Şimdi Ara

OPEL ASTRA L 2022 (85. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
3.563
Cevap
148
Favori
339.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Peugeot'nun yeni 4 silindirli 150 HP ve üstü 1.5 veya daha yüksek hacimli zincir trigeri olan bir motora ihtiyacı var besbelli. Bu 1.2 puretech motorda sorun var ve sürekli müşteri kaybediyor. 1.6 puretech motor emisyon nedeniyle kaldırıldı ama o da olurdu. Gücü 180 hp'den 150 HP civarına indirilip emisyon azaltılabilirdi belki OPEL ASTRA L 2022 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trevor_35 -- 29 Ocak 2024; 10:59:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ama servis sandık sandık motor değiştiriyor.

Kim bu motoru değişenler ?

1 kişi de burada “benim arabanın motoru değişti” demiyor ki Astra L değeri düşmesin, satarken arabasını afişe etmesin diye millete Astra L şişiriyorlar.

Gerçeğin peşinden koşmaya devam edeceğiz.

DSG’de 1 kavrama 1 mekatronik değişir taş gibi binersin.
    PSA’da komple arabanın değişmesi gerekir.

Alırsın sıfır PSA, 2. Elde EGM kodlu 1.2 motoru satana kadar canın çıkar…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaptainSkyWalker -- 28 Ocak 2024; 16:35:44 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • CaptainSkyWalker kullanıcısına yanıt
    Yaw he he bir sen sin herşeyi bilen fiyatı düşerse eczane yakın diycemde düşecek gibide değil sen daha cok araştırırsın . Gecen benim aracta benzin bitti buda sıkıntı nasıl etsek araştır bakalım kronik herkeste bitiyor galiba … Sen git met ettiğin markayı al tutanyok zorlayan yok bizede bilmediğin konularda yardımcı olma zaten aracın yok klavye delikanlısı her yerde var zaten …

• 1.2 moturu sorun olsa psa tüm modeller de kullanacak kadar bilinçsiz olmaz opel pejo cıtreon yeni model tüm araçlarda bu motoru kullanıyor . Vede bu motor daha önce üst üste ödül almış motordur . Geliştirilerek üzerine konuşmuş sorunsuz denilen motordur bunu ben değil yotube google yazın gerçek bu işi bilenden dinleniyin benden değil . Hatta adamlar yeni gelecek opelin bazı modellerinde hıbrıt hecerek motor değişmelerine bile adamlar neden bu moturu bıraktılar diye sitem etmişler gayet iyi sorunsuz diye .

OPEL ASTRA L 2022.

• sanall44 S kullanıcısına yanıt
    Binlerce var sen neyin kafasını yaşıyon ben markacı değilim her aracın sorunu var from kirletme git aldığın bindiğin aracın varsa ( sanmam ) orda sorun varsa yaz burda insanların kafalarını karıştırma . Gerçi senin gibileri kimse kaideye almaz . Yazmaya gerekte yok artık …

• Benim de bilgim şu yönde; 1.2 puretech motorun triger sistemi yağ içinde devirdaim yapıyor ve yıllar içinde ufalanma meydana geliyor kayışta. Kopan partiküller yağ emiş pompasını tıkayabiliyor ve sonrasında turbo ve yatak sarma gibi arızalar oluşabiliyor. Bahsettiğim olaylar genellikle 70.000km dolaylarında meydana gelmiş. Zaten düzenli kontrollerde triger kayışında ufalanma görülürse hemen değişim öneriliyor. Ha baştan yağ içinde devirdaim yapacak bir sisteme belki zincir koyulmalıydı bunu tartışabiliriz ama öyle bir hava oluşturulmuş ki 1.2 puretech motor saatli bomba. Ben yaklaşık 10 yıl vw-tsi-dsg kombinasyonunu kullandım. Ona bakarsak 1,5-2m verip bayiden çıkardığınız t-roc da 50km sonra ciddi şanzıman arızası verip gerisin geri servise dönebiliyor çekiciyle. Ki bu 1 değil 2 değil. Ben açıkçası bu kadar fazla puretech arızası duymadım dsg kadar. Tamam belki o da değiştir hayatına devam et tarzında bir durum ama bu yaşananlar hoş mu? İnsanlar da ilan açıklamasında dsg kavrama değişmiştir lafını duyunca direkt sekmeyi kapatıyorlar kimse kusura bakmasın. Bunca sene en iyi motor ödülünü almış bir motora FSI muamelesi yapmak da ne bileyim
    Bi de biz nasıl bir derin PSAcıyız ki motorları elimize alıp alıp sandık motor taktırıp asla konuşmuyoruz, açık etmiyoruz.
    Şş beyler uyandırmayın..
    Hayırlı sürüşler herkese.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maniax -- 28 Ocak 2024; 20:6:24 >

• Bir de şaşırdığım bir konu var; bu motor sonuçta uzun yıllardır Opel modellerinde de var ama şikayetvar sitesinde bir tane bile bahsedilen sorunu yaşayan Opel görmedim. Varsa yoksa Peugeot Citroen. Biliyorum aynı motor kodu ama neden böyle bir durum var anlamış değilim.

Attığınız linkteki aracı gördüm evet. Sebebini öğrendiniz mi peki? Münferit bir olay olabilir mi?

1.0 ecotsi a göre o kadar da fazla yakmıyor. Bu kullanımda 3 saat trafikte kaldığım kartal-beylikdüzü yolu da var. Rahat 90-100 gittiğim de var. Kısa mesafe 3km markete gidiş geliş de var. Tam olarak karma denebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Breeking -- 29 Ocak 2024; 4:19:18 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Breeking B kullanıcısına yanıt

Ben aracı İstanbul dan ikinci el aldım. Yakıt ortalaması 9 civarı idi. Sonra Ankara ya geldim. Genelde eşim kullanıyor ama myopel uygulamasına göre ortalama: 6.6

çok trafik yok günde 20-25 km arası işe git gel sonucu böyle çıkmış. Gerçekte belki düz 7 litre diyebilirim. Spora alıp biraz atik kullanınca belirgin şekilde artıyor yalnız. Sakin kullanmak gerek ekonomi için.

• eco mode açık gayet de her fırsatta süzülme modunu aktif ederek kullanıyorum ama günlük 4 km'lik trafik ve ışık içeren bir rotada 8-8,5un altına inmiyor bu araba. 1.4-1.5 tsi golf ve ateca kullandım. satarken ortalamalar 6.7 ve 7.2ydi. ama o zamanlar rotam akıcı çevre yolu + birkaç ışık şeklindeydi. nerede ne şartlarda ve ne kadar uzun kullandığınız önemli. astrayla ben de geçtiğimiz haftasonu ankarada 90-100 akan trafik + bir miktar şehir içi 6.3le 120km kadar gezdim mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maniax -- 29 Ocak 2024; 9:51:28 >
  • Bu arada Arkastaki sandık motor değişen elegance Astra için aradım, ilgilenen arkadaş; alan kişinin yazılım attırması sonucu motorda geri dönüşümsüz hasar meydana geldiği için motorun komple değiştiğini söyledi. Ha doğrudur, gerçeği gizliyorlardır bilemem ama zaten 1.2 puretechin bu trigger ufalanmasi sorunu 6000kmlerde olacak bişey değil.

Garanti kapsamında değişmiştir

Cepten sıfır motor taktırıp da yok parasına satmaz kimse…

Özetle 1.2 motor hakkında büyük soru işaretleri var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaptainSkyWalker -- 29 Ocak 2024; 14:19:32 >
  • CaptainSkyWalker kullanıcısına yanıt
    Ben ikna oldum. Çok bilimsel açıklamışsınız. Gidip hemen arabayı yakıcam. Sonra da Eyüpsultan’a gidip psa grubuna tövbe edicem.

• Arkadaşlar merhaba benim aracım bugün yağmurlu havada yoldan geldim park ederken birden ses yapmaya başladı aracı düzleyip sola doğru çevirince o aralıkta ses geliyor tok bir gıcırtı sesi gibi. Başına gelen oldu mu interneti araştırdım bir kaç yerde aynı sorunu yazan arkadaşlar olmuş. Onlarda yağmurlu havada yapıyor diye söylemişler. Bu sorunla ilgili servise giden arkadaşlar var mı aranizda. Veya böyle bir sorun yaşayan birisi.

• 2021 corsa ilk cıktığında elegance orta paket sıfır aldım . orda bi watsap grubu vede fromlardan takip ediyordum aynen bçyle hergün bir kullanıcı ordan tıkırtı burda bu var heleki boyaya taktılarki ince yıkayınca gidiyor sonra direksiyon cekme muhhebbeti .Ben sadece takip ettim servise bile götürmedim bahsedilen olaylardan tam 2 yıl bindim 25bin km aldığım bayiye takasla abisini aldık .Arac birgün beni üzmedi konuşulan hiçbiri öyle olmadı sadece orta konsoldaki teyp bidefa sıcaktan kapandı 45 derece o kadar sonra düzeldi.zaten bunlar her aracta var herkes biliyor .Demem o ki fazla dinlemeyin arabayı cok önemli bir durum olur. o ayrı yazılır konuşulur tüketim konusu basit aracı standart kullanırsanız 6.5 gezersiniz trafik pek girmeden ben istanbulda orta trafikte 7 küsürlerde geziyom .Ama ağrasif seri kullanırsanız bu herkesi yanıltır ki her marka her araçta bu böyledir .

Dostum o ses bende de var sola çevirirken geliyor direksiyon milinden geldiğini düşünüyorum dert etmiyorum duymamaya çalışıyorum 😀

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.