Şimdi Ara

Opel astra 1.4 t yakıt tüketimi 10.2 lt (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
0
Favori
41.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sakin ve efendi kullanımda 5-6litre yakan bir kombinasyon. İlana koyan arkadaş araç kullanmayı bilmeyen birisi belli ki.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lion_koc

quote:

Orijinalden alıntı: rafii

quote:

Orijinalden alıntı: lion_koc

quote:

Orijinalden alıntı: trktlh

Performans beklentisi ile 1.4 turbo benzinli araç alıp az yaksın diye sakin kullanmak

Başından beri anlatamadığım şey bu işte :)) hem turbo olacak hemde benzinli sonra 9-10 lt yakması normal.

Sekiz silindir diye YouTube da video paylaşan kişileri izleyin Polo 1.2 ile 5 er km lerden 2 defa deneme yapmışlar ortalama tüketim 12-13 lt benzinli.

Cok ta sakin kullanmam, az yaksin diye kasmam. yılda yaptığım zaten 10.000km araç 17 aylık. 10lt yaksada koymaz yani koyacak kasacak olsam gider dizelini alırdım . Ş içi zaten 77 yi geçemiyoruz radar denetimi sık yapılıyor bu aralar. Ağırlık ş içi çevre yolunu bile zor görüyoruz. 10 günde yaptığım km dir ekrandaki. Ev iş arası bir iki kez de avm market vardır.

Saygı duyuyorum paylaşımınıza.Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.Zira anlatmaya çalıştığım ve üzerinde durduğum ortalama tüketimlerdir herzaman.Acil bir durumunuz vardır işe geç kalmışsınızdır basarsınız 15lt tüketirsiniz.Yeri gelir yol boştur rahat rahat 90la gidersiniz 6.0lt yakarsınız.

Benim olayım bunların karma tüketimi.Acımasızlık yapmaya gerek yok.Adam evden dışarı çıkıyor eskişehir yolunda 80 km hızla ilerliyor.Çevresinde bir sürü araba var "trafik var" diyor.Tüketimim 7.0 lt diyor.Kısaca bu belirsizlik sürdükçe tam net bir tüketim değeri elde etmek zor.

Çözüm şu; güzergahları belirleyip aynı güzergahlarda teste çıkmak.

Ben de size katılıyorum, adam arabanın motorunu ısıtıyor tüketim verilerini sıfırlıyor çevre yolda cc ye alıp sabit 70 kilometrede 4 4,5 litre veri elde ediyor sonra burada hava yapıyor. Ben kimseye burda kendimi yada aracimi ispatlamaya çalışmıyorum. Sadece arkadaş 10.2 lt yaktığını beyan etmiş ona istinaden fikir vermesi açısından paylaştım. Kullandığım şehri kullanım sitil sıklık ve sürelerini belirttim ort hız ve tüketim zaten ekranda baska da gayem yoktur arkadaşım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ortalama hizim 48km ortalama yakit 8.3l dipgaz bol bol yaparim. Ortalama hizdan anlasilacagi uzere genellikle uzun yol daha az sehir ici. Uzun yolda basarim. Durum bu. Lpg ile otomatik olmasina ragmen yakit gayet tatmin edici :)

• daha ne yakacaktı acaba gayet normal

• J kasa astra sahibiyiz manuel 1.4 ankara 7.5 8 yakıyor.Siz 5000 devirde mi kullanıyorsunuz.
  • kafandan 10 lt yakıyor cunku bızde 2014 u var 1.4 140 beygır haberınız olsun korkarak bınıyoruz :)
  • SEAT ateca 150 dsg fr 26km/h ile tüketimim 7 litre. Bu tsiler basmayinca cidden cok ekonomik. Gerek yok dizelle kasmaya

• ShadowOfSpirit kullanıcısına yanıt
    Dizel ile kasmadan 6 ları bulursunuz.
  • 2012 model 1.4 T Cosmo Astra sahibiyim. Evet araç muadillerine göre yaklaşık 1 Lt fazla yakıyor. Ama ortalama hız ve ortalama yakıt ile belirlemek çok zor. Çünkü araç özellikle 2.000-3.500 devir arasında yüksek bir tork üretiyor. Bu devirde gaz bedalına basma şekliniz yakıt değerlini 2 lt gibi oynatıyor. Yani diğer bir değişle gaz bedalına sabit ivme ile basar ve araca yüksek bir tork üretmezseniz araç şehir içinde 7,5-8 lt arası tüketiyor. Ancak ben tork isterim güç isterim derseniz ve kalkışlarda, vites geçişlerinde dip gaz yaparsanız bu değer 10 Lt lere çıkıyor.

Kendi aracımda gözlemlediğim içinci bir durum ise vites geçişlerini 2.000-2.200 devir arasında yaparsanız araç yakıt değeri 1 lt kadar düşüyor. bg nin yüksek olması düşük devir vites geçiş titremesi yapmanıza engel oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01levent01

İstanbul'da otomatik ve benzinli sizin beklentiniz ne ?
    aynı hızda benzinli otomatik colt aracım 7 litrelerde yakıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShadowOfSpirit

SEAT ateca 150 dsg fr 26km/h ile tüketimim 7 litre. Bu tsiler basmayinca cidden cok ekonomik. Gerek yok dizelle kasmaya

Ben de aynı ortalama hızda 4.3 yakıyorum 1.6 dizel otomatik ile, 7 litre benzin nere 4.3 mazot nere...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • tEmh@ kullanıcısına yanıt
    +1 aynısı arkadaşımda var, benim 1.2 turbo clio ile benzer tüketimi var uzun yolda 5.5 6.0, şehir içi 8-9

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShadowOfSpirit

SEAT ateca 150 dsg fr 26km/h ile tüketimim 7 litre. Bu tsiler basmayinca cidden cok ekonomik. Gerek yok dizelle kasmaya
    Çok iyi valla öyle heybetli araçla benzinli ile 7 yakması .26 km hıza göre iyi gerçekten .

• Aman alma sen kaç.

• Istanbulda yaşayıp da benzinli araçtan tasarruf bekleyenin aklıma şaşıyorum.

1.0 lik araç al yine yakar yine yakar

Ara sokakları bile trafik olmuş kentin .

Yakıt önemliyse hepsinden uzak dur

Inanma o 5 -6 litre palavralarına

• defiant82 kullanıcısına yanıt
    Herkes gibi gideceksem ne isim var 150lik makineyle?

• defiant82 kullanıcısına yanıt
    Aynen konuda 1.2 turbo clioyla benden daha fazla yakan arkadaş var.

• 10 lt normal benzinli ne bekliyorsun.Sen Benzin fiyatlarına laf etmelisin.Çok bunalıyorsan opeli ara bu ne kardeşim hangi devirde yaşıyoruz de gülsünler.

• Tuketimi normal hatta iyi bile.fazla olan benzin fiyatlari

• bencede çok iyi ,harika bile

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.