Şimdi Ara

onu geri götüreceğim için çok üzgünüm.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 15 gün önce muhabbet kuşu aldım. kuş satan adam şunlar var 60 tl 1 ayda konuşma-alışma garantisi veriyorum alışmazsa geri getir başka yavru veririm dedi. bide şunlar var 30 tl onlara garantim yok dedi. bende 30 tl lik olanlardan istedim dünya tatlısı maviş... fakat 15 gün oldu her ne yaptıysak alışmadı bırakın alışmayı kafesin önüne gidip baktığım zaman bile deliriyo kendini yerden yere vuruyo kafesin içinde.

netteki bütün forumları okudum bütün bilgileri aldım bütün gerekenleri yaptım fakat bir türlü alışmadı. konuşmasını istemiyorum sadece yanına gittiğim zaman çırpınmasın yeterdi benim için. milletin kuşları ne güzel onlarla takılıyo tabaklarından yemek yiyo omuzlarıa başlarına konuyo hatta koynuna girip yatıyo...

birde muahabbet kuşu ile ilgili bir sayfaya fotosunu koyup sordum admini dediki bu kuş yetişkin alışmaz.. 3 ay 6 ay geçsede alışmaz dedi.

bugün sabah 11 gibi geri götürücem ve farkını verip öbür kuşlardan biitanesini alıcam. biliyorum hiç etik değil bu yaptığım ama evddekilerde madem sadece yem yiyip oturucak ozaman niye aldın bunu diyolar.

kendimi kötü hissediyorum :( siz neler düşünüyosunuz?

(em onu vs vs şakalar yapmayın zira komik olacağını düşünmüyorum)

• 15 gün oldu demişsin, bence bi hastalığı falan yoksa vermeni tavsiye etmem. Benim de yaklaşık 2 - 2,5 yaşında bi kızım var her ne kadar huysuz olsa da yanına gittiğimde bağıra bağıra kaçsa da bir süre sonra kendiliğinden alıştı. Sadece kuş olarak değil de canlı olarak değerlendirin, insan olarak biz bile bazen farklı ortamlara girdiğimizde sıkıntı çekebiliyoruz..
  • Yazık değil mi hayvana? Bence geri götürme. Zaten kafeste büyümüş. Dışarı salsan yaşayamaz. Gidip geri versen, alan da senin gibi 15 gün sonra değiştirir. Yalnız kalacak sonra hayvancağız. Bence sen bak.
  • 7.5 yıl yaşadı beni muhabbet kuşum, geçen sene öldü.

İlk zamanlar benimkide öyleydi, 15 gün oldu demişsin dur daha ne yaptın, alışacak zamanla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amon Amarth

7.5 yıl yaşadı beni muhabbet kuşum, geçen sene öldü.

İlk zamanlar benimkide öyleydi, 15 gün oldu demişsin dur daha ne yaptın, alışacak zamanla.

Başınız saolsun sayın hocam güçlü olun atlattınızmı o çirkin dönemi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vitor reis

quote:

İlk 1-2 ay kötüydü. Ev sessizliğe büründü resmen.
    Boru mu 8 yıla yakındır bizimleydi, akşama kadar öterdi hiç susmazdı.

Yalnız kalmış gibi hissettim, sonra alıştık tabi.
  • 15 günde alışmayabilir normal.Sen eğitime baştan başlamalısın.İlk önce kafeste ayna varsa kesinlikle çıkar ve hayvanı aynalardan uzak tut.Kafesin içindeki oyuncakları çıkart.Birden fazla tünek varsa onuda çıkar.(tabi suluk ve yemliğe erişebilsin hayvan,zorluk çıkacaksa 2'de kalabilir ama tercihen alışma sürecinde tek tünek ideal.)Muhabbet kuşu eğitimi kafes içinden başlar.Sen eğitime sil baştan bavşlamalısın.Asla ama asla hayvan sana alışmadan kafesten salma.Oldu ki kaçtı kafesten asla ama asla kovalama.Muhabbet eğitiminde ilk kural korkutmamak ve hayvanı kovalamamaktır.Oldu ki kafesten bir şekilde kaçtı,gece çökene kadar bekle,ışıkları kapat,hayvan görmeden yakala ve koy kafese daha sonra ışıkları aç.Kafes içi eğitimde 3 gün falan hayvanı yanınızda bulundur ama içeri elini sokma.Hayvan mekanına güven kazansın.Daha sonra ufaktan ama ısrarcı ve korkutucu olmadan elden yemle kafes içinde ve elden yemlemeye devam et.Yavaş yavaş sana güvenmeye başlayacaktır.Bu konumda o zili eline falan alıp onunla da oynatmaya çalışabilirsin.Ana kurallar;üzme,korkutma,ısrar etme.Hayvan parmağına çıkarsa,olabildiğince uzun tut.Yani sıkılıp bırakmaya çalışma.Bu şekilde alışır inşaALLAH.Kolay gelsin.Sakın ha hayvanı aç falan bırakma alışsın diye,kanadını falan da kesme.Daha sonra eş de alabilirsin alışınca. yavaştan onu da kendine alıştırmaya çalışırsın.Ancak unutma eş alınca sana ilgisi azalır,ancak bu hayvanlar eşleriyle daha mutlu oluyor.(yöntem tescillidir,bizdeki mubiş köpek kadar evcilleşmiş ve bana alışmıştı.)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

nereye defnettiniz

• quote:

quote:

quote:

quote:

nereye defnettiniz

Babam bi ağacın dibine gömmüştü.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

nereye defnettiniz

yeni bir kuş almaya ne dersiniz.. Bir nevi ikinci baharınız olur

• quote:

3-4 kez söyledim ama evdekiler istemiyor bu da ölecek sonra yine üzülcez diye
  • Cok tesekkurler hepinize. Yataktayim uzuntuden aglamakli oldum uyku tutmadi resmen cepten bakayim belki bir bilen tavsiyede bulunur dedim iyiki bakmisim.

Ne biliyim o sitenin admini alismamasi konusunda kesin konusunca kafam allak bullak oldu.

Ama geri goturmicem ben bakicam ona ne olursa olsun. Umarim ilerde beni utandirir cana yakin bir kus olarak. Olmasada cani sagolsun :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

nereye defnettiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: sirenia

Cok tesekkurler hepinize. Yataktayim uzuntuden aglamakli oldum uyku tutmadi resmen cepten bakayim belki bir bilen tavsiyede bulunur dedim iyiki bakmisim.

Ne biliyim o sitenin admini alismamasi konusunda kesin konusunca kafam allak bullak oldu.

Ama geri goturmicem ben bakicam ona ne olursa olsun. Umarim ilerde beni utandirir cana yakin bir kus olarak. Olmasada cani sagolsun :)

En iyisini yaparsın
  • Konuyu baltalamak gibi amacim yok da kuş besleyenleri hiç anlamadim

• Hehe hepsi birbirinden tatli. Uzun omurlu olurlar umarim.

Birde size baska bir muhabbet hikayemizi anlatayim merhum babam kuscuya muhabbet almak icin gitmis ben kucugum ozamanlar bakmis bakmis kafeslere gitmis en kosede oturan en sessiz en sunepe :) en renksiz,soluk hayvana kafayi takmis demis bunu ver bana. Inanirmisiniz o kus oyle bir kus olduki evimizin nesesi babamin benim annemin en sakaci en geveze en samimi dostumuz oldu. Konusuyodu omuzumuzdan kafamizdan inmiyodu asiri insancildi. Sonra neden bilmiyorum ve kucuk oldugum icin hatirlamiyorumda oluverdi...

Anlatmak istedigim bunlari dusununce ve sizin tavsiyelerinizi dikkate alinca umudum yenilendi :) umarim cici bi kus olur bizim yaramaz

• quote:

Orijinalden alıntı: sirenia

15 gün önce muhabbet kuşu aldım. kuş satan adam şunlar var 60 tl 1 ayda konuşma-alışma garantisi veriyorum alışmazsa geri getir başka yavru veririm dedi. bide şunlar var 30 tl onlara garantim yok dedi. bende 30 tl lik olanlardan istedim dünya tatlısı maviş... fakat 15 gün oldu her ne yaptıysak alışmadı bırakın alışmayı kafesin önüne gidip baktığım zaman bile deliriyo kendini yerden yere vuruyo kafesin içinde.

netteki bütün forumları okudum bütün bilgileri aldım bütün gerekenleri yaptım fakat bir türlü alışmadı. konuşmasını istemiyorum sadece yanına gittiğim zaman çırpınmasın yeterdi benim için. milletin kuşları ne güzel onlarla takılıyo tabaklarından yemek yiyo omuzlarıa başlarına konuyo hatta koynuna girip yatıyo...

birde muahabbet kuşu ile ilgili bir sayfaya fotosunu koyup sordum admini dediki bu kuş yetişkin alışmaz.. 3 ay 6 ay geçsede alışmaz dedi.

bugün sabah 11 gibi geri götürücem ve farkını verip öbür kuşlardan biitanesini alıcam. biliyorum hiç etik değil bu yaptığım ama evddekilerde madem sadece yem yiyip oturucak ozaman niye aldın bunu diyolar.

kendimi kötü hissediyorum :( siz neler düşünüyosunuz?

(em onu vs vs şakalar yapmayın zira komik olacağını düşünmüyorum)

Al eline ısırsada korkma hergün yap bunu elinde bişeyler yedirt alışır.

• Bence aklinizdan geceni yapmayin,mesela siz oturup tv izlerken kafesi alin yaniniza koyun saatlerce dibinizde dursun ama ilgilenmeyin o da siz ona zarar vermediginiz icin bi sure sonra alisacaktir ve artik marul yapragiyla alistirma yapabileceginiz zaman gelmis demektir,arada bi marul yapragi uzatin kafesin icine ama bakmayin,kacacaktir ama bi sure sonra gelip ufak ufak yemeye baslayacaktir bu sekilde davranirsaniz basarili olursunuz eminim,kuslar ani hareketi ve yuksek sesi sevmez karanlikta ise gormez ve korkarlar bilginize,,,

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende yanıma bir tane bu muhabbet kuşu veya jako papagan alsam diyorum konuşanlarından.. 1 hafta sonra evdekilere ana avrat sövmesin.. yanımda durursa ? malum ts , skype gibi şeyleri sık kullanıyoruz ve bol küfürlü miniminnacık bişey yahu bu kuşlar en kralı cennet papaganı
  • quote:

Orijinalden alıntı: RancStone

doğru kararı sen vericeksin
    buda benim kuşuum

Hocam arkada çalan müziğin ismi nedir ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.