısa menzillisi ilk çıktığında kardeşi c3 aircross elektrikli ile beraber 1.1-1.2 milyon aralığında satışa sunuldu ötv artırılmadan önce. clio ya da i20 fiyatına oldukça geniş bir araç. şehir içi ve sık kullanılmayacaksa da mantıklı sayılabilecek bir araçtı. tam avrupalı mantığıyla düşünülmüş bir araç yani, şehir içi 4 kişilik aile ile market alışverişine çık, işine git gel az trafikli dümdüz şehirlerde. fiyat 1.3 olsa yine mantık çerçevesine otururdu önceki fiyatlandırması gibi, ancak bu fiyatlarla bizimle değılsın denilir.

AMD Ryzen 5 5600, MSI B450 Tomahawk MAX, Crucial Ballistix Sport LT DDR4 3000 2x8GB, MSI GeForce 1060 3GB Gaming X, Kioxia Exceria Plus 1TB, Phanteks P400A, EVGA Supernova 650 G2, Noctua NH-U12S Chromax, Acer VG240ypbiip, Aula F75, Logitech G Pro X Superlight
  • Kısa menzilini inceleme fırsatım oldu 3 hafta önce servisde. İlk defa Opel'in bi modelini beğendim. Güzel araç ama menzil yüzünden eleştirmiştim. 280km. demişlerdi. Uzun menzil diye başlığı okuyunca dedim her halde 550-600km yaptılar herhalde Opel Frontera'nın 'uzun menzil' seçeneği Türkiye'de satışa sunuldu 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi müMKÜNsüz -- 27 Kasım 2025; 17:53:32 >

...::: İnsanın kazandığı paradan değil paranın kazandığı insandan korkulur :::...
  • menzile laf etmişsiniz ama şehir içi için yeter de artar. 6-7 yaşında 150 bin km'deki honda civic'leri 1.5 milyon liraya satıyorlar. bu araba 1.7 milyon etmez. 1.3-1.5 milyon olsaymış güzel olurmuş.

• 300 gider mi

• Arkadaşlar merhaba aralık ayında kdv muhabbeti yüzünden uzun menzil olanını ( evin 2. aracı olarak )eşime şehir içinde kullansın diye aldım. 2025 aralıkta 1620₺ uzun menzil fatura kesildi. araç şuan 1750 km'de, bir kez uzun yol yaptık genelde şehir içinde kullanılıyor. deneyimlerimi paylaşayım.

+araç çok yüksek ve çok gösterişli, gri+siyah tavan kombinasyonunu seçtik ve oldukça heybetli duruyor.

+kokpit oldukça şık clio parasına daha güncel daha şık daha özellikli bir araç alıyorsunuz.

+içi aşırı geniş, daha önce troc kullandık içi fersah fersah daha geniş, diz mesafesi oldukça fazlaca çok.koltuklar çok rahat, tavan yüksek. araç yüksek bir suv hissi veriyor. çocuklu ailelere özellikle kadın kullanıcılara bu sebeplerden dolayı tavsiye ediyorum.

+gücü yeterli, ivmelenmesi seri rüzgar gibi oldukça keyifli.

+koltuk ısıtma, direksiyon ısıtma şerit takip kör nokta vs çok iyi bu sınıfta bir araç için oldukça dolu.

+turbo,otomatik şanzuman, yağ vs derdiniz yok, bakımı bi klima polen filtresi birde (rejenarasyon sebebiyle en az 60-70 k dayanacak) fren balatası değiştirilecek.bakım masrafınız oldukça az olacak.

+ben hep hızlı şarj ettim %20 den 80 e 40-45 dk da ulaşıyor ve bence oldukça iyi. herhangi bir avmde yada kafede yada şehirlerarası dinlenme tesislerinde yarım saat mola yeterli oluyor.

gelelim eksi yönlerine;

-arabanın iç dizayn %80 plastik, ama şuana kadar trim sesi duymadım.

-şarj meselesi uzun menzil 400km olarak aldık ama uzun yolda 200, şehir içinde 250 yi zor görüyorum. ( yazın menzilin artacağını söylüyor elektrikli kullanan arkadaşlar ama ben henüz 10 derece üzerini görmedim aldığımdan beri(kayseri)) bir kez uzun yol yaptık ama birdaha yaparmıyım sanmıyorum; o yüzden evin 2. aracı olaraksa elektrikli tercih edilmeli.

Genel yorumlarım bu şekilde, bazı arkadaşlar alınmaz vs yazmış ama 1550 ye boş clio alacağıma, kocaman diğer rakiplerine göre daha yüksek ferah ve daha çok özellikli bir araç tercih ettim. evin 2. aracı ve şehir içinde kullanılacaksa bence çok doğru bir tercih.

• Evde şarj imkanı olanlar için tam bir F/P aracı.

Şu an kısa menzil 1.590.000 TL. Clio alınamıyor bu fiyata.

Elektrikli arabada sustalı anahtar absürdlüğü dışında donanım seviyesi de fena değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

clio öyle bir fiyat açıkladı ki kıyaslayınca diğer bütün araçlar uygun kalmaya başladı, fronteranın donanım gayet iyi düzeyde

Hocam merhaba, neden o kadar az menzil gördünüz anlamadım. %100 şarj ettiğinizde ekranda yazan rakamı görsel olarak paylaşabilir misiniz?

Evin 1. aracı olarak almayı düşünüyordum, ağırlıklı %90 şehir içi, sürüşlerimin %10'u en fazla şehirdışıdır.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.