Şimdi Ara

2012 1.3 CDTİ ASTRA J. YAKIT TÜKETİM FOTOĞRAFLARI EKLENDİ.İZLENİMLER.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
362
Cevap
4
Favori
88.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • NOT : Arkadaşlar 2012 model Opej Astra J 1.3 95 Hp Düz vites araç aldım. Bu başlıkta aracı alış sürecinden altıktan sonrasına kadar izlenimlerimi paylaştım. Şehir içi yakt tüketimi, Şehirdışı yakıt tüketimi, sürüş özellikleri vs vs. her açıdan değerlendirmelerimi bu konuda ki bu mesajımı editleyerek zaman zaman yapacağım. Teşekkürler

EDİT :

Merhabalar Arkadaşlar,

Bir önceki açtığım konuyu takip eden arkadaşlar bilir ;

http://forum.donanimhaber.com/m_58991463/mpage_1/f_/key_//tm.htm

En baz donanım C sınıfı HB bir araç alma niyetindeydim. 4-5 tane bayi dolaşmıştım. Opel, Fiat, Renault , Peugeot, Citroen.

Yeni Astra 1.3CDTİ 95 HP düz vites Edition için 45.000 fiyat almıştım. Baya da aklıma yatmıştı. Enjoy Plus donanım da bir göz kırpmıyor değildi

Bu sırada 2007 model Honda Civic 1.6 Dream Otomatik aracım vardı. 149.000 kilometrede. Bir yandan da kendi aracımı satmaya uğraşıyordum.

Bugün hayırlısıyla çok uygun fiyattan aracımı sattım. Opel Arkas( İstanbul / Altunizade ) bayisine gittim.

2012 model 0 Yeni Kasa Opel Astra 1.3 CDTİ 95 HP Düz vites beyaz renk Enjoy Plus donanım + park sensörü, karter koruma boya koruma gibi hediyeler alarak 48.750 TL'ye sipariş verdim, İşlemleri başlattım. Hayırlısıyla Cuma akşamı gibi de teslim alacağım aracı.

Mart ayı kampanyası bitmeden aracı almam iyi oldu diye düşünüyorum. 55.455 TL liste fiyatı olan aracı bu aya özel kampanyalı 53.455 TL'ye veriyorlardı. Bende pazarlkla 48.750 TL'ye aldım.

Performans konusunda beklentim yok amacım sadece ekonomik bir araç almaktı. Araçla test sürüşüne de çıktım.

Makyajlanmasına 1.5 sene kasa değişimine 3.5 sene kafadan var. Hoş Opel sağolsun yeni kasası çıksada eski kasasını satmaya devam ediyor ya gene neyse

Aracı teslim aldıktan sonra detaylı bir inceleme yapıp; yakıt tüketimi vs. gibi paylaşımları zaman zaman bu başlık altında yazacağım. 1.3 dizel Yeni Astra almak isteyen bütün arkadaşlara yardımcı olabilirim.

Herkese iyi forumlar.

EDİT 2 :
    1.3 CDTİ 95 HP Enjoy Plus donanım Yeni Astra'mı bu sabah teslim aldım arkadaşlar. Ama fotoğraf falan çekemedim zamanım olmadı. Bugün Kadıköy'de miting varmış. Altunizade-Koşuyolu-Acıbadem arasını 2 saatte falan geçebildim. Eve gelip otoparka çektim arabayı.

2 sene aradan sonra düz vites sürünce biraz garip oldu, bir de şansıma 2 saat dur-kalk trafikte daha ilk günden sol bacağı feda ettim Beğendiğim ilk özellik ;

- Hill Holder sanırım gerçek ismi. Yokuş kalkış desteği gayet hoşuma gitti. Süresi 1 saniye falan daha fazla olsa on numara olurdu.

Hill Holder sayesinde hiç stop ettirmedim arabayı.

- İç mekan Civic'ten sonra biraz boğuk geldi. Sedan'dan HB'ye geçince normal gerçi böyle olması.

- Arka koltukların diz mesafesi yeterli değil.

- Kol dayamanın altındaki eşya gözü afedersiniz ..k kadar. Bir de kol dayamanın konumu biraz arkada kalıyor sanki sürücüye göre.

- Elektronik Park Freni.

Bu daha önceki hiçbir aracımda olmayan bir özellikti. Son derece başarılı buldum. Çok pratik olmuş.

- Ses sistemi diğer donanımlar da nasıl bilmem ama Enjoy Plus donanımda bence yetersiz. Vasat.

- Araç içi ışıklandırma komple çok güzel çok hoşuma gitti. Özellikle vitesin olduğu bölümünün alt kısmını saran kırmızı ışık.

- Yakıt konusunda. 50 lira mazot aldım. 12 km falan yaptım. 2 saat dur-kalk trafikte. Benzin ibresi yerinden oynamadı desem yeridir. Civic olsa 50 liralık benzinin 30 liralığını içerdi.

- Klima dijital değil, Çok karışık geldi. Ama o benim salaklığımdan kaynaklanıyor da olabilir. Çözerim yarın tamamen.

- 17 inç jantlar hoş duruyor. 215 50 17 lastikler var.

Genel olarak ilk izlenimlerim bunlar. Daha detaylı olarak incelememi yaptıkça ;

yakıt olsun , yalıtım olsun, performans olsun. Bu mesajımda paylaşmaya devam edeceğim. Herkese iyi forumlar

EDİT 3 :

Aracı teslim alalı tam 8 gün oldu. Yaklaşık 500 kilometre yaptım. İzlenimlerimi ve anca çekebilmiş olduğum resimleri paylaşıyorum.

Resimlerle başlayalım.

Aracın önden ve yandan çekilmiş fotoğrafları ;

Aracın arkadan ve yandan çekilmiş fotoğrafları ;

Bagaj : C sınıf HB'ler arasında ne en küçük ne en büyük olanıdır heralde.

Arka koltuklar : Diz mesafesi sizce de az değil mi ? Hiç arka koltuklara oturmadım konforunu bilmiyorum.

Kapı Kolu

Ön kolsolumuzun görünümü :

Şoför koltuğuna oturuyoruz. Emniyet kemeri tokalarım çok güzel değil mi ?

Cam açma-kapama düğmelerimiz, Kapı kolu ;

Far ayarlamalarımız ;

Torpido gözümüz. Işıklı mışıklı

Deri kaplı direksiyon simidimiz, Hız sabitleme ve ses sistemine erişebilme tuşlarımız ;

Aracın kilometresi ve ortalama yakıt tüketimi. Full şehir içi. Düne kadar 5.9'du ama dün biraz üst devirlerde kullanınca hemen 6 litreyi aştı.

Benzin ışığının yanmasına ramak kala kalan menzilimiz. Gayet yeterli. Honda Civic otomatikten sonra resmen bu araç yakıtı kokluyor, kokluyor Canını yediğim

Ses sistemi ve klima bölümümüz. Bu kadar fazla tuşa gerek varmıydı bilmem ama gece oldumu ışıklandırması çok güzel görünüyor. Klimamız ilk günden beri açık, kapatmam

Elektronik Park Freni ;

Bilgi ekranı ; Biraz daha büyük olsaymış iyiymiş. Herşeye ordan bakıyoruz da küçücük anasını satayım

Lüzumsuz bir bölme, Aux ve çakmaklık girişi.

Eveet. Gelelim en fitil olduğum kısma. Bu kadar küçük bölme olur mu ? Bence olmaz, olmamalı.

Gene bir eşya saklama gözümüz. Alt kısımdaki yer açılıyor, orada bir gizli bölme var. Çok gizli

Ses sistemine yakından bir bakış :

Goodyear 215 50 17 lastiklerimiz ve 17 jant.

Sensörler :

1.3 Dizel Fındık Motorumuz

Bu da final fotoğrafı olsun

Arkadaşlar aracım budur. Önceden belirttiğim gibi ekonomik olması için aldım bu aracı ve 1 haftadır beni yakıt konusunda maşallah üzmüyor. Rodaj zamanı bittikten sonra daha da düşer yakıt tüketimi diye düşünüyorum.

Aracın ilk bakımı 15.000 Kilometre de olacak.

Performans konusu çok tartışılıyor.

1.viteste kalkışta çok ağır onun dışında motorun kapasitesi ve aracın ağırlığına göre benim için yeterli performansta bir motor.

Aracın gece oldumu iç aydınlatmasına hasta oldum diyebilirim. Fotoğraf makinamın yanımda olduğu bir zamana denk gelirse gene fotoğraflarını çeker, koyarım.

FotoğrafLAR çok acemi işi çekildi çünkü daha çok acemiyim kusura bakmayın.

Görüşlerinizi yazarsanız sevinirim.

İyi forumlar..

EDİT 4 :

Arkadaşlar,

Perşembe gecesi İstanbul/Acıbadem'den Çanakkale/Assos tarafına yazlığa gideceğim. 23 nisanın pazartesine gelmesi dolayısıyla öyle arkadaşlarla 2-3 gün kaçamak yapalım dedik. Yaklaşık olarak 500 km gidiş, 500 km geliş toplam olarak 1000 km yol yapacağım.

Aracımın uzun yol tüketimini, Çok tartışılan motorunun uzun yoldaki performansını resimlerle birlikte İstanbul'a tekrar döndüğüm de paylaşacağım.

110 km/h hız da CC ile 4.5 - 5 litre arası yakıt tüketimi bekliyorum. İnşallah beklediğimin üzerin de bir tüketim çıkmaz. İyi forumlar.

20.04.2012 tarihi itibariyle yukarda bahsetmiş olduğım İstanbul/Acıbadem - Çanakkale/Assos yolculuğunu yapmış bulunuyorum. Aracım 1500 kilometreye yaklaştı, ilk uzun yolumu yaptım. Bunlarla ilgili görüşlerimi paylaşacağım. Önce resimlerle başlayalım.

Yaklaşık olarak 11-12 gün önce doldurduğum depo ile tamamladım bu yolcuğu.

Bütün ortalamaları 4.Levent'teyken sıfırladım. Tam yarım depo benzin ile yola çıktım. Bitirmiş olduğum yarım deponun tamımı şehir içi mesafelerdeydi ve 430 kilometre yapmıştım.

Neyse fazla uzatmadan yola çıkalım. Acıbadem'den Assos tarafına geldik toplam da 453.1 kilometre yol yaptık

Yol boyunca ortalama 4.7 litre yaktık.

Yazlığa geldiğim de kalan menzil.

Ortalama 90km/h ile gittim diyebilirim. 380 kilometre kadar tamamen şehir dışı , 70 kilometre kadar da talihi yol dedikleri yolda gittim. 70km'h hızla gittiğim de oldu 130km'h ile gittiğim de oldu.

Şimdi başa dönelim depoyu fulllettiğim andan itibaren 430 kilometre şehir içi ve 450 kilometre şehir dışı yol yaptım. Toplam da 880 kilometre ediyor, '' karma '' tüketim diyebiliriz ve hala 140 kilometre menzil var.

Sizce nasıl bu değerler ?

Uzun yol performansına gelince. Aracı hiç sıkıştırmadım genelde CC ile geldim. Araç sollamaların da 4.vites güçsüz kalıyor diyebilirim. Lakin aracı doğru devirler de kullandıktan sonra hiçbir sorun yok.

Yorumlarınızı bekliyorum. Herkese iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengiz Ç. -- 20 Nisan 2012; 20:19:03 >

• Hayırlı olsun.Allah kazasız belasız sürmeyi nasip etsin.
    When the lamp is turned off, all women get beauty.
  • hayırlı olsun fiyat uygun geldi bana

Forum lanetli fotoğraf yerine robot resim tercih edebilirsiniz

LUXURY HARD TOP
  • hayırlı olsun...
    Daha Fazla Göster
  • Hayırlı olsun, kazasız belasız kullanmanız dileğiyle. Çok iyi fiyata almışsınız.

aga o nasıl bir pazarlık ya biraz daha zorlasanız heralde bedava alacaksınız. harbi iyi fiyat

Orijinalden alıntı: f-a-t-i-h

Hayırlı uğurlu olsun aracınız,

Forum lanetli fotoğraf yerine robot resim tercih edebilirsiniz

Kamuflajlı fotoğraf koymayı düşünüyorum hocam
    Gümrük Müşaviri
    Galatasaray
  • Güle güle kullanın,Allah kazasız belasız binmeyi nasibetsin.
    Motor dedikleri gibi çok da kötü değil.
  • benimde gözüm bu arabada, geçen sene 1.3 sport için 46-45 binlere kadar iniyorlardı nevarki arabayı bulamamıştım sonra deli gibi zam geldi ta bu zamana kadar geldik hala alamadım:D
    bugün bende edition modeline bakıyım dedim ama şans işte bu seferde edition yok ellerinde:D

hayırlı olsun güle güle kullan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi garcia1905 -- 27 Mart 2012; 21:53:25 >

bu arada civic'i kaça verdiniz ?

Orijinalden alıntı: yek_ka

hayırlı ugurlu olsun :) performans beklentiniz yoksa yeterli sayılır ama 1.6 civicten sonra biraz hantal gelebilir :) ufak bir chip uyguluması yaparsınız herşey çözülür

2.5 benzinliden 1.6 benzinliye geçiş yaptım, 1.6 benzinliden şimdi 1.3 dizele. Civic de hantaldı hocam

Dediğim gibi performans beklentim yok. Beni şehir içi bir depoyla sakin kullanımda 800 kilometre falan götürsün yeter

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.