Şimdi Ara

Opel Astra J, 1.4 Turbo 140HP, 30.000Km Kullanıcı İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
22.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Opel Astra J, 1.4 Turbo 140HP, 30.000Km Kullanıcı İncelemesi

     Opel Astra J, 1.4 Turbo 140HP, 30.000Km Kullanıcı İncelemesi


    Aracımı alalı yaklaşık olarak iki sene olmak üzere ve aracım şuanda 25.000km'yi devirmiş bulunmakta bu incelemede sizlere araçla ilgili tecrübelerimi anlatıcam. Aracımı 2011 kasım ayı başında teslim aldım özel sipariş olarak sipariş verdim ve 1.5 ay gibi sürede teslim almıştım aracıma özel olarak ekletilen iki donanım bulunmakta bunlar Flexride şasi sistemi ile NAVI600 navigasyon sistemidir. İlk olarak aracın özelliklerini sizlerle paylaşıyorum:

    Araç Özellikleri:

    Yol Tutuşu Özellikleri
    ABS
    ESPplus
    Fren destek sistemi (BAS)
    Hidrolik fren yardımı (HBFA)
    Elektronik fren gücü dağılımı (EBD)
    Virajda tork kontrolü (CTC)
    Virajda fren kontrolü (CBC)
    Elektronik kalkış torku kontrolü (EDC)
    Dinamik çekiş kontrolü (TCplus)
    Hıza duyarlı elektro hidrolik direksiyon
    Watt bağlantılı arka süspansiyon
    Sürekli süspansiyon kontrolü (CDC) - Flexride - Opsiyonel Özellik
    Sürüş modu kontrolü (DMC) - Flexride - Opsiyonel Özellik
    Flexride 3 farklı sürüş modu (Sport, Normal, Tour) - Flexride - Opsiyonel Özellik
    Yokuşta kalkış desteği

    Güvenlik Özellikleri
    Sürücü ve ön yolcu hava yastığı
    Ön yolcu hava yastığı devre dışı bırakma özelliği
    Perde hava yastıkları (önde ve arkada)
    Yan hava yastıkları (önde)
    2 yönlü aktif koltuk kafalıkları (önde)
    Aktif ve çift gergili ön emniyet kemerleri
    Emniyet kemeri uyarı sistemi
    Katlanabilir pedal sistemi
    Arka koltuklarda ISOFIX çocuk koltuğu düzeneği (ek üstten sabitleme özelliği ile)
    Alarm

    Sürücüye Destek Özellikler
    Otomatik yanan farlar (tünel algılama özelliği)
    Ön sis farları
    Arka sis lambası
    Geliştirilmiş Sürüşe Duyarlı Ön Farlar (AFL+)
    LED gündüz farları
    9 farklı otomatik aydınlatma modu
    Uzun far asistanı
    Otomatik far yükseklik ayarı
    Far yıkama sistemi
    Işığa duyarlı kararan iç dikiz aynası
    Yol Bilgisayarı
    Yağmur sensörü
    Park sensörü (arka)
    Park sensörü (ön ve arka)
    Hız sabitleyici (Cruise Control)
    Dış ve iç Tasarım Özellikleri
    17 inç hafif alaşım alüminyum jantlar
    Spor Egzos borusu
    Koyulaştırılmış ön ve arka farlar
    Gövde rengi yan aynalar
    Gövde rengi kaplı kapı kolları
    Krom kaplı cam cercevesi
    Deri direksiyon simidi

    Konfor Özellikleri
    Kırmızı iç mekan aydınlatması
    Kırmızı kapı içi aydınlatmalar
    Kırmızı ışık aydınlatmalı yarı saydam kumanda düğmeleri
    Konfor Özellikleri
    4 yönlü sürücü koltuğu
    2 yönlü yolcu koltuğu
    Deri - Kumaş kombineli koltuk döşemesi
    60/40 katlanabilir arka koltuklar
    Ön kol dayama desteği
    Işıklı makyaj aynaları
    Arka okuma lambaları
    Yükseklik ve derinlik ayarlı direksiyon
    Direksiyondan kumanda sistemi
    NAVI600 Navisyon - Radyo / CD / MP3 / WMA Çalar / SD kart okuyucu - Renkli Bilgi Ekranı - 7 adet hoparlör - NAVI600 - Opsiyonel Özellik
    AUX girişi ile harici müzik cihazı bağlayabilme özelliği
    USB Bağlantısı ile ipod kontrol edebilme / USB bellekten MP3 çalabilme
    12V elektrik çıkışı
    Bluetooth cep telefonu bağlantısı
    Elektronik park freni
    Elektrikli ısıtmalı yan aynalar
    Elektrikli katlanır, ısıtmalı yan aynalar
    Elektrikli ön ve arka camlar
    Klima
    Elektronik iklim kontrollü klima (çift bölgeli)
    Uzaktan kumandalı merkezi kilit


     Opel Astra J, 1.4 Turbo 140HP, 30.000Km Kullanıcı İncelemesi

     Opel Astra J, 1.4 Turbo 140HP, 30.000Km Kullanıcı İncelemesi


    Sürüş/Konfor

    Araç yol tutuş konusunda gerçekten iddalı bir otomobil bunu 25.000km boyunca fazlasıyla anladım ve bu özelliği size süper bir rahatlık ve güven sağlıyor yani dikkatsiz davrandığınızda bile aracı yola almak gayet kolay ve bu çok iyi bir özellik genel olarak aracı sakin kullanan biriyim ama limitlerini zorladığım zamanlar oldu araç virajlara hızlı girdiğinizde arka taraf kaymaya başladığı anda ESP'nin yumuşak müdahalelerine maruz kalıyor ve aracın stabil şekilde virajı almasını sağlıyor bu gerçekten güzel bir özellik kimi ESP'ler sert müdahalelerle insanı tedirginleştiriyor ama Astra'da bu durum söz konusu değil.

    Aracın süspansiyon sistemi yumuşak bir yapıya sahip buda aracın konforunu arttırıyor yalnız benim aracımda Flexride şasi sistemi olmasından dolayı bu konforu biraz daha arttırmak mümkün konsolda bulunan "Tour" tuşuyla süspasiyonlar daha da yumuşayabiliyor buda aracı tam bir konfor aracı haline getiriyor. Yüksek hızlarda (140km'den sonra) araç biraz rüzgar sesi alıyor kesinlikle daha iyi olabilirdi diye düşünüyorum. Yüksek hızlarda yol tutuş başarılı özellikle Flexride "Sport" moduna aldığınızda bir ok gibi yol alıyor ve bu durum güven veriyor.

     Opel Astra J, 1.4 Turbo 140HP, 30.000Km Kullanıcı İncelemesi

    (5. Vites)

    Birazda AFL far sisteminden bahsetmek istiyorum bu far sistemi kesinlikle tüm araçlarda olması gereken bir donanım gerçekten büyük bir konfor sağlıyor, AFL far sistemi yapılması gereken herşeyi kendi yapıyor hatta uzunları "Auto" moduna aldığınızda bile karanlık bir yolda uzunları yaktığınızda karşından araç gelidiğini gördüğü anda farları otomatik olarak kısa moduna alıyor araç geçtikten sonra tekrar uzun far moduna geçiyor sizde far koluyla hiç uğraşmak zorunda kalmıyorsunuz haliyle herşeyi AFL kendi yapıyor. Aracın iç mekan kalitesi birçok rakibinden başarılı ön konsol yumuşak bir manzemeden oluşuyor ama cam'ın hemen altında kalan kısım ise sert plastik keşke burda da yumuşak malzeme kullanılsaymış orta konsolda düğmeler kaliteli direksiyon ele iyi oturuyor ve şuan için yıpranma yok.





     Opel Astra J, 1.4 Turbo 140HP, 30.000Km Kullanıcı İncelemesi


    Motor/Tüketim

    Astra J, 1.4 Turbo, A14NET kodlu motoru kullanmakta motor performansı gerçekten başarılı özellikle sollamalarda insana rahatlık veriyor 4500rpm'den sonra Turbo'nun etkisi fazlasıyla hissediliyor ivmenlenme gayet iyi ara hızlanmalar başarılı. Motor sessiz bir yapıya sahip ama 4000rpm'den sonra ses artıyor bu ses Turboyla birleşince insanı mest ediyor çıkan ses rahatsız edici değil. Astra'da Getrag şanzıman kullanılıyor şanzımanın vites geçişleri biraz kemikli ama kullanımı çok rahat bir şanzıman motorla uyumu başarılı. Motor kaputunun altına baktığımızda herşey ortada Opel herzaman ki gibi motoru kapakla örtmemiş bu yüzden biraz dağınık görünüyor ve kirlendiğinde kötü görünüyor.

     Opel Astra J, 1.4 Turbo 140HP, 30.000Km Kullanıcı İncelemesi


    Birazda tüketimden bahsedersek şehir içi manuel şanzımanla sakin kullanımda 7.5 ile 8.5lt arası tüketim yapıyor bence benzinli bir araç için iyi bir değer otomatik şanzımanlarda (Yakın arkadaşımda var) bu durum 8.5 ile 9.5lt arası uzun yolda eğer 130km'nin üzerine çıkmazsanız 5.5lt ile 6.5lt arasında değişiyor tüketim. Aracı hızlı kullanmaya başladığınızda bu tüketim değerleri tamamen değişiyor Şehir içi agresif kullanımlarda tüketim 9lt ile 10lt hatta 11lt dahi oluyor şehir dışı tüketimi ise 160km üzeri hızlarda 7lt ile 9lt arasında değişiyor gücü kullanmaya başladığınız an bedelde artıyor haliyle

     Opel Astra J, 1.4 Turbo 140HP, 30.000Km Kullanıcı İncelemesi




    Bakımlar

    Aracın 15.000 bakımı ve 30.000km bakımı yapıldı bu bakımlar km yada 1 yıl içersinde km dolsada dolmasada yapılıyor aksi takdirde araç garanti dışı bıraklıyor.

    15.000Km bakımında yapılanlar:

    - Yağ değişimi
    - Filitre değişimleri (Yağ filitresi, hava filitresi, polen filitresi)

    O zaman 400TL'ye yapılmıştı şuan bilmiyorum.

    30.000Km bakımında yapılanlar:

    - Yağ değişimi
    - Filitre değişimleri (Yağ filitresi, hava filitresi, polen filitresi)
    - Silecek değişimi
    - Buji değişimi (4 Adet)
    - Fren hidrolik değişimi

    650TL.

     Opel Astra J, 1.4 Turbo 140HP, 30.000Km Kullanıcı İncelemesi


    Emme Manifold Değişimi

    A14NET (1.4 Turbo) motorlarında ki emme manifoldunda ki sensör hatası sebebiyle emme manifoldu (yanlış hatırlamıyorsam 16.000 km'de) parçada hatalı üretim olması sebebiyle ücretisiz olarak değiştirildi. Opel tüm servislere bülten yayınladı bu sebeple.

     Opel Astra J, 1.4 Turbo 140HP, 30.000Km Kullanıcı İncelemesi


    Merak ettiklerinizi sorabilirsiniz arkaşlar umarım incelememi beğenirsiniz iyi forumlar.








  • Cok guzel bir inceleme Tesekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ThingBlue

    Cok guzel bir inceleme Tesekkurler
    Teşekkürler hocam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ThingBlue

    Cok guzel bir inceleme Tesekkurler
    hocam eline sağlık,140beygir benzinli arabayla otomatik vitesle üstüne demek 8.5 litre.
    Bir de lpg taksak zaten performans olarak atomlarına kadar ayırdığımız dizeli setanlarına böleceğiz demek ki
    E o zaman dizel uzmanını çağıralım konuya,millet boşuna dizele 20 bin tl vermiyor diyen kardeşimizi öyle değil mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 19 Ekim 2013; 12:17:22 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Not Afraid

    Teşekkürler hocam

    Alıntıları Göster
    benimde çok hoşuma giden bir araç gerek şekli ve yapısı gerek kalitesi ile ama 1.4 140 hp mdeli yakıt bakımından üzeceği için pek yanaşamadık. Gerçi 7.5 litre gayet iyi ama çok sakin kullanamam ben sıkılırım bir süre sonra :)
  • Her güzelin bir kusuru oluyor. Yakıtı fazla ve lpg sıkıntılı. Onun dışında 10 numara araba.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meRt.06

    benimde çok hoşuma giden bir araç gerek şekli ve yapısı gerek kalitesi ile ama 1.4 140 hp mdeli yakıt bakımından üzeceği için pek yanaşamadık. Gerçi 7.5 litre gayet iyi ama çok sakin kullanamam ben sıkılırım bir süre sonra :)

    Alıntıları Göster
    İncelemeniz çok güzel olmuş. Akıcı, sade, bilgi verici. Astra ağırlığı nedeniyle ve opel şanzıman yapamıyor efsanesi nedeniyle ön yargılı olduğum bir araçtı. Tabi 1.6 turbo motorun yakıtı içmesi de buna etkendi. Şimdi flexride şase, afl farlar, LPG uyumlu 1.4 turbo benzinli motor, 6 ileri tam otomatik şanzımanı ile benim kriterlerimi tamamen karşıladığını fark ettim.




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    honda accord 2.4 şanzıman sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-18F1A75FA

    İncelemeniz çok güzel olmuş. Akıcı, sade, bilgi verici. Astra ağırlığı nedeniyle ve opel şanzıman yapamıyor efsanesi nedeniyle ön yargılı olduğum bir araçtı. Tabi 1.6 turbo motorun yakıtı içmesi de buna etkendi. Şimdi flexride şase, afl farlar, LPG uyumlu 1.4 turbo benzinli motor, 6 ileri tam otomatik şanzımanı ile benim kriterlerimi tamamen karşıladığını fark ettim.
    İnceleme için teşekkürler konu oldukca dikkatimi çekti çünkü daha dün test sürüşü yaptım bu araç ile.

    Abimin sahip olduğu Astra H 2011 1.3cdti ı satıp J kasa 1.4t Sport donanımlı modeli aldık gemi ile yolda şuan araç. Test sürüşünde oldukca beğenmiştim aracı özellikle malzeme kalitesi aracı çok çekici gösteriyor. Abimin aracı elimize ulaştığında biraz daha detaylı bir şekilde nedir ne değildir anlatırım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DcD-Semih

    İnceleme için teşekkürler konu oldukca dikkatimi çekti çünkü daha dün test sürüşü yaptım bu araç ile.

    Abimin sahip olduğu Astra H 2011 1.3cdti ı satıp J kasa 1.4t Sport donanımlı modeli aldık gemi ile yolda şuan araç. Test sürüşünde oldukca beğenmiştim aracı özellikle malzeme kalitesi aracı çok çekici gösteriyor. Abimin aracı elimize ulaştığında biraz daha detaylı bir şekilde nedir ne değildir anlatırım.

    Alıntıları Göster
    İnceleme çok iyi olmuş teşekkürler.
    Ses sistemi nasıldır?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 'Şükrü

    İnceleme çok iyi olmuş teşekkürler.
    Ses sistemi nasıldır?

    Alıntıları Göster
    İnceleme çok güzel olmuş elinize sağlık.

    30bin km'de hiç çıtırtı, tıkırtı başladı mı acaba? Ek olarak navi600'den memnun musunuz? Takılma, donma oluyor mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FirstClass

    İnceleme çok güzel olmuş elinize sağlık.

    30bin km'de hiç çıtırtı, tıkırtı başladı mı acaba? Ek olarak navi600'den memnun musunuz? Takılma, donma oluyor mu?

    Alıntıları Göster
    güzel bir sunum, teşekkürler. aracınızın da maşallahı var bu arada.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Umut T.

    güzel bir sunum, teşekkürler. aracınızın da maşallahı var bu arada.

    Alıntıları Göster
    Hocam Cosmo donanım galiba sizin araç. Flexride ve navigasyon opsiyonlarıyla birlikte sıfır fiyatı 64000 lira civarı galiba. Siz kaça aldınız o zaman?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FirstClass

    İnceleme çok güzel olmuş elinize sağlık.

    30bin km'de hiç çıtırtı, tıkırtı başladı mı acaba? Ek olarak navi600'den memnun musunuz? Takılma, donma oluyor mu?

    Selam, Source yazana kadar ben yardımcı olayım istedim çünkü ilerleyen dönemlerde artan çıtırtılara ben de dikkat ederim.


    Aynı aracı kullanıyorum ve 47.000km ye geldim, kullandığım yollar kısa süre öncesine kadar dişli kaba asfalt + köy yollarıydı, araç buna rağmen düzenli sokulan rot bakımlarının tamamından 0 hatayla çıktı.
    Tıkırtı konusunda ise araç ilk günkü özelliklerini devam ettiriyor; çok bozuk yollarda, sert köprü bağlantılarında, derin çukur geçişlerinde gösterge tablosu siperi, orta konsolun etrafındaki plastik dekor şeridi, emniyet kemeri tokası ve tavan aydınlatma grubundan (Cosmo larda) "çıt" sesi gelebiliyor, bunlar ilk gün ne seviyede ise 47.000. km de de aynı seviyede, bazılarında kendiliğinden azalma olduysa da artış kesinlikle olmadı.


    Bu konuda önceki aracım 2009 Focus daha kötüydü ama o da yaklaşık 70.000km ye gelmesine rağmen ilk günkü kadar ses yapıyordu, daha önceki araçlarımdan Laguna, Corolla ise artan km ile daha fazla ses yaparlardı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerce -- 19 Ekim 2013; 15:01:19 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-18F1A75FA

    Hocam Cosmo donanım galiba sizin araç. Flexride ve navigasyon opsiyonlarıyla birlikte sıfır fiyatı 64000 lira civarı galiba. Siz kaça aldınız o zaman?
    Güzel araç güzel inceleme. Teşekkürler.

    Astra cidden sınıfının en yakışıklısı bence. Hem dış kasa olarak hem de iç dizayn olarak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 'Şükrü

    İnceleme çok iyi olmuş teşekkürler.
    Ses sistemi nasıldır?

    Ses sistemi fazlasını beklemeyen biri için yeterli ve iyi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FirstClass

    İnceleme çok güzel olmuş elinize sağlık.

    30bin km'de hiç çıtırtı, tıkırtı başladı mı acaba? Ek olarak navi600'den memnun musunuz? Takılma, donma oluyor mu?

    Astra forumlarında bazı arkadaşlar ses geldiğini söylüyor ama benim aracımda bu tür bir problem olmadı arada ufaktan nerden geldiğini anlamadığım sesler oldu ama onlarda kalıcı değildi

    NAVI600 genel olarak iyi bir navigasyon ama bir başarsoft navigasyonu kadar başarılı değil takılma donma söz konusu değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Source -- 19 Ekim 2013; 23:02:55 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: rbatasoy

    Hocam Cosmo donanım galiba sizin araç. Flexride ve navigasyon opsiyonlarıyla birlikte sıfır fiyatı 64000 lira civarı galiba. Siz kaça aldınız o zaman?

    Ben o dönemde boya koruma, cam filmi, motor koruma, jant koruma dahil 59.000TL'ye almıştım (araç 58.000TL idi)
  • Guzel bir inceleme elinize saglik, arti yonleri kadar eksi yonlerini de yazsaydiniz daha guzel olurdu, mesela hosunuza gitmeyen, rahatsizlik veren seyler vs vs...

    Edit : Allah kaza bela vermesin, gule gule kullanin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backstreet -- 19 Ekim 2013; 23:13:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Backstreet

    Guzel bir inceleme elinize saglik, arti yonleri kadar eksi yonlerini de yazsaydiniz daha guzel olurdu, mesela hosunuza gitmeyen, rahatsizlik veren seyler vs vs...

    Edit : Allah kaza bela vermesin, gule gule kullanin...
    Hocam bir şey sormak istiyorum.

    Eşimin aracında konfor moduna alınca benzin yakımında baya bir yükselme oluyor. Spora alınca ise benzini daha az tüketiyor.

    Tam tersi olması lazım değil mi?

    Bir de eşim "Pütürlü yollardan geçerken çok ses yapıyor." diyor. Yani içeriye çok ses alıyormuş. Bu sizin araçta da var mı? Bunu en aza indirmek için ne yapabiliriz?

    Teşekkürler...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: IslakFasulye

    Hocam bir şey sormak istiyorum.

    Eşimin aracında konfor moduna alınca benzin yakımında baya bir yükselme oluyor. Spora alınca ise benzini daha az tüketiyor.

    Tam tersi olması lazım değil mi?

    Bir de eşim "Pütürlü yollardan geçerken çok ses yapıyor." diyor. Yani içeriye çok ses alıyormuş. Bu sizin araçta da var mı? Bunu en aza indirmek için ne yapabiliriz?

    Teşekkürler...

    Normal şartlarda daha az yakması lazım tour modunda nasıl fazla yakıyor anlamadım sport modunda gaz pedalına olan tepki ciddi derece artıyor hatta ben trafikte sportta kullanamıyorum

    Bozuk yollarda ses artıyor ama çokda rahatsız edici sayılmaz nasıl bir ses oluşuyor acaba? İçerdeki parçalarmı ötüyor?




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.