Şimdi Ara

Focus 1 de motor arıza lambası.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
6.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim bu lambalarla derdim bitmeyecek galiba Bir ay kadar önce seyir esnasında bahsettiğim uyarı lambası yanınca hemen aracı parkedip motoru durdurdum ve servisi arayıp durumu anlattım. Getirin bakalım dedince iyi de sorumluluğu siz alıyormusunuz? Bu durumda aracı nasıl sürerim diye sordum. Servis görevlisi sakıncası yok normal bir şekilde sürerek aracı buraya getirin dedi ben de doğruca servisin yolunu tuttum. Neyse sorunun büyük olmadığı aracımın yakıt akışı ve yazılımla ilgili bir sebepten uyarı verdiği filan anlatıldı bana. Ben de rahatlayıp geri döndüm. Geçenlerde yine aynı uyarıyı görünce benzer kontrol -onarım sürecini bir daha yaşadık. Bu durum hep böyle sürecek mi ben her lamba yanışında size mi gelicem kökten bir çözümü yok mu diye sorunca : Aracınız LPG li bu sorun bazen ondan kaynaklanıyor. Telaşlanmayın aracınızı böyle de kullanabilrisiniz kendiliğinden de düzelebilir cevabını aldım. Böyle şey olur mu arkadaşlar ? Özellikle aracı lpg li olup ta bu motor arıza lambası sorununu yaşayanlar oldu mu? Saygılar herkese.

• lpgli focuslarda motor arıza lambası olayını çok duydum, servisin dediği gibi belli bir süre sonra geçtiğini de duydum, ama bu sorunun kesin çözümü var diye biliyorum, özyürek nickli mehmet ağabey anlatmıştı kalibrasyonla ilgili birşeymiş, istersen kendisine bir pm at
  • lpg kalibrasyon hatası olabilir araınızda hatayı sildirin ve lpgciye gidin düzgün bi ayar yaspın araçata hata kodu ya fakir ya zengin karışım aracı öyle sürmeniz sağlıklı değil hiçbir hata kendinden düzelmez servis elemanı sizi biraz başından savmış gibi çünkü onun yapabileceği birşey yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustafatufekci

lpg kalibrasyon hatası olabilir araınızda hatayı sildirin ve lpgciye gidin düzgün bi ayar yaspın araçata hata kodu ya fakir ya zengin karışım aracı öyle sürmeniz sağlıklı değil hiçbir hata kendinden düzelmez servis elemanı sizi biraz başından savmış gibi çünkü onun yapabileceği birşey yok

İlk defasında servisin ardından lpg dönüşümünü yaptırdığım yere de gitmiştim ancak lpg ayarı gerektirecek bir durum yok demiş ve ayar yapılmamıştı. Ama arkasından tekrar arıza lambası sorunu yaşadım. Haliyle bu defa da lpg ayarı yaptırmadım önceki lpg istasyonu yaklaşımından.
    Şu durumda servis ikinci defa arıza lambası nedeniyle uğrayışımın üzerinden 2000 km yaptım ( lamba yanmıyor tabii şu an ) . Her ihtimale karşın sizce LPG ayarı için uğramalı mıyım yoksa : Hele dur bakalım arıza lambası sorunun olursa gidersin mi diyorsunuz
    Başka bir deyişle lamba yine yanacak olursa ford servisine değil doğru lpg ayarına gidin mi diyorsunuz ?
    Cevaplayan arkadaşlara ilgilerinden dolayı teşekkürler.

• arıza kodu yakıtla ilgili ise lpgciye gidin yakıttan kaynaklanan ( lpg için) sorunu ford servisi çözemez anca lamba söndürür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustafa-T -- 15 Mart 2009; 1:13:57 >
  • Mustafa Tüfekçi gerekli açıklamayı yapmış ama affına sığınarak kısaca değineyim..
    Lpg'li araçlarda arıza lambası yanmasının en büyük sebebi lpg'deki fakir karışımdır.. Bir başka değişle lpg kalibrasyon hatasıdır..
    (Hego sensörü arızasından, katalitik konvertör arızasından da aynı lamba yanabilir)
    Servise gittiğinizde arıza koduna baktılar mı.. ?
    Arıza kodu P0171 ise fakir karışım var demektir..
    Çözüm yeri servis değil lpg'cinizdir.. Aracınız yeniden kalibre edilmeli veya düzgün bir kalibrasyon yüklenmelidir..
    Arıza lambası yanık olarak aracınızı uzun süre kullanmayın...
    Fakir karışımda silindirlerde oluşan ısı fazlalaşmakta ve bu da subap yanıklarına sebep olabilmektedir..
    Bu durum lpg'li araç kullananların kaderi olmamalıdır.. Lpg'ciler bunu düzeltmelidir..
  • abi bende senden öğrendiğimi satıyom sen yazmamışsın bende bir ön hazırlık olarak yazdım benim yazdığım sadece hatalı olması
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1.3 Corsa D Akü İkaz Lambası
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İlginize teşekkürler arkadaşlar. Şu an lamba sorunu olmamakla birlikte yine aynı durumla karşılaşır isem önerileriniz doğrultusunda hereket edeceğim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: shimoda

İlginize teşekkürler arkadaşlar. Şu an lamba sorunu olmamakla birlikte yine aynı durumla karşılaşır isem önerileriniz doğrultusunda hereket edeceğim.

Ve sorun şimdilik yok derken bela başımıza sarıldı. Alıntı yaptığım mesajdan iki gün sonra yine arıza lambası yandı ve sizin de öneriniz doğrultusunda LPG dönüşümünü yaptırdığım firmaya gittim (OMVL) Durumu anlattım ve aracıma yeniden kalibrasyon işlemi yapıldı. 55-60 km yol yaptım derken yine yandı.
    Yine araca bişeyler yapıldı Enjektörler dahi değişti bu sefer yol testi yapıldı. Aldım aracımı 55-60 km daha yaptım hadi bi daha lamba uyardı. İyice dellendim artık. Tekrar gittim bu sefer araca seyir halinde ve seyir koşullarında bir kalibrasyon daha yapıldı. Aldım hadi bir daha aracımı.
    Bu defa kalışta ve ikinci vitesde hızlanma sıkıntısı ( öyle yazılır anlarılır gibi değil eşşek bile daha iyi ivmelenir) yaşadım arada sırada araç öksürür gibi yol alır oldu. Motor benzinden lpg ye geçerken adeta yere düşecek gibi oluyordu bazen relantide de gaz vermek zorunda kalıyordum ki motor kulaklardan ayrılmasın
    Eh bi daha yolunu tuttuk lpg cimizin. yine kalibrasyon yine zart yine zurt. Tamamdır heralde deyince aadm bana : 55-60 km hakkı var gene yanacak dedim.
    Aynen öyle oldu ve yine 55 km kadar sonra lamba yandı. Telefon ettim. Bu defa arcın lpg kiti komple sökülüp bakılacak.
    Adam da artık işi kafasına taktı ve bu sorunu halletmeyi adeta işletmenin onur meselesi yaptı. Sabah tekrar aracı götüreceğim. Bakalım ne olacak.
    Umarım başka kimsenin başına böyle rezil bi iş gelmez. İnsan aracından soğuyor resmen. Araç satmak için malesef çok ters bir zaman yoksa bi gün durmaz tekmeyi basardım arabama.

• LPG'li focus kullanıp da arıza lambası yanmayan var mı?
    bununla yaşamaya alışın. motor arıza lambası yanması dışında en uyumlu araçlardır focuslar lpg'ye...
  • Kendiminkine, ortağımınkine ve komşumunkine taktırmıştım.. Bizimkiler hiç yanmadı.
    Komşumunki yanmıştı, yeniden kalibre edip söndürmüşlerdi bir daha yanmadı.. Halen de yanmazlar..
  • uyumlu ise niye arıza lambası yanısın
    13 bindir lamba yanmadı
  • quote:

13 bindir lamba yanmadı

Valla takıldığından beri 30000 km yaptım daha şimdilerde yanmaya başladı söndürene de aşkolsun
  • sebebi ne peki arıza koduna baktılar mı
  • quote:

sebebi ne peki arıza koduna baktılar mı

Fakir karışım başta olmak üzere farklı testlerde farklı kodlar gördüm ekranda ama ben anlamam tabii. Bugün yazılım tekrar yüklendi ve kalibre edildi. Benim anlamadığım ve sorduğum benzinde de lamba yanıyor. Hem gazın hem benzinin fakir karışım ve diğer hataları vermesi normal değil ki dedim.
    Bakalım 100 km yi doldurmadan sönük kalabilecek mi? Sensör arızası olabilir ilaveten bir de şu eksoza takılı sensör var ya o arızalı olabilir vs anlattı aydınlatmaya çalıştı yetkilisi. Olmadı şu : Beyin dedikleri parça değiştirilir bir de öyle bakarız dedi. Hayırlısı bakalım yarına belli olur.
    Düzeltme : Yazım hatası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shimoda -- 24 Mart 2009; 0:17:55 >
  • Yine 60 km kadar yol yaptıktan sonra lamba yine yandı. Götürdüm aracı evin kapısına bıraktım. Artık midem bulanıyor. Bir kaç gün binmeyip ne yapabilirim onu düşüneceğim bu duruma karşı.
  • Aynı problem bende de var. Benim araç dizel. Motor lambası yandığı gibi hiçbir gösterge de çalışmıyor. Bir kere daha böyle olmuştu. Mazot kalitesiz dediler şimdi yine oldu. Fazla kullanmıyorum aracı. Neredeyse 1 aydır böyle. Forumu okuduğumda elektronik kart problemi diyenler var. Bu konuda bilgisi olan bir arkadaş yardım edebilirse sevinirim..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.