Şimdi Ara

OPEL ASTRA 1.3 CDTI VS RENAULT MEGANE 1.5 DCI HANGISI ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 50 Bin Civarina Opel astra 1.3 Cdti Manuel mi
    Yoksa Renault 1.5 Dci Privilege Edc Megane Mi
    Istanbulda Kullanilcak.Sizce hangisini tercih etmeliyim arkadaslar Listemde c4'de vardi sanzimandan dolayi eledi .
    Yorumlariniz icin Tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Astra J kasadan bahsediyorsunuz sanırım. Daha önce sıfır olarak 2012 model 1.3 Cdti Enjoy plus alıp 44.000 kilometre alıp kullanıp sattım. Zarar ettirmedi. 2 kere bakıma soktum başka da birşey yapmamıştım.
    O zamanlar bu aracı tercih ederken ki en büyük beklentim " ekonomi " idi ve bunu fazlasıyla karşıladı, donanımları da cabası.

Burdan çok detaylı olarak yaptığım incelemeye bakabilirsin. Artısı eksisi ne gördüysem yazmıştım.

http://forum.donanimhaber.com/m_59164329/tm.htm

Düz vites ve otomatik araç arasında kalmışsın. İkisi de dizel. Edc şanzımanı ben gayet başarılı buluyorum. Yakıt konusunda Renault 1.5 Dciler çok iyi. Belki Astra daha az yakar manuel olduğu için ama İstanbul'da olduğunuzdan bence temiz bir megane dci + edc çok daha iyi olur.
    Tabi sizin araç alımında ki ihtiyaçlarınız ve beklentilerinizde önemli.

• Performans beklentiniz varsa astra almayın megane çok iyi tercih olur ama bunun dışında diğer konularda astra meganeden daha üstündür tasarım başta olmak üzere konfor ses yalıtımı malzeme kalitesi gibi noktalarda astra üstün meganenin en büyük artısı çok güzel bir motora sahip olması (dci)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Msi B450 Gaming Plus Max - Amd Ryzen 5 3600X - G.Skill 16GB(2x8) RipjawsV Siyah 3200mhz - Samsung 500GB 970 Evo NVMe M.2 SSD - Msi RTX 2060 Super Gaming X - Aerocool AirHawk Duo ARGB - CoolerMaster 750W MWE 80+ White - Aoc 24 1ms 144hz Curved
  • Astra J Megane 3'ten iyi araba ama 1.3 olanı gitmiyor. O motorla tercih edilecekse performans beklentisi olmamalı, doğan slx, broadway gibi araçlardan kalkışta tokat yemesi muhtemel. Ama ağır kasasına rağmen gayet az yakıyor, istanbul içinde karmada 5.5 yakıyor araç. Uzun yolda 4 4.5 litre görürsünüz, megane'da da benzer olur tüketim, otomatik konforu ve daha hafif kasa + daha güçlü motor ile daha rahat olur. Bursa üretimi araçlarda malzeme kalitesi vasat, ithal olanlarda bariz 2 kat daha iyi. Ve Megane 3'ün (HB) arka tasarımını beğenmiyorum ben
    Clio 4 1.5 DCI vs Fiesta 1.5 TDCI
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Motor performansi haric, diger butun yonleriyle astra kesinlikle daha kaliteli bir araba. Ayrica meganin yol tutusu pek iyi degil, ic mekanda kullanilan malzemeler cok cabuk deforme oluyor ve soyulma problemi var. Diger arkadaslarinda soyledigi gibi bursa uretimi olanlarin kalitesi dusuk, avrupa uretimi renolar biraz daha kaliteli.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.