Şimdi Ara

Opel Corsa 1.0 Eco yakıt tüketimi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
20.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar opel corsa 1.0 motor benzinli araç sahibiyim.KM'de 30 kuruş yakıyor 1000 motor bir araba için fazla değil mi sizce de? (2003 model 110.000 Km ' de)

• 2013 VW Golf 1.4 TSI ACT DSG Highline BEYAZ Sunroof, U Led, Led Stoplar, 18" Durban, Adaptif Şasi, ErgoAktive Koltuk, Elektrikli Katlanır Yan Aynalar, Geri Görüş Kamerası, Discover Media, Renkli Yol Bilgisayarı.
    • Yazlık 225/40/18 Potenza S001 Kışlık 205/55/16 WinterContact TS850

• Iphone 8 plus
  • sakin kullanmayla ne kadar yakar sizce?

http://forum.donanimhaber.com/m_21619197/mpage_44/tm.htm
    mertebe kaçınmak gerekir. yaşanılan yer inişli çıkışlı bir şehirse yakıt normal. uzun yolda dip gazlar, tepeler, ani sollamalardaki hızlanmalarda
    araç malesef fazla yakıyor.

1.0ECO düz bir şehir ve sakin kullanım için ideal araç.

*Çook uzun uzun yazanları, Sürekli marka/model savunanları *Konulara yerleşip herşeye "olur olmaz" cevap yarıştıranları *Tartışmaya her daim hazır olanları *Seviyesiz konuşma tarzlarını *Bilinen trolleri, engelliyorum; kim olduğuna bakmaksızın. "Arabayı almadan önce konulardan fayda sağlayıp, adıktan sonra whatsApp'a kaçanları; engelliyorum."
  • Küçük motorlu araçlarda ani hızlanmalardan ,yüksek süratlerden ve normalin üzerinde yük yüklemekten kaçınacaksın. Sakin kullanımda yakıt konusunda seni üzmeyecektir. Ama bahsettiğin tüketim bana biraz fazla geldi. Daha dikkatli kullanımda bu değerlerin daha altına düşeceğini düşünüyorum.
  • Corsa 1.0 eco aracım var. 100 km de 12 litre yakıt gidiyor. Yani yaklaşık 50 tl lük 95 kurşunsuz benzin ile sehiricinde 100 km gidiyorum. Klimayı 3. Seviyede ve sık kullanıyorum. Bu veriler normal mi ? Klima bu kadar yakıt harcar mı ?
    9 yıl önce açıldı
    PASSAT 1.4 TSI YAKIT TÜKETİMİ
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: bertali

Corsa 1.0 eco aracım var. 100 km de 12 litre yakıt gidiyor. Yani yaklaşık 50 tl lük 95 kurşunsuz benzin ile sehiricinde 100 km gidiyorum. Klimayı 3. Seviyede ve sık kullanıyorum. Bu veriler normal mi ? Klima bu kadar yakıt harcar mı ?

12 mi!... eminmisin?...

şu anda cruze AT kullanıyorum antalya ş.içi 100/8.8lt

*Çook uzun uzun yazanları, Sürekli marka/model savunanları *Konulara yerleşip herşeye "olur olmaz" cevap yarıştıranları *Tartışmaya her daim hazır olanları *Seviyesiz konuşma tarzlarını *Bilinen trolleri, engelliyorum; kim olduğuna bakmaksızın. "Arabayı almadan önce konulardan fayda sağlayıp, adıktan sonra whatsApp'a kaçanları; engelliyorum."
  • aracı nasıl kullandığınız herşeyi çok değiştiriyor , 1.5 dCi aracımla fabrika verilerinde karma tüketim 100 km/5.4 lt civarı bir değerden söz ediyor.. ben aracımı aldım, 100 km/8.6 lt görüyordum sürekli, ancak vites geçişlerini ve kalkışları doğru sakin kullandıkça yol bilgisayarımdaki istediği sonucu nihayet gördüm 5.6 lt yi gösteriyor şuan, aracınızı devrinizde kullanın, kalkışlarda neredeyse hiç gaz vermem, araç kendi kalkar yarım debriyajla :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maverick_192 -- 21 Haziran 2011; 13:53:17 >
  • Konuyu biraz hortlattık ama. 2004 corsa 1.0 cc essanti düz vites aracımla hep şehir içi 100 tl lik benzin ile 300 km gidebiliyorum. Uzun yolda sakin kullanımda 90 ile 110 arası bir depo 45 lt benzin ile 950 km yapabiliyorum. Şuan benzin litre fiyatı 5 tl. şehir içi 6.6 , şehir dışı 4.73 litre yakıt sarfiyatım var. Aracımdan yakıt konusunda oldukca memnunum. Perfonmansıda beklenenin çok üstünde bence.
    Eğer Avrupalılar,Amerikalılar yapabiliyorsa biz de yaparız.
    Yapamam demek, benliğimden, varlığımdan vazgeçtim;aczimi, zaafımı kabul ettim demektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aloha44

Konuyu Hortlatıyorum ama 2003 Eco 1000 motor aracım var 100 km 10 lt yakıyor. bu nedir abi . neyi değiştirmem lazım nasıl düşürebilirim. araçta sıkıntı olabilir mi servise gideyim mi?

nerede kullanıyorsun bu aracı?

bende 1,4 2004 model corsa var. güngören bayrampaşa arasında işe giderken otogar yolunu kullanınca 7 ışık 3 dik bayır var çok az yerde 3. vitese geçebiliyorum 6 km yol araç 100 tl ile 200 km gidiyor. yolu değişip topkapıdan gidersem 9 km yol oluyor ama 100 tl ile 300 km yapıyorum. o yolda 4. vites, rahat görüyorum ve sabahları trafik olmuyor.

uzun yolda km de 0,32 kuruş falan yakıyor gebze güngören arası

Orijinalden alıntı: MetalWave

quote:

Orijinalden alıntı: aloha44

Konuyu Hortlatıyorum ama 2003 Eco 1000 motor aracım var 100 km 10 lt yakıyor. bu nedir abi . neyi değiştirmem lazım nasıl düşürebilirim. araçta sıkıntı olabilir mi servise gideyim mi?

nerede kullanıyorsun bu aracı?

bende 1,4 2004 model corsa var. güngören bayrampaşa arasında işe giderken otogar yolunu kullanınca 7 ışık 3 dik bayır var çok az yerde 3. vitese geçebiliyorum 6 km yol araç 100 tl ile 200 km gidiyor. yolu değişip topkapıdan gidersem 9 km yol oluyor ama 100 tl ile 300 km yapıyorum. o yolda 4. vites, rahat görüyorum ve sabahları trafik olmuyor.

uzun yolda km de 0,32 kuruş falan yakıyor gebze güngören arası

hocam ankara dikmende yokuş fazla. bu kadar olması normalmi..

• 1.0 motor düz arazilerin aracı. kullanımada bağlı. sabırlı olman gerekir; çabuk hızlansın, bayırda hızlansın falan dersen benden fazla yakarsın. sürekli bayır çıkıyorsan. bayırlarda durup araç kaldırıyorsan. düze geldiğinde yüksek devire getirip vites atıyorsan, her viteste yüksek devir kullanıyorsan yakar. 1.0 araç kullanmadım ama kullananların söylediği ortak şey sabır. imkanın varsa, dediğin gibi bayırı fazla yerlerdeysen arabayı değişmelisin. clio dizel 1,5 lere yönel keçi gibidir ve az yakar seridirde babamda 2004 clio dizel var trabzonun yaylalarında keçi gibi dolaşıyor araç yakıtıda öve öve bitiremiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetalWave -- 16 Mart 2015; 14:53:43 >
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.