Şimdi Ara

opel corsa 1.3 cdti easytronic vs toyota yaris 1.4 d4d multimode

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar acil, bu hafta aracı satıp bunlardan birini almayı düşünüyorum.(ikiside 2008-2010 model arası)
    iki aracıda özelliklerindende anlaşılacağı üzere hem az yakması hem performans açısındandan hemde şanzımanları üzerinden değerlendirmenizi bekliyorum...
    özellikle multimode ve easytronic sıkıntılı şanzımanlar olduğundan bu değerlendirme şart, acaba bu şanzımanları sıkıntısız, uzun kmlerce kullanabilmek mümkünmü?
    yoksa 1.33 benzinli cvt yaris(yeni kasa uygun bulunabilirse) veya 1.4 benzinli cvtli jazz'a(2004-2008) yönelicem...
    bütçem 30.000-33.000 TL arası...
    süre başladı.. :))

• Opel Corsa, Toyota Corona; pardon Toyota Yaris.

Bu iki aracın da yarı otomatik vitesinden çok fazla şikayet var.

Yaris daha da albenili. Şirin ve sevimli. (Yaris ıı)

Yaris ııı ise C sınıfına yaklaşan iç mekanıyla bence ilk tercih olmalı.
  • İki modelin de yarı otomatik vitesleri iyi değil.
    Jazz almanızı öneririm:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-sifirdan-farksiz-kaza-degisen-yok-34.000km-i-shift-jazz-103122169/detay
    *örnek ilan
  • ishift şanzımanda aynı sınıfta, ondada birçok şikayet var bu yüzden benzinli ishift almaktansa cvtli bir model daha iyi olur kanımca...
    lakin öncelikli olarak dizelleri düşünüyorum, toyotanın sorunsuzluk imajı multimodda geçerli olabilir mi?
    opel kasa olarak güzel bir araç, ama motor olarak d4d kadar iyi olduğunu düşünmüyorum zira d4d hem güç olarak hem sessizlik konusunda opel corsadan önde gibi duruyor...
    yinede opel corsa tercih edilebilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: l'autre visage

ishift şanzımanda aynı sınıfta, ondada birçok şikayet var bu yüzden benzinli ishift almaktansa cvtli bir model daha iyi olur kanımca...
    lakin öncelikli olarak dizelleri düşünüyorum, toyotanın sorunsuzluk imajı multimodda geçerli olabilir mi?
    opel kasa olarak güzel bir araç, ama motor olarak d4d kadar iyi olduğunu düşünmüyorum zira d4d hem güç olarak hem sessizlik konusunda opel corsadan önde gibi duruyor...
    yinede opel corsa tercih edilebilir mi?

Toyotanın sorunsuzluk imajı bir tek MMT şanzumanda yok..
    İki kasa da güzel hatta yaris daha şirin..Motor olarak d4d hem güç hemde sessizlik anlamında üstünlüğü yok..Toyota içeri bol rüzgar alır hatta..
    1.3 mjet motorun aynı zamanda vergi avantajıda var..Toyotanın dizel motorunun dci ve multijet ile kıyaslamam.

• yaris

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilhan032 -- 18 Kasım 2012; 8:15:25 >
  • Ailemin eski aracı 2006 corsa 1.3 dizel easytronik idi.

Geçen sene bir kazaya karıştık ve araç pert oldu.

1 yıl önce 2008 Yaris 1.3 (1.298 cc) benzinli multimode araç aldık.

Vites performansı birbirine benziyor.

Araç içi genişlik ve ferahlık olarak Yaris açık ara önde.

Corsa da bagaj hacmi olarak daha önde.

Bizim araç dizel olmasa da 1.4 dizel Toyota motorunu 5-6 kez test ettim.

Her iki motor da kendini ispatlamış.

Her ikisi de triger zincirli.

Toyotanın motoru ara hızlanma ve son sürat olarak daha başarılı.

Yakıt tüketimi olarak Yaris bir miktar daha başarılı olacaktır diye düşünüyorum.

Multimode şanzımanlarda bazı serilerde sorun yaşanmışlık durumu söz konusu.

Ama bizimkiler de easytronik şanzımandan dolayı 2 kez yolda kaldılar mesela.

İkisi de garanti süresi içindeydi ve yazılım güncellemesi yapıldıktan sonra bir daha sıkıntı yaşanmadı.

Corsalarda direksiyonla ilgili de bir tıkırtı yaşanması söz konusuymuş.

Bizim başımıza gelmedi ama bir araştırın derim.

İkisi arasında ben olsam Yaris'i tercih ederdim.

Ama Fiat kökenli 1.3 dizel motora sahip Corsa da güzel bir araç.

Hayırlısı olsun şimdiden.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    OPEL ASTRA 1,6 ENJOY EASYTRONİC
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • d4d motor sessizlikte bariz üstün sessiz bir motor gerçekten, ayrıca kalkışlarda çok seri ama kasası sesi alabilir, o sınıfta çoğu araçta olur öyle :)
    şimdi tabiiki toyota benim babamın oğlu değil ama opelin fiatın motorlarınada bakıyorum baya sesi var, benim için şuanda yaris ağır basıyor lakin,
    öyle abartıcak bişeyin olmadığını yada multijet farklı yönlerde iyi olduğunu bilsem corsa veya puntoya yönelmem mümkün...
    bu tespitim bizzat gözlemlediğim bi olay, bana haklı olmadığımı söyleyin arkadaşlar yada opel fiat multijet şu yönden daha iyi deyin direk değiştireyim fikrimi :))
  • güncel
  • Ben de corsa cdti kullanicisiyim.Motorun masallahi var.Saglam atik parcasi ucuz bakimi kolay vs.
    Arac eger yeni kasa yaris olacaksa onu tercih edin.Olmayacaksa corsa alin.9 aydir corsa kullaniyorum s.ici maksimum 5.5 litre tuketimim oldu.S disi 4 litreye kadar dusebiliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni kasa ama dizel değil malum dizel farkı epey fazla, yani yeni yarisi seçmem için hem yakıt tüketimi az olucak hemde söylediğim dizel otomatik araçlardaki şanzımanlar katlanmaya değmeyecek kadar kötü olucak... opelin easytronic hakkında ne düşünüyorsunuz?
  • dostlar ikinci el dizel otomatik araç arıyorum 32000 TL ye kadar, şimdi yeni başlıkta açmak istemedim, yarislerin 2.el fiyatları corsalardan biraz daha pahalı sizce değer mi o farkı vermeye, yoksa corsada iş görür mü? easytronic ve multimode korkumdur bu konunun müsebbibi :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.