Şimdi Ara

opel astra yüksek hızda arıza lambası yaktı!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
14.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar 2. el olarak yeni aldığım ve motor testinden de gayet iyi sonuçla çıkan dizel opel astramı bugun otobanda yüksek hızda denemek istedim, 160-170 km civarında hıza çıktığımda araç birden gaz keser gibi oldu ve arıza ışığını yaktı hemen sağa çektim ve aracı durdurdum tekrar çalıştırdığımda arıza ışığı geç söndü ancak giderken yanmadı yolumun üstündeki servise götürdüm aracı ve bilgisayar bağlayıp hatayı tespit etmeye çalıştılar ancak araç herhangi bir hata vermedi bu şekilde kullanabileceğimi tekrar aynı hatayı yaparsa gelmemi söylediler devamında 200 km yol yaptım aracın çekişinde hızlanmasında herhangi bir sorun olmadı tabi o hızlara tekrar çıkmadım sizce bu sorun neden kaynaklanmış olabilir artık aracı sıkıştırmaya korkuyorum resmen

• Aracın doğasında hız diye bir şey olmadığı için bana gayet doğal geldi. Ciddi bir problem olacağını sanmıyorum ama siz yine de aracı doğasına uygun yani ekonomiye yönelik kullanmaya özen gösterin.
    Bu adamlar için "birey" "insan" diye bir şey yoktur, sadece yönetilmesi ve sömürülmesi gereken "yığınlar" vardır. Ve siz bu düşüncedeki yaratıkların insanların iyiliğini amaçladığını zannediyorsanız, siz kendi kafanızın içinde bambaşka bir dünya kurmuşsunuz ve orada yaşıyorsunuz demektir.
  • dizel opel astra olduğunu msjımda belirtmiştim 2007 model.. yani dediğiniz gibi o hızlara çıkmaya gerek yok zaten ancak yine de hafif bir zorlamayla böyle de yapmaması gerekiyor diye düşünüyorum
  • Lamda sondasi fakir karisimmi zengin karisimmi ayarlayamadigindan ariza lambasi yakmis olabilir. Ayni sekilde marea aracimda tupte devir cevirmek ve sizin ulastiginiz hizlara ulastiginda ariza lambasi yakti ve ne bi cekiste nede aracta hic bi sikinti gozlemlemedim hatta biraz daha kirbacladim 4-5 dakika sonra ilerde kirmizi isikta kenara saga cektim araci stop ettirip tekrar calistirdim isik sondu eve gittim garajda durdu 1 hafta araba sonra hic bi sekilde ariza isigi yakmadi

Diger bi onerim hava filtresi kirli olabilir veya oksijen sensorunede baktirin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 5 Mart 2014; 21:42:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    AMD Ryzen 7 5800X3D Msi RTX 3080 Suprim X 10G Msi B550 Tomahawk G.Skill Trident Z Neo RGB 32GB 3600Mhz CL16 (16.16.16.36 Samsung B-Die) DeepCool LS520 WH 240MM WD Black SN770 1Tb Gen4 WD Blue SN570 1Tb Gen3 Samsung 870 Evo 1Tb Samsung 860 Evo 500Gb Seasonic Prime Snow Silent 650W 80+ Platinum CM TD500 Mesh V2 ARGB Beyaz Viewsonic Omni XG2431 24" 240Hz IPS
  • 1.3 Multijet Linea ile aynısını yaşadım birkaç kez. Özellikle gaza yüklendiğim zaman çekişten düşüyordu ve enjektör arıza lambası yanıyordu. Servise götürdüğümde enjektörleri test ettiler herhangi bir sorun olmadığı söylendi, yüklenmeden kullandım 3 bin kilometre kadar bu süre zarfında herhangi bir sıkıntı yaşamadım. 20.000 bakımında mazot filtresini değiştirmemiştim, 30.000 kilometre dolunca araca periyodik bakım yapılıp yağ ve filtrelere ek olarak 20.000 de değişmesi gereken mazot filtresi değiştikten sonra yüklensemde böyle bir olay yaşamadım bir daha.
    Adını tam hatırlamıyorum ancak turbo için bir diyafram gibi parça var. Diyafram pompası olabilir. Turboya yakın davlumbazın orada. 180 TL de fiyatı var. Ondan kaynaklanabilir. Parça isminden emin değilim, tam hatırlarsam yazarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakan. -- 8 Mart 2014; 23:48:14 >

Orijinalden alıntı: dobruca

evet araç 1.3 cdti aracı durdurup yeniden çalıştırdığımda zaten sorun ortadan kalktı ancak neden olduğunu öğrenemedim

Bende de 2 kere oldu .

2 sinde de yokuş aşağı iniyordum araç viteste ayağım gazda değil arıza ışığı 2 saniye yandı söndü . Herhangi bir problem olmadı.

2007 1.3 Cdti

PSN:TheCaliph_TR
    XBOX:ThecaliphTR
  • EDİT : YÜKSEK HIZ

Mazot filtreniz orjinal mi ?
    Yakıtı nerden alıyorsunuz ? Mecbur kaldığınız için başka yerden yakıt aldınız mı ?
    Aracın bakımı ne zaman yapılmış ? Buna dair bir fatura kayıt var mı ?
    Gaza gereğinden fazla bastıysanız farkında olmadan, böyle bir arıza ışığı yakabilir. (Not bende arıza ışığı yakmadı ama gaz kesildi devir 2000 lere falan düştü gaz pedalına fazla bastığım için)
    AMD WRAITH PRISM
  • Kuzenimdeki 1.3 multijet lineada da aynı sorun var. Eğimli yolda dahi 140 ı geçmiyordu araç. Mola verdiğimiz yerde stop edip sonra tekrar çalıştırınca düzelmişti sorun. Ben yakıttan şüphelenmiştim, ucuz diyerek çok adı sanı duyulmamış bir firmadan doldurmuştuk depoyu.

Sorunun çözümünü bende merak ettim, takipteyim.
  • yakıtı genellikle opetten petrol ofisinden ya da yaşadığım yerde lukoil olduğu için buralarda alıyorum kesinlikle kırsal motorin kullanmıyorum aracı ay sonunda bilgisayara bağlatıp bu şekilde yüksek hıza çıkmayı düşünüyorum muhtemelen bu şekilde kesinleştirebilceğim sorun.. ancak ben turbodan şüpheleniyorum yükek devir yüksek hızda turbo zarar görmesin diye araç koruma amaçlı güç kesmiş olabilir
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.