Şimdi Ara

Opel astra j 1.6 cdtı dan Vw golf 1.2 tsı dsg ye geçilirmi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: double or nothing

Tamam hocam ben bulamadım bir link atarsanız incelerim

https://forum.donanimhaber.com/passat-b8-dsg-arizasi-3600-km-foto-guncelleme--116297212

https://forum.donanimhaber.com/sifir-aracta-dsg-arizasi--123258816

https://forum.donanimhaber.com/dsg-sanziman-yorumlari-ve-fatura--114087931
    YouTube'da sayısız video var zaten, dsg arızası yazınca çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 7 Şubat 2017; 22:2:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• dizel satıp benzinli almak bence büyük bir risk astra satıp bmw 3.20 benzinli filan olsa belki premium olduğu için tercih edilebilir fakat benzinli golf tercih etmeye gerek yok derim.

• lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Hocam gözünü seveyim ben ne diyorum sen ne diyorsun? Ben sana yüzdesini soruyorum şu kadar dsg satılmış şu kadar dsg arızası kaydı alınmış diye var mı kaynak diyorum sen bana forumdaki konulari söylüyorsun. Bu dsg nin çok sağlam bir sanziman olmadığını biliyoruz da ama dediğim gibi bu dsg ne kadar çok sattığı orta da. Yani oran olmadığı sürece isteğin kadar konu at bir şey değişmez. Tek sanziman hatası veren araçlar dsgli araçlar değil.

Herhangi bir yerde öyle bir oran olduğunu sanmıyorum, varsa da doğru olacağını düşünmüyorum, ama oran olup olmaması birşeyi değiştirmez. Dsg saatli bombadan farksız, kronik sorunlu ve kime ne zaman patlayacağı belli olmayan bir şanzıman.

Aslinda yok ama opelde bu durum biraz daha fazla maalesef. Gerci şöyle de bir durum var. Youtube da izlerken denk gelmistim. 136 lik astra ile yazılımlı golf 105@140 hp kapismislardi. Başa baş gitmislerdi. O bakimdan denk diye düşünüyorum ama kesin sonuc ici dyno verisi olsa daha sağlıklı olur kanaatindeyim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Fizik kurallarını yenemeyeceğinize göre sürtünme olduğuna göre kusursuz aktarma yok ancak minimum kayıpla aktarmadan bahsedilebilir 16-19 beygirlik kayıp pek kayıpsız bir aktarma olmuyor. Benim bildiğim 5-8'e kadar kayıplar iyi ve makul sayılır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Düşündüğünüz değişime kendi beklentilerim açısından bakacak olursam 320Nm lik bir motordan 175Nm lik bir motora geçiş ve ikinci olarak da daha ekonomik bir motordan daha müsrif bir motora geçiş mantıksız. Bunların dışında Dsg nin kırılgan yapısı ortada iken bir de 2. el olarak Dsg li bir araç almak risk.

Değişimin getirilerine bakacak olursak ve şanzıman sorunları ihtimalini de görmezden gelirsek değişim halinde daha sessiz ve geniş bir kabine sahip otomatik vites rahatlığı sunan bir aracınız olacaktır.

Satıp, sıfır km Golf 1.2 tsi dsg alsanız oluru var. Az kullanılıyordur, benzinli motorun rahatlığı vs. denebilir, tartışılır artısı eksisi.

Ama şu durumda ben pek bir artı göremiyorum. Üste kalacak nakit için ihtiyaç vardır o ayrı.

&amp;amp;#8226;ImparatorTerim&amp;amp;#8226;
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.