Şimdi Ara

Opel Astra (otomatik vites) vitese takınca LPG'de STOP ediyor. Lütfen Yardım edin.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1998 model Opel Astra 1.16 V. 1600 motor Otomatik vites ve Atiker LPG sistemi takılı aracımı 6 senedir kullanıyordum. Bu güne kadar herhangi bir sorunu yoktu,

    Ancak son bir ayın içerisinde vitese taktıktan sonra stop ediyor, kırmızı ışıkta duracakken, hareket etmek üzere iken, sokak aralarında yavaşlamak üzere ayağımı gazdan çektiğimde STOP EDİYOR, Ancak bu sorun benzinde iken oluşmuyor.

    Atiker LPG servisine gittim, aracın rölantisini bilgisayardan yükselttiler. Aracın rölantisini bilgisayardan yükseltmelerine rağmen sorun devam etti. Tekrar Atiker LPG servisine vardığımda, bana gaz kelebeğini temizletmemi söylediler,

    Oto tamircisine gidip LPG servis yetkilisinin söylediklerini aktardım. O da gaz kelebeğinin ağız kısmını sökerek, o bölgeyi ve o bölgeye bağlantılı olan yerleri srey sıkarak iyice temizleyip tekrardan taktı, sorun yine devam etti.

    Ben tekrardan LPG servisine gidip durumu anlattım. Onlarda gaz kelebeğinin sadece ağız kısmının temizlenmesi ile bu sorunun giderilemeyeceğini, gaz kelebeğinin tamamen sökülerek temizlenmesi halinde bu sorunun düzeleceğini söyleyerek, beni tekrardan oto tamircisine gönderdiler.

    Tabi bu işlemlerin hepsini aynı günde yaptırmanız mümkün olmadığından haftalarca sanayiye gidip gidip geliyoruz,

    Bunun üzerine; Birkaç gün içerisinde Aracın gaz kelebeğini komple söktürüp temizlettirdim. sorun düzelmedi hala aynı hatayı veriyor. (tamir işlemini bir günde yetiştiremedikleri için aracı bir gün tamircide bıraktım.) Bujileri de bir hafta önce komple değiştirtmiştim.

    Motor ustası sorun bizden değil diyor, araç LPG de çalışır iken bu hataları verdiğinden dolayı sorunun LPG sistemlerinde olduğunu belirterek, LPG servisince sorunun çözümlenmesi gerektiğini söylüyor.

    Gaz kelebeğinin komple sökülebilmesi için o bölgede bulunan elektrik kablolarının elektrikçi marifetiyle sökülüp tekrardan takılması gerektiğinden, Elektrikçisine, motor tamircisine derken bir sürü para harcadığımız yetmiyormuş gibi, sorun düzelmediğinden kepazelik diz boyu.

    Atiker LPG servisine tekrar varıyorum. Gaz kelebeğinin temizlenmesine rağmen sorunun düzelmediğini, benzinde iken bu hatanın olmadığını, LPG de iken bu hatayı yaptığından dolayı da motor ustasının kendilerince yapabilecek bir şeylerinin olmadığı yönündeki tüm söylemlerini Atiker LPG servis yetkilisine teker teker tekrardan aktarıyorum.

    Atiker LPG servis yetkilisince de; aracımızın tekrar bilgisayardan gaz ayarına bakılıp, aracın rölantisini bilgisayardan en son yükseltebilecekleri yere kadar yükselttiklerini, aracınız benzinde iken de sağlıklı çalışmadığını (hırhur hırhur çalıştığını), kendilerince de (LPG Servisince de) yapabilecekleri bir şey olmadığını belirterek, Aracınızın benzinde iken hırhur hırhur çalışmasının düzelmesi halinde bu sorunun ortadan kalkacağını söyleyerek tekrar beni oto tamircisine gönderiyor.

    İki arada bir derede kaldım. Lütfen yardım edin.

    Ey bu işten anlayan Oto tamircileri, Ey bu işten anlayan LPG servis yetkilileri, Lütfen bana yardım edin.

    Bu sorunun neden ve nereden kaynaklandığını bileniniz var ise Lütfen e-mailimi cevaplandırınız.

    Yaşar Bilgin - Nevşehir
    anlayana.nasihat@gmail.com y-bilgin@hotmail.com








  • Aynı sorunu 2000 model Astra Cd Sedan Otomatikte yaşamıştık. EGR valfini değiştirdikten sonra sorun ortadan kalkmıştı. Aracınızı bilgisayarla teşhis ettirin. Opcom yazılımı en garantilisi. Arıza kayıtlarına göre bakın. EGR ile ilgili bir şey görürseniz değiştirin. Kayıtlarda ben egr yi görmüştüm. bileşen testinde normal çalışıyordu ama gene de sorun ondaymış değiştirince düzelmişti.
  • cevanız için teşekkür ederim sozberk kardeşim. .
    Tamire arabayı götürünce sizin bahsettiğiniz EGR valfinden tamirciye söz edeyim. bakalım ne olacak,
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.