Şimdi Ara

Onkyo'ya Alternatif AV Receiver

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ev sinema sistemime amfi alacağım ve internetteki forumlarda epey araştırma yapıp Onkyo TX-SR503'e karar verdim. Sağda solda vakit geçirirken, sadece bilgisayar için kullandığım Donanım Haber forumuna bakmak aklıma geldi. İyi ki de bakmışım, buradan da epey bilgi edindim.

Kullandığım hoparlörler Jamo E350PPL sistemi. 10 küsür sayfaya ilgimi çeken başlıkları okudum ama Jamo adını pek göremedim. Pek tercih edilmiyor galiba :) Sistemle ilgili biraz bilgi vereyim: E350 (140W*2 @8ohm), E3Cen (100W @8ohm), E3SUR (100W*2 @8ohm) ve E3Sub (70W RMS @4ohm). Bu arada elimde 5 hoparlör var ve sonradan ihtiyacıma göre 2 uydu hoparlör ile takviye edebilirim. DVD player olarak Philips DVP 720SA kullanıyorum. Sistemi %70 müzik %30 dvd amaçlı kullanıyorum o yüzden stereoda daha iyi olan bir amfiyi tercih ediyorum. Harman/Kardon'un Türkiye'de hangi ürünlerinin bulunduğu, distribitörünün fiyat politikasıyla ilgili kendilerinden yanıt alamadığım için Onkyo'ya yönelmiştim. Amacım sırf müzik olsaydı HK'yı; sırf film olsaydı Yamaha'yı tercih ederdim sanıyorum ama kendi durumum için Onkyo iyi bir tercih. Bütçem ve elimdeki hoparlör sistemini de düşününce en uygun seçim TX-SR503 gibi geliyor. Bu düşüncelerim forumdan okuduklarımla paralel olduğunu görüyorum ama yine de yanlış yolda olduğumu düşünen varsa duymak isterim.

Sormak istediğim sorular şunlar:

1.) Onkyo'ya karar verdim gibi ve alırsam 10-12 taksitle almam gerekiyor. Tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı? Enpluslar'da 1080ytl /12 taksit şeklinde bir fiyat var.

2.) 1000 ytl mertebesinde, müzik ağırlıklı sistemler için tavsiye edebileceğiniz Denon ve HK modelleri hangileridir? İlla 7.1 olsun diye bir saplantım yok ama mesela kumandasıyla diğer aletleride kontrol edebilmek (alacağım Onkyo'da bu var) benim için hoş bir özellik. Ya da %0.08THD, veya 100dB S/N oranına sahip olmak daha güzel. Yani sırf 7.1 ve -atıyorum- 100W çıkış gücü olan bir şey arasaydım Sony alırdım. Anlamışsınızdır demek istediğimi.

Yorumlarınızı ve yardımlarınızı bekliyorum.

Saygılar

• Marantz a bak. Onkyo ile sesleri denk.

Yardım talepleriniz için, lütfen özel mesaj atmayın.
  • Bu kadar hızlı cevaplar için çok teşekkür ederim. Yalnız piyasayı, neyi berden bulabileceğimi hiç bilmediğim için link ya da mümkünse telefon numarası yardımlarınızı da bekliyorum.

Saygılar

Denon AVR 1906
    Marantz SR 4600

İki farklı odaya yayın yapma yeteneği yüzünden Denon daha ağır basıyor ama yorumlarınızı duymak istiyorum. Onkyo'nun Türkiye'deki fiyatlarının abartılmış olduğunu farkettiğim için soğudum biraz. Bu iki modele denk gelen Onkyo TX-SR603'ün fiyatı neredeyse %50 daha fazla.

Saygılar

• olur mu olmaz mı

marantz SR4600.
    Daha Fazla Göster
  • Bende Onkyo 501 var 502 yada 503 aynı serinin gelişmiş modelleridir muhtemelen ayrıca sizin Jamoları da dinledim başlangıç seviyesindeki bir speaker olarak fiyatına göre bence oldukça iyi.Onkyo alırsanız pişman olmazsınız tabi bu denon marant vs. avr ler içinde geçerli :)
    Onkyo TX-SR501E,Pioneer DV-454,Definitive BP6,Definitive ProMonitor80,Definitive ProCenter100,Definitive ProSub80 NB:Dell inspiron 2650 P4 1.7 - DT:P4 3Ghz HT 1Gb 160Gb HDD 256 Mb AtiRadeon X300 Sony 17" S73 LCD Xerox PE114E
  • yamaha tercihin olabilirse rx-v 757 derim cok fonksiyonlu ve iki kanalda güçlü bir cihaz bahsettiğin marklarda çok iyi yamaha istemem dersen bence denon avr 1906

Orjinalden alıntı: Firochromis

Merhaba herkese,

Ev sinema sistemime amfi alacağım ve internetteki forumlarda epey araştırma yapıp Onkyo TX-SR503'e karar verdim. Sağda solda vakit geçirirken, sadece bilgisayar için kullandığım Donanım Haber forumuna bakmak aklıma geldi. İyi ki de bakmışım, buradan da epey bilgi edindim.

Kullandığım hoparlörler Jamo E350PPL sistemi. 10 küsür sayfaya ilgimi çeken başlıkları okudum ama Jamo adını pek göremedim. Pek tercih edilmiyor galiba :) Sistemle ilgili biraz bilgi vereyim: E350 (140W*2 @8ohm), E3Cen (100W @8ohm), E3SUR (100W*2 @8ohm) ve E3Sub (70W RMS @4ohm). Bu arada elimde 5 hoparlör var ve sonradan ihtiyacıma göre 2 uydu hoparlör ile takviye edebilirim. DVD player olarak Philips DVP 720SA kullanıyorum. Sistemi %70 müzik %30 dvd amaçlı kullanıyorum o yüzden stereoda daha iyi olan bir amfiyi tercih ediyorum. Harman/Kardon'un Türkiye'de hangi ürünlerinin bulunduğu, distribitörünün fiyat politikasıyla ilgili kendilerinden yanıt alamadığım için Onkyo'ya yönelmiştim. Amacım sırf müzik olsaydı HK'yı; sırf film olsaydı Yamaha'yı tercih ederdim sanıyorum ama kendi durumum için Onkyo iyi bir tercih. Bütçem ve elimdeki hoparlör sistemini de düşününce en uygun seçim TX-SR503 gibi geliyor. Bu düşüncelerim forumdan okuduklarımla paralel olduğunu görüyorum ama yine de yanlış yolda olduğumu düşünen varsa duymak isterim.

Sormak istediğim sorular şunlar:

1.) Onkyo'ya karar verdim gibi ve alırsam 10-12 taksitle almam gerekiyor. Tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı? Enpluslar'da 1080ytl /12 taksit şeklinde bir fiyat var.

2.) 1000 ytl mertebesinde, müzik ağırlıklı sistemler için tavsiye edebileceğiniz Denon ve HK modelleri hangileridir? İlla 7.1 olsun diye bir saplantım yok ama mesela kumandasıyla diğer aletleride kontrol edebilmek (alacağım Onkyo'da bu var) benim için hoş bir özellik. Ya da %0.08THD, veya 100dB S/N oranına sahip olmak daha güzel. Yani sırf 7.1 ve -atıyorum- 100W çıkış gücü olan bir şey arasaydım Sony alırdım. Anlamışsınızdır demek istediğimi.

Yorumlarınızı ve yardımlarınızı bekliyorum.

Saygılar

merhaba;

bir HK AVR335 kullanıcısı olarak bahsettiğin sistemlerin hepsinden iyi olduğunu düşünüyorum. Türkiye'de biraz sıkıntı olsa da bu tip sistemleri 1 kez alınıp uzun süre kullanılması gerektiği kanısını taşıyan biri olarak kesinlikle harman kardon'u tereddütsüz önerebilirim. eğer ikinci bir alternatif istersen yamaha rx-v757, bütçen geniş ise dsp-z9 öneririm. ama yine de HK en iyisidir.

• z9, hk 335 den çok çok daha güçlü bir cihaz.hk türkiyede o parayı haketmiyor bence.Ama yurtdışından getirilicekse alınabilir.

• Benim sıkıntım bazı özellikleri illa ki istiyor olmam. Örneğin uzaktan kumandalı, Audio Out çıkışlı gerçek bir "Zone 2" istiyorum. AVR2106 ve AVR1906 bunu veriyor sanıyordum ama onlar Amerika modelleriymiş. Avrupa modellerinde bu özellik yok. Sadece Front B hoparlörlerinin kablolarını uzatarak ikinci bir odaya yayın yapabiliyorsunuz (Ana oda hala 7.1). Tabii bu durumda ne uzaktan kumanda ne de power amplifier bağlayabiliyorsunuz. Harman/Kardon ve Marantz bu konuda iyice zayıf kalıyor, çünkü "Front B" çıkışları da yok. Marantz ana odayı 5.1'e düşürerek, arka surroundları diğer odaya çekebiliyorsunuz. Yine de bu özelliği kısmen de olsa sağlayan Denon AVR2106, Yamaha RX-V757 ve Marantz 5600'u alıp "Phono" testine sokuyorum. Bu sınavı sadece Denon AVR2106 ve Yamaha RX-V757 geçebiliyor. Bu ikisi dışındaki markaların ilgilenebileceğim tüm modellerinde sadece Denon AVR1906 "phono" olmadığı halde "Aux" girişi veriyor. Diğerlerinde o bile yok.

Bu arada belirtmem gerek, RX-V757'de tam 11 tane hoparlör çıkışı var!

• quote:

Benim sıkıntım bazı özellikleri illa ki istiyor olmam. Örneğin uzaktan kumandalı, Audio Out çıkışlı gerçek bir "Zone 2" istiyorum. AVR2106 ve AVR1906 bunu veriyor sanıyordum ama onlar Amerika modelleriymiş. Avrupa modellerinde bu özellik yok. Sadece Front B hoparlörlerinin kablolarını uzatarak ikinci bir odaya yayın yapabiliyorsunuz (Ana oda hala 7.1). Tabii bu durumda ne uzaktan kumanda ne de power amplifier bağlayabiliyorsunuz. Harman/Kardon ve Marantz bu konuda iyice zayıf kalıyor, çünkü "Front B" çıkışları da yok. Marantz ana odayı 5.1'e düşürerek, arka surroundları diğer odaya çekebiliyorsunuz. Yine de bu özelliği kısmen de olsa sağlayan Denon AVR2106, Yamaha RX-V757 ve Marantz 5600'u alıp "Phono" testine sokuyorum. Bu sınavı sadece Denon AVR2106 ve Yamaha RX-V757 geçebiliyor. Bu ikisi dışındaki markaların ilgilenebileceğim tüm modellerinde sadece Denon AVR1906 "phono" olmadığı halde "Aux" girişi veriyor. Diğerlerinde o bile yok.

avr335 multizone desteğini hem multi out çıkışından hemde surround back çıkışlarından sağlamaktadır. tercih size kalmış istediğinizi seçebilirsiniz. sizi kim bilgilendirmişse yanlış bilgilendirmiş. saygılar...

ayrıca killforu arkadaşıma katılmıyorum. z9 la avr335 i kıyaslamak çok yanlış. z9 yamaha nın üst serilerinden biri kıyasma yapacaksan avr740 veya avr7300 ile kıyaslamalısın ki bence hk daha tatmin edici. size avr340'ın back ve front resimlerini yolluyorum. 335 ile pek fark yok. umarım fikrinizi belirlemeye biraz olsun yardımcı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cell -- 10 Şubat 2006 21:52:39 >

• buda front

Bir iki yerden bütçeme uygun Harman/Kardon modelinin AVR140 olduğunu öğrendim ve piyasayı iyi bilmediğimden bu bilgiyi temel alarak bir üst model olan AVR240'ı da inceledim. Bahsettiğin modeli incelememiştim. Ama gönlüm hep Denon'dan yanaydı, Yamaha RX-V 757 istediğimden bile fazlasını verdiği halde istemedim; muhtemelen HK'nın da sonu aynı olacaktı :)

Herkese yardımları için teşekkür ederim.

Benim sıkıntım bazı özellikleri illa ki istiyor olmam. Örneğin uzaktan kumandalı, Audio Out çıkışlı gerçek bir "Zone 2" istiyorum. AVR2106 ve AVR1906 bunu veriyor sanıyordum ama onlar Amerika modelleriymiş. Avrupa modellerinde bu özellik yok. Sadece Front B hoparlörlerinin kablolarını uzatarak ikinci bir odaya yayın yapabiliyorsunuz (Ana oda hala 7.1). Tabii bu durumda ne uzaktan kumanda ne de power amplifier bağlayabiliyorsunuz. Harman/Kardon ve Marantz bu konuda iyice zayıf kalıyor, çünkü "Front B" çıkışları da yok. Marantz ana odayı 5.1'e düşürerek, arka surroundları diğer odaya çekebiliyorsunuz. Yine de bu özelliği kısmen de olsa sağlayan Denon AVR2106, Yamaha RX-V757 ve Marantz 5600'u alıp "Phono" testine sokuyorum. Bu sınavı sadece Denon AVR2106 ve Yamaha RX-V757 geçebiliyor. Bu ikisi dışındaki markaların ilgilenebileceğim tüm modellerinde sadece Denon AVR1906 "phono" olmadığı halde "Aux" girişi veriyor. Diğerlerinde o bile yok.

dostum arada baya karışıklık var.
    zone 2 oluyor amerika modeli ordan odaya çekince power amfi bağlayamıyorsun? pek bir karışık açıkcası.
    phono testi derken hangisinde phono olup olmadığına bakıyorsunuz yanılmıyorsam.
    şimdilik rahat ol. denon almışsın rahat edersin. güle güle kullan.

HK tutarım.

• Avrupa modelinde zone 2 audo out çıkışı yok. Yani power amfiye bağlayamıyorum. O çıkışlar olsaydı ikinci odaya power amfi alıp o hoparlörleri onunla besleyecektim. Ayrıca zone 2 olan AV Receiver'lerde bir de uzaktan kumanda girişi vardır.

Tahmin ettiğin gibi, phono testi dediğim şey, phono girişi var mı yok mu diye bakmak. Çok zor değil :)

Cell, yardımın için teşekkür ederim ancak bu mesajını görmeden önce Denon 2106'yı almıştım bile.

Bir iki yerden bütçeme uygun Harman/Kardon modelinin AVR140 olduğunu öğrendim ve piyasayı iyi bilmediğimden bu bilgiyi temel alarak bir üst model olan AVR240'ı da inceledim. Bahsettiğin modeli incelememiştim. Ama gönlüm hep Denon'dan yanaydı, Yamaha RX-V 757 istediğimden bile fazlasını verdiği halde istemedim; muhtemelen HK'nın da sonu aynı olacaktı :)

Herkese yardımları için teşekkür ederim.

hayırlı olsun dostum. senin seçimin de gerçekten çok güzel. iyi günlerde kullan...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.