Şimdi Ara

Opel Corsa Vites Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
7.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese iyi akşamlar öncelikle iki hafta önce sıfr bir opel corsa aldım ancak 1. vitesden 2. vitese geçirirken zorlanıyorum bazen biraz beklemem lazım oluyor eğer beklemezsem acayip bir ses çıkıyor tavsiyeleriniz nelerdir acaba ?

2017 BMW 118i ZF8 JOYPLUS LCI2 BEYAZ.

*Çook uzun uzun yazanları, Sürekli marka/model savunanları *Konulara yerleşip herşeye "olur olmaz" cevap yarıştıranları *Tartışmaya her daim hazır olanları *Seviyesiz konuşma tarzlarını *Bilinen trolleri, engelliyorum; kim olduğuna bakmaksızın. "Arabayı almadan önce konulardan fayda sağlayıp, adıktan sonra whatsApp'a kaçanları; engelliyorum."
  • Panthér kullanıcısına yanıt
    hocam gittim bir sorun yok diyorlar

Bu tür durumlar kafaya takıldıkça, daha da fazlaymış gibi gözükür insanın gözüne...
    2-3 arkadaş ve tanıdığınıza(aracı olan ve araç tecrübesi olan) aracı kullandırtın ve yorum alın.

*Çook uzun uzun yazanları, Sürekli marka/model savunanları *Konulara yerleşip herşeye "olur olmaz" cevap yarıştıranları *Tartışmaya her daim hazır olanları *Seviyesiz konuşma tarzlarını *Bilinen trolleri, engelliyorum; kim olduğuna bakmaksızın. "Arabayı almadan önce konulardan fayda sağlayıp, adıktan sonra whatsApp'a kaçanları; engelliyorum."
  • Debriyaj pedalına sonuna kadar basmıyosundur ,ona dikkat et.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen hocam servise götürdüğümde bende bindim bir sorun çıkmadı ama ertesi gün yine vites sertleşti bende debriyaja tam basıyorum belki diye düşündüm ama yok hocam ondana değil böyle vites çok sert
  • Ben şöyle yardımcı olayım opelin viteslileri serttir-kemiklidir Corsa olsun Astra olsun hep aynıdır.. Corsa geri viteste de zor geçiyor söyleyim geri vites ışıkları da geç yanar aklınızda olsun..,

Renault clio vites sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Peugeot 307 Otomatik Vites Sorunu
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.ShrlckHlms

Aynen hocam servise götürdüğümde bende bindim bir sorun çıkmadı ama ertesi gün yine vites sertleşti bende debriyaja tam basıyorum belki diye düşündüm ama yok hocam ondana değil böyle vites çok sert

Hocam benim arabam farklı ama ,dikkat ediyorum sıcak havalarda sertleşiyor, soğuk havalarda pamuk gibi ,öyle birşey olabilirmi.

Orijinalden alıntı: play_boy

Ben şöyle yardımcı olayım opelin viteslileri serttir-kemiklidir Corsa olsun Astra olsun hep aynıdır.. Corsa geri viteste de zor geçiyor söyleyim geri vites ışıkları da geç yanar aklınızda olsun..,

evet hocam çoğu kişi öyle dedi geri vitesde sorun yaşarsın falan dedi ama ben şuana kadar hiç sorun yaşamadım geri vitesde tek sorunum işte şu 2. vitese geçişte biraz fazla sert işte eğer sert bir şekilde geçirirsem acayip bir ses çıkıyor

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

quote:

Aynen hocam servise götürdüğümde bende bindim bir sorun çıkmadı ama ertesi gün yine vites sertleşti bende debriyaja tam basıyorum belki diye düşündüm ama yok hocam ondana değil böyle vites çok sert

Hocam benim arabam farklı ama ,dikkat ediyorum sıcak havalarda sertleşiyor, soğuk havalarda pamuk gibi ,öyle birşey olabilirmi.

sabah ilk çalıştırmada dediğin gibi biraz sert oluyor hocam ama araba ısındıktan sonra yine sert

quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

quote:

sabah ilk çalıştırmada dediğin gibi biraz sert oluyor hocam ama araba ısındıktan sonra yine sert

Hocam alışamamışsındır, bazı araçların debriyajı sert olur, özellikle hidrolik debriyalılar, mesela reno nun dizelleri beton gibidir , sizin arabanızın aynısıyla kıyaslamak lazım, normaldir bence.
    Örneğin benim benzinli loganda pamuk gibi,
    İşyerinin dizel yeni logan mcv de beton gibi, her modelde farklı oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufuk-34JD58 -- 6 Şubat 2015; 8:18:17 >

• Mr.ShrlckHlms kullanıcısına yanıt
    buna benzer bir sorun bende yaşadım benim corsa 1.3 dizel 1 vitesden 2 cok sert geçiyordu zorladım zaman ses cıkıyordu. bu zamanla giti şu anda tüm vites geçişleri kaymak gibi. sizin araç yeni olduğundan olabilir belki zamanla kulandıkça geçer ?
    Teşekkürler inşallah normaldir
  • Hocam paspas debriyajin altina giriyor olmasın

Orijinalden alıntı: doctor I

Hocam paspas debriyajin altina giriyor olmasın

yok hocam zannetmiyorum diğer vites geçişlerinde sorun olmuyor çünkü

Herkese iyi akşamlar öncelikle iki hafta önce sıfr bir opel corsa aldım ancak 1. vitesden 2. vitese geçirirken zorlanıyorum bazen biraz beklemem lazım oluyor eğer beklemezsem acayip bir ses çıkıyor tavsiyeleriniz nelerdir acaba ?

Ses nasıl bir ses yani araç içindeki yolcular ne oluyor diyecek kadar bir ses mi ?

Corsa'nın vites geçişleri kemikli , sert maalesef. Bende zamanında servise sormuştum normal demişlerdi normal olabilir.

debriyaja tam basmaya ve paspas gazete vb. varsa kaymamasına dikkat edin.

geri vitese hızlı geçirmeye çalışınca garçç sesi gelir mesela. O tip bir ses 2.vitese geçirirkende geliyor mu ? Geriye takarken önce 1 e geçirip sonra geriye takmanız gerekiyor yada direk iki kademeli olarak düşünüp yavaş yavaş geriye takmalısınız , hızlı hareket edeyim deyip debriyajada tam bassanız bile geriye takarken çırlıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: mob411

quote:

Herkese iyi akşamlar öncelikle iki hafta önce sıfr bir opel corsa aldım ancak 1. vitesden 2. vitese geçirirken zorlanıyorum bazen biraz beklemem lazım oluyor eğer beklemezsem acayip bir ses çıkıyor tavsiyeleriniz nelerdir acaba ?

Ses nasıl bir ses yani araç içindeki yolcular ne oluyor diyecek kadar bir ses mi ?

Corsa'nın vites geçişleri kemikli , sert maalesef. Bende zamanında servise sormuştum normal demişlerdi normal olabilir.

geri vitese hızlı geçirmeye çalışınca garçç sesi gelir mesela. O tip bir ses 2.vitese geçirirkende geliyor mu ? Geriye takarken önce 1 e geçirip sonra geriye takmanız gerekiyor yada direk iki kademeli olarak düşünüp yavaş yavaş geriye takmalısınız , hızlı hareket edeyim deyip debriyajada tam bassanız bile geriye takarken çırlıyor

Aynen geri vitese geçerken garc diye ses var ya işte o bende 2.vitese geçerken oluyor bazen çok sert geçiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.ShrlckHlms -- 6 Şubat 2015; 20:53:42 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mob411

quote:

Aynen geri vitese geçerken garc diye ses var ya işte o bende 2.vitese geçerken oluyor bazen çok sert geçiyor

1. viteste ne kdar yürütüp 2 ye atıyorsunuz ? kaç devire geliyor kaç bin devirde değiştiriyorsunuz ? Birde araç yol yapıp ısındıktan sonra oluyor mu ? Corsa'lar soğuğu sevmiyor aşırı soğukta vites zor oynar yerinden (-25 'i gördüğümde vites donmuş gibiydi )

geçmediği zaman yada zor geçtiği zaman debriyajdan çekip tekrar basıp atmayı denediniz mi ? birde 2. vitese atarken yavaş geçirmeyi deneyin isterseniz

hangi yetkili servise gittiniz ? Başka bir yetkili servise daha gösterin en iyisi normal derlerse ki büyük ihtimal öyle diyebilirler , ellerinde test araçları yada çevrenizde başka alan varsa onun vitesine bakın birde

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.