Şimdi Ara

Online oyunlar kumara teşvik ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Gecenlerde bi sebep yuzunden mahalledeki internetcafeyi kullanmak zorunda kaldım (apartman mantolaması sırasında kablo kopmuştu)
    neyse yan masalardaki COCUKLARIn (genc degil), knights online gibi oyunlar icin karakter satın almak icin aileden nasıl PARA AŞIRIRIM
    , baba cuzdanından nasıl caktırılmadan para aşırılır gibi konularda konustuklarından hatta forumlardan igrenc otesi yazıları okuduklarına
    (renkli sahte para bas babanın cuzdanından hakiki ile değiştir), ve cocuk babasının nasıl belaya girecegi UMRUNDA bile degil, o alacagı
    knights karakterin derdinde. Bunu izledikden sonra TTNET'in AİLE paketine hakvermedim degil ve bu konuyu BTK ve RTUK'e ilettim.
    Bu tur online oyunların bir sekilde internetcafelerden alınması veya baska ciddi onlemlerin alınması konusunda. Hatta cocuklardan biri
    yeni dogan kardeşine takılan ceyrek altını annesinden calıp getirmiş. yani OHA dedim kardeşim yaw OHA. Gencligimiz uyuşturucan beter
    durumda oyun bagımlısı hale gelmiş ve bu işin paralı olması onları ne tur igrencliklere itiyor anlatamam.

• quote:

Orijinalden alıntı: worldwidewild

Gecenlerde bi sebep yuzunden mahalledeki internetcafeyi kullanmak zorunda kaldım (apartman mantolaması sırasında kablo kopmuştu)
    neyse yan masalardaki COCUKLARIn (genc degil), knights online gibi oyunlar icin karakter satın almak icin aileden nasıl PARA AŞIRIRIM
    , baba cuzdanından nasıl caktırılmadan para aşırılır gibi konularda konustuklarından hatta forumlardan igrenc otesi yazıları okuduklarına
    (renkli sahte para bas babanın cuzdanından hakiki ile değiştir), ve cocuk babasının nasıl belaya girecegi UMRUNDA bile degil, o alacagı
    knights karakterin derdinde. Bunu izledikden sonra TTNET'in AİLE paketine hakvermedim degil ve bu konuyu BTK ve RTUK'e ilettim.
    Bu tur online oyunların bir sekilde internetcafelerden alınması veya baska ciddi onlemlerin alınması konusunda. Hatta cocuklardan biri
    yeni dogan kardeşine takılan ceyrek altını annesinden calıp getirmiş. yani OHA dedim kardeşim yaw OHA. Gencligimiz uyuşturucan beter
    durumda oyun bagımlısı hale gelmiş ve bu işin paralı olması onları ne tur igrencliklere itiyor anlatamam.

şu online oyunlar resmen rezalet. çocuklar maalesef sanal ile gerçeği ayırt edemiyor. somut olmayan bir şey için para veriyorlar, bir de üstüne sahtekarlık yapıyorlar. oyunlarda kullanılan sanal para ile gerçek para zaten iç içe girmiş durumda bunları da ayırt edemiyor çocuk. internet cafelerin de işine geliyor bu durum. hepsinin camında falan eşyası filan karakteri falan level filan oyun parası vs. yazıyor. öncelikle bunların engellenmesi lazım. internet cafeler sadece verdiği hizmetin parasını alacak, bu tür sanal şeyler satması yasaklanmalı.

• tanıdıgım tum arkadaşlara faceden rica ettim bunu herturlu yere şikayet edecem, hatta icişleri bakanına bile email atacam (resmi email adresimden)
    bu internetcafe lerin şiti cıktı

Orijinalden alıntı: Lasvegaswings

internet kafelerde yaş sınırı yok mu sanki öle bişey çıktı son zamanlarda uygulanmıyomu?

12 yaş sınırı var sanırım. aileden izin falan da isteniyordu galiba. ama işin ucunda para olduğu için kimsenin bu sınırı dikkate alacağını sanmıyorum.
  • Bu olayın sebebi bence aileden kaynaklanıyor . Cocuklarıyla dogru duzgun ilgilenmemelerinin sonu . llkogretim 8. Sınıfta kuzenim var ben bildim bile oyun oynar kucuklugunden beri . Playstation , psp , pc , nintendo v.b ( netten bi dolu online oyun oynadıgınıda gormusumdur ) . Ancak su zamana kadar bi oyun icin ne para verdigini nede para vermeye niyetlendigini gordum . Bence cafelerin denetiminin sıkıslasmasından once aileler bilinclendirilmeli . Su ulkede kac tane int cafe var kim bilir bunların denetimi nasıl olur nasıl yapılır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    CPU Intel Core i7-14700KF GPU MSI RTX 4070 TI Super 16G Gaming X Slim Motherboard MSI Mag Z790 Tomahawk Max Wi-Fi RAM Kingston Fury Renegade DDR5 RGB 32GB 6400MT/s DDR5 CL32 SSD Samsung 980 PRO NVMe M.2 2 TB SSD PSU MSI MPG A1000G Case MSI MPG VELOX 100P Liquid Cooler MSI MAG CORELIQUID E360 Monitor LG 27" 27GL850-B Nano IPS 1440P 144HZ &amp; AOC 27" E2752VQ TN 1080P 60HZ Keyboard Logitech G513 Mouse Logitech G Pro Hero Sensör 16.000DPI Pad Logitech G440 Headset SteelSeries Arctis 1 Wireless

CPU Intel Core i5-10400F GPU MSI GeForce RTX 2060 Super Gaming X 8GB 256Bit GDDR6 Motherboard MSI MAG Z490 Tomahawk RAM G.Skill Trident Z Neo 32GB DDR4 3600MHz CL16 NVME M2 SSD Samsung 970 Evo 1 TB SATA SSD Samsung 860 Evo 500GB HDD WD CAVIAR BLUE 1 TB 7200 RPM PSU Corsair RM750 Case Zalman S2 Mid Tower Case Fan 5 x Cooler Master MasterFan Pro 120 Air Flow 120m Monitor LG 27" 27GL850-B Nano IPS 1440P 144HZ Keyboard Logitech G513 Mouse Logitech G502 Pad Logitech G240 Headset Razer Kraken 7.1 V2
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.