Forumdan öğrendim, İstanbul Opel Gerçek yetkili servisinde 1400 ₺ ye taktırdım. |
OPEL ASTRA L 2022 (37. sayfa)

-
-
Selamlar hocam bende olmadı o tarz bir problem
-
Merhaba;
Dediğiniz ses emniyet kemerinin takıldığı kısımdan geliyor olabilir mi acaba? Oradan hafif bir gıcırtı geliyor çünkü.
-
Arkadaşlar merhaba, öğle arasında 10 dk lık bir sürüşten sonra aracı 5 dk park edip markete uğradım. Tekrar çalıştırdığımda orta ekran car play bağlandı yazısının çıktığı görselde, sürücü ekranı da standart ekranda dondu kaldı. Geri vitese taktım kamera gelmedi vs.
Daha sonra kontağı kapattım kapıyı açtım hala ekranlar açıktı ve donuktu. Bu arada ekranlar dışında her şey çalışıyordu (elektrikli koltuk biniş asistanı vs). Aracı tekrar çalıştırdım, o şekilde yola devam etmeye karar vermiştim ki yaklaşık 30 sn sonra ekranlar kapanıp yeniden açıldı ve düzeldi. Sizlerin de başına gelirse bilgilendirmek amaçlı yazmak istedim. Umarım bir daha yaşamam.
Araç 2023 nisan çıkışlı gs.
-
Araç mutimedya ekranı biraz yavaş ama geç de olsa çalışıyor. Benim de başıma geldi. Aracı hemen çalıştırıp ilerlediliğmde hiç bir ekran çalışmadı sonra geldi. Biraz ağır çalışıyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
aynı problem bende de vardı, karter koruma traverse değdiği için direksiyon tam sağ ve tam solda tıkırtı şeklinde, merkezde ise gıcırtı şeklindeydi. Tekrardan montajı gözden geçirmenizi öneririm, can sıkacak bir problem değil
-
quote:
Orijinalden alıntı: lonewarrioraynı problem bende de vardı, karter koruma traverse değdiği için direksiyon tam sağ ve tam solda tıkırtı şeklinde, merkezde ise gıcırtı şeklindeydi. Tekrardan montajı gözden geçirmenizi öneririm, can sıkacak bir problem değil
ses tam olarak koltuk döşemesinden geliyor. dış yürüyen aksam ya da kemer tokası vs den gelmiyor. serviste arabaları çeken vale arkadaş baya uzun boylu idi, acaba hızlı-sert birşey yaptı da ondan mı oldu diye düşünmeden edemiyorum. o kadar kalitesiz midir ki bu AGR koltuk dolguları
-
Hocam bu ve buna benzer ekran problemi şu anda servis tarafından da kabul ediliyor. Ekranların donması, çalışmaması, yer değiştirmesi vs olabilir dendi bana da. Benim başıma da geldi 2 kez. Bu sorun için yazılım güncellemesi bekleniyor şu an yetkili servislerde.
Benim aracım yaklaşık 1 ay gümrükte bekledi. Ekran yazılımının güncellenerek teslim edileceği, Opel’in güncellemeyi bayide değil bayilere dağıtım öncesi gümrükte yaptığı için uzun sürdüğü belirtildi. Ama henüz tam olarak çözülemediği ortada.
Benzer sorun önceki aracım Astra K’da da oluyordu. Gün içerisinde peşpeşe bir kaç kez stop edip çalıştırmam gereken durumlarda bazen multimedia ekranı açılmıyor, müzik, radio dinleyemiyordum. Düzelmesi için yaklaşık 30-60 dk kadar stop edili halde beklemesi gerekiyordu arabanın. Bu da sanırım benzer bir sorun.
Beklenen yazılımla çözüleceğimi düşünüyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Surucu karsilama esnasinda kisa farlar gunduz de olsa yaniyor. Kullanma kilavuzunda isik seviyesine gore yanacagini soyluyor ama her durumda yanmasina anlam veremedim. Bir ayari mi var acaba? Bilen var mi?
Sevkiyatlar konusunda güncel bilgi alabilen var mı? Araba gelmeden soğudum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Şimdiden herkese iyi bayramlar, İzmir otoyolu üzerinden İstanbul-Akçay arası yolculuk yaptım, ilk defa uzun yola çıkabildim aracımla. 2 kişi ve full bagaj, genelde 120 sabit, Edremit yolunun durumuna göre bazen 80-90 bazen de otoyolda sollama 170-180 yaptım tabi. Ortalama 5.3 yaktı 410 km ortalaması. Klima ara sıra açıktı gece olduğu için.
Çok iyi değerler.
İstanbul manavgat arasi yol yaptim yaklasik 800 km 4 kisi full bagaj 120yi gecmedim full klima acik 5,9 yakti benim de.
Bende daha önce 1.5 tsi ateca vardı bu dediğin değerleri görsem göbek atardım. Şimdi aynı değerli kasmadan görüyorum ve performansı da yeterli bir araca binince daha da mutlu oluyorum. İyi ki astra almışım diyorum. 2300 km oldu 1.5 ayda gayet memnunum. Yakıt sarfiyatı ortalama 6,4. Uzun yolda 5.4 e düşürebiliyorum. Hem de 110-140 arası giderek. 8 ileri şanzıman çok iyi bir avantaj sağlıyor.
Aracın süspansiyon gerginliğinden şikayetçi olan var mı acaba? 2015 Leon , 2014 Bmw 116 2016 ibiza kullandım yani bir önceki jenerasyon kalıyor. Bu modellere kıyasla çok gergin geliyor. Özellikle Bmw son kullandığım arabaydı ve gerçekten premiumun pahalı süspansiyonu ne demekmiş uzun vadeden sonra bu araca geçince anlamış oldum. Seat modelleri de gergindi ama bu sanki ekstra gergin. Bunun haricinde yoldaki bozuklukları Seat grubuna göre daha iyi filtreliyor ama sertliğe anlam veremedim. Bu konu dışında her yönüyle teknolojisiyle çağ atlattı.
Elegance bu arada aracım. GS olsa demek ki daha çok şikayet edecektim.
Hocam selamlar lastikleri kontrol ettiniz değil mi? Bana 44 psi ile gelmişti araç. Benim de Elegance aracım ve ben en çok konforunu beğendim, çok güzel sönümlüyor ama üzerine çıkınca da salmıyor. 36-33 psi ile çok memnunum ben açıkçası. Lokur lokur geçiyor süspansiyon sesi almıyorum.
Valla hocam neyse onu yazdım inanın, ben de şaşırdım açıkçası. 1.0 clio 100 beygir cvt ile ben 90-100 gitsem 5.1 falan yakıyordum aynı rotada ama 120 üzerine çıkınca valla 6 ile gelmişliğim olmuştu. Bu 8 vites olması çok iyi 115 ile 1900 devirle mi 2000 devirle mi ne gidiyor, rüzgar yoksa anlık tüketim komik rakamlara düşüyor 😀
Merhabalar, yaptığınız sarfiyatlara göre ben bir miktar fazla yakıyorum anlaşılan. Şirket aracım olduğundan haftasonundan haftasonuna kullanıyorum aracı. Şu ana kadar alındığından bu yana 7,8 ortalamadayım. Dün istanbul avrupa yakasından bursaya yolculuk yaptım e-5 ve osmangazi köprüsü sonrası otoban kullanarak 200 km yol yaptım 5,7 litre yakmışım ve tamamında eko modda kullandım aracı. Önceki hafta ise istanbul çeşme arası gidip geldim 8,7 litre yakmıştım ve hız sınırının limitlerinde kullandım aracı. Bir önceki aracım k kasa astram 1.4 145 beygirdi ve daha az tüketim gerçekleşiyordu.
Evet evet ilk aldığımda 44 falandı tüm lastikler. Onu ertesi gün düzelttim. 500km istanbul içi kullanımım oldu. Süspansiyon sessiz çalışıyor ve sönümlüyor ama spor araba gerginliğinde. Dan dun vurup süspansiyon limitlerine gelmiyor. Hatırladığım golf 7.5 biraz daha salınıyordu sanki daha yumuşak gibiydi. Leon ise sesliydi bütün süspansiyonu duyuyordun. Ama yine bu kadar gergin değildi gibi. Belki de bu jenerasyon golf falan kullanmam lazım mukayese icin.
Gs pakete 178k zam gelecek kadar ne oldu ya? Diğer markalar 50 60k zam yaparken bu opel kafayı mı sıyırdı? Rline golften bile pahalı şuan, şaka gibi. Alamayacağız sanırım bu arabayı. Geçmiş olsun.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X