Şimdi Ara

#onlineegitimehayır -> destek (!) [edit geldi] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
1
Favori
4.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
118 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Online eğitim düzgün bir altyapı öncülüğünde yapılsa amenna. Bağlantı kesiliyor, drop giriyor abuk subuk işler oluyor. Bu işin Gold Standard'ı var: uDemy gibi Coursera gibi. Öte yandan örgün eğitim de bulaşıcılık açısından risk taşıyor. Uygun bir model yapmak güç cidden.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Venture -- 8 Eylül 2020; 14:23:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 23 Eylül 2020; 9:49:25 >
  • Cok farkli kafalar var konuda. Online egitimde alinan verim maksimum %40 civarlarinda oluyor. Yüzyüze egitim su an en mantıklısı mi bilemiyorum, karar sahibi ben değilim ancak ileride işverenler online eğitim görmüş mezunlari ise almak istemeyecekler. Konu sahibinin yaptigi analizleri ben anlayamadım, ulan ben dersten kafami kaldiramazken sanki üniversitede 7/24 krem şantili zorno cekiliyo gibi lanse edilmis.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Görende sanarki eğitim şahane yahu yapılsa ne olur yapılmasa ne olur kağıt parçası olmuş diploma okusan ne yazar boş yere giden zaman.Masrafınız olmaz en azından.


    Eğitim kaliteli iyi olsa birşey derdim ama yok.Beş para etmez.Aklı imkanı olan yurt dışına çıkıyor zaten.Aldığınız diplomalar beş para etmiyor.

  • Çevremde çoğu yüzyüze isteyen kişiler aile evinden kaçmak için istiyor yada ev kirasını boş veriyorlamrış gibi hissetikleri için öle istiyorlar belli başlı bölümler dısında inandırıcı gelmiyor sızlanmaları

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: impostoryw

    şunuda eklemek isterim. okul açılsın diye sağda solda bağıranlar, okul açıldıktan çok değil 2-3 gün sonra kapansın diye ses yapmaya başlayacaklar. o yüzden bunlara kulak asmayın.

    ne yapılsa tersini savunacaklar


    aklı melekelerini kaybetmiş artık bazı insanlar.

  • Ad hominem yaklaşamam. O yüzden fikir üzerinden konuşacağım.


    Üniversite açılması başka bir boyuttur. Zira 81 ildeki insanın 81 farklı ile dağılması yani virüsün çok iyi bir sirkülasyona kavuşması ülkede ameliyat olabilecek 1 hastane bile kalmama ihtimali demektir. Bu ilkokul açılması gibi bir şey değil. İlkokulda herkes kendi ilçesinde gidiyor (Çok büyük bir bölüm)


    Bu yüzden üniversite açılmasına karşıyım. ''EE abi tatile gittiler.'' Evet tatile gidilmemeliydi bayramda şehirlerarası yasak gelmeliydi doğru diyorsunuz. Ama bu yanlış yapıldı diye diğer yanlışları da yapılabilir hale getirilmez. Bu da Whataboutism safsatasına girer.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-530508BB2 -- 8 Eylül 2020; 15:34:5 >
  • Birileri okulda karı kız tavlayacak diye ben İstanbul metrobüslerinde corona kapma korkusu stresi ile yaşayamam kusura bakmasınlar. Benim yakın arkadaşım kronik hasta, bu çocuk metrobüse binerse ve coronaya yakalanırsa kurtulma şansı çok düşük. Herkes bencilce konuşuyor. Yakınları corona kapınca da ağlarlar devlet bize bakmıyor diye.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buradan yazarak memlekete yön verecek güya

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tamam knk okula gitmeyeceksin sinirlenme bu kadar evde asosyal asosyal takılabilirsin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: M3lank0lik

    Görende sanarki eğitim şahane yahu yapılsa ne olur yapılmasa ne olur kağıt parçası olmuş diploma okusan ne yazar boş yere giden zaman.Masrafınız olmaz en azından.


    Eğitim kaliteli iyi olsa birşey derdim ama yok.Beş para etmez.Aklı imkanı olan yurt dışına çıkıyor zaten.Aldığınız diplomalar beş para etmiyor.

    Aklı imkanı olmayanlar ne yapsın? Son zamanlarda birde böyle tipler çıktı eğitim kalitesi çok kötü yaaa boşa zaman kaybı yaaa. Bu herif bir de azılı muhalif yani sonra ülkede bir şey olduğunda akplilere sallıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence uzaktan değil yüz yüze gerekiyor çünkü hiçbirşey anlamıyor çocuklar

  • Online eğitime nasıl hayır diyebiliyorsunuz okula gitsinler de ölsünler mi çocuklar

  • quote:

    Orijinalden alıntı: EthanCarter III

    Eğitim isteyen gençlere neden kötü gözle bakıyorsunuz? Bu ülkede eğitim alan herkes mi dediğiniz gibi ortam için sevgili yapmak için gidiyor? Online eğitim gerçekten rezalet bakın muhalefet olmak için söylemiyorum bizzat kendim şahit oldum. Gençler Mart ayından beri evde he elbet aralarında tatile giden kesim vardır ona lafım yok. Gençlerin asıl tepkisi sen normalleşme adına düğünlere, tatillere izin ver eğitime gelince virüs var. Üniversite sadece ders almak için gidilen bir yer değil en unuttuğunhz kısım burası gençler hayatlarının baharında eve kapanmak istemiyor ki üniler yüzyüze eğitime geçmesin bu seferde kafelere avmlere akın edecekler.

    İkinci soruna evet


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HayatDevamEdiyor

    İkinci soruna evet



    Alıntıları Göster
    O senin sığ bakış açın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha bugün ABD'de üniversitelerin açılmasından sonra vaka sayıları 27 bin artmış.Siz yüz yüze eğitimi unutun.Online eğitime alışmaya bakın çünkü önümüzdeki yıl da böyle olacak.Bu virüs buradan gitmez.Millete maske takmadın deyince sanki anasına küfür etmişsin gibi üstüne yürüyor.

  • Ülkedeki eğitim oranını düşünürsek konu sahibi ve destekçilerine çok fazla kızamıyorum. Düşünsene ülkede üniversite okuyorsun sonra kendini eğitimli biri olarak görüyorsun, ama kafada bir at gözlüğü.


    Mitingler yapılıyor, herkes kafelerde, parklar, bahçeler, denizler dolu ama eğitim konu olunca virüs var. Online eğitim yapabilmek için bir altyapı gerekiyor, kalifiye öğretmenler ve bilinçli öğrenciler gerekiyor. Ne alt yapı var, ne doğru düzgün kalifiye öğretmen ne de bilinçli öğrenci. Eğitim yılı boş bir dönem geçiriyor.

  • İyi üniversitede okuyup kaliteli eğitim almak isteyenlere eyvallah,ama taşrada okuyup karı kız ortamı için okulların açıkmasını isteyenlerin nefes almasına gerek yok.Bunlar kız gördü mü badboy havalarına girip maskeyi,sosyal mesafeyi de unuturlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-57554940B

    evet zaten bizde bunu istiyoruz aslında fakat bazı malaklar yüzünden bu durum tersi olabilir diye çekiniyoruz. ne güzel kışın soğukta okul yolu tutmaktansa, sıcacık evde bak. benim okulum uzak 12 km ve 12 km full yokuş yukarı o yüzden zor oluyor. benim işime geldi.

    masrafım inanılmax azaldı yol parası vs yemek derdi de yok. okul zamanı maddi açıdan çok zor durumdaydık şimdi belki toparlarız bu açıdan da düşünün

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EthanCarter III

    Aklı imkanı olmayanlar ne yapsın? Son zamanlarda birde böyle tipler çıktı eğitim kalitesi çok kötü yaaa boşa zaman kaybı yaaa. Bu herif bir de azılı muhalif yani sonra ülkede bir şey olduğunda akplilere sallıyor.

    Alıntıları Göster

    Eğitim kalitesi kötü.Bu bilinen bir gerçek.


    İmkanı olmayan içinde ne yazdım el maharet isteyen genellikle teknik işlere yönelsinler.En azından elinizde bilezik olur.Zıttırı bir yerden mezun olup gidip tezgahtarlık veya kasiyer maaşına bir yerde çalışmak durumunda kalmayın.



    Çözüm bulmak için yetkin kişi olmak lazım.Ben yetkili değilim.Milli Eğitim bakanı veya YÖK başkanı değilim bilmem anlatabildim mi gördüğümü yaşanılanı söylerim.imkanım olsa sanıyorum bir kere yazmıştım.Kişinin bilgi yetenek ve yerinde görerek yeteneklerine göre zamanda kaybetmeden yetişmesini sağlayacak bir yöntem sağlardım.


    3 dönem kuralı ve bu ilk öğretimde başlıyor.İlk 2 dönem normal eğitim 3.dönem ise kişinin ileriye dönük yeteneklerini keşfettiği ve zaman kaybetmeden bunun üzerine eğitim alıp sevdiği işi yapmasını sağlayacak ve bu şekilde onu topluma kazandıracak bir metod.Bu şekilde ne her insan bir noktaya hedeflenmiş olacak nede mutsuz insan çoğulluğu olacak.Bu durum ülke ihtiyacı dünya ihtiyacı kişilerin istek arzu ve hedefleri doğrultusunda 5 ve 10 yıllık planlama ile özgünleştirilecek.


    Boş boş gerek lise olsun gerek lise üniversitede aynı şeyleri görmeyecek zaman kaybı yaşamayacak kişi.Piyasaya girdiğinde düz duvara çarpmayacak.Hazır ve nazır biçimde çalışır vaziyette olacak staj dönemine gerek kalmayacak zaten teori ile beraber pratiğide okurken yapmış olacak.Avrupadaki sisteminde aşağı yukarı benzeri olacak.


    Yapmak istenildiğinde yapılacak çok şey var.Bunun temelini atsan 15 yılda ancak meyvesini toplarsın mutlu gelecekler oluşturmak kolay değil.Yoksa ipsiz sapsız huzursuz agresif toplumla baş edemezsiz.Şuanda bomboş yerlerden mezun olan bir çok kişi var.Ama bu kişiler okumak için değilde.Kendi yetenekleri doğrultusunda bir hedefe yönlense idi işsizlik diye birşey olmayacaktı.





  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.