Arkadaşlar Merhabalar Benim 2005 model 1.6 elegance astram var. Geçenlerde kaputtu açtığımda soğutma tankında su olmadığını gördüm ve su doldurdum.Aracım hiçbir sekilde uyarı vermedi.Benim sizden öğrenmek istediğim. 2005 model astralarda soğutma suyu ve silecek suyu seviyesi sensörü varmıdır. Arabayı yeni aldığım için hiçbir bilgiye sahip değilim. Bunlar içinde servise götürüp dünya para ödemek istemiyorum.
ikisinde de sensör var, mıknatıslı bir sistem, bazen kireçleniyor takılı kalıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: fahrenhayt46
ikisinde de sensör var, mıknatıslı bir sistem, bazen kireçleniyor takılı kalıyor.
İkiside arızalı mı yani. ben sensör filan göremedim. Bu sensörleri devre dışı bırakmış olabilirler mi
Devre dışı bırakılsa sürekli uyarı verir.
Bizde 2007 enjoy vardı, ekranda uyarı çıkıyordu. Ekran aynı ise sizde de olması lazım, essentia model ise bir ihtimal sensör ve aynı ekran olmayabilir.
soğutma suyu sensörü vardır ama silecek suyu sensörü sanmıyorum. bende 2010 astra var silecek suyu sensörünü duymadım.varsa bende öğrenmiş olurum. başka bi kaynakta bulduğum bilgi ;
Soru: " aracım astra h 2004 1.6 twinport elagance aracımda yıkama su seviyesi düşük arızası veriyor ancak ben bu sensörün yerini bir türlü bulamadım parçacılarda böyle bir şey olmadığını söylüyor peki bu araç nasıl oluyorda yıkama su seviyesi düşük diyor bilginize ihtiyacım var." Cevap: "silecek su deposuna aracın altına eğilip bakın 2 soket olması lazım biri sensöre diğeride fıskiye motoruna girer..sol sis farı yanında.." akşam bende bakayım bi...
Arkadaşlar aracımı servise götürdüm.Soğutma suyu sıvısı sensörü varmış ama silecek suyu sensörü yokmuş. Benim aracım Opel Astra Twinport Elegance 2005 dir. Teşekkür ederim. Sensörle beraber genleşme tankı ve kapağına ayrı ayrı ücret alıyorlar. tabi birde işçilik.