Bu ülkenin kültürüne acayip ters rock ve rockerlık.. Hep özentilik. Ve marjinal olma çabaları, yani rock falan sevdiği yok insanların, maksat farklılık olsun. Çünkü dediğim gibi bu ülke kültürüne ters,, Bu rock sevgisi anne baba tarafından fallik dönemde çocuğa aşılatılsa anca o zaman ''bu gerçek rocker'' denilebilirdi.. Fakat 12 yaşından sonra kazanılmış öğretiler sadece heves odaklıdır.
Siz hayat felsefesini rock üzerine kurmuş ihtiyar bir kurt tanıyor musunuz (bu ülkeden), giyimiyle, kuşamıyla,hal ve hareketleriyle, Belki aklınıza Erkin ve türevleri gelecektir ancak inanın o kişiler bile bunun geçici olduğunu bilirler.
Gerçek rock sevgisi fallik dönemde çocuğa kazandırılır. Ergenlikteki sadece hevestir.
Sosyolog Dr. Drahtatapete New York Times
quote:
Orjinalden alıntı: Drahtatapete
Bu ülkenin kültürüne acayip ters rock ve rockerlık.. Hep özentilik. Ve marjinal olma çabaları, yani rock falan sevdiği yok insanların, maksat farklılık olsun. Çünkü dediğim gibi bu ülke kültürüne ters,, Bu rock sevgisi anne baba tarafından fallik dönemde çocuğa aşılatılsa anca o zaman ''bu gerçek rocker'' denilebilirdi.. Fakat 12 yaşından sonra kazanılmış öğretiler sadece heves odaklıdır.
Siz hayat felsefesini rock üzerine kurmuş ihtiyar bir kurt tanıyor musunuz (bu ülkeden), giyimiyle, kuşamıyla,hal ve hareketleriyle, Belki aklınıza Erkin ve türevleri gelecektir ancak inanın o kişiler bile bunun geçici olduğunu bilirler.
Gerçek rock sevgisi fallik dönemde çocuğa kazandırılır. Ergenlikteki sadece hevestir.
Annem koyu bir G&R ve Scorpions hastasıydı.. Babamsa BEatles hariç pek dinlemezdi..
Ülke kültürüyle ne alakası var anlamadım..
Türk Sanat Müziği de dinlerim açar Opeth de dinlerim..
Gereksiz açıklamalar yapmayalım..
quote:
Orjinalden alıntı: tatbkath
quote:
Sen de onlar gibi giyin,, Ne biliim, Marlyn Manson tarzı kılığa gir, hatta marjinal kıyafetleşmede onları geç, o kadar geç ki, artık onlar sana sıradan gelsin, O zaman gözünde pul kadar değerleri kalmayacaktır, Çünkü level 3'ü gömüş adam olmuşun artık. level 2 kasmaz seni,,
NOT:Şu an level 1 desin.
Level up !
Farklı takılmak lazım Drahtatapete'nin dediği gibi.Orjinal ol farkı yakala.
Ben bunu dün akşam bir doktordan duymuştum.
quote:
Orjinalden alıntı: ŞakaAltıGerçek
Niye hepsi beni büyüleyebiliyor niye kendi kafamda onları hep insan dışı varlık olarak gördüğüm halde beni etkiliyorlar o masmavi gözlerine kara kalem çektikleri zaman 2 saniyelik göz göze gelmemiz bile beni orda eritmeye yetiyor.Aşık olmayacağım dememe rağmen amy lee ya da ne bileyim herhangi bir rockçı hatunu gördüğümde yine aklım başımdan gidiyor.Taksim veya bakırköye bi gidiyorum ordaki tüm kızlara aşık olup eve geliyorum yardımcı olabilecek var mı benim renkli gözlü ve rockçı kızlara karşı zaafım var ve hala çözümünü bulamadım
ihtilal ha gözümsün
quote:
Orjinalden alıntı: proxTed
Bende rapci olmama karşın şu rockcı kızlara da zaafım var
hangimizin zaafı yok ki :D
not: metalciyim
quote:
Orjinalden alıntı: Metalli Head
quote:
Orjinalden alıntı: proxTed
Bende rapci olmama karşın şu rockcı kızlara da zaafım var
hangimizin zaafı yok ki :D
not: metalciyim
nickten belli oluyor zaten
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: NoVaRiX
bende koyu bir rock dinleyicisiyim. konuyu görünce şöyle bir geriye dönüp baktımda; hayatıma giren kadınların çoğu rockçıydı. şuanki gayet tikky tayfadan ama istisnalar kaideyi bozmaz tabii..
tikky ne kız hasta mı?
Yok ya, sadece kokoş biraz. Kocaman küpeler, boncuklu kolyeler, kolsuz garip yelekler, parlak parlak çantalar takıp takıştırıyor. Sinir oluyorum, katil olucam zaten.
Benimde vaafım var ha.İlk defa dhde açıklıyorum bunu.Kimse bilmez.
quote:
Orjinalden alıntı: SAVIAR
quote:
Annem koyu bir G&R ve Scorpions hastasıydı.. Babamsa BEatles hariç pek dinlemezdi..
Ülke kültürüyle ne alakası var anlamadım..
Türk Sanat Müziği de dinlerim açar Opeth de dinlerim..
Gereksiz açıklamalar yapmayalım..
Bireysel alışkanlıklar ve kişilik çekirdeğinin daha fallik dönemde çocuğa kazandırıldığı, ülkemizde 5-10 yaş arası rock dinleyen ve seven bir komünitenin bulunmayışı ve en önemlisi ülke kültürünün henüz kendi iç dinamiklerini vatandaşlarına benimsetemeden 1980'lerden itibaren batı anlayışlı bir kültürle empoze edilmeye çalışılması sonucu kültürel mutasyona uğradık toplum olarak.
Aslında şu an geçiş evresindeyiz, bu yüzden çok sancılı dönemlerden geçiyoruz,Ve bu dönemlerde yaşayan kişilerin kesinikle zevk ve alışkanlıkları kendi isteği değil, yakın çevre merkezlidir.Milyonlarca özenti var ülkemizde.
quote:
Niye hepsi beni büyüleyebiliyor niye kendi kafamda onları hep insan dışı varlık olarak gördüğüm halde beni etkiliyorlar o masmavi gözlerine kara kalem çektikleri zaman 2 saniyelik göz göze gelmemiz bile beni orda eritmeye yetiyor.Aşık olmayacağım dememe rağmen amy lee ya da ne bileyim herhangi bir rockçı hatunu gördüğümde yine aklım başımdan gidiyor.Taksim veya bakırköye bi gidiyorum ordaki tüm kızlara aşık olup eve geliyorum yardımcı olabilecek var mı benim renkli gözlü ve rockçı kızlara karşı zaafım var ve hala çözümünü bulamadım
bence böyle konular açmayın çünkü forumda kötü niyetli kişiler çok fazla , iyi yapmıyorsunuz!
quote:
Orjinalden alıntı: Feyz-O
Çünkü sen bir abazansın
Şaka tabi
Nah şaka abazalık işte abazalık herşeyin sebebi abzalık onların biriyle çık bakam sonra gözünde nasıl çirkinleşiyolar senin gözünde ulaşılmaz galia onlar
Resim yok
quote:
Kesinlikle katılmıyorum.Çevremde 6-7 yaşından beri rock dinleyen insanlar var.Aileden gelen bir altyapı ile.Ben yaklaşık 10-11 yaşımda rock 14yaşımda da metal dinlemeye başladım.Bire bir sohbetlerde rock-metal kültürümün onlar kadar hatta onlardan daha iyi olduğu anlaşılabiliyor.
Hayat felsefesini bu tarz şeyler üzerine kurmuş bir ihtiyar bulmanız çok zor.Nedeni ise çok basit.Bu ülkede yıllarca bu tarz müzikle uğraşan insanlar baskı gördü.Bu ülkede gerçek anlamda rock-metal 80'li yılların başında yapılmaya başlandı.Şu andaki 40'lı yaşlarında olan onlarca çoğu özenti rocker'ın tanımadığı gitarist, vokalist ve davulcularımız var.Bundan 20 yıl sonra etrafta bolca kurt göreceksiniz.Erkin ve türevlerinin ilk elektro gitar çıkmadan önce bile bu piyasayı ne kadar takip ettiğini bilseydiniz aklınız dururdu.Yani o insanların müzik sevgisi geçici değil.Kaldı ki o insanlar genelde Anadolu Rock akımının insanları.Modern rock yukarıda da belirttiğim gibi ülkemizde 20-25 yıl önce yapılmaya başlandı.
Örnek vermek gerekirse dünya üzerinde bu müziğe çok geç başlamış ancak şu anda çok kaliteli müzisyenler olarak yoluna devam eden insanlarda vardır.(İlk aklıma gelen Lacuna Coil'in solistli Christina Scabbia'dir.Bu kültür ile 20 yaşında ilgilenmeye başlamıştır.)
Bu kültür evrensel bir kültür.Bir ülke kültürüne ters gibi yaklaşımlar tamamen yanlış bir yaklaşım.
Son olarak özenti olan rocker kızlar saçlarını sarıya boyayıp, podyuma çıkacakmış gibi konsere giden kızlardır.Bu kültürü gerçekten benimsemiş olan kızlar hayatlarını ve giyimlerini dinledikleri tarza göre değiştirirler.Sanılanın aksine ne erkek ne de kız rock dinleyicileri sert kişilikler değildirler.Sadece konserde kendimizi kaybediyoruz.Yanımıza geldiğiniz zaman üstünüze saldırmayız.
İmla hatalarım olduysa kusura bakmayın.
Gothic ' de denebilir
quote:
Orjinalden alıntı: kobem
quote:
bence böyle konular açmayın çünkü forumda kötü niyetli kişiler çok fazla , iyi yapmıyorsunuz!
Bak şeboya bak şundaki asalete güzelliğe bak hay yaradana gurban
ŞEBNEM BİR NUMARA! EVA DA İYİ ANCAK ŞEBNEMDEN VAZGEÇMEM!
MÜZİKTEN ANLAMAYANLAR KONU HAKKINDA YORUM YAPMASIN LÜTFEN !
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: kobem
quote:
Bak şeboya bak şundaki asalete güzelliğe bak hay yaradana gurban
rock mı dinlemeye baslasak ne
ha asıl rap dinlerimde rock falan da dinlerim zaten kulaga hoş geldikten sonra
quote:
Orjinalden alıntı: Drahtatapete Bireysel alışkanlıklar ve kişilik çekirdeğinin daha fallik dönemde çocuğa kazandırıldığı, ülkemizde 5-10 yaş arası rock dinleyen ve seven bir komünitenin bulunmayışı ve en önemlisi ülke kültürünün henüz kendi iç dinamiklerini vatandaşlarına benimsetemeden 1980'lerden itibaren batı anlayışlı bir kültürle empoze edilmeye çalışılması sonucu kültürel mutasyona uğradık toplum olarak.
Aslında şu an geçiş evresindeyiz, bu yüzden çok sancılı dönemlerden geçiyoruz,Ve bu dönemlerde yaşayan kişilerin kesinikle zevk ve alışkanlıkları kendi isteği değil, yakın çevre merkezlidir.Milyonlarca özenti var ülkemizde.
Pek çok müzik tarzını insanlara empoze etmek mümkünken Rock ı empoze etmek neredeyse imkansız..
Çünkü bir insan kesinlikle sırf özendiği için Children Of Bodom ya da Static X dinleyemez bu mümkün değil..
Dinlese bile bir süre sonra inanılmaz bir baş ağırısı ile dinleyeceğinden vazgeçecektir..
5-10 yaş arasında zaten herhangi bir kültür bireye empoze edilemez.. Daha çakraların bile oturmadığı, neyin ne olduğundan habersiz bir bireyin gelişme sürecinde özentilikten çok deneyim katmanları görev almaktadır..
quote:
Orjinalden alıntı: SAVIAR
quote:
Orjinalden alıntı: Drahtatapete Bireysel alışkanlıklar ve kişilik çekirdeğinin daha fallik dönemde çocuğa kazandırıldığı, ülkemizde 5-10 yaş arası rock dinleyen ve seven bir komünitenin bulunmayışı ve en önemlisi ülke kültürünün henüz kendi iç dinamiklerini vatandaşlarına benimsetemeden 1980'lerden itibaren batı anlayışlı bir kültürle empoze edilmeye çalışılması sonucu kültürel mutasyona uğradık toplum olarak.
Pek çok müzik tarzını insanlara empoze etmek mümkünken Rock ı empoze etmek neredeyse imkansız..
Çünkü bir insan kesinlikle sırf özendiği için Children Of Bodom ya da Static X dinleyemez bu mümkün değil..
Dinlese bile bir süre sonra inanılmaz bir baş ağırısı ile dinleyeceğinden vazgeçecektir..
5-10 yaş arasında zaten herhangi bir kültür bireye empoze edilemez.. Daha çakraların bile oturmadığı, neyin ne olduğundan habersiz bir bireyin gelişme sürecinde özentilikten çok deneyim katmanları görev almaktadır..
Abi ne yaptın metal camiasının bütün karizmasını çizdin COB diyerek.
Şaka bir yana 5-10 yaş arası zorla kabul ettirmeniz imkansız bu tarz şeyleri.Eğer içinden geliyorsa dinlemeye başlıyor.3 yaşında metalcore dinlerken headbang yapmaya çalışan arkadaşımın kardeşi var.Ağzım açık izlemiştim çocuğu.