2008 opel corsa 1.2 arabam var, Ankara'da memurum, yılda 3-4 sefer iskenderun'a gidiyorum, şehir içinde de iyi geziyorum. Malum benzin fiyatı aldı başını gidiyor ben de lpg taktırmaya karar verdim ama tereddütlerim vardı; 1.2 araca lpg olur mu, çekişi düşer mi, arabaya zararı olur mu, gürültü yapar mı diye. Daha önceden lpg taktıran arkadaşlara sordum, internetde de çok araştırma yaptım, yaptığım araştırmalarda da benim gibi kaygıları olanların çok olduğunu gördüm ve belki bir faydam olur diye düşüncelerimi burada paylaşmak istedim:
Opel'in Landirenzo markası ile anlaştığını öğrendim ve internette bu markayı araştırdım, yok denecek kadar az şikayet vardı. Hem kötü bir marka olsa opel tercih etmezdi diye düşünerek İskitler Opis servisinde montajını yaptırdım. Arabamı teslim aldığımda bütün kaygılarımın yersiz olduğunu gördüm, çekiş de hiç bir fark hissetmedim, düz yollarda kullandım, rampalarda dur kalk yaptım performansta bir düşüş görmedim, üstelik klima da açıktı.
Motor gürültüsü her zamanki gibi, ekstra bir artış yok, enjektör gürültüsünü sadece kaputu açınca duyuyorsunuz kullanırken içerden duyulmuyor. Kısacası pişman değilim, keşke daha önce taktırsaymışım diye düşünüyorum.
Haftaya tatile gidiyorum, uzun yolda da deneyip tecrübelerimi ve yakıt sarfiyatını yine burada paylaşırım..
izlenimlerimi yazıyorum; İskenderun'dan Ankara'ya gelirken 40 lt. lpg (depo 92 tl.ye doldu) ile 560 km. yol yaptım (klima açıktı ve pozantı rampaları malum). ayrıca izin boyunca yaktığım lpg'yi hesapladım benzine göre yarı yarıya fiyat farkı olduğunu gördüm. sadece motorun lpg ile çalışırken birazcık gürültülü olduğunu fark ettim ama çok değil, rahatsız etmiyor yani.
quote:
Orijinalden alıntı: mustafaatar
izlenimlerimi yazıyorum; İskenderun'dan Ankara'ya gelirken 40 lt. lpg (depo 92 tl.ye doldu) ile 560 km. yol yaptım (klima açıktı ve pozantı rampaları malum). ayrıca izin boyunca yaktığım lpg'yi hesapladım benzine göre yarı yarıya fiyat farkı olduğunu gördüm. sadece motorun lpg ile çalışırken birazcık gürültülü olduğunu fark ettim ama çok değil, rahatsız etmiyor yani.
ben de 2008 veya 2009 1.2 essentia veya enjoy almayı planlıyorum, lpglisinden, hatta bulabilirsem otomatiğinden şu aralar 100 km'de ne kadar yakıyor sizin araç? bir de kaskonuz var mı? varsa ne kadar ödüyorsunuz yıllık? teşekkürler
en son ankara'dan iskenderuna giderken bir depo gaz (40 lt.) ile şehirlerarası 605 km, şehiriçinde de 15 km, toplam 620 km. yol yaptım. şehiriçinde daha fazla yakıyor tabi dur-kalk'tan dolayı. kasko'yu AXA'dan 572 tl.ye yaptırdım.
bu motorların ömrü açısından pek tavsiye edilmediğini duymuştum. doğrumudur acaba. yani uzun vadede sıkıntı çıkarıyor demişlerdi arkadaşlar corsa genel başlığı altında. Saygılarımla