Şimdi Ara

Online game virüsü artık uzayda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda görevli astronotlara verilen dizüstü bilgisayarda Gammima.AG olarak bilinen bir virüs türünün olduğunu doğruladı.

    Geçen yıl Ağustos'ta dünyada tespit edilen virüs, internet üzerinden oynanan popüler oyunlarda kullanıcı adları ve şifreleri çalıyor.

    NASA yetkilileri, daha önce de benzer şeylerin yaşandığını, virüsün astronotların bilgisayarlarına nasıl girdiğini belirlemeye çalıştıklarını söylediler.

    Astronotların bilgisayarlarına virüs bulaştığı yolundaki haber, uzayla ilgili haberlere yer veren SpaceRef adlı internet sitesinde yer aldı.

    NASA, SpaceRef'e Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki komuta ve kontrol sistemlerinin virüs tehdidi altında olmadığını açıkladı.

    Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki astrontolar bu bilgisayarları beslenme programları ve dünyaya elektronik posta göndermek için kullanıyor.

    Astronotların bilgisayarlarında virüs koruma programı olmadığı öne sürüldü.

    Virüsün bilgisayarlara astronotlardan birinin USB hafıza kartıyla girmiş olabileceği belirtiliyor.

    NASA'nın gelecekte de benzer olayların yaşanmaması için astronotların bilgisayarlarında koruma önlemleri alacağı kaydedildi.


    BBC TURKISH ALINTI







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.