Şimdi Ara

Opamp Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu aralar bir proje üzerinde çalışıyorum. 3 faz sinüs inverter yapacağım. İlk önce osilatör kısmını yaptım. Mikro işlemciden 120 derece faz farklı bir kare dalga üretiyorum. Opamplar yardımıyla sinüse çeviriyorum. Çıkışta çok güzel sinüs alıyorum ancak sinüsler hep 0 altındaki voltajda oluyor. Örneğin + alternans +2.5V, - alternans -2.5V olacağına + alternans -1V, - alternans -6V oluyor. Bunu nasıl düzeltebilirim?

Devre şeması:

Opamp Sorunu
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Merhaba,,güzel bir iş inş. başarırsınız.Pic konusundan anlamam,,ama opamp bu devrede,söylediğiniz gibi devamlı eksi çıkışlı çalışır.Çünkü opamp girişini tam ters bağlantı yapmışsınız.Böyle opamp devresi hiç bir zaman artı çıkış vermez.Vermesi için girişteki sizin artı pini(3 noyu) direk eksiye bağlanmamalı yada dediğim gibi bağlantıyı tersleyin.
    Konunun ilerleyen zamanlarında yorumlarım olacaktır inş.
  • microişlemci ground ile opampların ground unun aynı olmasından kaynaklanıyor galiba.
    m.işlemci çıkışı 0 ile 5 volt arası değişiyor şuanki durumda. bunu -2,5 +2,5 haline getirmek lazım.

bunu yapmak için opamp groundu ve (simetrik besleme groundu dahil) m.işlemci ground undan +2,5V fazla olması lazım.
  •  Opamp Sorunu

yukarıdaki gibi bir bağlantı bu sorunu çözer düşüncesindeyim. ana ayrıntı; pic ile opamp aynı beslemeyi alsın. yukarıdaki devrede bu devrede c6 bağlandığı sürece senin devrendeki sorun kalkar. yani devrene c6 kondansatörünü ekle.
  • ne diyorum ya, kafam karıştı. kardeşim, benim devrede kullandığım c6 kondansatörü devrene ekle yeter, sinyalde bozulma varsa baska modifiye yapmamız gerekir, oda basit iş, terslemeyene arkadaşın dediği gibi 2.5v uygulamak yeter diye düşünüyorum
  • Denedim ama olmadı.

Son kısımdaki eviren kısmı devre dışı bırakıyorum. Bu sefer - alternans 2-3V'un altına düşmüyor.
  • Uzun uğraşlar sonucu sorunu çözdüm.

Önce opampların girişleri tersledim, olmadı. Kazançlarıyla oynadım, düzgün bir çıkış alamadım. En sonunda çıkıştaki opampların çıkışına birer tane eviren devre ekledim. Girişlere pot bağladım. İstediğim şeyi elde etmiş oldum.

Devrenin son hali:

Opamp Sorunu

Çıkış görüntüsü:

Opamp Sorunu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arduino Ortak GND Sorunu
    6 yıl önce açıldı
    zener diyot ve normal diyot farkı
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.