Şimdi Ara

Online Günlük / Kitaplar Hakkında ki Yorumlarım / Adım Adım Yazarlığa Gidiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, konuma hoş geldiniz. Yaklaşık iki aydır bu tarz bir konu açmayı düşünüyordum. Kısmet bugüneymiş. Öncelikle başlıkta yazdığım üç unsuru açıklamakla başlayayım.
    Online Günlük:Bunu YGS/LYS bölümünde görmüştüm, sınava hazırlanan bir arkadaş bu bölüme konu açmış, kendisine bir ders çalışma planı hazırlamış ve ara sıra konusuna yaptıkları hakkında bir şeyler yazıyordu. Benzer bir durumu bende "kitap okuma programı" olarak bu bölümde yapmayı düşünüyorum. Uzun lafın kısası, 3-5 günde bir hangi kitabı okuyorum, o gün kaç sayfa okudum tarzında yazılar yazacağım.
    Kitaplar hakkında ki yorumlarım: Okuduğum bütün kitapları, dilim döndüğü(aslında klavyem yettiği :)) kadar sizlere tanıtmaya çalışacağım. Şunu önemle belirtmek istiyorum: Burada ki amacım kitap tanıtımı yapmak değil zira bunun için yüzlerce site bulabilirsiniz. Amacım: okuduğum kitaplar hakkında "kendi yorumlarımı" sizinle paylaşmak. Bunu yapmamın en önemli sebebi: Bu bölümün çok hareketsiz, sakin, pasif olduğunu düşünüyorum ve bu içimi parçalıyor. Bu kadar yararlı bir bölümün böyle olmaması gerektiğini düşünüyorum ve elimden geldiğince burayı hareketlendirmeye çalışacağım.
    Adım adım yazarlığa gidiş: Kitap okuyan hemen herkes "bende bir şeyler anlatmalıyım" der. Ve çoğu yazarın kitap macerası böyle başlar. Fakat benim durumum bu klasik görüşe uymuyor çünkü ben kitap okumadığım dönemde "bende bir şeyler anlatmalıyım" dedim ve kolları sıvadım. Hatta ilk kitabımın 50 sayfalık bir bölümünü de yazmıştım. Fakat gördüm ki bir şeyler yazmak için öncelikle okumak gerekiyor. Bu yüzden yazdıklarımı bir kenara bırakıp okumaya başladım. Ve bu süreci sizlerle paylaşmak istedim. Hem bölüm az da olsa canlanır hemde ben buraya gelip bir şeyler karalamam gerektiği sorumluluğunu üstüme alırsam ileride doğabilecek "boş ver ya bu aralar okumayayım" problemine çözüm bulmuş olurum. Ve belki sizden birilerinin kitap okumasına/yazmasına vesile olurum :)




    ÖNEMLİ NOT: Okuduğum kitaplar hakkında ki yorumlarım, objektif değildir. Adı üstünde KENDİ YORUMLARIM. Benim beğenmediğim bir kitabı siz beğeniyor olabilirsiniz ya da tam tersi bir durumda söz konusu olabilir. Burada ki amaç az da olsa sizlere bir fikir vermedir.


    KİTAPLAR HAKKINDA Kİ YORUMLARIM

    1-Uçurtma Avcısı - Khaled Hosseini
    İddialı bir cümleyle giriş yapmak istiyorum: Okuduğum en iyi roman. Hikayenin büyük bir bölümünde Emir ve Hasan' ın arkadaşları anlatılır. Fakat romanında tek konusu bu değildir elbette örneğin: 1960' lı yılların Afganista' nın da neler olup bittiğini ve savaşın insanlar için ne ifade ettiğini de öğrenebilirsiniz. Emir baş kahramandır ve hikaye onun ağzından anlatılır.Hikaye Afganistan'da geçiyor, savaş dönemi anlatılıyor. Şaşırtılmayı, süprizleri, duygusallığı sevenlere gönül rahatlığıyla önerebileceğim bir roman. Çoğu kitap tanıtım sitelerinde en sürükleyici kitaplar ve ağlatan kitaplar arasında ilk üçte yerini almış vaziyettedir.

    2- Mahrem - Elif Şafak
    Elif Şafak' la ilk tanıştığım kitap. En iyi roman ödülü, en çok satanlar listesinde üst sıralar derken heves edip aldım. Umduğum gibi çıktı mı? Maalesef. Sık sık sırf kitap yazmak için yazılmış hissine kapıldım. Kitabı bitirmek için kendimi epey bir sıktım dersem abartmış olmam."İnsanların dış görünüşlerine göre yargılanması" temasını işliyor.

    3- Git Kendini Çok Sevdirmeden - Tuna Kiremitçi
    Romanda ilk dikkatimi çeken konu erkek bir yazarın, yazdığı kitabı bir kadın ağzından anlatması oldu. Baş karakterimiz ve kitabı anlatan kişi: Arda. İsminden erkek olduğunu düşünmeyin zira kitabın ilk sayfalarında bende kendisini erkek sanmıştım. Bir kadının başından geçenler anlatılıyor, iki farklı zaman dilimi kullanılmış. Kitap genel hatları ile hoşuma gitti fakat sonu çok kötü bitiyor, sanki kitabı ortadan kesip bırakmışlar gibi. Yani kitabın sonu havada kalmış, sonu iyi bağlanmamış.







  • Ben kitap bölümünün günlük faaliyetinin yeterli olduğunu düşünüyorum okadar pasif değil,ozaman herkes kendine ayrı konu açsın kitap yorumlarını yazsın senin görüşünle ''Pasiflik'' böylemi giderilecek ? Pasifliğin gitmesi için daha çok okuyucu lazım misal Okadar geyik insanlar varki ondan konu dışı dolup taşıyor .

    http://forum.donanimhaber.com/m_16994406/tm.htm bu konuda Kitap yorumlarını yazabilirsin

    Herkes Haftada en az 1 kitap bitiriyor,bitirenler var. hepsi konu açıp kitap düşüncelerini yazsa düşünemiyorum bile



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıyamet Senfonisi -- 3 Ocak 2013; 12:36:13 >




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.